Αποστολέας Θέμα: 1/32 Hasegawa Bf 109 E-3  (Αναγνώστηκε 15323 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
Απ: 1/32 Hasegawa Bf 109 E-3
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 19, 2011, 04:23:26 μμ »
Για δες και την απεικόνιση του συγκεκριμένου α/φους εδώ. Βέβαια, για την ακρίβεια του υλικού δεν μπορώ να βάλω και το χέρι μου στη φωτιά...
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 19, 2011, 08:31:21 μμ »
Το προφίλ πολύ καλό αφού παίζει κιόλας...
Πάρε εδώ μια ιδέα για το πως ήταν το RLM02.
http://www.straggleresearch.com/2010/12/colour-of-rlm-02-grau-grey.html
Απ'ότι βλέπεις πέφτει κάπου μεταξύ Gunze και Lifecolor. Προσωπικά χρησημοποιώ της Gunze.
 ::salut::

Ευχαριστω.  ::salut:: Το εχω δει κι εγω αυτο το λινκ. Το 79 ειναι οπως το πιο σκουρο απο ολα. Παντως το πητα αποφαση και πηρα τα χρωματα σε Valejo. Τα βρισκω πολυ ευκολοδουλευτα... 8)

Για δες και την απεικόνιση του συγκεκριμένου α/φους εδώ. Βέβαια, για την ακρίβεια του υλικού δεν μπορώ να βάλω και το χέρι μου στη φωτιά...

Ναι ψαχνοντας το βρηκα κι εγω. Ευχαριστω. Την ιδια επιφυλαξη εχω κι εγω, ωστοσο θα προχωρησω ετσι. Μου αρεσει πολυ το καμουφλαζ αυτο.  ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 20, 2011, 03:49:36 μμ »
Το κοκπιτ τελειωσε και παμε για το μοτερι για να κλεισει και η ατρακτος. Βριστε ελευθερα τωρα πριν την κλεισω και ειναι αργα.... :mrgreen:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 20, 2011, 05:14:33 μμ »
Εβγαλα μερικες καλυτερες,  αλλα γεματες σκονες  ρητινης απο τα κομματια του μοτερ... :mrgreen:. Τελικα το θεμα με τις φωτο δεν το εχω καθολου... ::glossa:: Παντως και αυτες αρκετα σκουρες.  :evil:

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 20, 2011, 06:48:22 μμ »
Γιαννη θα μπορουσες να κανεις λιγο περισσοτερο τσιπινγκ με ασημι (αλουμινιο) στο πατωμα εκει που πατουσε ο πιλοτος , μου φαινεται πολυ καθαρο, αλλα μπορει να ειναι και οι φωτο.
Ωραια δουλεια μεχρι τωρα , καλη συνεχεια.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 20, 2011, 07:59:45 μμ »
Το κοκπιτ τελειωσε και παμε για το μοτερι για να κλεισει και η ατρακτος. Βριστε ελευθερα τωρα πριν την κλεισω και ειναι αργα.... :mrgreen:

Οχι και να βρίσουμε :mrgreen: αλλα όπως ανέφεραν και προηγουμενως οι συναδελφοι, το 79 της Humbrol δεν εχει καμία σχεση με το RLM02 που θα έπρεπε να εχεις χρησιμοποιήσει... Το αναφερω απλά μήπως και θελεις να το διορθωσεις πρίν να είναι αργά όπως έγραψες! :wink:

Για το προφιλ και τα skins απο παιχνίδια, προσωπικά δεν θα τα εμπιστευόμουνα αν και σίγουρα κάποια απο αυτά μπορεί να είναι ψαγμενα. Πάντως ο σκοπός που εξυπηρετούν είναι άλλος και δεν ξέρω τί "υποχωρήσεις" στην αυθεντικότητα κάνουν αυτοί που τα φτιάχνουν...

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 20, 2011, 10:25:19 μμ »
Οκ μετα απο αρκετο ''κραξιμο''  :mrgreen: (το οποιο ορθα επεσε ομως), παμε για reset στο κοκπιτ. Οταν ερθουν τα χρωματα (Αγιε κανε τα ΕΛΤΑ να μην λακαμιστουν παλι και ξαναφυγουν τα χρωματα Αγγλια), θα βαφτει με τα ακρυλικα της Valejo. Τωρα για το προφιλ, σε σελιδα ''σοβσρη'' το βρηκα, απλα εχει χρησιμοποιηθει και σε παιχνιδι. Μεχρι να ξαναφτιαχτει το κοκπιτ ουτως η αλλως εχουμε χρονο για περαιτερω ερευνα.... :roll:

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 26, 2011, 08:48:50 μμ »
 Καλησπερα. Τη βοηθεια σας παρακαλω. Αυτες ειναι φωτο απο το μοτερ του 109. Δεν ειναι τελειωμενο. Θελει απιστευτη δουλεια ακομα.... Βαψιματα σωληνακια π@.ρ...κια  Θελω να ρωτησω, αν εχει  κανεις καμια ιδεα πως να περασω τα σωληνακια που πανε στα μπεκ. Φαινονται στη φωτο με την δεξια πλευρα του κινητηρα σε κοκκινο κυκλο. Τα 2 πρωτα περασαν τα υπολοιπα ομως δε καθονται για να κολληθουν με τιποτα. Ειναι κοντα και εχουν ''νευρο. οποια πλευρα και να κολησω οταν παω στην αλλη απλα ξεκολανε.  Καμια ιδεα τι να χρησιμοποιησω η γενικα πως να το κανω? Εχω κολλησει... :roll: Χωρις πλακα παει για παραθυρο.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 26, 2011, 11:01:25 μμ »
Δεν ξερω αν καταλαβα καλα.
Ανοιξε τρυπες με λεπτο τρυπανακι , μια πανω δυο κατω και κολλα ενα χαλκοκαλωδιο (λεπτο) διπλωμενο στην μεση στην πανω τρυπα και τις ακρες του μια σε καθε μπεκ.
Ο χαλκος ειναι αρκετα ευκαμπτο υλικο, αν κολησεις την μια πλευρα και το αφησεις για λιγο τοτε δεν θα εχεις προβλημα.
Καλη δουλεια ως εδω και καλη συνεχεια.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 27, 2011, 06:17:02 μμ »
Δεν ξερω αν καταλαβα καλα.
Ανοιξε τρυπες με λεπτο τρυπανακι , μια πανω δυο κατω και κολλα ενα χαλκοκαλωδιο (λεπτο) διπλωμενο στην μεση στην πανω τρυπα και τις ακρες του μια σε καθε μπεκ.
Ο χαλκος ειναι αρκετα ευκαμπτο υλικο, αν κολησεις την μια πλευρα και το αφησεις για λιγο τοτε δεν θα εχεις προβλημα.
Καλη δουλεια ως εδω και καλη συνεχεια.

Καλα καταλαβες. Προσπαθησα με συρμα αλλα ενω εμπαινε ευκολα, δε βαφοτανε με τιποτα. Ουτε το ασταρι δεν επιανε σε τοσο λεπτο συρμα.  Επιλεχτηκε η λυση του ΖΤΠ και της υπομονης. Η μια πλευρα τελειωσε και ειναι η αλλη στα μισα.  Για τρυπανι ουτε λογος, θρυμματιζοτανε η ρητινη κατευθειαν. Ηρθαν επιτελους και τα χρωματα, οποτε λογικα μεχρι το βραδυ θα εχουν ξαναβαφτει και τα κομματια του κοκπιτ.  Τα ξεβαψα, (τα PE ξεβαψαν πολυ δυσκολα) και τα ασταρωσα με ασταρι για πλαστικα αυτοκινητων (Grey Primer της Cosmolac). Μπορω να πω οτι κανει πολυ καλη δουλεια αυτο το ασταρι. Επεται η συνεχεια.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #60 στις: Ιουλίου 02, 2011, 06:48:29 μμ »
Καλησπερα, κινητηρας και κοκπιτ ειναι ετοιμα για να κλεισει η ατρακτος. Χανουν παρα πολυ στις φωτο σε σχεση με την πραγματικοτητα. Εγιναν αρκετες δοκιμες για το κλεισιμο της ατρακτου, οπου ειναι φανερο οτι δε θα κλεισει ....αναιμακτα... Καθε φορα εσπαγε και κατι. Θα παρει αρκετο ζορι καθως το μοτερ της Verliden ειναι αρκετα πιο φαρδυ, ειδικα οι επανω βασεις. Ειδομεν. Ελπιζω αποψε να κλεισει.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #61 στις: Ιουλίου 03, 2011, 11:56:25 πμ »
Καλημερα. Μετα απο πολυ παιδεμα, η ατρακτος εκλεισε. Το ρυγχος ειδικα δεν εκλεινε με τιποτα. Θα πεσει αρκετος στοκος και τριψιμο για να στρωσει. Αρκετα λαθη και στις οδηγιες της Verlinden, με πιο χοντρο αυτο που λεει οτι ο πινακας μπαινει αφου κλεισει η ατρακτος, πραγμα αδυνατο. Αλλο ενα προβλημα, ειναι οτι με ολα αυτα που μπηκαν μπροστα, η ατρακτος εγινε παρα πολυ εμπροσθοβαρη. Δυσκολα θα κρατηθει αυτο το βαρος απο τα σκελη, ειδικα αν χρησιμοποιησω τα ρητινενια οπου για να μπουν θελει να κοψω (συμφωνα με τις οδηγιες), κομματια απο τα σκελη του κιτ και να τα κολησω επανω τους. Πολυ χλωμο το κοβω.  :roll:
  Και μια ερωτηση. Για να φτιαχτουν οι φωλιες, του συστηματος προσγειωσης, να ερθουν δηλαδη στο σωστο βαθος, το κιτ του Κ4 της Revell ειναι καλος οδηγος? (Μια και το εχω προχειρο). 

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #62 στις: Ιουλίου 03, 2011, 12:22:30 μμ »
Πολυ καλη δουλεια Γιαννη!
Το σετ της Verlinden παρα πολυ καλο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:01:17 μμ »
Πολυ καλη δουλεια Γιαννη!
Το σετ της Verlinden παρα πολυ καλο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Ευχαριστω Λαμπρο για τα καλα σου λογια. Σειρα εχει το σφαξιμο των φωλεων και αρκετη σκεψη τι να κανω με τα σκελη....

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:15:12 μμ »
Γιάννη,κακά νέα... :roll:
Εχεις βάλει λάθος τον πίνακα οργάνων!
Κανονικά προεξέχει από την άτρακτο ο μισός και φωλιάζει στο κάτω μέρος του αλεξίνεμου.
Επίσης,κάνει σκαλοπάτι,κάτι που εσύ ξέχασες να κάνεις.Αν κοιτάξεις τον πίνακά σου προσεκτικά,έχει τέσσερις παράλληλες γραμμές,εκεί έπρεπε να τον τσακίσεις ώστε να κάνει αυτό το σκαλοπάτι.
Ρίξε μια ματιά εδώ για να καταλάβεις:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #65 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:17:46 μμ »
Ξέχασα,έχεις βάλει και το χειριστήριο λάθος αλλά αυτό τουλάχιστον διορθώνεται πανεύκολα,ο πίνακας...θα πονέσει...κουράγιο! ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #66 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:22:37 μμ »
ΩΧ!!!!!!!!!!!! Φτου, αντε παμε απο την αρχη....... Στις οδηγιες δεν ελεγε απολυτως τιποτα....... Κατι δε μου κολαγε αλλα σκεφτηκα οτι μαλλον εμενα θα μου φαινεται.  ::tsekouri:: ::tsekouri:: ::tsekouri:: ::prioniicon:: ::prioniicon:: ::prioniicon:: ::prioniicon:: ::axeman:: ::axeman:: ::axeman:: ::axeman:: ::sterb121:: ::sterb121:: ::sterb121:: ::sterb121:: ::sterb025:: ::sterb025:: ::sterb025::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Ιουλίου 05, 2011, 05:50:30 μμ »
Καλησπερα, το 109 εκτελεσε την τελευταια του πτηση για χωραφι, καθως οτι και να εκανα απλα γινοτανε πιο σκ... . Ευχαριστω για το χρονο σας παιδια , αλλα μου εσπασε τα νευρα και το εσπασα και εγω... Παρακαλω τη διαχειριση να κλειδωσει το θεμα.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 19, 2011, 11:08:40 μμ »
Απολογουμενος για την ολη ιστορια σας λεω οτι με παρεμβαση της συζυγου, (πηγε και βρηκε την ατρακτο πριν τη μετακομιση και τη μαζεψε) με ελαχιστες απωλειες, ολα τα κομματια ηταν ακομα επανω!!!!!!!!!!! απλα καποια ειχαν ξεκολησει, και αφου τελειωσα με μετακομισεις κλπ....ειπα να συνεχισω το 109. Σιγουρα δε θα ειναι δουλεια επιπεδου, αλλα τουλαχιστον ας τελειωσει..... Η κατασταση του ειναι αυτη που φαινεται στις φωτο παρακατω.... Θα προσπαθησω να το κανω οσο πιο ''ανθρωπινο'' γινεται.... Οσον αφορα τον πινακα, αφου το φιλμ που ειχε, διελυσε απο το βαλε βγαλε, εγινε πατεντα και χρησιμοποιηθηκαν αλλα απο διαφορα κιτ, που εφερναν κατα το δυνατον οσο πιο κοντα στα κανονικα... Η ατρακτος απο κατω ραγισε και στοκαριστικε, προβλεπεται αρκετο τρψιμο. Αυτα και συνεχιζουμε... :roll:

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Αυγούστου 19, 2011, 11:33:37 μμ »
Νομίζω ότι κάνεις πολύ καλά που το συνεχίζεις γιατί είναι κρίμα να πάει χαμένη τόσο δουλειά. Καλή συνέχεια και να θυμάσαι ότι το χόμπυ μας θέλει υπομονή :wink: ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 19, 2011, 11:41:55 μμ »
Ευχαριστω. Και εγω το λυπηθηκα οταν μου το εφερε η γυναικα.... Μου το ειπε σε φαση ηρεμιας...... Σιγουρα δεν ειναι ευκολο και οι μερες λιγες αλλα θα τελειωσει εστω και εκπροθεσμο.... 2 στις 2 αποτυχιες παει πολυ στο ιδιο GB...   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 20, 2011, 12:17:32 μμ »
όπως είπαν και οι υπόλοιποι συναδελφοι καλά κάνεις και το συνεχίζεις. και εγώ έχω ένα θεματάκι με το IL-2 αλλά πίσμωσα και δεν θα το παρατήσω απλά θα καθυστερήσει λίγο.
καλή συνέχεια  ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 20, 2011, 06:38:06 μμ »
όπως είπαν και οι υπόλοιποι συναδελφοι καλά κάνεις και το συνεχίζεις. και εγώ έχω ένα θεματάκι με το IL-2 αλλά πίσμωσα και δεν θα το παρατήσω απλά θα καθυστερήσει λίγο.
καλή συνέχεια  ::salut::

Ευχαριστω. Καλη συνεχεια και σε σενα με το θεριο..... ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 28, 2011, 07:58:03 μμ »
Συνεχεια λοιπον με το χρεπι,μπας και το προλαβω, εγινε η ενωση ατρακτου με τα φτερα....πολυ γελιο λεμε.....εχω ξεκινησει να καθαριζω τα περισσευματα των φτερων....... (ναι, περισσεουν προς τα μπροστα  :mrgreen:),  για να αρχισουν τα οργανα, κοινως τα στοκοτριψιματα.... 

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 28, 2011, 08:08:20 μμ »
Μια χαρα το βλεπω.
Καλη συνεχεια.

Tags: bf-109 bf 109 me-109