Αποστολέας Θέμα: Long shine τι φταίει  (Αναγνώστηκε 3992 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Long shine τι φταίει
« στις: Μαΐου 02, 2011, 07:17:15 μμ »
Σε  ένα F-16 κλίμακα 1/72 αφού έβαψα το πρώτο χερι χρώμα ε'ιπα μα δοκιμάσω να βάλω long shine με τον αερογράφο και ήταν τέλειο μασκάρισα κάποια σημεία για να περάσω το δεύτερο χρώμα και έγινε χαμός αλλού άσπρισε αλού έτρεχε η παρκετίνη που έβαλα ήταν η πρώτη τι να φταίειαν χέρει κάποιος

http://my.imageshack.us/edit.php?url=846/1310/672279562/img0310h.jpg/y

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: long shine τι φταίει
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 02, 2011, 08:08:47 μμ »
Γιατί έβαλες παρκετίνη προτού τελειώσεις το βάψιμο; Η παρκετίνη μπαίνει στο τέλος, (άν και κατά την ταπεινή γνώμη μου, καλύτερα να μήν μπαίνει καθόλου....)

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 02, 2011, 09:06:50 μμ »
Περιέργεια μάλλον να δω πως θα είναι με την παρκετινη

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 02, 2011, 09:13:58 μμ »
Μάλλον πρέπει να ξεβάψεις και να ξεκινήσεις από την αρχή, χωρίς παρκετίνη. Αν επιμένεις να την χρησιμοποιήσεις :roll:, κάνε το αφού τελειώσεις με όλα τα χρώματα, και αφού τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 02, 2011, 09:14:30 μμ »
Γιατί έβαλες παρκετίνη προτού τελειώσεις το βάψιμο; Η παρκετίνη μπαίνει στο τέλος, (άν και κατά την ταπεινή γνώμη μου, καλύτερα να μήν μπαίνει καθόλου....)
Μπορώ να σου δείξω δεκάδες μοντέλα που έχουν γίνει με παρκετίνη, αρκετά δε εξ αυτών έχουν και διακρίσεις. Κάντε πρώτα λίγες δοκιμές ρε παιδιά σε ένα κομμάτι πλαστικό, βρείτε λίγο πως βολεύει εσάς η μέθοδος και μη γίνεστε δογματικοί. Αυτό το μοντέλο με τα 4 χρώματα παραλλαγή έτρωγε παρκετίνη ανάμεσα σε κάθε χέρι από τα χρώματα και δεν είχε κανένα πρόβλημα ΑΛΛΑ άφηνα την παρκετίνη 24 ώρες να στεγνώσει ανάμεσα στα βαψίματα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος zerdim

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 02, 2011, 09:25:08 μμ »
Ευχαριστώ για τισ απαντήσεις σας .Την άφησα μέρες οχι μέρα απλώς ρώτησα επειδή η μία από τις δύο γράφει και prondo εκτός από long shine μήπως δεν είναι ίδιες

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 02, 2011, 10:17:26 μμ »

Η long shine είναι παρκετίνη χωρίς πρόσθετα κεριού σε αντίθεση με την prondo. Σε ένα ξύλινο πάτωμα, η prondo μπορεί να δώσει καλύτερο γυάλισμα, σε ένα μοντέλο όμως ενδέχεται να έχει αρνητικά αποτελέσματα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 02, 2011, 10:45:20 μμ »
Μπορώ να σου δείξω δεκάδες μοντέλα που έχουν γίνει με παρκετίνη, αρκετά δε εξ αυτών έχουν και διακρίσεις. Κάντε πρώτα λίγες δοκιμές ρε παιδιά σε ένα κομμάτι πλαστικό, βρείτε λίγο πως βολεύει εσάς η μέθοδος και μη γίνεστε δογματικοί.
Mε συγχωρείς Γκοντογκ, δέν ήθελα να φανώ δογματικός, ίσως φταίει η τραυματική εμπειρία με το Ντορνιέρ....Το θέμα είναι -και δέν μπορείς να διαφωνήσεις σε αυτό- πως η αντοχή της είναι σημαντικά μικρότερη σε διάφορα διαλυτικά, σε σχέση με ένα εναμέλ γκλός βερνίκι.
Μακροπρόθεσμα, τί εμπειρία έχουμε για την προστασία που προσφέρει στο μοντέλο;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
Απ: Long shine τι φταίει
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 02, 2011, 11:04:20 μμ »
Βάλε τουλάχιστον 8 χρονάκια στο παρακάτω μοντέλο. Μυστήριο χρώμα, RLM76, μισό Aeromaster μισο Lifecolor και το RLM02 Tamiya XF22 αν θυμάμαι καλά, free hand. Παρκετίνη ανάμεσα στα χρώματα και πριν και μετά τα σήματα με Humbrol matt στο τέλος. Ιχνος από κιτρίνισμα-ξεφλουδίσματα ή ότι άλλο. Τώρα σε άλλα 8 χρόνια δεν ξέρω τι θα γίνει...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 02, 2011, 11:08:59 μμ »

Εντάξει...Μάλλον πρέπει να αυξήσω τα εξπήριανς πόιντς μου :wink:

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 04, 2011, 06:00:14 μμ »
Η παρκετίνη με τη πάροδο του χρόνου κιτρινίζει όμως...(Δες τα υπολείμματα στο καπάκι) Γιατί δε βάζεις κάνα ακρυλικό βερνίκι;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2011, 08:33:21 μμ »
Ερώτηση: Ψέκασα το μοντέλο με Λόνγκ Σάιν, και θέλω να περάσω χαλκομανίες με την χρήση βελτιωτικών Γκούνζε...Πόσες μέρες πρέπει να περάσουν για να κάνω κάτι τέτοιο με ασφάλεια; Υπόψιν ότι εδώ έχει αρκετή υγρασία η ατμόσφαιρα, και λόγω καιρού και λόγω τοποθεσίας. Σε προηγούμενη απόπειρα, 24 ώρες δέν ήσαν αρκετές, και τα βελτιωτικά ξετίναξαν την παρκετίνη.
Ετούτη την φορά, έχουν περάσει 3 ημέρες....Να τολμήσω; Ή να περιμένω;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2011, 08:34:38 μμ »
Γιατι δεν αγοραζεις ενα gloss βερνικι να κανεις την δουλεια σου ομορφα και ωραια?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 05, 2011, 09:37:09 μμ »
Γιατι δεν αγοραζεις ενα gloss βερνικι να κανεις την δουλεια σου ομορφα και ωραια?
Ξαναέβαλα παρκετίνη, διότι δέν ήξερα τί επίδραση θα είχε το εναμέλ γκλός βερνίκι πάνω στα υπολέιμματά της.
Ερώτηση: Ψέκασα το μοντέλο με Λόνγκ Σάιν, και θέλω να περάσω χαλκομανίες με την χρήση βελτιωτικών Γκούνζε...Πόσες μέρες πρέπει να περάσουν για να κάνω κάτι τέτοιο με ασφάλεια; Υπόψιν ότι εδώ έχει αρκετή υγρασία η ατμόσφαιρα, και λόγω καιρού και λόγω τοποθεσίας. Σε προηγούμενη απόπειρα, 24 ώρες δέν ήσαν αρκετές, και τα βελτιωτικά ξετίναξαν την παρκετίνη.
Αν μπορείτε, απαντήστε μου στο παραπάνω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 05, 2011, 09:48:50 μμ »
Ξαναέβαλα παρκετίνη, διότι δέν ήξερα τί επίδραση θα είχε το εναμέλ γκλός βερνίκι πάνω στα υπολέιμματά της.
Αν μπορείτε, απαντήστε μου στο παραπάνω ::salut::
Τι να σου πω...δεν εχω ποτε εμπιστοσυνη στην παρκετινη οποτε οταν θελω να βαλω χαλκομανιες περναω η gloss ακρυλικο βερνικι η Future. Μια μερα ομως ειναι αρκετι για να στεγνωσει. Τωρα τι αντοχη θα εχει ειναι αλλο θεμα. ::dontknow::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 05, 2011, 11:23:55 μμ »
Κρόου σε ευχαριστώ ::salut::
Έχει κάποιος άλλος εμπειρία σχετική;

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 05, 2011, 11:34:55 μμ »
Και εγώ πάντα με future εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν κιτρινίζει ποτέ, στεγνώνει σε χρόνο dT, και είναι σκληρή - ανθεκτική σαν πέτρα!
Παρκετίνη δεν έχω δοκιμάσει, και ούτε πρόκειται όσο κρατούν τα αποθέματά μου σε future.
Τα enamel βερνίκια γενικά, δεν μου στεγνώνανε, και τα εγκατάληψα. Επιπλέον είναι αδύνατο το wash επάνω τους...

Καλή συνέχεια!!!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 05, 2011, 11:39:09 μμ »
Παίδες, η παρκετίνη είναι ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε ελληνίδες νοικοκυρές. Πιστέψτε με ΔΕΝ κιτρινίζει, αν κιτρίνιζε θα γινόταν αμέσως γνωστό και απλά θα εξαφανιζόταν από την αγορά. Τα υπολοίματα στο καπάκι είναι σταγόνες που αφέθηκαν να στεγνώσουν και πήραν αυτό το χρώμα, η ποσότητα ανά μονάδα επιφανείας είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπαίνει σε ένα μοντέλο. Ομοίως και το future αν αφαιθεί αν στεγνώσει σε μεγάλες ποσότητες παύει να είναι διάφανο.

Τέλος πάντων, ο καθένας ότι βολεύεται...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 06, 2011, 12:19:36 πμ »
Ευχαριστώ πολύ, όλους. Όμως θέλω να μου πείτε τί εμπειρία έχετε για την αλληλεπίδραση βελτιωτικών Γκούνζε και Λόνγκ Σάιν. Πόσος χρόνος χρειάζεται να περάσει για να έχω ασφαλές αποτέλεσμα;

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 06, 2011, 01:43:42 πμ »
Γιατί δεν κάνεις μια δοκιμή σε ένα παλιό μοντέλο ή σε ένα κομμάτι πλαστικό για να δεις ποιος είναι το αποτέλεσμα και ποιο σε ικανοποιει. Δεν υπάρχει κανονας για τι πόσες μέρες και τι αντιδραση θα έχουν αυτά τα 2 υλικά μεταξύ τους αφού παρτίδα με παρτίδα δεν είναι ιδια.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 06, 2011, 01:54:46 μμ »
Παίδες, η παρκετίνη είναι ένα προϊόν το οποίο απευθύνεται σε ελληνίδες νοικοκυρές. Πιστέψτε με ΔΕΝ κιτρινίζει, αν κιτρίνιζε θα γινόταν αμέσως γνωστό και απλά θα εξαφανιζόταν από την αγορά. Τα υπολοίματα στο καπάκι είναι σταγόνες που αφέθηκαν να στεγνώσουν και πήραν αυτό το χρώμα, η ποσότητα ανά μονάδα επιφανείας είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπαίνει σε ένα μοντέλο. Ομοίως και το future αν αφαιθεί αν στεγνώσει σε μεγάλες ποσότητες παύει να είναι διάφανο.

Τέλος πάντων, ο καθένας ότι βολεύεται...

Γιωργο δεν ειπε κανεις οτι κιτρινιζει η παρκετινη. Αλλα ουτε και το Future χανει την διαφανεια του ακομα και σε μεγαλες ποσοτητες.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 06, 2011, 04:23:22 μμ »
Γράφει παθών :evil:

Συμφωνώ με τον Crow.

Xρησιμοποιώ παρκετίνη ( future έχω ελάχιστο...). Στα σμάλτα  δεν υπήρξε πρόβλημα  όταν πήγαν να μπουν χαλκομανίες με την βοήθεια βελτιωτικών (setter και softer). Στα ακρυλικά όμως θέλει πολύ προσοχή.

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος -και αυτό κυρίως σε αεροπλάνα - που γεμίζουν με ένα κάρο χαλκομανίες - να "φύγει " χρωμα όταν χρησιμοποιηθούν και τα βελτιωτικά χαλκομανιών . Την πάτησα σε δύο, εκ των οποίων το ένα είχε ψεκαστεί με Vallejo και το άλλο με Tamiya .

Και ετσι αποφάσισα ότι από εδώ και στο εξής πριν από τα decals θα μπαίνει gloss βερνίκι... Τουλάχιστον όποτε είναι να φτιάξω αεροπλάνο και να χρησιμοποιήσω ακρυλικά χρώματα.

::salut::

type less model more