Αποστολέας Θέμα: Βερολίνο, Μάιος 1945 Νο2  (Αναγνώστηκε 1141 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stray_dog

• Scale 1/144
  • *
  • Born to lose, live to win!
Βερολίνο, Μάιος 1945 Νο2
« στις: Μαΐου 28, 2011, 04:49:50 μμ »
Γεια σας κ πάλι!

Είπα να συνεχίσω το συγκεκριμένο θέμα με μια σειρά από βινιέτες, όπου αφού στο πρώτο διόραμα έλειπαν τα μπάζα, εδώ θα μπαίνουν δυναμικά...  :lol:

Προσπάθεια στην 1/35 για έναν Pantherturm που "την έχει φάει" στα αριστερά, βαμμένος με μίνιο, με τις μαυρίλες από τις κολλήσεις εμφανείς, καθώς και φρέσκιες σκουριές. Το θέμα του βαψίματος των αρμάτων μόνο με μίνιο έχει συζητηθεί αρκετά, πολλές φορές και ελλείψει φωτογραφιών δεν οδηγεί πέρα από τις υποθέσεις, οπότε δεν ξέρω αν απαραίτητα υπήρχε κάποιος πύργος Panther στο Βερολίνο που να ήταν βαμμένος έτσι ακριβώς, ήθελα όμως εδώ και καιρό ένα τέτοιο άρμα!  :lol:

Προτάσεις και παρατηρήσεις παραπάνω από ευπρόσδεκτες!

Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
Απ: Βερολίνο, Μάιος 1945 Νο2
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 29, 2011, 10:45:39 μμ »
Οι φωτό ήταν μικρές και δεν άνοιγαν, πιστεύω πως τώρα πλέον διορθώθηκαν.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 31, 2011, 08:13:22 πμ »
  stray-dog  δεν είμαι αρματάς αλλά πιστεύω ότι τα έχεις καταφέρει αρκετά καλά . Σκηνοθετικά θα σου πω ότι αν ο πύργος είναι εγκαταλελειμένος τότε η ανθρωποθυρίδα θα έπρεπε να ήταν ανοιχτή (κατά την άποψή μου ) , αν όχι τότε μέσα στο χάος θα έπρεπε να υπήρχε λίγη τάξη όσον αφορά στα βλήματα στα κιβώτια κλπ. . Αλήθεια τι είπαμε πως πάθανε οι Γερμανοί και χάνουν  τα κράνη τους ;  :lol: :lol: Πέρα από αστεία τώρα νομίζω ότι 4 κράνη είναι πάρα πολλά για την έκταση της βινιέτας σου νομίζω ότι αν τακτοποιούσες μερικά πάνω στον πύργο ή σε κάποιο κιβώτιο θα ήταν καλύτερα . Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 31, 2011, 11:19:54 πμ »
Φιλε Γιωργο παρατηρω με ενδιαφερον τις κατασκευες σου που δειχνουν μερακι και για μενα αυτο μετραει.
Απλα αν μου επιτρεπεις  ενα σχολιο , ενω ριχνεις δουλεια, με λιγη ακομη προσπαθεια ψαχνοντας στοιχεια  θα την κανεις καλυτερη. Τι εννοω.
Οι πυργοι απο πανθηρες  που τοποθετηθηκαν  στο Βερολινο ειχαν μια στανταρ βαση που προτοεμφανιστηκε αν δεν κανω λαθος στην Ιταλια,  που ηταν κατω απο την γη και περιελαμβανε το συστημα περιστροφης, τους απαραιτητους χωρους για το πληρωμα και χωρους για τα πυρομαχικα. [ Και με μετατροπες οπως αφαιρεση της υπερυψωμένης θυριδας του διοικητη κλπ]
Με την τοποθετηση του πυργου πανω στο καλτεριμι δεν φαινεται το τσιμεντο της βασης που θα επρεπε να υπαρχει γυρω απο τον πυργο [ τετραγωνη ηταν η βαση στην επιφανεια του εδαφους το υψος της. ]
Αυτο στερει κατα την γνωμη μου την αληθοφανεια του ολου θεματος.
Το αν ο πυργος ηταν βαμμενος ετσι..... ειναι ενα αλλο θεμα αλλα αν σου αρεσει εσενα οπως εξηγεις, ολα καλα.
Μπορες  ομως παντα να κανεις ενα οποιοδηποτε αρμα και να το βαψεις ετσι, κανοντας το εργοστασιακο. [ Θα γλυτωσεις και τις φθορες  :mrgreen: ]

Καλη συνεχεια στα επομενα εργα σου  ::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 31, 2011, 04:21:07 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις!

@repetan:

Το σκέφτηκα με τη θυρίδα του αρχηγού, η απουσία εσωτερικού όμως, καθώς και του όλου (υπόγειου) συστήματος περιστροφής θα το έκανε να δείχνει αρκετά άσχημα... Ίσως βέβαια να μπορούσε να καλυφθεί με κάτι, κάποιο πανί ή κάτι τέτοιο...

Με τα κράνη ήθελα να δώσω μια εικόνα αυτού εδώ:

Απέφυγα να χρησιμοποιήσω όπλα, γιατί δεν ξέρω αν αυτά έμεναν για πολύ στο χώρο, ειδικά αφύλαχτα, δε μου φαίνεται λογικό.

@Jagdpanther:

Η τσιμεντένια βάση στο επίπεδο του πλακόστρωτου υπάρχει στη βινιέτα, γύρω από τον πύργο. Ο γύψος εκεί δεν είναι χαραγμένος και έκανα μια προσπάθεια να τη διαφοροποιήσω χρωματικά.

Η υπερυψωμένη θυρίδα δεν ξέρω κάτω από ποιες συνθήκες αφαιρούνταν, υπάρχουν όμως φωτογραφίες όπου αυτή υπάρχει.

Κ πάλι ευχαριστώ για τα σχόλια!

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2011, 03:33:28 μμ »
Γιωργο, δεν σου ειπα οτι ειναι λαθος η στανταρ θυριδα του διοικητη. Γιαυτο το εβαλα σε παρενθεση  :wink:.
Νασαι  σιγουρος οτι εχω  αρκετες φωτο απο τετοιους πυργους. Οι πυργοι που προανεφερα στην Ιταλια κυριως ειχαν και ενίσχυση  40 mm στην οροφη για εξτρα προστασια απο αεροπλανα. Ειχαν χρονο για αυτα τοτε.
Στο Βερολινο, βαλαν οτι ειχαν, και σε μερικες  περιπτωσεις θαψανε και αρματα ολοκληρα Pz IV γιατι δεν υπηρχε διαθεσιμο κατι αλλο.
Τωρα στις φωτο σου  οπως τις βλεπω μια το λες μετα απο παρατηρηση [ θελεις περισσοτερο φως  :roll: ] κατι φαινεται, αν και με την φωτο που εχεις ποσταρει εσυ απο αληθινο   φαινεται οτι δεν εχει καμμια  ομοιοτητα. Το να το φερεις ισα τον πυργο  με το καλτεριμι στην πραγματικοτητα δεν γινοταν γιατι η κατασκευη αυτη ηταν μεγαλη και ξυλωνοταν και σκαβοταν μεγαλο κομματι γυρω γυρω. Σιγα μετα να μην καθοταν μετα  να ξαναπερνουσαν τις πετρες. Που δεν θα καθοταν μια και απο κατω ειχε τσιμεντο και οχι χωμα να φυτευτουν.
Η αλλη φωτο ειναι μεταπολεμικη και τοποθετησαν απλα  τον πυργο εκει [ σαν ενθυμιο ? ]

Αν θελεις και χωρις παρεξηγηση,μια και ο γραπτος λογος ειναι δυσκολος, το να ποσταρεις φωτο και να τις αναλυουμε ειναι το μονο ευκολο. Και εγω εχω αυτες τις φωτο [ οπως και πολλες αλλες ] αλλα δεν ποσταρα καμμια φωτο για να σου πω ε, ετσι ηταν.
Και  παλι γνωμη μου ειναι οτι θελει λιγο ψαξιμο και μελετη ακομη για πιο ρεαλιστικα αποτελεσματα κατι που πιστευω ολοι θελουμε ειτε το παραδεχωνται καποιοι ειτε οχι και δηλωνουν καλλιτεχνες για να γλυτωσουν κριτικη. [ εσυ δεν συμπεριλαμβανεσαι  :mrgreen: ]
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2011, 04:22:24 μμ »
Αυτό με τις πλάκες όντως δεν το σκέφτηκα κατά την κατασκευή, ίσως και να διορθώνεται ακόμη. Προφανώς και είναι χρήσιμες παρόμοιες παρατηρήσεις, μπορεί κάποια πράγματα όταν τα αναφέρει κάποιος παρατηρώντας να είναι πραγματικά προφανή, αλλά πάνω στην κατασκευή, με όσα έχει στο μυαλό του ο κατασκευαστής να μην τα σκέφτεται καν. Ίσως γι αυτό θα ήταν καλύτερα να ποστάρω και κατά τη διάρκειά της, πριν παρουσιάσω κάτι σχεδόν ολοκληρωμένο.  :roll:

Ίσως να παρεξήγησες το γιατί πόσταρα τις φωτογραφίες. Επίσης χωρίς παρεξήγηση, με όλες τις δυσκολίες του γραπτού λόγου, δεν το έκανα ούτε για να υποτιμήσω τις γνώσεις σου, ούτε για να καλύψω κάτι που έγινε κατασκευαστικά λάθος. Απλά σε αντίστοιχα forum από το άλλο μου hobby (συλλογή ιστορικών αντικειμένων), για να αποδείξεις κάτι, πρέπει να το τεκμηριώσεις και οι φωτογραφίες βοηθούν. Αν αυτό βρίσκεται έξω από τις συνήθειες του συγκεκριμένου forum, δεν το ξανακάνω, απλά.

Γι αυτό με τους καλλιτέχνες θα συμφωνήσω, περί ορέξεως βέβαια...  :roll: Έχω καταλήξει ότι ειδικά σε τέτοια θέματα, η πιστή παρουσίαση των αντικειμένων είναι πολύ πιο δυνατή, οπότε πραγματικά εκτιμώ κάθε σχόλιο!

Γιώργος

Tags: