Αποστολέας Θέμα: Shelby Mustang GT350R 1/24 (Revell)  (Αναγνώστηκε 11380 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Shelby Mustang GT350R 1/24 (Revell)
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 04, 2011, 08:39:08 πμ »
Το κλασικό θεματάκι με τις φωτό του Αριέλη κυριαρχεί! :P :P :P Χεχε!

Λοιπόν, τα χρωμιωμένα μέρη, οι περισσότεροι τα ξεβάφουμε και τα ξαναβάφουμε με alclad, που όμως εσύ δεν έχεις και καλύτερα θα ήταν να μη μπλέξεις, για πρώτο μοντέλο, άσε που θέλουν αερογράφο.
Αν τώρα σώνει και καλά θες, τα ρίχνεις σε ένα κουτάκι από φέτα και τα πλακώνεις στο Mr. Muscle για φούρνους (το κλασικό fornet δεν κάνει τόσο καλή δουλειά). Κλείνεις το καπάκι, τα ανοίγεις μετά από κανένα 6-ωρο, τα ξεπλένεις με άφθονο νερό και επιθεωρείς αν χρειάζεται επανάληψη το πείραμα. Αν όχι (που λογικά δεν θα θέλει), τα αφήνεις να στεγνώσουν και μου τα φέρνεις σήμερα κάποια στιγμή πριν τις 4 το απόγευμα, μαζί με ό,τι άλλο θες να κοιτάξουμε. Σου αφιερώνω μια ώρα, γιατί έχω να πάω σε βάφτιση.

Κατά τα άλλα, το βάψιμο είναι θέμα προτίμησης. Εγώ ας πούμε, που είμαι τεμπέλης, προσπαθώ σε κάθε μοντέλο να κολλάω όλα μαζί τα επιμέρους, να βάφω όλα μαζί τα επιμέρους και στο τέλος να τα συναρμολογώ. Στα αεροπλάνα είναι λίγο δύσκολο και σπάνια κερδίζεις ιδιαίτερα σε χρόνο, στα άρματα και τα κάθε φύσης οχήματα, είναι πιο πρακτικό. Μην ανησυχείς ότι θα χάνεις κομμάτια, το καπάκι του κουτιού του μοντέλου (αν ανοίγει από πάνω, η revell συνήθως προτιμάει τη λύση του ανοίγματος απ' το πλάι  :evil: ) είναι ο τέλειος αποθηκευτικός χώρος (αλλά πρόσεχε τη σκόνη). Εναλλακτικά, μια κούτα από παπούτσια θα σου κάνει δουλειά μια χαρά.

Για ό,τι άλλο θες, θα είμαι σπίτι όλη μέρα σήμερα και θα καθαρίζω. Πάρε τηλ ή έλα κατ' ευθείαν.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 04, 2011, 02:04:38 μμ »
Κατά τα άλλα, το βάψιμο είναι θέμα προτίμησης. Εγώ ας πούμε, που είμαι τεμπέλης, προσπαθώ σε κάθε μοντέλο να κολλάω όλα μαζί τα επιμέρους, να βάφω όλα μαζί τα επιμέρους και στο τέλος να τα συναρμολογώ. Στα αεροπλάνα είναι λίγο δύσκολο και σπάνια κερδίζεις ιδιαίτερα σε χρόνο, στα άρματα και τα κάθε φύσης οχήματα, είναι πιο πρακτικό.
:?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 04, 2011, 04:16:29 μμ »
Τι δεν κατάλαβες φίλε μου, τι σου κάνει τόση εντύπωση; Να σε βοηθήσω;

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 04, 2011, 06:10:17 μμ »
Μαζί με τα άρματα, στα κάθε είδους οχήματα, συμπεριλαμβάνεις και τα αυτοκίνητα, για τον τρόπο συναρμολόγησης που λες?
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 04, 2011, 07:50:43 μμ »
Μαζί με τα άρματα, στα κάθε είδους οχήματα, συμπεριλαμβάνεις και τα αυτοκίνητα, για τον τρόπο συναρμολόγησης που λες?

Προφανώς.
Τα αμάξια (αυτοκίνητα είναι όλα, δεν γνωρίζω κανένα όχημα ετεροκίνητο, εκτός απ' τα ζωήλατα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας) έχουν κι αυτά κομμάτια που μπορούν να προετοιμαστούν (αν απαιτούν προεργασία), βαφτούν και κολληθούν όλα μαζί, προς το τέλος της κατασκευής για ευκολία.

Για παράδειγμα (αν και νιώθω ότι το ζωγραφίζω τώρα, πόσο πιο απλό μπορεί να γίνει;;; ) αν ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γράμμα, θα βρεθείς να πιάνεις τα χρώματα των αξόνων/αναρτήσεων κτλ 3-4 φορές σε ξεχωριστά στάδια. Εναλλακτικά, περνάς όλες τις οδηγίες αρχικά, βλέπεις τι κατασκευάζεται και βάφεται σε κάθε βήμα, κόβεις, τρίβεις, κολλάς, βάφεις τα πάντα (ψαλίδια, ημιαξόνια, κιβώτια, κινητήρα-παρελκόμενα, αναρτήσεις, κρεμαγιέρες όπου υπάρχουν, εσωτερικό, που όλα αυτά έχουν αρκετά κοινά χρώματα) και στο τέλος συναρμολογείς και προχωράς.
Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω.
Τώρα, εάν κάποιος θέλει να λερώνει 10 φορές αερογράφο ή να φτιάχνει 10 φορές "χαρμάνι" για πινέλο, για να βάψει 10 εξαρτήματα με το ίδιο χρώμα, δικαίωμά του είναι, εγώ δεν είμαι στο εργαστήριο κανενός από εσάς. Απλά εγώ έτσι το κάνω, για οικονομία χρόνου και υλικών. Και ΑΥΤΟ ρώτησε ο ʼρης, πώς το κάνει ο καθένας από εμάς, αν έχεις διαφορετική άποψη, μπορείς κάλλιστα να την πεις και να τον συμβουλέψεις σύμφωνα με τη δική σου τεχνική. Δεν είναι ανάγκη να ασχολείσαι με τη δική μου, αφού προφανώς διαφωνείς τόσο πολύ.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 04, 2011, 09:01:33 μμ »
Φίλε μου καταρχήν δεν διαφώνησα σε τίποτα, όπως αδικώς προεξωφλείς. Απλά ήθελα να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς...
Προφανώς ένα άρμα μάχης έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης των εργασίων , σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, άσχετως αν είναι τροχήλατα ή οχι  :wink:
Και προφανώς δεν θέλω να συμβουλεύω κανέναναν... Τις τεχνικές που χρησιμοποιώ, μπορείς εσύ και όποιος θέλει να τις δεις στα αναλυτικά WIP μου αποκλειστικά για στη κατηγορία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ - ΜΗΧΑΝΕΣ - ΦΟΡΤΗΓΑ.
Δεν θέλω να επεκταθώ σε γενικόλογα και θεωριές καθώς κάθε κατασκεύή έχει τις ιδιετεροτητές της... Πραγματικά, θα ήθελα να μας παρουσιάσεις αναλυτικά το επόμενο αυτοκίνητο που θα φτιάξεις ώστε να συζητήσουμε τη μεθοδολογία σου επι του πρακτέου.
Καλό βράδυ και να είσαι καλά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 04, 2011, 09:17:56 μμ »
Θα σε στενοχωρήσω, δεν σκοπεύω να φτιάξω άλλο αυτοκίνητο, δεν είναι το αντικείμενο που προτιμώ. Τα 2 (+1) που έχω φτιάξει (+φτιάχνω) είναι αρκετά και το καθένα για το λόγο του. Όπως και κάποιες μοτό, με αεροπλανικές και αυτοκινητιστικές τεχνικές, όπως-όπως, κουτσοκατασκευάζονται. Τι να κάνουμε; C' est la vie!  :roll:

Spoiler (hover to show)
Καλή συνέχεια και ελπίζω να μη σε πειράζει που δεν θα σπαμάρω άλλο το thread του ʼρη. Τυχαίνει να γνωριζόμαστε προσωπικά και γι' αυτό το λόγο νιώθω μια περισσότερη άνεση και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, αλλά αρκετά από εμένα.
Τα σέβη μου. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 06, 2011, 10:14:12 πμ »
Παίδες καλή μέρα και καλή εβδομάδα!
Αριέλη καλό θα ήταν να προμηθευτείς έτσι για αρχή μια ταινία μασκαρίσματος Tamiya  με την ταινία αυτή δεν κάνεις δουλειά!!!Αν δεν μπορείς για κάποιο λόγο να την παραγγείλεις  τότε κάνε μια βόλτα από το πλαίσιο όπου μπορεί να βρεις μια αντίστοιχη της 3Μ.
Επίσης το θέμα της δουλειάς είναι καθαρά υποκειμενικό (τι και πως  κάνει ο καθένας) πράγμα που το καταλαβαίνεις και μόνος σου στην πορεία.
Τώρα σχετικά με το ερώτημα σου.....Όπως σου είχα πει και στο skype  μαζεύεις όλα τα κομμάτια από το τμήμα που κατασκευάζεις και βλέπεις εάν όλα έχουν το ίδιο χρώμα (δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλα το ίδιο χρώμα) και πράττεις ανάλογα!Εσύ αν κατάλαβα καλά θέλεις να μαζέψεις όλα τα κομμάτια του κιτ που βάφονται με το ίδιο χρώμα και να τα βάψεις???
Θα μπορούσες να το κάνεις ( το κάνουν οι φίλοι μας οι Ιαπωνέζοι) αλλά πρέπει να αποκτήσεις μια μικρή εμπειρία πρώτα!!!!!
Τέλος η ενασχόληση με την κατασκευή αυτοκινήτων είναι από μόνη της μια δύσκολη υπόθεση προσωπικά την θεωρώ πιο δύσκολη από το να κατασκευάζεις μοντέλα αεροπλάνων (για άρματα δεν έχω ιδέα).
Καλή συνέχεια!!! ::salut:: ::salut::

FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 06, 2011, 07:55:35 μμ »
Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον Ηλία γιατί του σπαμάραμε το thread...
Δεύτερο, φίλε Νάσο πότε δεν ήθελα να ξεκινήσω κόντρα, και στο ξαναέγραψα αυτό. Ίσως ο τρόπος μου παρεξηγήθηκε. Απλά, δεν είχα καταλάβει τι εννοούσες και με παραξένεψε το τσουβάλιασμα των αρμάτων με τα οχήματα, πράγμα που ίσως μπέρδευε κάποιον λιγότερο έμπειρο μοντελιστή. Μόνο αυτό...
ΥΓ. Κρίμα πάντως να μην ξαναφτιάξεις ξανά αυτοκίνητο... Έχει ξεκινήσει τόσο καλά... Αν αλλάξεις γνώμη εδώ είμαστε...

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 07, 2011, 02:10:45 πμ »
ʼναψε το thread για τα καλά βλέπω! :lol:
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
Νάσο, οι φωτογραφίες όντως δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές γιατί ψιλοβιαζόμουν να τελειώσω, οπότε βγήκαν όπως-όπως.
Επιφυλάσσομαι στις επόμενες να βελτιωθώ!

Γιώργο δεν υπάρχει πρόβλημα με το spam! Μια διόρθωση μόνο. Το όνομα μου είναι ʼρης.

Δημήτρη (αν και μιλήσαμε πριν λίγο στο skype), βραχυπρόθεσμα θέλω να πάρω την Tamiyoταινία και 1-2 άλλα πραγματάκια από hiroboy (πράσινη κόλλα tamiya κτλ). Δυστυχώς τα άλλα που θέλω, έχουν γίνει sold out, οπότε θα περιμένω λίγες μέρες μπάς και ξαναστοκάρουν, αλλιώς πάω στο Πλαίσιο για την ταινία. Αναφέρεσαι σε αυτήν σωστά;

Είχαμε και κάποιες εξελίξεις πρόχτές. Περάστηκαν τα μέρη του κινητήρα με το δεύτερο χέρι. Ξεκίνησα και κάποια άλλα κομματάκια μιας και είχα εύκαιρο το χρώμα.
Θα συνεχιστεί το βάψιμο και ελπίζω να έχω κάνει κάτι με την ταινία γιατί η κατάσταση με το σελοτέιπ δεν πολυπαλέυεται!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 07, 2011, 07:48:25 πμ »
...θέλω να πάρω την Tamiyoταινία και 1-2 άλλα πραγματάκια από hiroboy (πράσινη κόλλα tamiya κτλ). Δυστυχώς τα άλλα που θέλω, έχουν γίνει sold out, οπότε θα περιμένω λίγες μέρες μπάς και ξαναστοκάρουν, αλλιώς πάω στο Πλαίσιο για την ταινία.

Αν θέλεις θα ξεκινάς από αυτό το μαγαζί που έχει σχεδόν τα πάντα για αυτοκινητάδες και στέλνει σπρέυ Tamiya. :!:

http://www.modelkits.be/main.php?action=index

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 07, 2011, 08:17:09 πμ »
Έχω μία καταπληκτική ταινία της tesa, πολύ λεπτή (σε πάχος, αλλά φαρδιά, θέλει κόψιμο για μικρά σημεία) και με μέτρια κολλητική ικανότητα. Για πινέλο δεν θα έχεις πρόβλημα, αν έχεις ευαίσθητο χρώμα, την κολλάς 2-3 φορές στο δάχτυλό σου και είσαι εντάξει. Το καλό της είναι πως είναι ίσως και λεπτότερη απ' την tamiya οπότε το χρώμα δεν χτίζει στο τελείωμα της. Και βέβαια είναι κατά πολύ φθηνότερη, αφού με τα 6-7 EUR που κοστίζει, έχεις ταινία να μασκάρεις ολόκληρο στόλο από Shelby... σε 1/1. :P

Όταν βρεθούμε, θα προσπαθήσω να μην ξεχάσω να θυμηθώ :P να σου φέρω κάμποση να τη δοκιμάσεις.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 02, 2011, 11:53:35 μμ »
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε που πόσταρα τελευταία φορά κάποιο update. :roll:
Ευτυχώς σήμερα έκανα αρκετή δουλίτσα!

Ξεκίνησα να βάφω ό,τι μέρη ήθελαν το 53 της Humbrol.
Μετά από 2 χέρια, τα δύο ψευτοκάπακα και το κιβώτιο δείχνουν πλέον έτσι:

Η αλήθεια είναι πως όταν έβαψα το πρώτο χέρι με το 53, προβληματίστηκα με τον τρόπο που έστρωνε. ʼφηνε έναν ψιλοσκούρο λεκέ στις άκρες (ιδιαιτέρως στα ψευτοκάπακα).
Ίσως είτε να μην προετοίμασα πολύ καλά το χρώμα (ζέσταμα-ανακάτεμα), είτε να το αραίωσα αρκετά. Πάντως στο δεύτερο χέρι με άφησε αρκετά ικανοποιημένο.

Εκτός των παραπάνω, βάφτηκαν και άλλα μέρη του κινητήρα:

Έχει βαφτεί και το ντριστιμπιτέρ (μαύρο και ασημί), αλλά δεν το έχω φωτογραφία.
Το καρμπυρατέρ (δεύτερη φωτογραφία) ήταν βαμμένο από το εργοστάσιο. Δεν το ξέβαψα (κακώς) και το έβαψα από πάνω.

Τέλος βάφτηκε και το εμπρός σύστημα διεύθυνσης (ένα χέρι 53 της Humbrol)

Μου έχει ξεφύγει λίγο το πινέλο, ιδιαίτερα στην αντιστρεπτική που ήταν αμασκάριστη, οπότε μόλις τελειώσει και το 2ο χέρι, θα διορθωθούν.

Και μια γενική εικόνα του "φούρνου"

Εν κατακλείδι, ήταν μια ωραία δίωρη-τρίωρη ασχολιά μετά από πολύ καιρό.
Για μασκάρισμα αγόρασα την πράσινη ταινία της Scotch. Η αλήθεια είναι πως το μασκάρισμα με εκνευρίζει, αλλά ελπίζω να βελτιωθώ!

Και μια ερώτηση:
Οι οδηγίες αναφέρουν για ένα άχρωμο ματ (farblos, matt 2) το οποίο μέχρι στιγμής δεν βρήκα. Μπαίνει κυρίως στα βαμμένα από το εργοστάσιο κομμάτια και σε 1-2 περιπτώσεις. Γνωρίζει κάποιος ποιο χρώμα είναι;
Αν δεν μπορώ να το προμηθευτώ, θα αφήσω τα κομμάτια όπως είναι.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 03, 2011, 10:16:34 πμ »
Φίλτατε έχω μπερδευτεί λίγο και πρέπει να με ξεμπερδέψεις :roll:
Βάφεις με πινέλο, σωστά? Αν ναι τι ζεσταίνεις?
Το 53 έχει τη τάση να αφήνει σκούρες κηλίδες στις κούρμπες και τις γωνίες. Χρειάζεται πιο στεγνό πέρασμα.
Τι εννοείς ψευτοκάπακα?
Βάψιμο πάνω σε εργοστασιακό βάψιμο δεν αντέχει στο χρόνο. Θα φύγουν φλούδες :oops:

Το Σελοτέιπ της 3Μ δεν κάνει για μοντελισμό (δεν έχει ευκαμψία). Κιτρινη ταινία (δεν χρειάζεται να είναι Ταμίγια), και πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα του μασκαρίσματος :lol:

Εχω ποστάρει τις οδηγίες του κιτ σε μια από τις απαντήσεις μου. Σε πιο βήμα αναφέρεται το farblos, matt 2 που λες?

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 03, 2011, 01:47:13 μμ »
Ματ βερνίκι εννοεί ʼρη.
Τα υπόλοιπα θα σου τα πω από κοντά.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:20:02 μμ »
Ματ βερνίκι εννοεί ʼρη.
Τα υπόλοιπα θα σου τα πω από κοντά.
:?: :?: :?: :?:
Υπάρχει Forum από κοντά και από μακρυά :?:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:39:12 μμ »
Είμαστε στην ίδια πόλη και γνωστοί και εκτός forum.
Επιτρέπεται να τον δω από κοντά να τα πούμε, ή πρέπει να περάσουν όλα από εδώ για έγκριση; Αν είναι να υποβάλλω μία αίτηση. Το πρωτόκολλο πού είναι;

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 03, 2011, 02:46:54 μμ »
Φίλτατε έχω μπερδευτεί λίγο και πρέπει να με ξεμπερδέψεις :roll:
Βάφεις με πινέλο, σωστά? Αν ναι τι ζεσταίνεις?
Το 53 έχει τη τάση να αφήνει σκούρες κηλίδες στις κούρμπες και τις γωνίες. Χρειάζεται πιο στεγνό πέρασμα.
Τι εννοείς ψευτοκάπακα?
Βάψιμο πάνω σε εργοστασιακό βάψιμο δεν αντέχει στο χρόνο. Θα φύγουν φλούδες :oops:

Το Σελοτέιπ της 3Μ δεν κάνει για μοντελισμό (δεν έχει ευκαμψία). Κιτρινη ταινία (δεν χρειάζεται να είναι Ταμίγια), και πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα του μασκαρίσματος :lol:

Εχω ποστάρει τις οδηγίες του κιτ σε μια από τις απαντήσεις μου. Σε πιο βήμα αναφέρεται το farblos, matt 2 που λες?

Anytime ::salut::
Κατά την προετοιμασία του χρώματος (κούνημα-ανακάτεμα) ζεσταίνω το μπουκαλάκι της Humbrol με το πιστολάκι για λίγο.
Ψευτοκάπακο, συνήθως ονομάζουν οι μηχανικοί το καπάκι που σκεπάζει του εκκεντροφόρους (δεν τους περιέχει).

Όσο για τις οδηγίες τώρα. Οι οδηγίες του κίτ δεν είναι ίδιες με αυτές που παρέθεσες. Ένα χαρακτηριστικό σημείο που θυμάμαι οι οδηγίες να λένε για αυτό το χρώμα ήταν ένα κομμάτι του κάρτερ. Εκεί οι online οδηγίες λένε "Aluminium".

Το 3Μ σελοτέιπ το πήρα προσωρινά επειδή δεν μπορώ να βρώ ταινία Tamiya. Στο Hiroboy που έψαξα, είχε. Ωστόσο κάποια άλλα υλικά (πράσινη κόλλα Tamiya κτλ) δεν τα έχει στο στοκ και έτσι δεν προχώρησα στην αγορά.
Έχεις δίκιο για τα βαμμένα-χρωμιωμένα μέρη. Θα το διορθώσω  ::salut::

:?: :?: :?: :?:
Υπάρχει Forum από κοντά και από μακρυά :?:
:)
Γνωρίζω τον Νάσο προσωπικά εδώ και χρόνια, και τα λέμε αρκετά συχνά!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 03, 2011, 06:26:20 μμ »
Είμαστε στην ίδια πόλη και γνωστοί και εκτός forum.
Επιτρέπεται να τον δω από κοντά να τα πούμε, ή πρέπει να περάσουν όλα από εδώ για έγκριση; Αν είναι να υποβάλλω μία αίτηση. Το πρωτόκολλο πού είναι;

[modbreak]Νάσο χαλάρωσε λίγο, έτσι όπως έγραψες το πρώτο σου post, που θέλεις να καταλάβει ο άνθρωπος ότι δεν απευθυνόσουνα σε εκείνον?[/modbreak]

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 03, 2011, 08:59:04 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 18, 2012, 09:36:16 μμ »
Πέρασε ένα εξάμηνο και ούτε που το κατάλαβα  :roll:
Πέρα από την συνυπαιτιότητα της καλοκαιρινής ραστώνης, το master μου εκείνο τον καιρό ήταν σε τροχιά ολοκλήρωσης.
Τελικά το πήρα και έφυγε ένα βάρος από πάνω μου! :lol: Παρόλο που είχα 1-2 μήνες στην διάθεση μου μετά, δεν είχα και πολύ όρεξη να ασχοληθώ με την Shelby.
Η όρεξη ήρθε τελικά (αρκετά καθυστερημένα βέβαια, καθώς σε 15 μέρες μπαίνω φαντάρος) και ιδού το αποτέλεσμα!

Ο κινητήρας είναι "δεμένος"!
Μένουν περιφερειακά όπως οι ιμάντες/βεντιλατέρ κτλ και οι εξατμίσεις!

Κολλώντας τα διάφορα κομμάτια, συνειδητοποίησα πως θα μπορούσα να είχα γλιτώσει δουλειά (και χρώμα) αν κόλλαγα κομμάτια του ίδιου χρώματος (μαύρο) και μετά τα έβαφα (πχ το εμπρός μέρος του κινητήρα κτλ). Βέβαια μαθαίνω σιγά-σιγά από τα λάθη μου   8)

Μια και το στρατιωτικό πλησιάζει, η ολοκλήρωση της Shelby προβλέπεται γύρω στο 2013.  :lol:
Αλλά δεν πειράζει. Όρεξη για μοντελισμό και υπομονή να υπάρχει και ελπίζω να κάνω κανένα update στις άδειες!

Καλή χρονιά!

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 15, 2012, 04:07:10 μμ »
Update με την μέχρι τώρα δουλειά

Κινητήρας
Πάμε στα περιφερειακά του κινητήρα. Δυναμό και εξατμίσεις ήταν χρωμιωμένα, οπότε έκαναν το μπανάκι τους στην χλωρίνη για κανένα 20λεπτο.
Μόλις στέγνωσαν, περάστηκαν 2 χέρια από την μίξη 53 και 56 της Humbrol.
Click to see the original size.
2 χεράκια βάφτηκε και το βεντιλατέρ με το 21 (Gloss) της Humbrol όπως και η τροχαλία του.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Ο ιμάντας των τροχαλιών (στροφαλοφόρου, δυναμό κτλ) μπροστά βάφτηκε με το 33 (Matt) της Humbrol χρησμοποιώντας πινελάκι 00. Η αλήθεια είναι ότι το 00 μου έδωσε τόση ακρίβεια (ιδιαίτερα στον ιμάντα) που δεν χρειάστηκε να μασκάρω. Μου έφυγε βέβαια σε κάποια σημειά τα οποία πρέπει να διορθώσω.
Με το 33 βάφτηκε επίσης και μια σωλήνα που καταλήγει στο ψυγείο.
Βάφτηκε και η μίζα (με 21 και 53+56) και κολλήθηκε στην θέση της. Υπάρχει ένα λαθάκι εκεί (έτριψα παραπάνω βαμμένη περιοχή απ´ όσο έπρεπε για να κολλήσω την μίζα), αλλά θα διορθωθεί! 8)
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

ʼλλα Περιφερειακά
Ψυγείο και πίσω άξονας έχουν περαστεί με το 21 (Gloss) της Humbrol, όπως επίσης και ο κώνος του τιμονιού.
Έχουν στοκαριστεί οι κηλίδες από το καλούπι στο κάθισμα και στο roll bar και αναμένουν τρίψιμο κτλ.

Μπανιέρα
Το καπάκι που έκρυβε τα καθίσματα δεν εφάρμοζε καλά και άφηνε κενά. Θέλοντας να πειραματιστώ λίγο με τον στόκο (Mr Surfacer 500) έκανα μια προσπάθεια να τα καλύψω.
Πιο εκνευριστικό ήταν το κενό στην αριστερή πλευρά που ήταν και μεγαλύτερο.
Πέρασα σε όλα τα κενά υγρό στόκο από 2 φορές και μόλις στέγνωσε ξεκίνησα τα τριψιματα.
Μετά το τρίψιμο η μπανιέρα ήταν κάπως έτσι.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Στην αριστερή πλευρά σκόπιμα έχω αφήσει στόκο στο κάτω μέρος καθώς το καπάκι έκανε ένα σκαλοπατάκι. Σε κάποια σημεία όμως ο στόκος έσκασε :(
Μάλλον με ξαναβλέπω να ξαναστοκάρω...

Γενικά η Shelby έχει μπεί σε πιο γρήγορους ρυθμούς ολοκλήρωσης. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 20, 2012, 09:22:24 μμ »
ʼρη μου, ο υγρός στόκος δεν είναι κατάλληλος για τέτοια κενά. Δεν πρόκειται να σταθεί, και όλο το δοχείο να βάλεις, που λέει ο λόγος.
Δοκίμασε ακρυλικό στόκο οικοδομών, πάμφθηνος και ευκολοδούλευτος.

Καλή επάνοδο! :)

Αποσυνδεδεμένος Arielis

• JDM fan
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 20, 2012, 09:59:25 μμ »
Ευχαριστώ Νάσο!
Θα δοκιμάσω να βρω τον στόκο που λες, αν και το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισα με στοκάρισμα (μέχρι στιγμής), ήταν σε αυτό το σημείο.

Μια και ανέφερα πως είχα διαφορετικό manual από αυτό που είχε ποστάρει ο Σταύρος, το manual που έχω είναι αυτό εδώ.
Μετά τον κινητήρα σειρά έχουν ταμπλώ και ζάντες.
 ::arrowred:: Για το τιμόνι οι οδηγίες μου λένε για "mud brown, gloss" το οποίο θα προσομοιώσει το χρώμα του ξύλου στο τιμόνι. Έχει κάποιος υπ´ όψιν αυτό το χρώμα; Εναλλακτικά σκέφτομαι να βάψω την στεφάνη μαύρο ματ.
 ::arrowred:: Για το Μάτ βερνίκι βρήκα αυτό της Humbrol, Νάσο. Αυτό εννοείς;
 ::arrowred:: Ένα άλλο θέμα είναι το βάψιμο των ζαντών. Το ένα μέρος (77 στις οδηγίες) είναι χρωμιωμένο και χρειάζεται να βαφτεί με ασημί (ο αφαλός), μια μίξη ασημί και γκρι στρατιωτικού (τα μπράτσα) και με το παραπάνω βερνίκι (η στεφάνη). Το πρόβλημα είναι πως να βάψω τα 2 πρώτα (κρατώντας την στεφάνη χρωμιωμένη). Να περάσω το χρώμα από πάνω; Να περάσω πρώτα τη στεφάνη με το βερνίκι και να προσπαθήσω να ξεβάψω το υπόλοιπο με χλωρίνη; (γίνεται κάτι τέτοιο; :?)

Sorry για τις (ίσως) βλακώδεις ερωτήσεις μου. :roll:
Γενικά η κατασκευή  πως σας φαίνεται μέχρι στιγμής; Τα σχόλια εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτα! ::salut::
Το μόνο πρόβλημα μου είναι οτι δεν μπορώ να βάψω τις μεγάλες επιφάνειες, ελλείψει κάποια πηγής αέρα (αερογράφο μου δάνεισε ο Νάσος! Thnx!! ::salut::) αλλά και εκεί κάποια λύση θα βρούμε!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 21, 2012, 12:11:07 πμ »
Αυτό το βερνίκι χρησιμοποιώ για ματ. Είναι αρκετά δύστροπο όμως, να το ξέρεις. Θέλει καλό ζέσταμα, είτε σε καλοριφέρ, είτε με πιστολάκι μαλλιών και μετά ΠΟΛΥ καλό ανακάτεμα. Θα πήξεις να ανακατεύεις, σ' το λέω! Αλλά είναι αρκετά καλό.
Το χρώμα που αναφέρεις δεν το ξέρω. Αλλά δεν ξέρω όλα τα χρώματα. Κανένα κωδικό γράφει, μπας και το βρούμε από αλλού;
Για τα χρώμια τώρα, θα ταλαιπωρηθείς...
Απ' την περιγραφή σου διαπιστώνω ότι κανένα μέρος της ζάντας δεν είναι χρώμιο στο τέλος, σωστά; Έχεις το εξωτερικό μέρος με ματ χρώμιο, δηλαδή μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε ασημί με ένα μικρό συμβιβασμό, τα μπράτσα με κάτι σε gun metal μάλλον και ο ομφαλός με ασημί γυαλιστερό. Σωστά; Πάρε το φορνέτ της μαμάς σου, ψέκασε τα κομμάτια και άφησέ τα σε μια πλαστική σακούλα για 3-4 ώρες. Ξέπλυνε με άφθονο νερό, πλύνε με σαπούνι, ξέπλυνε καλά ξανά, άστα να στεγνώσουν, αστάρωσε και βάψε.
Κατά τα λοιπά, η κατασκευή σου είναι συμπαθητικότατη, ειδικά για πρώτη. Με την υπομονή που ξέρω ότι έχεις, θα τα πας μια χαρά. :)
Όσο για την πηγή αέρα... Σε 2,5 μήνες αν είσαι καλό παιδί, θα έχεις στη διάθεσή σου το κομπρεσέρ μου καθώς και τα υλικά μου.

Tags: shelby mustang gt350r