Τη νύχτα της 6ης προς την 7η Φεβρουαρίου 1968, κάπου γύρω στις 2330 και με το βορειοβιετναμικό πυροβολικό να ρίχνει σποραδικά πυρά προς το στρατόπεδο του Lang Vei, ο Sergeant Nickolas Fragos (τι διάβολο, και εκεί έλληνας!) θα δει στο δρόμο του Lang Troai τις σκοτεινές και ογκώδεις φιγούρες εχθρικών αρμάτων! Ο ήχος των ερπυστριών δεν θα του αφήσει καμμία αμφιβολία, ο εχθρός είχε άρματα. Η έκπληξη ήταν τεράστια και μέχρι το πρωί, σε μία χαώδη μάχη, το Lang Vei θα πέσει στα χέρια των βορειοβιετναμέζων και η πρώτη χρήση αρμάτων από την πλευρά των βορείων ήταν πια γεγονός.
Φυσικά με την πετριά που έχω με τα «παράξενα» δε θα άφηνα την ευκαιρία για να φιάξω ένα PT-76. Αλλά που βρίσκεις ένα PT-76; Φυσικά ξεκίνησα με τον κομισσάριο των προμηθειών Αρκάδιο. Μου λέει, έχω (λες και υπήρχε περίπτωση να μην έχει...) έλα να το παραλάβεις. Στήνομαι λοιπόν κάτω από την αρκαδοφωλιά, έρχεται σε λίγο ο σύντροφος, σινιέ, λαμέ, με γραβάτα και όμορφος σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης και μου δίνει το κουτί. Φεύγω και στον καθρέφτη τον βλέπω να έχει λιώσει στα γέλια! Φτάνω σπίτι, ανοίγω το κουτί και βάζω τα κλάματα... Φυσικά έλειπαν και οι μισές οδηγίες, σαν κάτι να προειδοποιούσε τον κόσμο να μην πλησιάζει το κιτ αυτό.
Αλλά μουλάρωσα! Βρήκα φωτογραφίες, έκανα δοκιμές και ξεκίνησα. Πρώτο βήμα να κολλήσω το πάνω με το κάτω μέρος του πήγματος. Ναι, καλά... έπρεπε να αποφασίσω που θα είναι ίσιο. Μπροστά ή πίσω; Και τα δύο ταυτόχρονα δεν έπαιζε...

Εβαλα και κάτι σφίχτες για έπιπλα, έριξα και some candles, κόλλησαν τα αφορισμένα.

Και σειρά είχαν οι σερπαντίνες της εξάτμισης. Μάλλον θα είναι από άλλο κιτ σκέφτηκα και αφού έτριβα για 2 ωρίτσες κάπως τις έβαλα στη θέση τους για να πιάσω ένα μεγάλο κομμάτι στο πάνω μέρος...

...και να ανακαλύψω πως είχα μεν κολλήσει το πάνω και κάτω μέρος αλλά το πάνω μέρος είχε στρεβλωθεί! Κόλλα, francais, κάπως ήρθε το πράγμα και έκατσε.

Κάτι ψιλά στον πύργο και στο πυροβόλο, μία οδύσσεια για να βρω πως κολλούνται οι αναρτήσεις οι οποίες έχουν ΟΛΕΣ τον ΙΔΙΟ αριθμό κομματιού αλλά είναι διαφορετικές για κάθε πλευρά

και φτάσαμε εδώ.

Παράκλησις: μήπως έχει κανείς τις οδηγίες; Εχω κενά στον πύργο...
Ερώτησις: Ναι ήταν πράσινο. Καμμιά ιδέα; Σε Humbrol που έχω 3123 πράσινα; Κάνει το 116; Το 149;
Προειδοποίησις: Μακρυά από το συγκεκριμένο...