Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για βελτιωτικο F-4E 1/32  (Αναγνώστηκε 830 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
Ερωτηση για βελτιωτικο F-4E 1/32
« στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:27:27 πμ »
Γεια σε όλους! Έχω την εξής απορία: Θέλω να φτιάξω ένα F-4E SRA Hill Gray II από το κιτ της Revell στην 1/32 και έχω βρει το βελτιωτικό σετ της eduard για το κοκπιτ του συγκεκριμένου κιτ το οποίο
 όμως δεν περιλαμβάνει πολύ καλή λεπτομέρεια για τισ καλύπτρες. Αντίθετα, το αντίστοιχο βελτιωτικό της Eduard για το κιτ της Tamiya έχει πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια για τισ καλύπτρες αλλά δεν ξέρω
κατά πόσο θα ταιριάξει (από πλευράς διαστάσεων) στο κιτ της Revell όσον αφορά τα υπόλοιπα μέρη του κόκπιτ (τοιχώματα κοκπιτ, πίνακες οργάνων κτλ). Αξίζει λοιπόν να πάρω το βελτιωτικό για το κιτ της Tamiya ή να πάρω
αυτό για το κιτ της Revell και τη λεπτομέρεια των καλυπτρών να την κάνω scratchbuilt? Σαε ευχαριστώ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Λαμπράκης

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/48
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ F-4E 1/32
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:56:38 πμ »
Kαλημέρα Κώστα!

Εχω και τα δύο κιτ και τα δύο βελτιωτικά που αναφέρεις... Φτιάχνω τώρα το κιτ της ΤΑΜΙΥΑ.
Το σετ για το κιτ της TAMIYA είναι ανώτερο, ειδικά για το πιλοτήριο και για τις καλύπτρες.
Βέβαια βοηθάει και η εταιρεία καθώς οι σκελετοί είναι ιδιαίτερα προσεγμένοι και με το βελτιωτικό γίνονται πιστά αντίγραφα των πραγματικών.

Από δοκιμές που είχα κάνει παλαιότερα, το σετ για το ΤΑΜΙΥΑ με βάση και την κατασκευή του κιτ δεν κανει για το REVELL καθώς θα απαιτήσει πολλές μετατροπές-κοψίματα. Αυτό ισχύει ειδικά για τις καλύπτρες και το πιλοτήριο καθώς η φιλοσοφία των δυο εταιρειών και το τελικό αποτέλεσμα στον χώρο του κοκπιτ είναι εντελώς διαφορετικό.

Ελπίζω να σε βοήθησα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ F-4E 1/32
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 17, 2011, 11:16:18 πμ »
Καλημέρα  Γιώργο και ευχαριστώ πολύ  για την άμεση απάντηση. Με βοήθησες πάρα πολύ. Μάλλον θα πάρω το βελτιωτικό για το κιτ της Revell και θα κάνω και λίγο scratchbuilding (όσο μου επιτρέπει το κιτ και η υπομονή μου βέβαια!!).....

Tags: f-4