Αποστολέας Θέμα: Maschinen Krieger: Falke  (Αναγνώστηκε 1229 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Pal Fal
  • Βασίλης
Maschinen Krieger: Falke
« στις: Μαΐου 14, 2011, 11:43:57 πμ »
Καλημέρα φίλοι!

Μετά από περίπου έναν χρόνο απραξίας (προτιμώ να φτιάχνω τα μοντέλα μου στο μπαλκόνι με την λιακάδα) χτες ολοκλήρωσα ένα ακόμα μοντέλο, το 4ο μου: Maschinen Krieger Falke. Ήταν ενδιαφέρον για μένα γιατί μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και ήταν αρκετά απλό στην κατασκευή του. Κατά την διάρκεια του βαψίματος έγιναν πολλά λάθη (από τα οποία έμαθα, ευτυχώς) αλλά τελικά νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

Το μόνο που με απογοήτευσε 100% ήταν το βάψιμο του κάτω μέρους του σκάφους, το οποίο ενώ στην αρχή είχε γίνει ένα πολύ ωραίο χρυσομυγί, καθώς στέγνωνε ζάρωσε η μπογιά, έφυγαν τα πάνω-πάνω στρώματα κλπ. Έτσι αναγκάστηκα να το ξαναβάψω από κάτω, αλλά είχα πρόβλημα με την αφαίρεση των στρωμάτων και γενικά έγινε κ#$ος. Οπότε απλά το σκέπασα όλο με λίγο gunmetal και τουλάχιστον δεν παρατηρείται στο προφίλ.

ʼλλο 'λάθος' που έκανα ήταν οτι προσπάθησα για πρώτη φορά να κάνω συνολικό wash αντί για pinwash και ενώ δεν φαίνεται ιδιαίτερα άσχημο από απόσταση από κοντά δεν με πεθαίνει.

Ακόμα νομίζω οτι ψιλοαπέτυχα με το dry brushing γιατί δεν ακολούθησα καλά τις γραμμές του μοντέλου και βγήκε ένας ψιλοαχταρμάς.

Τέλος, ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με σκόνες (η μαυρίλα στο πίσω μέρος του σκάφους, Black Smoke) και ενώ τελικά είναι αρκετά εύχρηστο μου πήρε λίγη ώρα να το συνηθίσω και δεν πέτυχα 100% αυτό που ήθελα.

Γενικά όμως είμαι ικανοποιημένος, το μοντέλο δεν φαίνεται άσχημο νομίζω, και χαίρομαι που προστέθηκε στο ραφάκι μου! Και, το σημαντικότερο, απέκτησα επιπλέον εμπειρία και ελπίζω σε μελλοντικά εγχειρήματα να αποφύγω μερικές κακοτοπιές.

Τι λέτε φίλοι συμμοντελιστές; Πώς σας φαίνεται; Τι άλλο παρέλειψα να κάνω/δεν έκανα καλά;

We'll roll on with our heads held high
Our conscience in the gutter
Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
Απ: Maschinen Krieger: Falke
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 14, 2011, 12:15:03 μμ »
Αυτός ο αχταρμάς ξεθωριασμάτων το κάνει πολυχρησιμοποιημένο-ασυντήρητι-πουμάχιμο κλπ και δε με χαλάει -του δίνει μια ταλαιπωρημένη όψη που εν γενει μ' αρέσει στα sci-fi. Αλλά θα μπορούσες να τονίσει και τώρα ακόμη τις γραμμώσεις περνώντας με λεπτό πινελάκι αραιωμένο μαύρο και θα δείξει αρκετά καλύτερο. Επίσης στα όρια των πανελ μερικά ξεφλουδίσματα με πολυ λεπτό πινελάκι και αλουίνιο

Αποσυνδεδεμένος διαμαντης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: βολος
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 14, 2011, 03:29:54 μμ »
πολυ καλο φιλε μην κολλας αν δεν πετυχε κατι εξαλλου προκειται για ενα φανταστικο θεμα και αποψη μου αν η φθορα ειναι πολυ η λιγη δεν εχει σημασια επειδη το συγκεκριμενο θεμα το ψαχνω απο περσι εχω δει και κακες και καλες δουλειες και το δικο σου πιστεψε με ειναι ανωτερο απο κατι αλλα που εχω δει.να δουμε το δικο μου πως θα βγει :roll: θα ήθελα να βγει καπος ετσι παντος http://www.kallamity.com/galleries/view/279 αλλα ο συγκεκριμενος δεν πιανεται σε θεμα κατασκεβον παρακολουθω τις κατασκευες του καιρο τωρα.

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 14, 2011, 03:38:50 μμ »
Αυτός ο αχταρμάς ξεθωριασμάτων το κάνει πολυχρησιμοποιημένο-ασυντήρητι-πουμάχιμο κλπ και δε με χαλάει -του δίνει μια ταλαιπωρημένη όψη που εν γενει μ' αρέσει στα sci-fi. Αλλά θα μπορούσες να τονίσει και τώρα ακόμη τις γραμμώσεις περνώντας με λεπτό πινελάκι αραιωμένο μαύρο και θα δείξει αρκετά καλύτερο. Επίσης στα όρια των πανελ μερικά ξεφλουδίσματα με πολυ λεπτό πινελάκι και αλουίνιο

Ευχαριστώ! Δεν έχεις καθόλου άδικο, αν πετάξουν λίγο οι γραμμές θα βελτιωθεί αρκετά, θα το δοκιμάσω την Δευτέρα!

Διαμαντή με πέθανες, τι έφτιαξε το παληκάρι; Έμεινα άναυδος. ʼντε, ανυπομονω να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου να το δούμε!
Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 14, 2011, 04:24:12 μμ »
πολύ καλό φίλε Stingray ::icon_thumright:: καλά ο άλλος που πόσταρε ο φίλος είναι εκτός συναγωνισμού. Τις φιγούρες και μάλιστα μία γυναίκα δε τις βάζετε ρε αλήτες;  ::glossa::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 14, 2011, 04:25:40 μμ »
πολύ καλό φίλε Stingray ::icon_thumright:: καλά ο άλλος που πόσταρε ο φίλος είναι εκτός συναγωνισμού. Τις φιγούρες και μάλιστα μία γυναίκα δε τις βάζετε ρε αλήτες;  ::glossa::

Προσπάθησα αλλά βγήκε χάλια :p
Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 20, 2011, 12:58:57 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον dtg ότι το γενικά "βρώμικο" look ταιριάζει μια χαρά. Το μοντέλο δεν έχει και έντονες ακμές, οπότε αυτό το σχετικα ομογενές στυλ δένει καλά με το σχήμα του.
φιλικά,
ʼρης Κ.

Tags: