Αποστολέας Θέμα: Grumman F4F-4 Wildcat 1/72  (Αναγνώστηκε 20394 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

cat

• Επισκέπτης
Grumman F4F-4 Wildcat 1/72
« στις: Ιουνίου 14, 2011, 08:34:41 πμ »
καλημέρα!! και από δω, σήμερα θα μελετήσω το σχέδιο ,αν και δεν είναι και πολύ πολύπλοκο...έχω κατεβαση πολλές φώτο με τα εσωτερικά και τα από κάτω .οπότε αύριο που θα αρχίσω κανονικά, θα σας πω την σκέψη μου τι θα κάνω ...και θα κάνω πολλά ,ακόμα και πράγματα που δεν έχει.....αυτά.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: grumman f4f-4 wildcat 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 14, 2011, 08:39:44 πμ »
Καλή αρχή και είμαι σίγουρος ότι θα βγει πολύ καλύτερο από το πρώτο. ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 14, 2011, 08:53:15 πμ »
να σε καλά :)..θα το παλέψω πάντως...λέω να το βάψω ετσι ...

και εσωτερικά περίπου, κάπως ετσι...περίπου λέω γιατί είναι σε μια κλίμακα κουτσικι... :lol:

για να δούμε....αυτό δεν έπρεπε να το έλεγαν αγριόγατα αλλά ιπποποταμακι...χοντρουλικο όπως είναι :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 14, 2011, 10:02:33 πμ »
Καλημέρα.

Τα χρώματα για την παραλλαγή που διάλεξες είναι Humbrol 140 από πάνω και λευκό Humbrol 34 όλα τα υπόλοιπα. Το εσωτερικό, αν θες οπωσδήποτε Humbrol, χρησιμοποίησε το 78, είναι κοντά.

Οσο για το ιπποποταμάκι, στα σωστά χέρια και με τη σωστή τακτική, μοίρασε πολύ πίκρα στους ιάπωνες από τα μέσα του 1942 και μετά. Επίσης ήταν γερό σα ντουβάρι και αξιόπιστο σαν σόμπα για ξύλα. Το αεροσκάφος με την παραλλαγή που επέλεξες έδρασε στον Ατλαντικό από τα μικρά αεροπλανοφόρα συνοδείας νηοπομπών. Κύριο σκοπό είχε την ανεύρεση και καταστροφή των γερμανικών υποβρυχίων και προστασία της νηοπομπής από τα σπάνια Fw200.

Για ζώνες ασφαλείας, μία πρόταση εδώ:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18539.msg388279.html#msg388279
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 14, 2011, 10:20:26 πμ »
σ'ευχαριστω gkontog για της πληροφορίες και τα χρώματα.:) και λίγο ιστορία δεν κάνη κακό.. ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 14, 2011, 01:08:18 μμ »
Καλημερα καλη αρχη σου ευχομαι. Προσεξε το λευκο. Ειναι περιεργο χρωμα. Οπωσδηποτε ασταρι απο κατω. Και οταν το βαφεις αν δεις οτι δεν πιανει καλα, μην επιμεινεις θα χτισει ασχημα...... Αστο να στεγνωσει και το ξαναπερνας. Κριμα που δεν προλαβε η Ελλαδα να παραλαβει αυτα που ειχε παραγγειλει, λογω παραδοσης μας. Τα εκαναν ζαμπον οι Αγγλοι οταν εφτασαν στην Αιγυπτο. Θα ειχε παντως μεγαλο ενδιαφερον.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 14, 2011, 01:18:44 μμ »
Το λευκό θα το βάψεις με πολλά λεπτά στρώματα (τουλάχιστον 4) με μεσολάβηση κάποιων ωρών το ένα από το άλλο. Είναι το πιό δύσκολο χρώμα, μαζύ με το κίτρινο και το πορτοκαλί.

cat

• Επισκέπτης
Απ: Grumman F4F-4 Wildcat 1/72
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 14, 2011, 05:29:32 μμ »
ααααα  ωραιαααααα θα βάψω μπολικοοοοο  βλεπωωωωω το στοιχείο μου τα δύσκολα χρώματα!!!κρίμα που δεν έχουμε κανένα, και απ'οτι βλέπω έχει βαριά ιστορία η αγριόγατα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 14, 2011, 05:50:32 μμ »
Ωπ,πολύ καλό θεμα διάλεξες!
Ποιας εταιρείας κιτ έχει πάρει?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 14, 2011, 06:26:45 μμ »
academy

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 14, 2011, 07:48:18 μμ »
ωραιο κιτάκι το έχω κ γω καλη επιτυχία κ απο μένα...
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 14, 2011, 07:51:05 μμ »
ουφφφφ  αύριο αρχίζω....για να δούμε τι θα βγει...

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 14, 2011, 08:04:31 μμ »
Καλη αρχη! ::salut:: ::salut::

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 15, 2011, 10:59:43 πμ »
καλημέρα σας ξεκινάμε μια καινούργια αρχηηηη...λοιπόν ξεκινάμε από τον corpit πάντα.έτριψα την θέση του οδηγού γιατί είχε μια γραμμή στην μέση,και τώρα θα βάψω τα πλάγια μέρη  με το ν.78 της humbrol.

..ανακαλυψα ότι δεν έχει ούτε όργανα μέσα αυτό κιτ,γι αυτό θέλω να βάλω... :roll:όπως φαίνονται εδώ,,,

..μονο μην μου πείτε ότι δεν γίνετε. αυτά προς το παρών. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 15, 2011, 11:45:11 πμ »
 Οχι δα! Γίνεται και παραγίνεται, απλά θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή στις λεπτομέριες και αρκετές φορές θα αναγκαστείς να ξηλώσεις αυτό που έχεις κάνει για να το ξαναφτιάξεις καλύτερο. Εφοδιάσου με μπόλικες φωτό και κομμάτια πλαστικού/ αλουμινόφυλλου και ότι άλλο φανταστείς, και δώσε!  :twisted:

Καλή αρχή κι από μένα, και καλές scratch-ο-δουλειές!

ΥΓ: Έχε μόνο υπ'όψιν σου οτι ελάχιστα θα φαίνονται όταν κλείσεις την άτρακτο και μπει η καλύπτρα (ακόμα και ανοικτή).
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 15, 2011, 12:11:21 μμ »
τώρα μου έδωσες χαρά!!!!πως τα κάνω όμως ...πρακτικά ενωω...

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 15, 2011, 12:28:41 μμ »
από το πρωί το πάλευα με χαρτόνια και το μετέφερα τώρα σε αλουμινοφυλλο τα πρώτα πειράματα...

..δεν το εχω τελειοποίησή ακόμα στης δοκιμές είμαι....μετά από λίγο δοκίμασα με χαρτόνι να το φτιάξω ,νομίζω ότι το χαρτόνι είναι καλύτερο γιατί θα βαφτεί πιο εύκολα από το αλλουμινοφιλλο,το χαρτόνι είναι από το κουτί της ανουλλας..(για να μου πάει γούρι.. :D)

δοκιμες....δοκιμες....και πάλι δοκιμές... :D

εχω φαρδύνει λίγο το πάτωμα του πιλότου για να φτάνει μέχρι απέναντι γιατί ήταν κοντό..

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 15, 2011, 01:39:45 μμ »
Τι ακριβώς προσπαθείς να φτιάξεις με το χαρτόνι;Πάτωμα και πίνακα;Έχεις υπόψιν σου πως θα γίνει το χαρτόνι αν πέσει πάνω του η υγρή μπογιά  :?

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 15, 2011, 01:42:29 μμ »
χάλια εεε ? καλά τότε θα τα χρησιμοποιήσω σαν καλούπια,τι να βάλω τελικά ,γιατί το αλουμινοφιλλο δεν βάφετε ετσι ?
μιας και το πες..για να κάνω και ένα τεστ με το χαρτόνι να το βάψω..δεν θέλω να κάνω την έξυπνη εσείς φυσικά τα έχετε δοκιμάσει..
το έχω κάνη εδώ και 10 λεπτά...

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 15, 2011, 03:03:15 μμ »
Χρησιμοποίησε φύλλο πλαστικού, που μπορείς να κόψεις από κεσσεδάκι χύμα γιαουρτιού, από αυτά που δίνει ο μπακάλης. Εγώ αυτό χρησιμοποιώ, γιατί τα αγοραστά φύλλα πλαστικού είναι ακριβά κατα την γνώμη μου. Το κεσσεδάκι είναι τσάμπα, και τρώς και υγιεινότατο γιαουρτάκι δροσερό, που "στρώνει" και  το στομάχι. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Αν θέλεις να το κάνεις πιό χοντρό, κολλάς το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
(Μπορείς να προσθέσεις μελάκι και φρούτα ή ξηροκάρπια...Στο γιαούρτι, όχι στο μοντέλο :lol: :lol:)

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 15, 2011, 04:29:50 μμ »
μια και μιλάμε για υγεία...πότισα την ντομάτες μου πριν από λίγο της οποίες της έχω βαλλη σε ποτήρι φελιζωλ...και μου ήρθε μια ιδέα...αυτό το φελιζολ κάνει γι΄αυτό που θέλω να κάνω .το είδα από εδώ μέσα πως λυγίζει και το έκανα.....συγνωμη αν λέω και εγώ της βλακείες μου και επιμένω σε κάτι, αλλά δεν νομίζω να πειράζει που πιραματιζομε με διάφορα πράγματα.. :roll:

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 15, 2011, 04:47:44 μμ »
Αν βάψεις με τα ίδια χρώματα που έβαψες το χαρτόνι ένα κομμάτι πλαστικό,θα δεις και μόνος σου την διαφορά  :wink:
Το κόστος αγοράς ένος φύλλου πλαστικού δεν είναι απαγορευτικό...γύρω στα 3,5EUR  απο το να σφάζεις τα γιαούρτια,να κολλάς τα κομμάτια για να το παχύνεις,να περιμένεις ώρες να στεγνώσει η κόλλα....αγοράζεις ένα φύλλο evergreen και ξεμπέρδεψες ::salut::

Δεν εννοώ οτι αυτό που λέει ο Ελιξίριος είναι λάθος,το αντίθετο μάλιστα...το πλαστικό κεσεδάκι έχει πολύ μικρό πάχος και είναι σίγουρο οτι έχει μας έχει σώσει αρκετές φορές.Απλά στην περίπτωσή σου,αφού φτιάχνεις πάτωμα και πίνακα δεν θα σε βολέψει το πάχος του  :wink:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 15, 2011, 04:49:12 μμ »
..., αλλά δεν νομίζω να πειράζει που πιραματιζομε με διάφορα πράγματα.. :roll:

εσυ μια χαρα κάνεις και πειραματίζεσαι ... αν δεν δοκιμάσεις πως θα μάθεις.. αφού ειναι και μολίς το δεύτερο σου μοντέλο... και πρέπει να ομολογήσω οτι η πρόοδος σου ειναι τεράστια... λες και το κάνεις χρονιά ενα πράμα...

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 15, 2011, 04:58:13 μμ »
που το βρίσκω το φύλλο evergreen ? μόνο αθηνα  γιατί δεν μπορώ να πάω...σε βιβλιοπωλεία έχουν ?αααα τώρα που θυμήθηκα ...έχω πλαστικό αυτό που κάνουν της ταυτότητες αλλά είναι διαφανές η γαλακτερό ...δεν θυμαμε....κάνη ?
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κ.διαχειριστή, αλλά καλύτερα να ήμουν χρόνια....τώρα δεν θα σας παίδευα,,,:)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 15, 2011, 05:00:33 μμ »
που το βρίσκω το φύλλο evergreen ? μόνο αθηνα  γιατί δεν μπορώ να πάω...σε βιβλιοπωλεία έχουν ?αααα τώρα που θυμήθηκα ...έχω πλαστικό αυτό που κάνουν της ταυτότητες αλλά είναι διαφανές η γαλακτερό ...δεν θυμαμε....κάνη ?
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κ.διαχειριστή, αλλά καλύτερα να ήμουν χρόνια....τώρα δεν θα σας παίδευα,,,:)
Μπααα,μην το λες...Και αλλοι ελεγαν οτι μοντελαραν χρονια και μας παιδευαν οσο δεν φανταζεσαι! :wink:

Tags: f4f wildcat