Αποστολέας Θέμα: Ψάχνω τεχνική για θάλασσα  (Αναγνώστηκε 3892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
Ψάχνω τεχνική για θάλασσα
« στις: Ιουνίου 05, 2011, 10:58:52 πμ »
καλημερα,
θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει ΜΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ πως να φτιαξω μια θαλασσα;;;;

ευχαριστω
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: ψαχνω θαλασσα
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:08:19 πμ »
Γιάννη καλημέρα ::salut::
Πέρνεις ένα κομάτι φιλιζόλ,το κόβεις,το ράβεις :mrgreen:βάλε και μπόλικη φαντασία για να φτιάξεις τους κυματισμους,μετά το περνάς με ένα βερνίκη για να κλείσουν οι πόροι.
Αφού περιμένεις δυό τρείς μερούλες να στεγνώση το βερνίκι,ξεκινάς την ζωγραφική :wink:,με μπλέ ,άσπρο και λίγο πράσσινο.
Και τέλος αφού ολοκληρώσεις το βάψιμω,βερνικάκι γυαλιστερό και είσαι έτοιμος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:15:29 πμ »
Γιάννη καλημέρα ::salut::
Πέρνεις ένα κομάτι φιλιζόλ,το κόβεις,το ράβεις :mrgreen:βάλε και μπόλικη φαντασία για να φτιάξεις τους κυματισμους,μετά το περνάς με ένα βερνίκη για να κλείσουν οι πόροι.
Αφού περιμένεις δυό τρείς μερούλες να στεγνώση το βερνίκι,ξεκινάς την ζωγραφική :wink:,με μπλέ ,άσπρο και λίγο πράσσινο.
Και τέλος αφού ολοκληρώσεις το βάψιμω,βερνικάκι γυαλιστερό και είσαι έτοιμος ::salut::

αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για πλοια με καρινα  συμπληρωματικα  μπορεις να διαμορφωσεις την τελικη επιφανεια της θαλασσας και τα κυμματα με πηλο
αν το πλοιο δεν εχει καρινα τοτε ο πηλος μονο αρκει

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:20:42 πμ »
Σωστός :wink:

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 05, 2011, 11:25:35 πμ »
για θαλασσα θα δεις τις δουλειες του σταματη c nemo.
αυτος δουλευει με αυτην την τεχνικη του πηλου και του φελιζολ,
και εχει πετυχει τις καλυτερες .
αν δεν κανω λαθος εχει κανει και περιγραφη της κατασκευης τους
εδω και παρα πολυ καιρο που ποσταρει στα καραβια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚωσταςΚορ

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
  • modelclub.gr
Απ: Ψάχνω τεχνική για θάλασσα
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 05, 2011, 07:43:38 μμ »

Κοιτα απο το 2,50 και μετα

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 06, 2011, 03:14:25 πμ »
Φίλε Nayticomodelista ,δε μας είπες το κυριώτερο την κλίμακα.
Εγώ εφαρμόζω την τεχνική που σου είπε ο Νίκος και ποιό σωστά αυτή που περιέγραψε ο Dim.
Aλλά πιστευω οτι είναι πολύ καλή για μικρές κλίμακες από 1/350 ,400,αντε και για την 1/144.Σε 72αρα που την εφάρμωσα δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος.Χρειάζεται κάτι πιό διάφανο.
Η τεχνική που παρουσιάζει ο φίλος TALOS είναι πολύ καλή για 1/72 'ή 1/48 και φυσικά θυσιάζοντας τη διαφάνια που κρύβει μια ριχή θάλασσα με ράμπα.
Εχω παρουσιάσει Θάλασσες στα θεματά μου ,επίσης υπάρχει και θέμα του Κώστα(KATSFLYBY) ,με κορυφαία τεχνική που δυστυχώς δεν το έχει ολοκληρώσει.
Σπύρο σε ευχαριστώ ,αλλά πάλι τα παραλές και μάλιστα δημόσια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 06, 2011, 07:47:12 μμ »
καλησπερα,
Σταματη για την κλιμακα δεν ξερω και τοσα πολλα να σου πω  πηγαινε εδω    http://shipmodeling.uw.hu/     κατεβασε το royal caroline και εκτυπωσε το οχι ολοκληρη σελιδα , αλλα στο μισο μεγεθος (δηλδη μιλαμε για ενα σκαφος 123 χιλιοστα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: και το θελω να το βαλω σε ''διοραμα'' με την φωτογραφια του Μπούρτζι σαν φοντο και να ειναι και αυτο απο μπροστα και γιαυτο θελω και θαλασσα

Νικο μισο λεπτο γιατι εχασα την μπαλα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1. παιρνω ενα κομματι φελιζολ
2. το κοβω στις διαστασεις και σχημα που θελω
3. το κοβω το ραβω δηλαδη τι :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
4. τους κυματισμους με χρωμα τους φτιαχνω :?: :?: :?: :?: καιπως ακριβως με πινελο :?: :?: :?: :?:(δωσε περισσοτερες οδηγιες :mrgreen:)
5. το βερνικι το περνας αφοτου στεγνωσουν οι κυματισμοι
6. ζωγραφιζω : αφου εδω κανω την ζβγραφιη τοτε τι κανω στο βημα 4 :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 07, 2011, 02:19:39 μμ »
Mόνο και μόνο που αναφέρεις 1.23μ αυτό φτάνει .Δε νομίζω οτι ο πηλός είναι η ιδανική τεχνική για την περιπτωσή σου.
Μάλλον θέλεις κάτι σε υγρό που να σταθεροποιέιται μετά.Αυτό ομως θέλει πειραματισμό ,και στην περιπτωση του μοντέλου που λές μάλλον και πολλά κιλά.
Σκέφτεσαι για κάτι μικρότερο;Αν σκέφτεσαι πάντως για τέτοιο διόραμα την κλίμακα θα πρέπει να τη βρεις μια και σε τέτοιο σκάφος θα χρειαστείς μάλλον και φιγούρες.
Πάντως η τεχνική με τον πηλό και το φελιζόλ είναι σχετικά ευκολη.

Φελιζόλ πρώτα.
Πηλός μετά.Διαμόρφοση της επιφάνειας με σκληρό πινέλο για δημιουργία κυμματισμών από τον αέρα.
Με τον πηλό κάνεις και όλα τα απόνερα του σκάφους.
Τέλος αφου βάψεις όλη την επιφάνεια με ένα μεσαίο γκρι .Στεγνώνει και βάφεις ολη τη θάλασσα με τόνους του μπλε και του μάυρου προσέχοντας να μην γίνει έντονα μπλε .
Τελος με στεγνό και οχι πινέλο με λευκό χρώμα κάνεις τους αφρισμούς.

Εγώ κάνω αυτά ακριβώς......στα μικρά καραβάκια μου. :mrgreen: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 07, 2011, 03:39:19 μμ »
Παράθεση
Mόνο και μόνο που αναφέρεις 1.23μ αυτό φτάνει
Τώρα τα μπέρδεψα λίγο... νομίζω  οτι ο φίλος μας λέει 12,3 εκατοστά
Παράθεση
δηλδη μιλαμε για ενα σκαφος 123 χιλιοστα
Αρα νομίζω οτι η τεχνική που περιγράφεται στο βιντεάκι ειναι ιδανική... την χρησιμοποιώ στα 700αρια της PitRoad με (θέλω να) νομίζω καλά αποτελέσματα...
Και από οτι κατάλαβα, αν κατάλαβα καλά, υποτίθεται οτι θα είναι ανάμεσα σε Ναύπλιο και Μπούρτζι, άρα μάλλον ήσυχη θάλασσα...

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 07, 2011, 05:22:18 μμ »
Mόνο και μόνο που αναφέρεις 1.23μ αυτό φτάνει .Δε νομίζω οτι ο πηλός είναι η ιδανική τεχνική για την περιπτωσή σου.
Μάλλον θέλεις κάτι σε υγρό που να σταθεροποιέιται μετά.Αυτό ομως θέλει πειραματισμό ,και στην περιπτωση του μοντέλου που λές μάλλον και πολλά κιλά.
Σκέφτεσαι για κάτι μικρότερο;Αν σκέφτεσαι πάντως για τέτοιο διόραμα την κλίμακα θα πρέπει να τη βρεις μια και σε τέτοιο σκάφος θα χρειαστείς μάλλον και φιγούρες.
Πάντως η τεχνική με τον πηλό και το φελιζόλ είναι σχετικά ευκολη.

Φελιζόλ πρώτα.
Πηλός μετά.Διαμόρφοση της επιφάνειας με σκληρό πινέλο για δημιουργία κυμματισμών από τον αέρα.
Με τον πηλό κάνεις και όλα τα απόνερα του σκάφους.
Τέλος αφου βάψεις όλη την επιφάνεια με ένα μεσαίο γκρι .Στεγνώνει και βάφεις ολη τη θάλασσα με τόνους του μπλε και του μάυρου προσέχοντας να μην γίνει έντονα μπλε .
Τελος με στεγνό και οχι πινέλο με λευκό χρώμα κάνεις τους αφρισμούς.

Εγώ κάνω αυτά ακριβώς......στα μικρά καραβάκια μου. :mrgreen: ::salut::
123 ΧΙΛΙΟΣΤΑ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 08, 2011, 11:08:30 πμ »
Σόρυ για το μπέρδεμα .Μέτρο κατάλαβα.
Οπότε αν θέλεις μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική.Για το μέγεθος του καραβιού μάλλον ενδείκνεται.Καλή συνέχεια και συγνώμη για το μπέρδεμα και πάλι. ::salut::

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 08, 2011, 09:11:04 μμ »
οκ
(και για μια επαναληψη) :
θα παρω το φελιζολ , θα το κοψω στα μετρα που θελω
μετα θα κανω τους κυματισμους με πηλο
μετα θα το βαψω
μετα θα το βερνικωσω και μετα θα βαλω πανω το καρταβι σωστα το ειπα;;;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 10, 2011, 04:59:03 μμ »
Φίλε πρώτα κόβεις το φελιζόλ διαμορφώνεις την επιφάνεια του,αν δεν το θέλεις επίπεδο και μετά περνάς το πηλό ,που τον διαμορφώνεις και αυτόν πριν στεγνώσει.
Στεγνώνει ,βάφεις,στεγνώνει ,βερνίκι,βερνικι,βερνίκι στεγνώνει ,βερνίκι ,βερνικι........... :mrgreen: ::salut::Θέλει πολλά χέρια βερνίκι.Προτίμησε ακρυλικό.Στη συσκευασία του δεν πρέπει να κιτρινίζει καθόλου. ::salut::

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 10, 2011, 06:44:25 μμ »
καλησπερα,
Σταματη για την κλιμακα δεν ξερω και τοσα πολλα να σου πω  πηγαινε εδω    http://shipmodeling.uw.hu/     κατεβασε το royal caroline και εκτυπωσε το οχι ολοκληρη σελιδα , αλλα στο μισο μεγεθος (δηλδη μιλαμε για ενα σκαφος 123 χιλιοστα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: και το θελω να το βαλω σε ''διοραμα'' με την φωτογραφια του Μπούρτζι σαν φοντο και να ειναι και αυτο απο μπροστα και γιαυτο θελω και θαλασσα

Νικο μισο λεπτο γιατι εχασα την μπαλα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1. παιρνω ενα κομματι φελιζολ
2. το κοβω στις διαστασεις και σχημα που θελω
3. το κοβω το ραβω δηλαδη τι :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
4. τους κυματισμους με χρωμα τους φτιαχνω :?: :?: :?: :?: καιπως ακριβως με πινελο :?: :?: :?: :?:(δωσε περισσοτερες οδηγιες :mrgreen:)
5. το βερνικι το περνας αφοτου στεγνωσουν οι κυματισμοι
6. ζωγραφιζω : αφου εδω κανω την ζβγραφιη τοτε τι κανω στο βημα 4 :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Spoiler (hover to show)
Το κόψε-ράψε που αναφέρω,ειναι το σκάλισμα του φελιζόλ για να φτειάξω τους κυματισμούς :wink:Εγώ δεν χρεισημοποιώ πηλό.
(επίσης μπορείς να πάρεις έναν αναπτηρα και πλησιάζοντας την φλόγα στο φελιζόλ θα δείς ότι λιώνει πολύ όμορφα το φελιζόλ φτειάχνοντας μία καλή ανάγλυφη επιφάνια)
Αφού τους κυματισμούς τους έχεις φτειάξει με το σκάλισμα και πλέον η επιφάνια της θάλασσας είναι ανάγλυφη,τότε περνάς με ένα πινέλο  βερνίκι σε όλη την επιφάνια για να κλείσουν οι πόροι του φελιζόλ,το βερνίκι θα το αφήσεις να στεγνώση καλά.
Αφου στεγνώση το βερνίκι τότε ξεκινάς την ζωγραφική.
Και  αφού έχεις τελειώση και με την ζωγραφική της θάλασσας περιμένης να στεγνώσουν τα χρώματα και μετά περνάς πολλά χέρια βερνικάκι γυαλιστερό.
Ελπίζω να βοήθεισα αν και αυτή η τεχνική που ανάφερα είναι για πλοίο που έχει καρίνα ::salut::

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 10, 2011, 07:51:26 μμ »
ενταξει ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 10, 2011, 08:16:51 μμ »
Το έψαχνα λίγο καιρό για να στο ποστάρω γιατί δεν θυμόμουν την περιγραφή του. Δες αυτά τα 2 βίντεο. Μιλάει Γιαπωνέζικα αλλά μπορείς να δεις πως φτιάχνει μια φανταστική απομίμηση θάλασσας και ενός διοράματος που "μιλάει". Τα υλικά τώρα που χρησιμοποιεί είναι ένα θέμα ( πιστεύω πως υπάρχουν αντίστοιχα κι εδώ όπως ο γύψος ) αλλά αξίζει να δεις τον τρόπο.

Στο τέλος ρίχνει κάτι μικρά κρυσταλλάκια στο πόδι του Z'Gok για απομίμηση της υγρασίας που λαμπυρίζει.Έλεος.

Αποσυνδεδεμένος NIKOS D.

• Scale 1/144
  • *
  • Θα παραδεχομουν τα λαθη μου ,αν ειχα κανει...
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 12:51:19 μμ »
Μπορεις να χρησιμοποιησεις αλουμινοχαρτο τσαλακωμενο ,ψεκασμενο με μπλε ακρυλικο valleho και τα κυματα με λευκη σιλικονη  με την σπατουλα στοκαρισματος

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 03:24:46 μμ »
Σήμερα ψάχνοντας για άσχετα πράγματα έπεσα πάνω σε αυτό:

http://www.ebay.com/itm/Nappe-feuille-effet-deau-lac-mer-piscine-1-0-5m-SM01-/220855605989?pt=FR_YO_JeuxJouetd_TrainsElectriques&hash=item336c051ae5

Δεν ξέρω εάν θα μπορούσε να βοηθήσει...

Επίσης ο τύπος έχει και πολλά πράγματα για διοράματα (δέντρα, έπιπλα κ.λ.π.) σε διάφορες διαστάσεις κυρίως για τρένα αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
The road to success is always under construction.