Αποστολέας Θέμα: T-80 w/ ERA 1/35 Zvezda  (Αναγνώστηκε 7133 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vendetta007

• War is not about who is right, it's about who is left.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
T-80 w/ ERA 1/35 Zvezda
« στις: Ιουνίου 03, 2011, 08:34:22 μμ »
Γεια σας. Με λενε Μιχαλη και ειμαι 18. Πριν απο 3 μερες αρχισα να φτιαχνω το 80αρι της Ζβεζντα εφαρμοζοντας παραλληλα και βελτιωτικα και προσωπικες αλλαγες. Το κιτ προσωπικα θα το χαρακτηριζα κακης ποιοτητας. Μελετωντας αρκετο χρονικο διαστημα τα real scale Τ-80 διαπιστωσα πως σχεδον ολα τα κομματια εκτος του πυργου, του κυριου κορμου και καποιων ελαχιστων προσθετων ειναι για πεταμα. Οι τροχοι εχουν 9 αντι για 10  μπουλονια, η καννη, οι ερπυστριες ,μπροστινο και πισω μερος κορμου...ουδεν σχολιο. Παντως η κατασταση φαινεται πιο αισιοδοξη με την χρηση βελτιωτικων των εταιριων Eduard, Voyager, RB Models και Masterclub.

Το κιτ:

Τα βελτιωτικα:

Την καννη προς το παρον δεν θα την ανεβασω. Για αυτην εχω ιδιαιτερα σχεδια.
Η προοδος εως τωρα εκτιμαται με τις παρακατω φοτογραφιες:

Αποσυνδεδεμένος teoprot

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
Απ: T-80 w/ ERA 1/35 Zvezda
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 03, 2011, 11:20:40 μμ »
Μπράβο Μιχάλη για τη προσπάθειά σου.Και πολύ λεπτουργική δουλειά στον πύργο με την ERA και τον καμβά της βάσης του πυροβόλου.
Συνέχισε και μην πτοείσαι απο τα προβλήματα .Εάν σταματάμε στο κάθε πρόβλημα η πρόοδος καθίσταται αδύνατος.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 04, 2011, 08:38:07 μμ »
Το καλυμα της καννης στο μπροστινο μερος του πυργου αντικαταστηθηκε απο το αντιστοιχο πλαστικο με αλουμινενιο που κατασκευαστηκε χρησιμοποιοντας συρμα και απλο αλουμινοχαρτο καθημερινης χρησης. Το γιατι βρισκεται στην εικονα.

Το αντιστοιχο που κατασκευασα φαινεται καλυτερα κατω.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 04, 2011, 08:43:59 μμ »
Εαν ψαχνετε για HD φωτογραφιες Ρωσικων αρματων και πυροβολικου συνιστω την www.armyrecognition.com και πιο συγκεκριμενα για Τ-80: http://www.armyrecognition.com/forum/viewtopic.php?t=1567&sid=7569f6bde498f27d7a3cbad03420a7b9

Ειναι μια πραγματικα ποιοτικη ιστοσελιδα με πολυ υλικο γενικα για ολων των ειδων τεθωρακισμενα που υπαρχουν στον κοσμο. Μεχρι και συγχρονο Τ-80UB μπορειτε να βρειτε.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 04, 2011, 09:21:53 μμ »
Μια χαρά και καθαρή δουλειά μέχρι τώρα. Και μόνο που πιάνεις Zvezda είσαι ήρωας!

Τώρα, ειλικρινά, το κάλυμα με το αλουμινόχαρτο δε μου αρέσει. Δε φτιάχνω συνήθως άρματα, τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να κάνω κάτι ανάλογο κατέφυγα σε βρεγμένο χαρτομάντηλο με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για περίμενε και τους αρματάδες να πούνε γνώμες, πιθανότατα να κάνω λάθος.

Επίσης, και πάλι με επιφύλαξη, αν και πραγματικά θαυμάζω την υπομονή σου με όλα αυτά τα photoetched πλακίδια του ERA, κάνε κάτι για τα "κενά" που υπάρχουν στις ακμές τους. Κάτι μου λέει πως μετά το βάψιμο θα φαίνονται πάρα πολύ και είναι κρίμα τόση δουλειά να χάσει από λεπτομέρειες. Τώρα για να πως την αλήθεια ούτε και ξέρω πως είναι τα πραγματικά πλακίδια του ERA στο Τ-80, κρίνω εξ όψεως και με βάση τις φωτογραφίες που παραθέτεις, οπότε και πάλι περίμενε τους συνήθεις υπόπτους να σε κατατοπίσουν στα σίγουρα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 04, 2011, 10:52:26 μμ »
Μια χαρά και καθαρή δουλειά μέχρι τώρα. Και μόνο που πιάνεις Zvezda είσαι ήρωας!

Τώρα, ειλικρινά, το κάλυμα με το αλουμινόχαρτο δε μου αρέσει. Δε φτιάχνω συνήθως άρματα, τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να κάνω κάτι ανάλογο κατέφυγα σε βρεγμένο χαρτομάντηλο με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για περίμενε και τους αρματάδες να πούνε γνώμες, πιθανότατα να κάνω λάθος.

Επίσης, και πάλι με επιφύλαξη, αν και πραγματικά θαυμάζω την υπομονή σου με όλα αυτά τα photoetched πλακίδια του ERA, κάνε κάτι για τα "κενά" που υπάρχουν στις ακμές τους. Κάτι μου λέει πως μετά το βάψιμο θα φαίνονται πάρα πολύ και είναι κρίμα τόση δουλειά να χάσει από λεπτομέρειες. Τώρα για να πως την αλήθεια ούτε και ξέρω πως είναι τα πραγματικά πλακίδια του ERA στο Τ-80, κρίνω εξ όψεως και με βάση τις φωτογραφίες που παραθέτεις, οπότε και πάλι περίμενε τους συνήθεις υπόπτους να σε κατατοπίσουν στα σίγουρα.

Με τις ακμες ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι αλλο να κανω. Δοκιμασα να αφαιρεσω τα πλακιδια και να τα ξανακολησω αλλα το ιδιο βγαινει καθε φορα με τα ιδια λαθη. Τα εχω στηριξει σε μεταλλικες βασεις τις οποιες "καρφωσα" στον πυργο και δοκιμασα να τις λιγισω εστω και λιγο την καθεμια αλλα στραβωνει και γινεται αξιολυπητο...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 04, 2011, 11:01:52 μμ »
Οριστε και η καννη την οποια στηριξα σε κομματι απο στυλο μπιγκ και το οποιο τελικα θα μπει στο αλουμινενιο καλυμα.

Το στυλο επεξεργαστηκε  προτου φτασει σε αυτο το σημειο. (Τριφτηκε με προσοχη με σκληρο γυαλοχαρτο ετσι ωστε να αφαιρεθει στο ελαχιστο το μπλε καλυμα του και για να συγκρατει την καννη)

Αποσυνδεδεμένος teoprot

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:46:40 πμ »
Στις φωτο να χρησιμοποιείς μονοχρωμο φόντο και δη αντίθετου χρώματος.
Για τα ERA πάρε MILLIPUT και στοκάρισε προσεκτικά.Εάν το πρώτο στοκάρισμα αφήσει κενά αφού στεγνώσει καλά ξαναστοκαρισε.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:08:04 πμ »
Πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα!!!
Πρόσεξε λίγο το τσάκισμα των φωτοχαραγμένων...
Εφόσον δεν έχεις το "ειδικό" εργαλείο, προσπάθησε να τα τσακίζεις, όσο το δυνατόν ποιο καλά, με την βοήθεια της λεπίδας απο τον κόφτη. Στήριζε το φωτοχαραγμένο στο τραπέζι, βάζε την ακμή της λεπίδας στο σημείο που πρέπει να τσακίσει και με ένα χαρακάκι, λύγιζε το...
Δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά αν γίνει σωστά, δεν θα υπάρχουν κενά, και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο σου...

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 05, 2011, 04:19:28 πμ »
Ωραίο θέμα το T-80.
Μήπως έχεις διπλώσει ανάποδα τις εμπρός και πίσω (κοιτώντας από μπροστά) πλευρές των πλακιδίων;

Η επιφάνεια με το βελάκι θα έπρεπε να είναι καθετη στην οροφή του πλακιδίου.
Αν τις κανεις να ακολουθούν το προφίλ των αριστερά-δεξιά κομματιών θα λυθεί το προβλημα σου λογικά.(κοιτα πως είναι στο πραγματικό στην φωτογραφία που ανέβασες)

Στοκάρισμα δεν θέλουν αφού και στο πραγματικό δεν είναι ενωμένα τα ελάσματα.
Καλή συνέχεια!
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 05, 2011, 09:06:25 πμ »
Πραγματικα με στοκαρισμα δεν λυνεται το προβλημα. Τα πλακιδια δεν τοποθετηθηκαν στο ιδιο επιπεδο και εαν απλωσω τον στοκο θα χαλασει ακομη περισσοτερο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 15, 2011, 11:13:59 μμ »
Update στο topic! Ολοκληρωθηκε ο πυργος του αρματος υστερα απο πολυ προσπαθεια καποιες προτροπες και αλλαγες. Φοτογραφιες για αξιολογηση παρακατω. Μην παραξενευτειτε βλεποντας ισως καποιες ομοιες μεταξυ τους φοτογραφιες. Ολες εγιναν υπο διαφορετικες συνθηκες για να σας ειναι πιο ευκολο να βγαζετε συμπερασματα. Θα προσθεσω μονο οτι τα πλακιδια ERA μου εβγαλαν την ψυχη και τελικα παραιτηθηκα απο την μαχη. Θα τα αφησω ετσι οπως ειναι γιατι αφου δοκιμασα να τα λιγισω, πολλα απο αυτα εσπασαν (εχασα συνολικα 5 τεμαχια) και ειναι κριμα.

[modbreak]
ΘΕΡΜΗ Παράκληση για ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ Στοίχιση των φωτογραφιών και ΟΧΙ κάθετη!!!
Spoiler (hover to show)
[/modbreak]

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 16, 2011, 02:42:32 μμ »
Αν και δεν είμαι πολύ του Ρωσίκου μια χαρά σε βλέπω και καθαρή δουλειά μέχρι τώρα,μόνο που έπιασες Zvezda είσαι ήρωας :!:Καλή συνέχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 16, 2011, 10:25:28 μμ »
Ποσο ειπες οτι εισαι??????ποσοοοοο?δηλαδη στα 28 η στα 38 τι θα φτιαχνεις?το συγκεκριμενο κιτ το εχω και εγω και για να πω την αληθεια δεν το ειχα προσεξει καθολου,βασικα το πηρα για να το κανω Κυπριακο και τωρα απορω αν γινεται με αυτα τα χαλια που λες πως εχει το κιτ.Ωραια δουλεια φιλαρακο...και αφου το κατεχεις το σπορ γιατι οπως φαινεται εχεις ταλεντο...αντε και εις ανωτερα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 16, 2011, 11:10:57 μμ »
ID, ZAΦ ευχαριστω για τα λογια σας. Το κιτ ειναι ταλαιπωρια αλλα αξιζει τον κοπο. Ειναι ενα αρκετα ασυνηθιστο αρμα το οποιο προσελκυσε το ενδιαφερον αφου τα Leopard και τα δυτικα αρματα και ΤΟΜΑ ειναι πολυ περισσοτερο διαδεδομενα. Θα δουμε τι θα βγει στην τελικη αναλυση μια και τα δυσκολα τωρα ξεκινανε...

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 16, 2011, 11:15:53 μμ »
Αυτο γινεται και Κυπριακο?ισως να μην καταλαβα αλλα το πυροβολο που το βρηκες ειπες :?: :roll:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 16, 2011, 11:23:31 μμ »
H κανη ειναι της RBmodel πολυ καλη εταιρεια με πολυ καλες τιμες την συνιστω ανεπυφυλακτα
http://www.rbmodel.com/index.php?action=products&cat=news

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 16, 2011, 11:37:30 μμ »
Αυτο γινεται και Κυπριακο?ισως να μην καταλαβα αλλα το πυροβολο που το βρηκες ειπες :?: :roll:

Νομιζω οτι οι Κυπριοι προμηθευονται μονο τα Τ-80U (που ειναι η βελτιωμενη εκδοση) και Τ-80UK (τα command and control). Συνεπως ετσι οπως το βλεπω εγω Κυπριακο μαλλον δεν γινεται. Το U-UK θελει δουλεια και κατα την αποψη μου χωρις βελτιωτικα και καννη δουλεια καλη δεν γινεται. Συνιστω την hobbyeasy.com που ισως την γνωριζετε οπου υπαρχουν ολα τα βελτιωτικα. Η καννη οπως απαντησε και ο Sotiris ειναι πολυ καλη και κανει για σωστο Τ-80.

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 17, 2011, 01:26:19 πμ »
 ::salut::
Για πρώτη ενασχόληση με p.e., είναι πάρα πολύ καλή δουλειά!!!!
Τώρα αρχίζει το ενδιαφέρον κομμάτι... το βάψιμο και η παλαιώση!!!
Τι παραλλαγή σκέφτεσαι να κάνεις???

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:11:22 πμ »
::salut::
Για πρώτη ενασχόληση με p.e., είναι πάρα πολύ καλή δουλειά!!!!
Τώρα αρχίζει το ενδιαφέρον κομμάτι... το βάψιμο και η παλαιώση!!!
Τι παραλλαγή σκέφτεσαι να κάνεις???

Βασικα πρεπει να τελειωσω και το κορμο που νομιζω θα μου παρει χρονο ειδικα εαν αποχωρησω για Αθηνα για τις προκαταρκτικες εξετασεις (για να μην ξεχναμε οτι ειμαι τελειοφοιτος και εχω ακομη καποιοες υποχρεωσεις σχετικα με το σχολειο). Τωρα οσον αφορα το βαψιμο και την παραλλαγη δεν το σκεφτηκα και πολυ για να πω την αληθεια. Χρησιμοποιω χρωματα σμαλτου της Humbrol μια και ειναι ευκολο να τα παραγγελνω απο κατω και αυτα που νομιζω οτι θα χρειαζομουν για παραλλαγη συμφωνα με τις οδηγιες του κιτ ειναι

3 BRUNSWICK GREEN 14ml GLOSS Enamel Tinlet
133 BROWN 14ml SATIN Enamel Tinlet και
32 DARK GREY 14ml MATT Enamel Tinlet

Μπορω να μαντεψω οτι τα χρωματα δεν ειναι σωστα αλλα δεν εχω αρκετη εμπειρια σχετικα με τον χρωματισμο και παντα επιλεγω μονος μου αυτα που πιστευω οτι θα εδειχναν ωραια. Η παραλλαγη δεν ειναι το μοναδικο που θα μπορουσα να κανω. Σκεφτομουν περισσοτερο να το βαψω με ενα χρωμα (μου αρεσουν πολυ περισσοτερο τα μοντελα βαμμενα με ενα χρωμα) οπως olive drab, green foliage (ολα της Humbrol) η ακομη και tank grey (ναι εχω δει και τετοια αρματα με σκουρο γκρι στα Ρωσικα μηχανοκινητα ταγματα).

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 17, 2011, 10:28:48 πμ »
Και για να καταλαβετε καλυτερα τι εννοω με το tank grey κοιταξτε απο το 1:38 στο παρακατω video:
&feature=related

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 17, 2011, 11:13:19 πμ »
Πρόσεξε:
Δεν είναι tank grey!!!
Είναι πράσινο σκούρο!!!
Οι συνθήκες φωτισμού και η σκόνη, δημιουργούν την ψευδαίσθηση του άλλου χρώματος!!!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 17, 2011, 11:36:22 πμ »
Πρόσεξε:
Δεν είναι tank grey!!!
Είναι πράσινο σκούρο!!!
Οι συνθήκες φωτισμού και η σκόνη, δημιουργούν την ψευδαίσθηση του άλλου χρώματος!!!

Σιγουρα???  Στο 2:00 λεπτο μου φανηκε οτι ειναι πραγματι σκουρο γκρι..

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 17, 2011, 11:51:55 πμ »
Σίγουρα!!!
Ένα πολύ σκούρο πράσινο (πλησιάζει το Bronze Green)!!!
Αυτή είναι η μαγεία (και ταυτόχρονα η κατάρα)των ρωσικών πράσινων!!!
από το προπολεμικό 4ΒΟ, μέχρι το τωρινό, το ερώτημα παραμένει ίδιο: Πώς στο γερο-διάβολο το βάφουμε????

EDIT: τα χρώματα που δίνεις, βγάζουν ένα τέτοιο καμουφλάζ:

μπορείς, αντί για γκρί, να χρησιμοποιήσεις και κίτρινο-μπέζ.
Αν σου αρέσει το μονόχρωμαο πράσινο, δες και αυτό:

Σε διάκοσμο παρέλασης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 17, 2011, 12:17:02 μμ »
Σίγουρα!!!
Ένα πολύ σκούρο πράσινο (πλησιάζει το Bronze Green)!!!
Αυτή είναι η μαγεία (και ταυτόχρονα η κατάρα)των ρωσικών πράσινων!!!
από το προπολεμικό 4ΒΟ, μέχρι το τωρινό, το ερώτημα παραμένει ίδιο: Πώς στο γερο-διάβολο το βάφουμε????

EDIT: τα χρώματα που δίνεις, βγάζουν ένα τέτοιο καμουφλάζ:

μπορείς, αντί για γκρί, να χρησιμοποιήσεις και κίτρινο-μπέζ.
Αν σου αρέσει το μονόχρωμαο πράσινο, δες και αυτό:

Σε διάκοσμο παρέλασης

Δεν υπαρχει αραγε στην αγορα ετοιμο το χρωμα? Εαν ναι τοτε που ειναι το προβλημα? Ειναι δυσκολο να βαφτει απο τον αερογραφο και τελικα δεν βγαινει το σωστο χρωμα???

Tags: t-80