Παιδιά την καλημέρα κι από εμένα. Έχοντας αφήσει το θαυμαστό κόσμο του μοντελισμού στατικών μοντέλων για περίπου μια εικοσαετία (είμαι 38) αποφάσισα πρόσφατα να επανέλθω, οπότε μοιραία και η αναζήτηση αερογράφου. Στο παρελθόν είχα δουλέψει με τον Badger 200 ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια αναπαύεται κάπου στο πατρικό με χαλασμένο tip. Σε αναζήτηση αερογράφου διπλής ενέργειας έχω σχεδόν καταλήξει μεταξύ Iwata Revolution CR και Paasche Talon Gravity Feed με μπεκ 0,38 και 0,66 χιλ. H τιμή που βρίσκω και τους 2 από εξωτερικό κυμαίνεται περί τα 70-75 ευρώ. Το ερώτημα είναι ποιον να προτιμήσω και γιατί; Με ενδιαφέρουν ποιότητα κατασκευής, ευκολία καθαρισμού (λογικά θα χρησιμοποιηθούν με ακρυλικά, δεδομένου ότι με τα σμάλτα έχω κακή εμπειρία από πλευράς δυσκολίας καθαρισμού), αξιοπιστία λειτουργίας. Από διάφορα reviews που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο, έχω την αίσθηση ότι ο Paasche υστερεί ελαφρά σε ποιότητα κατασκευής και σε ευκολία καθαρισμού (μάλλον είναι πιο περίπλοκη η κατασκευή του). Από την άλλη βέβαια φαίνεται πως είναι μια πιο all around λύση κι ως εκ τούτου καλύτερο value for money συν το ότι έχει σαφώς φτηνότερα ανταλλακτικά από τον Iwata. Θα ήθελα τις απόψεις και τις γνώμες σας. Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας ζάλισα.
ΥΓ. Κυρίως σκοπεύω να ασχοληθώ με βαφές αρμάτων σε 1/35.