Αποστολέας Θέμα: Πως κατασκευάζουμε κάσκες στην 1/48?  (Αναγνώστηκε 2345 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Πως κατασκευάζουμε κάσκες στην 1/48?
« στις: Ιουνίου 26, 2011, 03:43:39 μμ »
Θα ήθελα να μου πει κανείς πως κατασκευάζουμε κάσκες πιλότων στην 1/48. Υπάρχει καμιά τεχνική ή απλά κόβομε το κεφάλη ενός πιλότου και όλα καλά?

Ευχαριστώ. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Πως κατασκευάζουμε κάσκες στην 1/48?
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 26, 2011, 03:58:44 μμ »
Έχω μερικά κεφάλια (μπρρρ, μακάβριος) με τα κράνη από κιτ στα οποία δεν χρησιμοποίησα τους πιλότους. Θες 1-2 να σου στείλω να τελειώνεις; Δεν μου φαίνεται και πολύ εύκολο να κάθεσαι να φτιάχνεις κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι αν θα σου κάνουν για το α/φ για το οποίο τα προορίζεις.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 26, 2011, 04:02:41 μμ »
Φίλε Νάσο σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά ::salut:: ::salut:: ::salut::. Κεφάλια πιλότων έχω και εγώ (όντως ακούγεται μακάβριο) αλλά ψάχνω για κάτι ποιο ρεαλιστικό όπως θα φαίνεται ένα ανοικτό κράνος.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 26, 2011, 04:06:26 μμ »
Ααααα, κατάλαβα...  :oops:

Τότε παίρνεις ένα απ' αυτά που έχεις και απλά αφαιρείς το κεφάλι από μέσα είτε με τρυπάνι, είτε με κάποιον άλλο τρόπο. Πωπω, θρίλερ γίναμε.
Είχα κάποτε για 1-2 μέρες στο σπίτι μου ένα κράνος από Α-7. Θυμάμαι ότι κατέβαινε το visor και η μάσκα οξυγόνου ήταν πάνω του, μαζί με το hose. Γιατί να μην μπορεί ένα κράνος να αφεθεί έτσι μέσα σε ένα α/φ; Το σκέφτομαι κι εγώ για να στολίσω το Α-7 και το F-4, αλλά δεν το έχω αντιμετωπίσει σοβαρά. Οπότε θα παρακολουθώ το θέμα σου.
Εγώ πάντως, αυτό θα έκανα. Θα το άφηνα όπως είναι και θα έλεγα ότι το έχουν αφήσει έτσι. (Και αυτό μάλλον θα κάνω)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 26, 2011, 10:17:28 μμ »
Εγώ προσωπικά έχω εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε αντίστοιχου είδους δουλειές,όπως κράνη χειριστών,στρατιωτών,και οτιδήποτε θέλω να είναι λεπτό σαν Vacuform!
Kαλουπώνω το κομμάτι που θέλω,είτε με λάστιχο,είτε με διάφορους άλλους τρόπους(εξαρτάται απ το τι καλουπώνω)όπως με οδοντιατρικό λάστιχο,πλαστελίνη,πηλό,ή εποξικό στόκο.
Έπειτα ρίχνω ρητίνη,ή κατά κύριο λόγο,λιωμένο πλαστικό!
Σε ένα μπουκαλάκι υγρής κόλλας,ή τελειωμένου και καθαρισμένου μπουκαλιού Gunze/Tamiya,βάζω ΜΕΚ ή διαλυτικό νίτρου,και πετάω μέσα διάφορα πλαστικά κομμάτια,από sprue και κυρίως απομεινάρια φύλλου πλαστικού.
Την επόμενη μέρα γίνεται ένας πολτός σε πυκνότητα μελιού(με αντιστοιχία διαλυτικού/πλαστικού)
Με μια οδοντογλυφίδα παίρνω λίγο και το ρίχνω στο καλούπι πχ του κράνους!
Όσο είναι υγρό θα είναι όλο το καλούπι γεμάτο,αλλά όταν εξατμιστεί το διαλυτικό και μαζέψει το πλαστικό,θα έχουμε ένα λεπτότατο αντίγραφο ενός κράνους!
Προσοχή να στεγνώσει πολύ καλά,κάτι που μπορεί να πάρει και μερικές μέρες!!!
Ταυτόχρονα με το αντίγραφο,βάλτε υγρό πλαστικό και κάπου αλλού,για να τσεκάρετε αν στέγνωσε καλά!

Με αυτόν τον τρόπο,αν θέλετε αντίγραφα να κολλήσετε με υγρή κόλλα,μπορείτε να ρίξετε αρχικά πλαστικό για περίβλημα,και μετά ρητίνη για τον κύριο όγκο του αντιγράφου!

Εδώ φαίνεται κάτι αντίστοιχο σε Γερμανικά κράνη 1/72 που "φορέθηκαν" στους μπροστινούς προβολείς!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10731.25.html

[imgt]http://i16.photobucket.com/albums/b41/mmaker/Modelling/P1011549.jpg[/imgt]
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 26, 2011, 10:39:47 μμ »
Φοβερή συμβουλή. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω αλλά μάλλον θα το δοκιμάσω σύντομα. Ευχαριστώ ::salut:: ::salut:: ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 27, 2011, 09:52:33 πμ »
καλημέρα σας!! τι διαλυτικό νίτρου που το βρίσκουμε ? τη είναι το ΜΕΚ?συγνώμη για το spam.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 27, 2011, 06:09:29 μμ »
To διαλυτικό νίτρου σε χρωματοπωλεία.Το ΜΕΚ είναι σαν την κόλλα για πλαστικά και κάνει και πολύ καλή δουλειά απ' όσο ξέρω.Κάποτε το εύρισκες και σε μοντελιστικά μαγαζιά.Τώρα μάλλον σε καταστήματα χημικών.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 27, 2011, 06:29:57 μμ »
Πολυ ενδιαφερων θεμα :wink: :wink: :wink:
Το ποιο ευκολο βεβαια ειναι να παρεις το κρανος με το κεφαλι του πιλοτου κ με πολυ ψιλο τριπανακι να το φας κ να το κανεις τσιγαροχαρτο ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 28, 2011, 11:50:19 πμ »

Καλημέρα. Κάπως έτσι το έκανα και εγώ αλλά δεν χρησιμοποίησα τριπανάκι αλλά το εργαλείο με το στρογγυλό κεφάλι που προορίζεται αν δεν κάνω λάθος για σκάλισμα, αν κάνω λάθος διορθώστε με, και μπορώ να πω οτι το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Απλά "αποκεφαλίζεις την φιγούρα του πιλότου και μετά τρώς με υπομονή και χαμηλές στροφές στο dremelάκι ή οποιοδήποτε ανάλογο εργαλείο, τον λαιμό και το εσωτερικό του κράνους.
Καλή επιτυχία σε όποιον τρόπο διαλέξεις.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 29, 2011, 12:05:22 πμ »
Ναι αλλά έτσι πρέπει να έχεις αρκετές φιγούρες με κράνη πιλότου. Η καλύτερη λύση είναι το καλούπωμα.

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 29, 2011, 12:21:16 πμ »
Πολύ καλές τεχνικές και οι δύο.Γνώμη μου είναι φτιάχνεις ένα κράνος από κάθε τύπο με την κλασσική μέθοδο του αποκεφαλισμού και καλουπώνεις όσα αντίγραφα θέλεις αλλάζοντας μόνο την θέση του σωλήνα παροχής οξυγώνου ειδικά σε διθέσια αεροσκάφη.Ακολουθεί φώτο ενός παραδείγματος από πιλότο της Hasegawa. Ότι και αν διαλέξεις θέλει υπομονή,καλή συνέχεια  ::salut::.

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 30, 2011, 05:27:18 πμ »
Yparxoun kai ta etoima sinadelfi  :wink:

http://www.twomikesresin.com/index1.html
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 30, 2011, 08:51:10 πμ »
Ναι αλλά δεν χρειάζεται να τα πληρώνουμε όλα. ʼλλωστε αυτό που δείχνει ο STEF, νομίζω δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κάποιο ρητινένιο ή οτιδήποτε. Και είναι και δωρεάν. ;)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 30, 2011, 10:08:43 πμ »
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Θεωρώ ότι όλες οι λύσεις έχουν θετικά και αρνητικά.

Θα συμφωνήσω πάντως με το Νάσο και θα πω ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουμε τα πάντα αν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας.

Tags: êáóêåò