Αποστολέας Θέμα: η Μυρτώ και το υπόστεγό της  (Αναγνώστηκε 88942 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Nakajima Saiun(Myrt)-κατασκευη πρωτοτυπου α/φους''τομεας 2...ασφαλης!!''
« Απάντηση #125 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 12:11:13 πμ »
Πολυ ωραια και καθαρη δουλεια αλλα εχω ακομα μερικες αποριες. Εισαι σιγουρος οτι τα καθισματα ειχαν δερμα? Σε αυτα για τα οποια υπαρχουν φωτογραφιες ειναι σκετο μεταλο. Ο πινακας οργανων ηταν μαυρος μονο στο νυχτερινο και οχι στο αναγνωριστικο. Σε αυτο ηταν πρασινος

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #126 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 12:42:07 πμ »
Πολυ ωραια και καθαρη δουλεια αλλα εχω ακομα μερικες αποριες. Εισαι σιγουρος οτι τα καθισματα ειχαν δερμα? Σε αυτα για τα οποια υπαρχουν φωτογραφιες ειναι σκετο μεταλο. Ο πινακας οργανων ηταν μαυρος μονο στο νυχτερινο και οχι στο αναγνωριστικο. Σε αυτο ηταν πρασινος
Βρε Δημητρη, εχεις φωτο του ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ,οχι των υπολοιπων δοκιμαστικων, και δεν μου το λες??? :lol: :lol: :lol:
Περαν του προφαιλ του Watanabe-san ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ σε πρωτοτυπο... Οσο για τα χρωματα και τα καθισματα θα ξαναβγει ο Αετος και θα μας τα χωσει περι αμφισβητησης των φωτο κλπ,κλπ... ::sprechende_015:: ::sprechende_015:: ::mastigoma:: :mrgreen: :mrgreen:
Στο κατω-κατω ο πισινος καποιων δοκιμαστων και μηχανικων θα καθοταν πανω τους, να μην ενοιωθαν λιγο πιο ανθρωπινα??? ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::thanks_smilie::
repetan,GIO, labros87, ευχαριστω παιδια!!

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #127 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 01:02:39 πμ »
Βρε Δημητρη, εχεις φωτο του ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ,οχι των υπολοιπων δοκιμαστικων, και δεν μου το λες??? :lol: :lol: :lol:
Περαν του προφαιλ του Watanabe-san ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ σε πρωτοτυπο... Οσο για τα χρωματα και τα καθισματα θα ξαναβγει ο Αετος και θα μας τα χωσει περι αμφισβητησης των φωτο κλπ,κλπ... ::sprechende_015:: ::sprechende_015:: ::mastigoma:: :mrgreen: :mrgreen:
Στο κατω-κατω ο πισινος καποιων δοκιμαστων και μηχανικων θα καθοταν πανω τους, να μην ενοιωθαν λιγο πιο ανθρωπινα??? ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::thanks_smilie::
repetan,GIO, labros87, ευχαριστω παιδια!!

Με δεδομενο οτι ουτε και εσυ εχεις φωτο του πρωτοτυπου αλλα και οτι τα παραγωγης ειχαν μεταλικα καθισματα (αλωστε πανω στα αλεξιπτωτα καθονταν),οπως σχεδον ολα τα γιαπωνεζικα, τι πιθανοτητες υπαρχουν αυτο το συγκεκριμενο να εχει δερματινα? Εκτος αν ηταν η εκδοση GLS που τα ειχε στανταρ! ::glossa::. Στο θεμα τωρα του χρωματος να πουμε οτι ακομα και σε α/μ φωτο ειναι πολυ ευκολο να διακρινουμε την διαφορα μεταξυ μαυρου και πρασινου.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #128 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 01:27:46 πμ »
Με δεδομενο οτι ουτε και εσυ εχεις φωτο του πρωτοτυπου αλλα και οτι τα παραγωγης ειχαν μεταλικα καθισματα (αλωστε πανω στα αλεξιπτωτα καθονταν),οπως σχεδον ολα τα γιαπωνεζικα, τι πιθανοτητες υπαρχουν αυτο το συγκεκριμενο να εχει δερματινα? Εκτος αν ηταν η εκδοση GLS που τα ειχε στανταρ! ::glossa::. Στο θεμα τωρα του χρωματος να πουμε οτι ακομα και σε α/μ φωτο ειναι πολυ ευκολο να διακρινουμε την διαφορα μεταξυ μαυρου και πρασινου.
[/quote]
::salut::Να το πω στα Ιαπωνικα... :roll: :roll: :roll:

Ki-ni sunna-yo.

Ειναι κατι αναμεσα στο δεν πειραζει,δεν χαλασε ο κοσμος ή δεν βαριεσαι!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #129 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 01:30:27 πμ »
Aυτο το δεν βαριεσε μου ακουγεται παρα πολυ καλο! Επρεπε να το γραψεις ενα ποστ πιο πριν! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #130 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 01:40:25 πμ »
 ::director::ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ::gyros::...Το μπροστινο δεν κουνιεται πλεον... ::eusa_naughty::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #131 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 01:51:08 πμ »
::director::ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ::gyros::...Το μπροστινο δεν κουνιεται πλεον... ::eusa_naughty::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #132 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 02:08:03 πμ »

Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #133 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 02:11:56 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #134 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 03:03:32 πμ »
Spoiler (hover to show)
Original instrument panel MAY HAVE BEEN exterior dark green matching κλπ,κλπ..Με καταλαβαινεις τωρα οτι μονο ξεκαθαρα δεν ηταν τα πραγματα???????

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #135 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 05:33:18 πμ »
Με το συμπάθιο που πετάγωμε στην κουβέντα. Οι παρατηρήσεις νομίζω είναι πάντα φιλικές και ένας λόγος υποθέτω που δείχνονται τα μοντέλα στο "Υπο κατασκευή" είναι μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος και χρειάζεται διώρθωση.

Δεν υπήρχε ούτε ένα γιαπωνέζικο αεροπλάνο με δερμάτινα καθίσματα όπως φαίνονται στο μοντέλο. Συγνώμη Πάνο που στη χαλάω.
Ναι πολύ σωστά κάθονταν στα αλεξίπτωτα και άρα δεν χρειάζονταν μαξιλαράκια. Γι αυτό και τα καθίσματα έχουν αυτό το βαθύ πολυθρονέ σχήμα.
(Θα σε γελάσω και δε το θέλω αν ο Ακαμάτσου που ήτανε μπεκρής είχε πρόβλημα με αιμοροίδες και χρησιμοποιούσε έξτρα μαξιλαράκι.)
Υπήρχε αλεξίπτωτο, το Μοντέλο 52, που έδενε στη πλάτη και χρειαζόταν μαξιλαράκι στο κάθισμα και ξύλινο τάκο (!!!) αλλά αυτό βγήκε προς το τέλος του πολέμου.
Σκαμπό με δερμάτινο κάλυμα είχαν κυρίως τα βομβαρδιστικά του Ναυτικού και του Στρατού για τις θέσεις των πολυβολητών. Και αυτά όχι πάντα.

Για τους πίνακες οργάνων: δεν γνωρίζω / δεν απαντώ.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Nakajima Saiun (Myrt) - κατασκευη πρωτοτυπου α/φους ''τομεας 2...ασφαλης!!''
« Απάντηση #136 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 09:42:25 πμ »
ΟΚ λοιπον! Και τα τρια καθισματα θα διορθωθουν..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Nakajima Saiun (Myrt) - κατασκευη πρωτοτυπου α/φους ''τομεας 2...ασφαλης!!''
« Απάντηση #137 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 10:01:14 πμ »
Ναι πολύ σωστά κάθονταν στα αλεξίπτωτα και άρα δεν χρειάζονταν μαξιλαράκια. Γι αυτό και τα καθίσματα έχουν αυτό το βαθύ πολυθρονέ σχήμα.
Το δέχομαι αλλά έχω και απορία. Στο βιβλίο Samurai! ο Sakai (φυσικά δια χειρός Martin Caidin και Fred Saito) αναφέρει πως δεν φορούσαν αλεξίπτωτα και πως όταν πλέον έγινε υποχρεωτικό το να τα φοράνε πως αισθανόταν παράξενα καθήμενος πάνω στο αλεξίπτωτο. Και είχα πάντα την απορία, όταν δε φορούσαν το αλεξίπτωτο, πως καθόντουσαν :?:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 11:37:56 πμ »

Για τους πίνακες οργάνων: δεν γνωρίζω / δεν απαντώ.
Εγω μολις εμαθα!!! :( :( Στην αναγνωριστικη εκδοση-οποτε κ στην πρωτοτυπη- σε αντιστοιχο FS 34082.. :evil: :evil: :evil: :evil:
Στην νυχτερινη, μαυρος και ....ξυλινος!!! ::pop::
Μιλαω παντα για τον κεντρικο πινακα...

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #139 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 10:40:48 μμ »
Πόλυ ώραίο βάψιμο!!!! τώρα για το μαξιλαράκι ίσως επειδή ήταν πρωτότυπο και η πιθανότητα να μην πετύχει η πρώτη πτήση μπορει να ήθελαν να είναι αναπαυτικές οι τελευταίες στιγμές ::eusa_wall::
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 12:57:08 πμ »
Πόλυ ώραίο βάψιμο!!!! τώρα για το μαξιλαράκι ίσως επειδή ήταν πρωτότυπο και η πιθανότητα να μην πετύχει η πρώτη πτήση μπορει να ήθελαν να είναι αναπαυτικές οι τελευταίες στιγμές ::eusa_wall::
Περιμενε φιλε μου, σε λιγο εχει εκτακτο επεισοδιο οπου οι τρεις πρωτοι αιμορρο'ι'δολαγνοι χειριστες Νασουσιρο Τοκασονι, Ναμουνακι Κουναμούτο και Κίταμου Ταούρα απομακρυνθηκαν βιαιως απο την παρθενικη πτηση της Μυρτως μαζι με τα δερματινα μαξιλαρακια τους... 8) 8) 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 04:49:49 πμ »
Τελικα το ρισετ των καθισματων ελαβε τελος..Το δερμα στα καθισματα εδινε μια πιο αισθητικα ομορφη εικονα αλλα καλο ειναι τουλαχιστον σε 'χοντρα' σημεια-και τα καθισματα ειναι καποια απο αυτα-να τηρειται ο ρεαλισμος.
Η Κυριακη χαραμιστηκε αλλα χαλαλι της..Ο πινακας και καποια αλλα οργανα εχουν ηδη δεχτει δυο χερια πρασινου γουος και θα δεχτουν μπολικα ακομα..

Να ευχαριστησω τον Δημητρη(crow) και τον Αγριο Αετο για την σωστη επισημανση..Η αληθεια ειναι οτι με προλαβαν στο τσακ γιατι αν κλεινοταν η ατρακτος φυσιολογικα δεν θα μπορουσε να γινει τιποτα..

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 05:22:12 πμ »
Χαραμίστηκε? Τι είπες τώρα!! Παναγιώτη άψογο αποτέλεσμα, πανέμορφο, οι φωτό τα λένε όλα!!!!
Για πες μου τώρα το διακριτικό γκρί στα bezels των οργάνων πως το πέτυχες τόσο καλά? Στεγνό πινέλο? αν ναι πως δεν λέρωσες περιφερικά ρε φίλε? Για ρίξε λίγο φως στην υπόθεση!!!

Γιάννης

Υ.Γ. Με lazer βάφεις και συ ρε μπαγάσα?
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 09:10:22 πμ »
Ακόμα και όταν διορθώνεις κάτι το κάνεις πιό ωραίο από ότι ήταν πριν. ΕΥΓΕ!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 09:52:00 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά Παναγιώτη  :wink:

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 06:03:30 μμ »
καλησπέρα, θα τολμίσω να πω το εξής: αν εκείνα τα χρόνια σχεδιάζανε πρώτότυπα υπό κλίμακα νομίζω ότι αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα.
πραγματικά το αποτέλεσμα είναι υπεράνω κριτικής... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: κατασκευη πρωτοτυπου Nakajima C6N1 Saiun (Myrt) σε διοραμα 1/48
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 04:33:52 πμ »
   Φίλε Παναγιώτη καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα , βλέποντας τις φωτό να τολμήσω να πω  ότι του , μας ,  έβαλες .... γυαλιά . Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 04:57:22 πμ »
Γιαννηδες,Ευγενιε,repetan και (υπερβολικε) Κερκυραιε, πολλα ευχαριστω.. ::thanx::

Η ατρακτος μετα το ρισετ καθισματων

κλειστηκε και φασκιωθηκε μιας και οι παμπολλες προσθηκες επρεπε να μεινουν εκει που ειναι.. :roll: :roll:

Επισης  ολη η δουλεια στο χωρο του κοκπιτ μετεβαλλε την εφαρμογη των ενωσεων απο Χασεγκαβα σε ....Hobbycraft... :twisted: :twisted:

Bεβαια τα αλλεπαλληλα στοκαροτριψιματα θα ηταν εξαιρετικα βαρετη διαδικασια και ετσι στο ενδιαμεσο χρονο στραφηκα στον τομεα 4

προσθεσα λεπτο φυλλο πλαστικου να ομαλοποιησω καποιες ταλαιπωρημενες απ το τριψιμο επιφανειες

και ξεκινησα να σχηματιζω την εσωτερικη δομη του πανελ της αριστερης πτερυγας

που ειχα ανοιξει νωριτερα και το οποιο πανελ φιλοξενουσε μια απο τις 12 :!: :!: :!: δεξαμενες καυσιμου που υπηρχαν διασπαρτες στο Saiun και γι αυτο του εδιναν τον αερα των 5,5 περιπου χιλιαδων χλμ αυτονομιας.. :!: :!:

και προχωρησα στην κατασκευη της ιδιας της δεξαμενης και του καλυμματος της..

Σε ενα ντραι φιτ η δεξαμενη εφαρμοσε πολυ καλα αλλα το γεγονος οτι εκρυβε την παρακειμενη λεπτομερεια με εκανε να αποφασισω να την τοποθετησω σε καποια αλλη θεση στο διοραμα πιθανοτατα διπλα στη μεγαλη 730λιτρη απορριπτομενη δεξαμενη που ειναι ηδη ετοιμη..

Κι ενω ετριβα-η αληθεια ειναι καπως ανορθοδοξα- ::glossa:: ::glossa:: τα δυο ακρα του κοκπιτ για να ισωσω τα τοιχωματα

το ηδη καταπονημενο απο την αφαιρεση του μαξιλαριου καθισμα του πιλοτου ακολουθησε τον νομο της βαρυτητας αφου δεν ειχε κολληθει σωστα και ετυχε της δεουσας μεταχειρισης..... :lol: :lol: :twisted:

Πλαστικο, μετρημα και λιγο ζουληγμα για να ερθει στα ισια δημιουργησαν ενα καινουργιο καθισμα..

Το δερμα στα καθισματα μπορει να αφαιρεθηκε αλλα οι ζωνες θα ΕΙΝΑΙ δερματινες.. :twisted: :twisted:

Στην πισω πλευρα ο 16ος νομεας πανω στον οποιο στηριζεται ο ασυρματος δεχτηκε μια προσθηκη πλαστικου για να εφαρμοσει καλα,

ενω στην μπροστινη πλευρα αρχισε να διαφαινεται το θαυμασιο καθαρα Γιαπωνεζικο αεροδυναμικο σχημα της Μυρτως..

Το συνολο τοποθετηθηκε στο ραφι για αναπαυση... ::glossa:: ::glossa::

Αυτα...Αν κατι δεν δενει στο ματι σας μη το κρατατε μεσα σας  ::sprechende_015:: :mrgreen: :mrgreen: να δω αν μπορω να το διορθωσω..

Sore dewa!!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 06:57:56 πμ »
Πραγματικά σε θαυμάζω, Μ  Π  Ρ  Α  Β  Ο!!!

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Κατασκευή πρωτοτύπου Nakajima C6N1 Saiun (Myrt) σε διόραμα 1/48
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2011, 09:33:30 πμ »
Απλά φοβερό. Ότι και να πω είναι λίγο. Συγχαρητήρια

Tags: c6n1 myrt saiun wip