Αποστολέας Θέμα: Bon Retour By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 12165 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Bon Retour By Artesania Latina
« Απάντηση #75 στις: Απριλίου 19, 2011, 02:59:21 μμ »
Μήπως τελικά όλα αυτά τα υλικά (στόκοι, αστάρια κλπ) και κυρίως η διαδοχικές εφαρμογές τους (ειδικά όταν δεν είναι απαραίτητες), δημιουργούν όλο το πρόβλημα;
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Γιώργος
« Απάντηση #76 στις: Μαΐου 02, 2011, 04:05:23 μμ »
Εντελώς τυχαία είδα σήμερα αυτό το βίντεο από παλιά ελληνική ταινία! Εκτός από τις αλήθειες που λέει, δείτε τι κατασκευάζει ο φυλακισμένος στο κέντρο! Εκπληκτικό;

................|........|.......|
...............)_)....)_)....)_)
..............)___).)___).)___)\
.............)____)____)_____)\\  ......._____|____|____|____\\\__  -------\___________________/

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #77 στις: Μαΐου 04, 2011, 02:44:57 μμ »
Είναι όντως Εκπληκτικό.
Βασίλης και Μαρία Φρεντερίκα.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Γιώργος
« Απάντηση #78 στις: Μαΐου 23, 2011, 10:35:15 πμ »
Καλημέρα σας και πάλι μετά από αρκετό καιρό!

Έχω αφήσει το σκαρί μου στη φάση του ασταρώματος. Αφού έκανα όλες τις διαδικασίες τριψίματος, προετοιμασίας, ασταρώματος, δημιούργησα μία πολύ όμορφη και λεία επιφάνεια έτοιμη να υποδεχτεί τη βαφή! Στο σημείο αυτό τις προηγούμενες φορές μου δημιουργούνταν οι ρωγμές κατά μήκος της καρίνας στα σημεία ένωσης των σανίδων μεταξύ τους.

Το ίδιο παιδιά έγινε και τώρα!!!  :( :( :(

Προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να το προκάλεσε, έχω πάντα στο μυαλό μου και τις παρατηρήσεις-συμβουλές από τα σχόλια όλων των φίλων του φόρουμ!

Συμπέρασμα: στο υπόγειο που έχω σαν εργαστήρι έχει κατά καιρούς υπερβολική υγρασία. Τα σανιδάκια του καραβιού "ρουφάγαν" πάρα πολύ νερό, με αποτέλεσμα όταν περνούσα το primer και στη συνέχεια άφηνα το καράβι να στεγνώσει στον καθαρό αέρα και μετά σε ένα χώρο με μπόλικο φως και χωρίς υγρασία, λόγω εξατμίσεως της υγρασίας από τις σανίδες, τα σανιδάκια άνοιγαν!

Το θέμα είναι τώρα πως θα συνεχίσω, μιας και δεν έχω για τέταρτη φορά να μπω στη διαδικασία τριψίματος-ασταρώματος. Σκέφτομαι λοιπόν να το βάψω όπως είναι, χρησιμοποιώντας ελαφρώς αραιωμένο ή καθόλου αραιωμένο χρώμα, με πινελάκι. Οι ρωγμές δεν είναι και τόσο μεγάλες και πιστεύω ότι θα καλυφθούν πλήρως από τα 2-3 χέρια του χρώματος και του διάφανου προστατευτικού βερνικιού στο τέλος της κατασκευής!

Τι λέτε εσείς;

ΥΓ: θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες καλής ποιότητας ώστε να φαίνονται οι ρωγμές και το μέγεθός τους, τόσο σε μήκος όσο και σε πάχος!  ::salut::
.............)____)____)_____)\\  ......._____|____|____|____\\\__  -------\___________________/

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 23, 2011, 10:54:29 πμ »
Γιώργο ανέβασε φωτογραφίες να δούμε μόλις μπορέσεις.
Δεν ξέρω αν θυμάσαι το πως πέτσωσες το καράβι, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τις σανίδες τις κόλλαγες και μεταξύ τους (τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ στις δικές μου κατασκευές); Γιατί εάν το έχεις κάνει αυτό τότε δεν νομίζω ότι η υγρασία θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα. ʼρα εάν οι σανίδες δεν είναι κολλημένες και μεταξύ τους και έχουν μια τάση να κινιούνται πάνω κάτω (ίσως και πολύ ελάχιστα) τότε εγώ έχω σαν λύση το κόλλημα από πάνω (εκεί που είναι οι ρωγμές) με λεπτόρρευστη κύανο κόλλα και με το πέρασμα του χρώματος δεν θα φαίνεται τίποτε.
Δεν είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται για να σου δώσω και μια καλύτερη λύση, ίσως να μην πιάνει και ο στόκος γι' αυτό το πράγμα. Εάν όμως το πλακώσεις στο αστάρωμα και στο χρώμα να ξέρεις ότι δεν θα φαίνονται τα σανίδια (πιστεύω σε αυτό το καράβι ότι πρέπει να φαίνονται κάπως τα σανίδια).
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 23, 2011, 08:40:20 μμ »
Καλησπερα!

EchiDNA...θα ελεγα οτι το primer δουλευει περισσοτερο ως ασταρωμα και κλεισιμο των πορων του ξυλου και οχι ως στοκαρισμα-κλεισιμο των κενων μεταξυ των σανιδων.Δηλαδη σε αυτη τη περιπτωση θα επρεπε να το στοκαρεις με στοκο (ξυλοστοκο), τριψιμο και μετα αν ηθελες το περνουσες με primer (αν ηταν απαραιτητο) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Γιώργος
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 23, 2011, 08:56:29 μμ »
Καλησπερα!

EchiDNA...θα ελεγα οτι το primer δουλευει περισσοτερο ως ασταρωμα και κλεισιμο των πορων του ξυλου και οχι ως στοκαρισμα-κλεισιμο των κενων μεταξυ των σανιδων.Δηλαδη σε αυτη τη περιπτωση θα επρεπε να το στοκαρεις με στοκο (ξυλοστοκο), τριψιμο και μετα αν ηθελες το περνουσες με primer (αν ηταν απαραιτητο) ::salut::

Καλησπέρα!!!

Έχει προηγηθεί στοκάρισμα, 3 φορές!!! Είμαι 99% σίγουρος ότι φταίει η αυξημένη υγρασία + το γεγονός ότι υπήρχαν μεγάλα κενά σε κάποιες σανίδες κατά το πέτσωμα (τα λάθη του πρωτάρη). Μεταξύ των σανίδων είχε μπει ατλακόλ με πριονίδι από το τρίψιμο, αλλά λόγω του μεγέθους των κενών οι ρωγμές παρουσιάζονται μόλις αρχίσει το καλό στέγνωμα.

Τώρα που έχει μείνει μερικές βδομάδες και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος έχει ανέβει, πιστεύω ότι το φαινόμενο είναι στο κορύφωμα του, οπότε το βάφω και ότι ήθελε προκύψει. Αν και κατά πάσα πιθανότητα οι ρωγμές θα καλυφθούν από το χρώμα!

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #82 στις: Μαΐου 24, 2011, 06:34:38 μμ »
Aν το βάψεις με πινέλο, σίγουρα πιστευω να τις καλύψει. Με αερογράφο λίγο δύσκολο

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Γιώργος
« Απάντηση #83 στις: Μαΐου 24, 2011, 07:41:00 μμ »
Να και μερικές φωτογραφίες!

Στις φωτογραφίες φαίνεται πιο έντονα απ' ότι πραγματικά!  :)

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
« Απάντηση #84 στις: Μαΐου 24, 2011, 08:05:34 μμ »
Καλησπερα και παλι!

Γιωργος ειπαμε ετσι?

Λοιπον Γιωργο προσωπικα ειμαι σιγουρος οτι αυτο ωφειλεται στο οτι εχεις αραιωσει το ξυλοστοκο με συνεπεια οταν παει να στεγνωσει να συρικνωνεται στα σημεια αυτα (τα εχουμε αναφερει και σε προηγουμενα ποστ)

Δοκιμασε με σιδεροχασρτο (τα γκρι και λεπτα σε κοκκους) σε συνδυασμο με λιγο νερο ταυτοχρονα να τριψεις τις ρωγμες μεχρι να δεις οτι τις κλεινει-βουλωνει (ισως μετα...το τριψιμο να πρεπει να το συνεχισεις και στο υπολοιπο σκαρι για το λογο οτι τριβοντας τις ρωγμες θα εχεις μια πολυ λεια επιφανεια στα σημεια αυτα και καλο θα ειναι να το συνεχισεις ετσι για πιο ομοιομορφο αποτελεσμα) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Γιώργος
« Απάντηση #85 στις: Μαΐου 26, 2011, 11:04:38 πμ »
Καλημέρα σας!

Λοιπόν θα προχωρήσω σύμφωνα και με τις συμβουλές σας.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για τον σχεδιασμό της water line (έτσι πρέπει να λέγεται αν δεν κάνω λάθος)
Δεν διαθέτω κάποια σταθερή βάση που να πιάνει στην καρίνα, πως μπορώ να το κάνω διαφορετικά; Επίσης η χαρτοταινία πρέπει να μπει συνεχόμενα, ώστε να μην κάνει γωνίες;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #86 στις: Μαΐου 26, 2011, 12:10:09 μμ »
Καλημέρα, έτσι λέγεται ως μια λέξη Waterline.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι εάν δεν θέλεις να αγοράσεις κάτι έτοιμο.

Ο πρώτος τρόπος είναι αυτός που έχει δημοσιεύσει ο φίλος Thanasis (Θανάσης) στο MSW  και βρίσκεται εδώ   http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=232&highlight=waterline+marker

Ένας άλλος τρόπος είναι εδώ http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=14638

Υπάρχει και άλλος τον οποίο δεν μπορώ να δημοσιεύσω λόγω πνευματικών δικαιωμάτων αλλά στον στέλνω με PM.

Η χαρτοταινία που ρωτάς εάν είναι εφικτό καλύτερα να μπει συνεχόμενα (μάλλον ίσως να μην εφικτό), εάν δεν είναι και πρέπει να την τοποθετήσεις σε κομμάτια ειδικά εκεί που κάνει καμπύλες θα πρέπει να προσέξεις τις ενώσεις αυτών ώστε να έχεις μία ομοιόμορφη γραμμή νερών.
Επίσης θα πρέπει να πατήσεις καλά την ταινία στην άκρη εκεί που θα είναι η γραμμή νερών ώστε να μην έχεις τρεξίματα, την ταινία εγώ την αφαιρώ σχεδόν άμεσα περίπου μετά από μισή ώρα.
Χρησιμοποιώ μοντελιστική ταινία της Tamiya για την γραμμή νερών και από κάτω κλείνω με ταινία απλή αυτή που πωλείται στα καταστήματα χρωμάτων. Εάν η επιφάνεια που θα βάλω την ταινία από τα καταστήματα χρωμάτων είναι βαμμένη φροντίζω ώστε η ταινία να μην έχει μεγάλη κολλητική δύναμη.

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις δύο ξύλα σε γωνία 90 μοίρες πιάνοντας  πάνω ένα μολύβι σε θέση εκεί που θέλεις να τραβήξεις την γραμμή.
Το καράβι σου θα πρέπει να είναι σε κάθετη θέση και σε σταθερή επιφάνεια (να μην κουνιέται).

Φυσικά για το σχεδιασμό της γραμμής νερών υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι, αλλά σου επέλεξα αυτούς που κατά την γνώμη μου και για μένα είναι οι πιο καλοί.
Τώρα εσύ μπορείς να σκεφτείς ίσως και κάτι άλλο.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος EchiDNA

• Keep modeling!
  • Scale 1/144
  • *
  • Γιώργος
« Απάντηση #87 στις: Μαΐου 27, 2011, 07:16:17 μμ »
Βασίλη ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου!

Θα δοκιμάσω την λύση του Θανάση, μιας και έχω το εργαλειάκι που δείχνει. Σιγά σιγά!

Tags: