Αποστολέας Θέμα: M-47 Εισβολη στην Κυπρο  (Αναγνώστηκε 1471 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
M-47 Εισβολη στην Κυπρο
« στις: Ιουνίου 23, 2011, 05:55:43 μμ »
Παιδια σκεφτομαι να παρω το Μ47 της Revell για να κανω ενα μικρο διοραμα καταλυψης ενος Μ-47 απο εθνοφρουρους.
Οι αποριες μου ειναι:
1) Χρειαζεται μετατροπες?
2)Τι χρωμα να βαφτει? Olive Drab?
3)Πως μπορω να κανω εθνοσυμο τουρκικο?
4)Τι φιγουρες να παρω για ελληνοκυπριους εθνοφρουρους?

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: M-47 Εισβολη στην Κυπρο
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 04, 2011, 11:26:13 πμ »
Ωραίο θέμα. Ειδικά αν το κάνεις κατεστραμένο. Η μπορείς να κάνεις το Μ47 που καταλήφθηκε αθικτο και χρησιμοποιηθικε εναντίων των τούρκων
Πληροφορίες "Τα τεθωρακισμένα στην Κυπρο" και "ʼγνωστοι στρατιώτες"
www.doureios.com
Γενικά απο ότι ξέρω ηταν μονόχρωμα πράσινα (ολιβ ντραμπ) με ένα νούμερο μπορστα και πισω σε κιτρινο κιτρινο?? ή ασπρο.
Απ όσο  μπορώ να ξέρω δεν ειχαν μετατροπές. Και δεν ξερω αν το εθνόσημο επαιζε σε ολα γιατί οι φωτό απο την Κυπρο δεν δείχνουν εθνόσημο.
Μπορείς παρόλα αυτά να το φτιάξεις με ενα μικρό στενσιλ ( χαρτόνι ή φυλλο πλαστικου ή ταινία μασκαρίσματος) και αερογραφο
Οποσδήποτες για φιγούρες θα πρέπει να κανεις συνδιασμούς. Δες τις φωτο στα σχετικά βιβλία.
Πολύ ενδιαφέρον μπορεί να σου προκαλέσει το επεισόδειο με τα Μ47 και Μ113 στον Πενταδάκτυλο.
Δες και αυτό για εμπνευση http://antistasi.org/?p=5080 αν και επαιξαν Μ48 Α2 , ωστόσο αξίζει να μνημονευουμε το επεισόδιο.

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
Απ: M-47 Εισβολη στην Κυπρο
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 25, 2011, 12:01:57 μμ »
Απλα θελω να κανω το αρμα, με απλωμενη ελληνικη σημαια καπου πανω του, και 2-3 φιγουρες να ποζαρουν σε χαλαρη σταση....
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=HF%20501

Βρηκα αυτες, οπου σκεφτηκα οτι θα μπορουσα να παρω τις 2 φιγουρες μονο, την πρωτη αριστερα και την τελευταια δεξια που καθεται....
Τι λετε?

Tags: