Αποστολέας Θέμα: Ρωμαίος λεγεωνάριος 2ου αιώνα μΧ  (Αναγνώστηκε 1166 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Koou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Ρωμαίος λεγεωνάριος 2ου αιώνα μΧ
« στις: Μαΐου 11, 2011, 11:43:46 μμ »
Λοιπόν αυτή είναι η δεύτερη φιγούρα μου, είναι ένας Ρωμαίος λεγεωνάριος του 2ου  αιώνα μ.Χ. της εταιρίας F.M. Beneito στα 54mm. Ανήκει στη λεγεώνα ΧΧΧ Ulpia Victrix που εκείνη την περίοδο έδρευε στη περιοχή του σημερινού Ζάντεν  στη Γερμανία. Είναι βαμμένη με ακρυλικά Vallejo και στη βάση χρησιμοποίησα το Foam&Snow της Vallejo το οποίο μπορώ να πω δεν με ικανοποίησε αρκετά. Πιστεύω υπάρχει μια βελτίωση από την προηγούμενη φιγούρα μου, αν και πάλι στις μεταλλικές επιφάνειες είχα ένα θέμα με την αραίωση, αλλά στη φιγούρα που βάφω τώρα βρήκα σαν λύση την αραίωση με Ajax των μεταλλικών χρωμάτων. Σχόλια, παρατηρήσεις και συμβουλές όπως πάντα ευπρόσδεκτες και αναγκαίες έτσι ώστε να βελτιωθώ και εγώ ο μαύρος. Μέσα στην επόμενη βδομάδα ελπίζω να έχω τελειώσει και τον Αγγλοσάξονα και να τον ποστάρω.

Αποσυνδεδεμένος Christosjager

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Απ: Ρωμαίος λεγεωνάριος 2ου αιώνα μΧ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 11, 2011, 11:52:43 μμ »
Παράθεση
αλλά στη φιγούρα που βάφω τώρα βρήκα σαν λύση
Όσο βάφεις τόσο θα βελτιώνεσαι, τόσο θα βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζεις, χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να βελτιωθείς. Έχεις όμως ήδη αρκετά καλά στοιχεία στο βάψιμό σου, μ'αρέσει το κόκκινο σου (για δεύτερη φιγούρα!) και σίγουρα αυτή η φιγούρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη που ποστάρησες.
Συνέχισε και μην τα παρατήσεις, οι αναποδιές δεν είναι λόγος για να σταματήσουμε να βάφουμε αλλά για να πεισμώσουμε περισσότερο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: Ρωμαίος λεγεωνάριος 2ου αιώνα μΧ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 12, 2011, 01:38:42 πμ »
 αν και πάλι στις μεταλλικές επιφάνειες είχα ένα θέμα με την αραίωση

τα μεταλλικά της Vallejo επειδή είναι πολύ πηχτά και αφήνουν κόκκους καλό είναι να τα αναμιγνύεις με άλλα χρώματα και να τα  αραιώνεις καλά με νερό ή Azax  :wink:
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Tags: