Αποστολέας Θέμα: BF-109E7 TROP TAMIYA 1/48  (Αναγνώστηκε 9154 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
Απ: BF-109E7 TROP TAMIYA 1/48
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 09, 2011, 02:01:21 μμ »
Δοκίμασέ το σε μελλοντικές κατασκευές  :) Απλώς να προσθέσω σε αυτό που είπε ο Crow, αφού βάλεις την χαλκομανία, απο πάνω κόλλησε ακόμη ένα κομμάτι πλαστικού στο σχέδιο του πίνακα όπου από πριν θα έχεις ανοίξει τρύπες στις θέσεις των οργάνων ώστε να του προσδώσεις μια τρισδιάστατη όψη και να μην ταλαιπωρείσαι με σύρμα.  :wink: ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 11:32:13 μμ »
καλησπερα μετα απο πολυ καιρο και αφου βρηκαμε δουλεια ειπα να συνεχησω το 109αρακι μου :mrgreen:για αρχη βαφτηκαν οι τροχοι με το rubber της model master και αφου στεγνωσε περαστικε παρκετινη,και στην συνεχεια με λευκο χρωμα βαφτηκαν τα πλαινα των ελαστικων οπως ηταν και στην πραγματικοτητα για τα αεροσκαφη που επιχειρουσαν στην ερημο που στην συνεχεια φθαρθηκαν με ελαφρη ξησιμο με τον κοφτη σε  μια προσπαθεια για αναπαρασταση της φθορας τους.τα επομενα βηματα ηταν να βαφτουν το spiner με λευκο και κοκκινο της white ensign η  ελικα με rlm70  και να βαφτει η ατρακτος με το rlm78 τγια της κατω και πλαινες επιφανειες.και αφου στεγνωσαν καλα περαστηκε το rlm79 στης πτερυγες και της ανω επιφανειες της ατρακτου.στην συνεχεια περαστικε το rlm80 για το mottlingτης παραλλαγης.ολα τα χρωματα ξανοιχτηκαν με 2-3 σταγονες ασπρου χρωματος για να σπασει η φωτηνοτητα τους.αυτα για την ωρα ακολουθουν φωτο ελπιζω να σας αρεσει αναμενω τα σχολια-παρατηρησεις σας :wink:
                [ijavascript:void(0);mg]http://s10.postimage.org/n8e1efhd1/stavros_019.jpg[\img][url=http://postimage.org/image/uc9iw05qt/][\url][url=http://postimage.org/image/8dtax4idd/]

Αποσυνδεδεμένος thanos mav

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 11:45:54 μμ »
Φιλε απο οτι φαινεται εχεις κανει αρκετα καλη δουλεια .... αλλα στις φωτο νομιζω οτι το βασικο καφε της παραλλαγης ειναι καπως γυαλιστερο.
Δεν ειμαι σιγουρος εαν πρεπει να εχει αυτη την εικονα.
Παντως μπραβο πολυ καλη δουλεια !!!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 11:53:04 μμ »
Φιλε απο οτι φαινεται εχεις κανει αρκετα καλη δουλεια .... αλλα στις φωτο νομιζω οτι το βασικο καφε της παραλλαγης ειναι καπως γυαλιστερο.
Δεν ειμαι σιγουρος εαν πρεπει να εχει αυτη την εικονα.
Παντως μπραβο πολυ καλη δουλεια !!!
καλησπερα φιλε μου ευχαρηστω για τα καλα σου λογια :)οντως ειναι γυαλυστερο αλλα δεν θα ειναι ετσι στο τελος μιας και θα περαστει με ματ βερνικι και θα γινουν και αλλες φθορες

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 11:55:10 πμ »
καλημερα.θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με της φθορες που θελω να κανω στην συνεχεια στην παραλλαγη του εμιλιου :mrgreen:παρολο που μετα την βαφη των ανω επιφανειων αφου στεγνωσαν ψεκασα στο κεντρο των διαφορων πανελ με ποιο ανοιχτο χρωμα απο το βασικο αλλα δεν διακρινεται και πολυ μετα και απο την βαφη του πρασινου για της βουλες που και αυτο ειναι ξανοιγμενο.και καθως ειναι η πρωτη φορα που κανω κατι τετοιο θα ηθελα τα φωτα σας :oops: για καλυτερο αποτελεσμα

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 12:23:06 μμ »
πολύ όμορφο το αποτέλεσμα και αν έχεις κάνει τις βούλες με ελεύθερο χέρι, έχει γίνει πραγματικά φοβερό!!!!! πολλά μπράβο!!!!

Τώρα σχετικά με το ξάνοιγμα του χρώματος, προσωπικά διαπίστωσα μετα το Viking, Πως πρέπει να έχεις ξανοίξει αρκετά το χρώμα, ώστε να φαίνεται η διαφορά μετά τα βερνίκια και ιδιαίτερα όταν πέσει η παρκετινη που τα ομαλοποιεί όλα. Δηλαδή αν όταν έχεις ρίξει την παρκετίνη δεν φαίνεται έστω και λίγο κάποια διαφορά, τότε δύσκολα μετά το matt βερνίκι θα είναι ορατή.

Σίγουρα όμως μετά τις φθορές το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο!
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 12:36:09 μμ »
πολύ όμορφο το αποτέλεσμα και αν έχεις κάνει τις βούλες με ελεύθερο χέρι, έχει γίνει πραγματικά φοβερό!!!!! πολλά μπράβο!!!!

Τώρα σχετικά με το ξάνοιγμα του χρώματος, προσωπικά διαπίστωσα μετα το Viking, Πως πρέπει να έχεις ξανοίξει αρκετά το χρώμα, ώστε να φαίνεται η διαφορά μετά τα βερνίκια και ιδιαίτερα όταν πέσει η παρκετινη που τα ομαλοποιεί όλα. Δηλαδή αν όταν έχεις ρίξει την παρκετίνη δεν φαίνεται έστω και λίγο κάποια διαφορά, τότε δύσκολα μετά το matt βερνίκι θα είναι ορατή.

Σίγουρα όμως μετά τις φθορές το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο!
ναι οι βουλες ειναι με ελευθερο χερι αν και νομιζω οτι καποιες ειναι ελαχιστα μεγαλυτερες απο οτι ισως  θα επρεπε.σε ευχαρηστω για τα καλα σου λογια :)αν μετα της υπολοιπες φθορες  και μπριν το τελικο βερνικι ωεκαζα απο μεση αποσταση ανα πολυ αραιωμενο ανοιχτο γκρι θα εκανα βλακεια?

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 01:34:26 μμ »
Καλημέρα,
ωραίο αποτέλεσμα οι βούλες αν και λίγο μεγάλες και στρογγυλές οντως. Απο την άλλη, εξαρτάται πιο προφίλ θες να κάνεις, η παραλλαγή αυτή είχε πολλές διαφορετικές "μεταφράσεις".
Για το γκρί δεν ξέρω να σου πω, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Μου φαίνεται οτι το μοντέλο θα δείχνει απλά σκονισμένο και όχι ξεθωριασμένο. Προσωπικά ξανοίγω κάθε χρωμα ξεχωριστά με άσπρο και κίτρινο (ανάλογα την απόχρωση). Επίσης το ξεθώριασμα είναι καλύτερο να γίνεται ακανόνιστα και όχι ανάμεσα σε όλα τα πάνελς, δηλ. μηχανιστικά.
Να έχεις υπόψη σου οτι και οι προπέλες στην έρημο εμεναν γυμνές στις άκρες απο την συνεχή αμμοβολή.
Φυσικά αυτές ειναι προσωπικές μου απόψεις. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Καλή συνέχεια.
 ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 01:46:53 μμ »
καλημερα και σε εσενα φιλε μου.σε ευχαρηστω για της παρατηρησεις σου θα της εφαρμοσω σε μελλοντικη κατασκευη με την συγκεκριμενη παραλλαγη ::salut::το ξεθωριασμα ηταν ακανονιστο αλλα οχι οσο θα επρεπε για να ειναι ευκολα διακρητο :(αν μετα το ματ βερνικι ξανοιγα την παραλλαγη με γκρι παστελ?δεν μου καθεται καλα στο ματι να το αφησω οπως εχει τωρα :?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 02:16:12 μμ »
Εγώ βασικά όπως είπα δεν έχω εμπειρία απο παστέλ ή γκρί χρώμα απο πάνω γενικά.
Όλες τις φθορες τις κάνω με τον αερογράφο. Μπορείς και τώρα όμως, δεν είναι καθόλου αργά. Ψέκασε ξανοιγμένο RLM 79 όπου νομίζεις και ας καλύψεις και τις βούλες. Ύστερα ξεκάζεις και ξανοιγμένο RLM 80 απο πάνω. Έτσι το συγκεκριμένο σημείο θα φαίνεται ενιαία φθαρμένο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 02:19:07 μμ »
ΥΓ.

Φυσικά δεν τελειώνουν εδώ οι φθορές. Μπορείς να ψεκάσεις μαυρο-καφέ διάλυμα (90 διαλυτικό -10 χρώμα) πάνω στα πάνελςκαι σε σημεία βρώμικα, όπως και στις εξατμίσεις, ιδιαίτερα βρώμικο σημείο στα bf-109. Και φυσικά wash...και chipping.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 01, 2012, 02:35:34 μμ »
ΥΓ.

Φυσικά δεν τελειώνουν εδώ οι φθορές. Μπορείς να ψεκάσεις μαυρο-καφέ διάλυμα (90 διαλυτικό -10 χρώμα) πάνω στα πάνελςκαι σε σημεία βρώμικα, όπως και στις εξατμίσεις, ιδιαίτερα βρώμικο σημείο στα bf-109. Και φυσικά wash...και chipping.
Εγώ βασικά όπως είπα δεν έχω εμπειρία απο παστέλ ή γκρί χρώμα απο πάνω γενικά.
Όλες τις φθορες τις κάνω με τον αερογράφο. Μπορείς και τώρα όμως, δεν είναι καθόλου αργά. Ψέκασε ξανοιγμένο RLM 79 όπου νομίζεις και ας καλύψεις και τις βούλες. Ύστερα ξεκάζεις και ξανοιγμένο RLM 80 απο πάνω. Έτσι το συγκεκριμένο σημείο θα φαίνεται ενιαία φθαρμένο.
σε ευχαρηστω για της παρατηρησεις σου και την πολυτιμη βοηθεια σου ::salut::αν και εχω περασει παρκετινη για την τοποθετηση των σηματων τα περασματα με τα ξανοιγμενα βασικα χρωματα θα τα κανω μετα το ματ βερνικι και αφου εχουν γινει και οι υπολοιπες φθορες

Αποσυνδεδεμένος thanos mav

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 08:26:39 μμ »
σε ευχαρηστω για της παρατηρησεις σου και την πολυτιμη βοηθεια σου ::salut::αν και εχω περασει παρκετινη για την τοποθετηση των σηματων τα περασματα με τα ξανοιγμενα βασικα χρωματα θα τα κανω μετα το ματ βερνικι και αφου εχουν γινει και οι υπολοιπες φθορες

περιμενουμε το τελικο αποτελεσμα
 ::salut:: :D ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 06:33:07 μμ »
καλησπερα σας.μετα απο πολυ καιρο επιτελους τελειωσε και αυτος ο εμιλιος :mrgreen:εχει τελειωσει εδω και 10 μερες περιπου αλλα λογο ελειψεως διαδικτυου τωρα μπορεσα να αναβασω φωτο απο αλλον υπολογιστη.ελπιζω να λυθει συντομα αυτο το θεμα γιατι δεν παλευται:(συγγνωμη για το spam.ελπιζω να σας αρεσει το τελικο αποτελεσμα αν και εχουν γινει καποια λαθη λογο βιασυνης  :evil: απο την λαχταρα να τελειωσω.πολλα ειπα ακολουθουν φωτο και αναμενω εντυπωσεις παρατηρησεις και επισημανσεις για περαιτερω βελτιωση ::salut:: 
[url=http://[url=http://postimage.org/image/5plfgegrr/]][url=http://postimage.org/image/5plfgegrr/]     

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 07:47:59 μμ »
Πολυ ομορφο αποτελεσμα! Εχεις κανει ωραιο βαψιμο, τις βουλες τις εχεις πετυχει  ::salut:: ::salut::

Μονο τα σκελη προσγειωσης μου φαινινται οτι τα εχεις κολησει πολυ πρως τα"πισω" με μικρη γωνια απο τη πραγματικη τους θεση.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 07:54:00 μμ »
Πολυ ομορφο αποτελεσμα! Εχεις κανει ωραιο βαψιμο, τις βουλες τις εχεις πετυχει  ::salut:: ::salut::

Μονο τα σκελη προσγειωσης μου φαινινται οτι τα εχεις κολησει πολυ πρως τα"πισω" με μικρη γωνια απο τη πραγματικη τους θεση.
καλησπερα. ::salut::ευχαρηστω για της παρατηρησεις σου αλλα εχει διορθωθει το παρατηρησα αφου ειχα βγαλει της φωτο :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:01:16 μμ »
καλησπερα. ::salut::ευχαρηστω για της παρατηρησεις σου αλλα εχει διορθωθει το παρατηρησα αφου ειχα βγαλει της φωτο :mrgreen:

Με ολο το θαρρος σου εκανα την επισημανση.  :) Ειναι κουκλι μ αρεσει και πολυ και η ερημι παραλαγη που εκανες, ειναι απ τις αγαπημενες μου της Luftwaffe. :wink:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:05:57 μμ »
φιλε tito μην ανχωνεσαι δεν τρεχει τιποτα!αλλωστε εδω οσον αφορα εμενα δειχνω το τι κανω για να μου πειτε τα λαθη μου και να προσπαθησω να βελτιωθω!δεν γεννηθηκα με το κοπιδι στο χερι :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:11:01 μμ »
Να σαι καλα πατριωτη!  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:21:36 μμ »

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 01:15:36 πμ »
Πολυ ομορφο το εκανες Σταυρο! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 26, 2012, 08:18:42 πμ »
Πολυ καλο το αποτέλεσμα στο μπιφτεκι.
Στην αριστερή πλευρά έχεις ανοίξει θυριδα? κάτι φαίνεται στην φωτο.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:06:29 μμ »
πανεμορφο βγηκε ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 04, 2012, 12:58:23 μμ »
Πολυ ομορφο το εκανες Σταυρο! ::salut:: ::salut::
καλημερα σας.ευχαρηστω λαμπρο για τα καλα σου ογια ::salut::
Πολυ καλο το αποτέλεσμα στο μπιφτεκι.
Στην αριστερή πλευρά έχεις ανοίξει θυριδα? κάτι φαίνεται στην φωτο.

::salut:: Κωστας

ναι κωστα εχω ανοιξει την θυριδα προσβασης στην ατρακτο
πανεμορφο βγηκε ::salut::
ευχαρηστω φιλε μου να εισαι καλα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 04, 2012, 04:48:13 μμ »