Αποστολέας Θέμα: Henschel Hs-123 - Σε ποιές αεροπορίες υπηρέτησε;  (Αναγνώστηκε 1746 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Henschel Hs-123 - Σε ποιές αεροπορίες υπηρέτησε;
« στις: Μαΐου 10, 2011, 04:23:01 μμ »
Γειά σας φίλοι! ::salut::
Πήρα το μοντελάκι της Αίρφιξ, διότι μου άρεσε πολύ το σουλούπι του αεροπλάνου αυτού. Δέν θέλω όμως να το κάνω γερμανικό. Το κίτ δίνει την δυνατότητα να γίνει "ισπανικό" , άλλα θα ήθελα και άλλες ιδέες...Όποιος γνωρίζει κάτι ενδιαφέρον, θα χαιρόμουν να το έβλεπα σαν επιλογή. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Henschel Hs123. Σε ποιές αεροπορίες υπηρέτησε;
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 10, 2011, 04:59:28 μμ »
 ::arrowred:: [wiki=]Hs-123[/wiki]

Click to see the original size.

Click to see the original size.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::arrowdown::

Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 10, 2011, 05:38:12 μμ »
Ευχαριστώ Βάιπερ. Τελικά η πιό ελκυστική επιλογή μάλλον είναι το Ισπανικό :wink:
Αν και τίποτε δεν με εμποδίζει να φτιάξω ένα ωραιότατο "γουάτ-ίφ" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Lachanodrakon

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • στρατηγὸς Θρᾳκησίων
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 12:05:58 μμ »
Οι μόνες φωτογραφίες που έχω δεί για κινεζικά Henschel είναι αυτές + 1 profile σημάτων της Kora:

Δυστυχώς η δεύτερη αρνείται πεισματικά να ανέβει. Θα προσπαθήσω αργότερα.
Νομίζω όμως ότι το πιό εντυπωσιακό Henschel (τουλάχιστον από θέμα διακόσμησης) είναι αυτό:

aller anfang ist schwer (κάθε αρχή και δύσκολη), Lt. Hamann vorsicht (Lt. Hamann να προσέχεις), der letzte schlächter (στην κυριολεξία: ο τελευταίος σφαγέας), Gott erhälte uns den adjutant (ο Θεός είναι βοηθός μας), kleine fische (μικρό ψάρι).
    Σαν πολλοί να μαζευτήκαμε εδώ πάνω...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 01:19:23 μμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Τί καρνάβαλος είναι αυτός;
"Ψαράκι και θεοβοήθητος σφαγέας" , μάλλον για...ιερό πιράνχας πρόκειται :mrgreen:
Ευχαριστώ Λαχανόδρακε! :wink: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • στρατηγὸς Θρᾳκησίων
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 07:40:17 μμ »
Βασικά διάβασα ότι το προσωπικό εδάφους με αυτή τη βαφή έκανε πλάκα στον πιλότο, επειδή ήταν η πρώτη φορά που θα πέταγε με αυτο τον τύπο αεροσκάφους (der letzte schlächter: the last ground attack pilot?) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Το έχω φτιάξει το κιτ της airfix. Με λίγες extra προσθήκες (και τρίψιμο των ανάγλυφων πριτσινιών) γίνεται ένα πολύ όμορφο μοντέλο με σχεδόν μηδενικό κόστος. Αν δεν κάνω λάθος το έχει βγάλει και η Avis στην 1:72. Προτιμώ πάντως της airfix.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 08:59:14 μμ »
Ευχαριστώ! Τα χρώματα που προτείνει η Αιρφιξ είναι σωστά για Ισπανικό;
Τα πριτσινάκια δεν τα τρίβω, ξέχασέ το ::eusa_naughty::  Είναι το πάθος μου! :mrgreen:

• Scale 1/144
  • *
  • στρατηγὸς Θρᾳκησίων
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 03:07:09 πμ »
Όχι δεν είναι σωστά. Τα Angelito (ισπανικο παρατσούκλι του Henschel) πρέπει να έφεραν την προπολεμική παραλλαγή της Luftwaffe, RLM 61,62,63 και 65 . Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 98 και 31 της Humbrol αλλά πρέπει να τα κάνεις λίγο πιό σκούρα. Το πρόβλημα είναι το 87 (steel gray) το οποίο βγαίνει κάπως γαλάζιο, ενώ το RLM 63 είναι πιό πολύ μπεζ πρός το λευκό. Νομίζω το καλύτερο θα ήταν μία μέση λύση. Το 65 της Humbrol μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως είναι. Και τα χρώματα της γερμανικής παραλλαγής είναι λάθος. Εγώ την πάτησα με το 91 και το 30 (δεν αποδίδουν επακριβώς τα RLM 70 και 71) με συνέπεια να μην διακρίνεται εύκολα η splinter παραλλαγή και να φαίνεται σχεδόν μονόχρωμο. Επίσης το κόκκινο τρίγωνο (έμβλημα των Schlachtgeschwader/gruppe) ήταν στην πραγματικότητα μαύρο.

Θα είχε πλάκα να το ξαναφτιάξω. Μάλλον θα δοκιμάσω τον καρνάβαλο....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:17:00 πμ »
Καλά, δεν φαντάζεσαι πόσο βοήθησες, (σε τελείως άσχετο όμως θέμα :mrgreen:) με το 87! Λές και κάποιος άναψε τα φώτα. Φυσικά και για το Χενσελ, με ξεστράβωσες, αλλά έλυσες άλλο, πιό τρέχον ζήτημα!

• Scale 1/144
  • *
  • στρατηγὸς Θρᾳκησίων
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 12:43:32 μμ »
Δεν κάνει τίποτα! Αν δεν πάθεις ::violent1:: δεν θα μάθεις  ::sofos11::. Θα φωτογραφίσω το Henschel μου και θα ανεβάσω τις φωτογραφίες.

• Scale 1/144
  • *
  • στρατηγὸς Θρᾳκησίων
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 12:12:37 μμ »

Οι λήψεις δεν είναι καλές γιατί έγιναν στις 2 το βράδυ και επιπλέον η μηχανή μου δεν κάνει καλύτερο ζούμ. Τώρα που το βλέπω πρέπει να φτιάξω κάτι καλύτερο :? Το έφτιαξα πριν από 14 χρόνια (4ο μοντέλο μετά από ένα PZL-23, ένα Wildcat και ένα 110), αλλά θυμάμαι ότι μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ευκολία και άνεση της κατασκευής. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα κίτ που έχει βγάλει η airfix, παρά τα χρονάκια του. Αν προσθέσει κανείς κόκπιτ και κάποιες λεπτομέρειες στον κινητήρα, παλέψει με τα πριτσίνια και διορθώσει τα σήματα τότε θα έχει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα σε πολύ καλή τιμή.

Α, βρήκα και χαλκομανίες για τον καρνάβαλο στο διαδίκτυο από την JBOT Decals.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 19, 2011, 11:02:53 μμ »
Δεδομένου ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια, θα έλεγα πως είναι προσεγμένο και πολύ καλοφτιαγμένο. Για δέ την ποιότητα του μοντέλου θα συμφωνούσα, είναι ένα φτηνό και καλό μοντελάκι που με λίγη παραπάνω δουλεία, μπορεί να σταθεί άψογα σε μιά συλλογή. Πράγματι, από τις καλές δουλειές της Αιρφιξ! ::salut::

Tags: hs-123