Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με το GB: Vietnam War  (Αναγνώστηκε 32547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Σχετικά με το GB: Vietnam War
« στις: Μαΐου 24, 2011, 08:49:04 μμ »

Group Build : Vietnam War

:arrow:  Ολες οι κλίμακες
:arrow:  Hμιέτοιμα,ημιτελειωμένα και άλλα ημί λαμβάνουν μέρος αρκεί αυτή τη στιγμή να είναι τουλάχιστον άβαφα.
:arrow:  Κατασκευαστική διάρκεια 1/6/2011 - 30/9/2011  (γραμμη για IPMS μετα  :wink:)
:arrow:  Προετοιμασίες απο τωρα   

Γενικα σχολια για το Group Build,  θέματα, φωτο για έμπνευση, κιτ καταλληλα κλπ κλπ.

:arrow:Υπεύθυνοι του Group Build:
 gkontog  -   leopard  -  sgt-major

Mε την υποστηριξη του Plastimodelismo και του PLA.GR.

Το κατάστημα Plastimodellismo και το PLA.GR του Δημήτρη Λαροζα,  θα προσφέρει στις τρεις καλύτερες κατασκευές του GB  απο ένα κιτ δωρο.
επίσης, οπως εγινε και με το G.B.: British Jets, θα έχουμε ειδικό χώρο στην εσωτερική βιτρίνα με τα μοντέλα στο κατάστημα για τις ολοκληρωμένες συμμέτοχες.

Vietnam. Μία ξεχασμένη χώρα που ελάχιστοι ήξεραν που βρίσκετε. Και ξαφνικά, κάπου στα τέλη του 1946, άρχισε να εμφανίζετε στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Ο κόσμος θα μάθει πως εκεί, κάποιοι ρακένδυτοι χωρικοί, πάλευαν να διώξουν από τον τόπο που δικαωματικά τους ανήκε τους γάλλους. Ειδήσεις ανευ σημασίας σε έναν κόσμο που ακόμα έθαβε νεκρούς από την παγκόσμια σύρραξη που μόλις είχε τελειώσει. Αλλά οι ειδήσεις επέμεναν και τελικά άρχισαν να τραβούν την προσοχή. Ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούντο με το θέμα, έμειναν με το στόμα ανοικτό όταν το 1954, σε μια ασήμαντη τοποθεσία με το όνομα Dien Bien Phu, οι γάλλοι είχαν υποστεί την χειρότερη πανωλεθρία τους από το Μάϊο του 1940 και έφευγαν με την ουρά στα σκέλια. Οι ρακένδυτοι χωρικοί είχαν νικήσει. Οι πολιτικοί ανέλαβαν δράση και με τη συνθήκη της Γενεύης το 1954 χώρισαν τη χώρα στα δύο, τον «κομμουνιστικό» βορά και τον «δημοκρατικό» νότο. Το σκηνικό για τον επόμενο γύρο αιματοχυσίας είχε στηθεί...

Ψοφάω να γράφω ιστορικά, δε συμφωνείτε; Λοιπόν, GB Vietnam, χρονικά περιλαμβάνει ότι έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις σε Vietnam, Laos και Campodia από το 1955 μέχρι και την πτώση της Saigon στις 30/04/1975. Αεροπλάνα, πλοία, άρματα, οχήματα, φιγούρες, ελικόπτερα, όλα δεκτά με μόνο περιορισμό να φέρουν την παραλλαγή και τα σήματα που έφεραν κατά την παραπάνω χρονική περίοδο και να έδρασαν στις χώρες που προαναφέραμε. Πρακτικά αμέτρητες επιλογές για κάθε γούστο.

Και τώρα προσοχή! Η παραπάνω σύρραξη αποτελεί ένα σοβαρότατο, ακόμα και σήμερα,  πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Θα παρακαλούσαμε να παραμείνουμε σε αυστηρά μοντελιστικά πλαίσια και να μην αναλωθούμε σε ατέρμονες και ανούσιες συζητήσεις περί κομμουνστικής απειλής και φασιστικού ιμπεριαλισμού. Μπορεί όλοι να έχουμε άποψη για το τι έγινε στο My Lai, στο Trang Bang και το τι έκαναν τα Β-52 από το U-Tapao, αλλά ας κρατήσουμε τις απόψεις αυτές και ας επικεντρωθούμε στα μοντέλα.

Οπότε, όπως λένε και στο χωριό μου, βουρ!

Group Build banner  by N.Tsitsos

links
Κώδικας: [Επιλογή]
http://www.modelclub.gr/images/nam1.jpg
http://www.modelclub.gr/images/nam2.jpg
http://www.modelclub.gr/images/nam3.jpg

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Σχετικά με το GB: Vietnam War
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:18:53 μμ »
ʼντε ας κάνω ποδαρικό στο νέο μας GB :mrgreen:

Η συμμετοχή μου σ' αυτό το GB (αρχικά τουλάχιστον), θα είναι το παρακάτω πλεούμενο

που έδρασε στα λασπουδερά ποτάμια και κανάλια του Βιετνάμ.

Σε αυτό το Link η κατασκευή ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,19156.0.html

Εύχομαι καλές κατασκευές σε όλους όσους συμμετάσχουμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:30:03 μμ »
Η δικια μου συμμετοχη με ενα πιο ''αγνωστο'' κομματι αυτου του πολεμου. Με το Centurion Mk 5/1 του Αυστραλιανου Στρατου.

Καλη αρχη σε ολους και με πολλες συμμετοχες ελπιζω.  8)

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:40:39 μμ »
Εγω παλι θα κανω την εκπληξη ( :!: :!: :!: :!: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::) και θα ξεκινησω .......
Ναι σωστα υποθεσατε με Φαντομ.
F-4C θα θελα του Olds αλλα κι ενα πιο ασημο με καμια ντουζινα σιδερα με τρωει .
Στην πορεια (κι εφοσον δε βρω τα σηματα που θελω εγκαιρα....δηλαδη χτες) θα αποφασισω.
Μετα θα συνεχισω με ενα Φαντομ
Οχι οχι καλα μη βαρατε.
Η αληθεια ειναι οτι εχει πολλες επιλογες κι εχω το δυσμοιρο το Vigilante παρατημενο καπου σε καποιο ντουλαπι ευκαιρια να ξεθαφτει ε;
Ε κι αν προλαβω,ακομα ενα φαντομ  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Εντωμεταξυ ρε παλικαρια τα Τομκατ σωστα θυμαμαι οτι ειδαν δραση στο ξεκινημα της καριερας τους απο το Enterprise στην εκκενωση της Σαιγκον;
Ψηνομαι αμα ειναι  :wink:

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:42:01 μμ »
Παραλειψη και σορρυ:
F-4C Revell (αναγλυφο αλλα φτηνο και γουστοζικο)
RA-5C Vigilante Trumpeter
Αυτα σιγουρα για αρχη  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:46:07 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Η δική μου συμμετοχή θα είναι με το Α-7 της HASEGAWA που θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω το παρακάτω αεροσκάφος:

Επίσης θα ήθελα να μάθω αν θα υπάρξει διαχωρισμός σε υποκατηγορίες πχ. αεροπορικά, αρματικά κλπ.

ʼντε και καλή μας αρχή.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:47:38 μμ »
...
Επίσης θα ήθελα να μάθω αν θα υπάρξει διαχωρισμός σε υποκατηγορίες πχ. αεροπορικά, αρματικά κλπ.
...

οχι.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:48:00 μμ »
Εγώ θα λάβω μέρος με αυτό:

Το UH-1D Iroquis, βαμμένο στα χρώματα της 116ης Assault Helicopter Company, όπως ήταν στο Vietnam το 1971.

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:48:53 μμ »
να μαι και εγω
οχι που μπορω να κανω παπακι και με δικαιολογια
λοιπον η δικη μου συμετοχη ενα αυστραλεζικο παπακι
με σετ απο firestorm fst064
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:49:14 μμ »
Α ναι ξέχασα σε κλίμακα 1/48 με σήματα από την AEROMASTER. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:49:56 μμ »
Εντωμεταξυ ρε παλικαρια τα Τομκατ σωστα θυμαμαι οτι ειδαν δραση στο ξεκινημα της καριερας τους απο το Enterprise στην εκκενωση της Σαιγκον;
Ψηνομαι αμα ειναι  :wink:
Τα Tomcat εντάχθηκαν επειχηρισιακά το 1977, οπότε είναι εκτός GB!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:50:37 μμ »
Ψηνομαι αμα ειναι  :wink:
Ναι, έλαβαν μέρος στην Operation Frequent Wind, από το USS Enterprise (CVN-65) με τις  VF-1 Wolfpack και VF-2 Bounty Hunters. Πέταξαν αποστολές CAP πάνω από τις εναέριες οδούς διαφυγής των ιπταμένων μέσων τα οποία μετέφεραν πολίτες του Ν. Βιετνάμ στα αμερικανικά πλοία για να γλυτώσουν από τον επελαύνοντα στρατό του Β. Βιετνάμ. Δε συνάντησαν εναέρια αντίσταση αλλά δέχθηκαν (άστοχα) πυρά από επίγεια αντιαεροπορικά όπλα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 24, 2011, 09:58:06 μμ »
Από όσα ξερω τα F-14 εντάχθησαν στην δύναμη των VF-1 και VF-2 τον Ιούλιο του 1973. Βγήκαν στη θάλασσα για πρώτη επιχειριασιακή αποστολή με το USS Enterprise (CVN-65) στις 17/09/1974 σα μέρος του Carrier Air Wing 14. Το πρώτο τους επιχειρισιακό ταξίδι θα τελειώσει στις 20/05/1975. Και η VF-1 και η VF-2 έκτέλεσαν CAP πάνω από τη Saigon. Παρακαλώ αν έχω λάθος διορθώστε.

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 24, 2011, 10:06:44 μμ »
Από όσα ξερω τα F-14 εντάχθησαν στην δύναμη των VF-1 και VF-2 τον Ιούλιο του 1973. Βγήκαν στη θάλασσα για πρώτη επιχειριασιακή αποστολή με το USS Enterprise (CVN-65) στις 17/09/1974 σα μέρος του Carrier Air Wing 14. Το πρώτο τους επιχειρισιακό ταξίδι θα τελειώσει στις 20/05/1975. Και η VF-1 και η VF-2 έκτέλεσαν CAP πάνω από τη Saigon. Παρακαλώ αν έχω λάθος διορθώστε.

Δεν έχεις κάνει λάθος, απλά εγώ μπερδεύτηκα με το πότε τα πήρανε οι Jolly Rogers!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 24, 2011, 10:48:53 μμ »
ΔΕΝ λέω οτι θα πάρω μέρος,γιατί το έχω ξανακάνει και βγήκα ψεύτης,αλλά το γλυκοκοιτάζω πολύ....πάρα πολύ...σχεδόν...O-1 Bird Dog στην 1/48 πολύ!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 24, 2011, 11:02:14 μμ »
Και η δική μου συμμετοχή! Αν θα τελειώσει δεν ξέρω αλλα η αρχή θα γίνει! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 24, 2011, 11:08:15 μμ »
Και η δική μου συμμετοχή! Αν θα τελειώσει δεν ξέρω αλλα η αρχή θα γίνει! :mrgreen:

(Image removed from quote.)

Ετσι και το δει ο πατέρας σου πάνω στο πάγκο σου,ξαφνικά,και κρατάει και μυγοσκοτώστρα,σίγουρα δεν θα τελειώσει! :twisted:

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 24, 2011, 11:14:55 μμ »
Να και μια ωραία ιδέα για διόραμα! :P

On May 24, 1967, forty-four years ago today, the seaplane tender Currituck (AV 7) returned to Naval Air Station (NAS) North Island, California, after a ten month cruise supporting operations in Vietnam. This marked the final combat action of a seaplane tender in the U.S. Navy.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 24, 2011, 11:15:17 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 24, 2011, 11:24:56 μμ »
Αν και χρωστώ ενα Μ-47 στο προηγούμενο G.B.  :oops: :oops: :oops:  Σ' αυτό θα συμμετάσχω πιο ενεργά  :wink: με 2 κιτ.....
:arrow:
:arrow:
 Καλή αρχή σ' όλους  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 25, 2011, 12:08:06 πμ »
On May 24, 1967, forty-four years ago today, the seaplane tender Currituck (AV 7) returned to Naval Air Station (NAS) North Island, California, after a ten month cruise supporting operations in Vietnam. This marked the final combat action of a seaplane tender in the U.S. Navy.
Εδώ είναι που πρόκειται να με δουλέψετε ολοι ψιλογαζ  ::glossa:: ::glossa::ί, καθώς θα προσπαθήσω να ανακατασκευάσω το ....βομβαρδισμένο με zap currituck μου. :mrgreen: :mrgreen:   
Για την ιστορία, το currituck ηταν το πρώτο αυτής της σειράς πλοίων υποστήριξηςυδροπλάνων, ξεκίνησε την καριέρα του στον 2ο παγκόσμιο, πήγε Κορέα, το 54 αποσπάστηκε στον 6ο στόλο, οπου και επισκέφτηκε τα κρητικά παράλια, πηγε βιετναμ, οπου εγινε το πρώτο συνοδευτικό πλοίο που εκανε βομβαρισμούς σε στοχους σειράς και συμμετείχε στις επιχειρήσεις ναυτικού αποκλεισμού υποστηρίζοντας τις VP-40 και VP-50 που επιχειρούσαν τοτε με mariner.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 25, 2011, 12:11:07 πμ »
Εδώ είναι που πρόκειται να με δουλέψετε ολοι ψιλογαζ  ::glossa:: ::glossa::ί, καθώς θα προσπαθήσω να ανακατασκευάσω το ....βομβαρδισμένο με zap currituck μου. :mrgreen: :mrgreen:   
Για την ιστορία, το currituck ηταν το πρώτο αυτής της σειράς πλοίων υποστήριξηςυδροπλάνων, ξεκίνησε την καριέρα του στον 2ο παγκόσμιο, πήγε Κορέα, το 54 αποσπάστηκε στον 6ο στόλο, οπου και επισκέφτηκε τα κρητικά παράλια, πηγε βιετναμ, οπου εγινε το πρώτο συνοδευτικό πλοίο που εκανε βομβαρισμούς σε στοχους σειράς και συμμετείχε στις επιχειρήσεις ναυτικού αποκλεισμού υποστηρίζοντας τις VP-40 και VP-50 που επιχειρούσαν τοτε με mariner.

Γιάννο,δεν νομίζω να υπάρχει αρκετό Debonder στον πλανήτη για να το κάνεις αυτό..... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 25, 2011, 12:34:54 πμ »
Να και η δικη μου συμμετοχη με 48αρι :!: A-1J.

Αν προλαβω να το τελειωσω,ισως "παιξω" και με ενα 72αρι F-105G.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 25, 2011, 01:27:50 πμ »
Πολύ πιασάρικο φαίνεται το GB αυτό... μακάρι να δούμε και κάνα μοντέλο. :mrgreen:
Εγώ για να μην πω μεγάλες κουβέντες αν προλάβω ένα μεταξύ των...

LSSC Fast River Boat (Calibre 72)

Click to see the original size.
και
Antimine Australian Centurion Mk5.1 (φυσικά στην 1/72 πλήρη ανακατασκευή του ετοιματζίδικου κιτ της Hobby Master με μπόλικη σκρατσιά)

Click to see the original size.  Click to see the original size.

...θα είμαι πολύ χαρούμενος!

Για αρχή και για να πάρουμε φόρα 3 banner.... Όποιο σας αρέσει το φοράτε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 25, 2011, 01:29:08 πμ »
αυτα ειναι ... ...  respect. 

Tags: