Κύριοι, η ζημιά στο μοντέλο του συναδέλφου προκλήθηκε από τους μεγάλους (τεράστιους μάλλον) χρόνους στεγνώματος 
Δεν είναι απαραίτητη η χρήση enamels. Τουλάχιστον τρεις φορές έχω χρησιμοποιήσει την τεχνική με την παρακάτω σειρά υλικών χωρίς κανένα πρόβλημα:
Gunze 1o χρώμα (αραίωση με X-20A) - Vallejo mat βερνίκι (αραίωση με νερό) - Λάκ - Gunze 2o χρώμα (αραίωση με X-20A) - νεράκι για το ξέφτισμα.
Το πάν είναι να έχει στεγνώσει πολύ καλά το βερνίκι, να περάσεις τη λάκ, μετά από 5-10 λεπτά το 2ο χρώμα και να αρχίσεις να ξεβάφεις αμέσως (10-15 λεπτά) μόλις "τραβήξει" το 2ο χρώμα.

ΜΦΧ
Δεν μπορώ να διαφωνίσω με κανένα.
Ο κακός δαίμονας του μοντελισμού έπληξε το μοντέλο μου (χθες γενικά ήταν μία κακή μέρα, με απώλεια δύο μικρών κομματιών από διαφορετικά projects, με σπάσιμο του νυστεριού στα χέρια μου που παραλίγο να με τραυματίσει και την εν λόγω καταστροφή).
Όμως με προβληματίζει το εξής :
Όπως σας ανέφερα, πριν από καιρό, όταν δοκίμασα την τεχνική, η λακ είχε περαστεί περίπου μία εβδομάδα και το ίδιο είχε γίνει και με το πάνω χρώμα και όμως λειτούργησε η τεχνική (με δυσκολία βέβαια).
Εγώ θεωρώ ως αστάθμητο παράγοντα το λάδι, που έπεσε πάνω στο υπόστρωμα και ίσως να το μαλάκωσε ή να ομογενοποιήθηκαν.
Σκέφτομαι λοιπόν, ειδικά για την περίπτωση αυτή, να εφόσον το αρχικό είναι gunze ή tamiya, να το σφραγίσω με βερνίκι υδατοδιαλυτό, πριν περάσω το λάδι ή εναλλακτικά το αρχικό να είναι σμάλτο που είναι ανθεκτικότερο.
Τρίτη λύση, αντί για λακ, πέρασμα με βερνίκι σμάλτου.