Αποστολέας Θέμα: AVRO ANSON Mk I Ελληνικό, 1/48 από Classic Airframes  (Αναγνώστηκε 6623 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Avro Anson

• Scale 1/144
  • *
Απ: AVRO ANSON Mk I Ελληνικό, 1/48 από Classic Airframes
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 03, 2011, 09:06:17 μμ »

Φίλε μου Ελιξ-ίριε δεν πειράζει.... Έκανες πολύ καλά που το ανέφερες διότι το θέμα της καλύπτρας των Anson είναι ένα σημείο που παρατηρείται έντονο μπέρδεμα. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η Classic Airframes το Anson, κυκλοφόρησε το "early" με την αεροδυναμική "λοξή" καλύπτρα. Εκεί να δεις μπέρδεμα.... Μετά τα πράγματα ξεκαθάρισαν κάπως με την κυκλοφορία του "late", που έχει την "κοφτή" κάθετη καλύπτρα, αλλά και πάλι υπάρχει ένα σχετικό μπέρδεμα. Ιστορικά, όπως πολύ σωστά γράφεις, προηγείται η "λοξή" καλύπτρα που όμως παρουσίασε κάποια προβλήματα και έτσι αντικαταστάθηκε στη γραμμή παραγωγής της Avro με την πιο "κοφτή" καλύπτρα. Και συζητάμε πάντα για Anson Μκ.1, δηλαδή το ίδιο ακριβώς αεροπλάνο με δύο διαφορετικούς τύπους καλύπτρων, ανάλογα με τη χρονολογία παραγωγής. Όπως και να 'χει, πολύ καλά έκανες και το ανέφερες. Εξ'άλλου "η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως".

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:51:32 μμ »
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου Γιώργο!!
Το Anson είναι ένα από τα αγαπημένα μου αεροσκάφη και θέλω να το κατασκευάσω μιας και υπάρχει στο στοκ μου!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 04, 2011, 11:41:16 μμ »
Χαίρομαι που η δική μου δημοσίευση έδωσε την αφορμή στον νέο μας φίλο Γιώργο, να μας παρέχει τόσες πολλές και χρησιμότατες πληροφορίες!
Ελπίζω και η κατασκευή μου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Avro Anson

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 05, 2011, 01:39:02 πμ »

Παιδιά καλησπέρα,
Μου δίνεται μεγάλη χαρά με τα μηνύματά σας και εκτός του Anson, το θέμα είναι η πολύ ζεστή επικοινωνία ! Επίσης θέλω να ευχηθώ καλή αρχή σε όλους τους καλούς φίλους της παρέας που σκοπεύουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο kit και είμαι σίγουρος πως με λίγη υπομονή, θα ανταμοιφθούν με ένα μοναδικό, εξαιρετικά σπάνιο και ιστορικής σημασίας μοντέλο ! Για οτιδήποτε είμαι και πάλι πρόθυμος να βοηθήσω όπως και όπου μπορώ, και όσο φυσικά μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου διότι ποτέ κανείς δεν τα ξέρει όλα και "γηράσκω αει διδασκόμενος". Ευχαριστώ και πάλι για την θερμότατη υποδοχή και την υπέροχη επικοινωνία !

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 10:58:08 μμ »
Αυτό θα περιμένει. Συζητώντας με τον Καβαθά Ν. το πόσα λάθη έχει και το τι χρειάζεται για να γίνει ακριβές το μοντέλο της CA, λύγισα!
Δεν αντέχω δεύτερο προβληματικό short run μοντέλο στην σειρά.

Θα ξεκουραστώ με ένα Kinetic Prowler στην 1/48, με βελτιωτικά, αλλά χωρίς καθόλου scratch building. Το παρόν θα συνεχίσει όταν βρώ την ψυχική μου ηρεμία...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 12:08:49 μμ »
Αυτό θα περιμένει. Συζητώντας με τον Καβαθά Ν. το πόσα λάθη έχει και το τι χρειάζεται για να γίνει ακριβές το μοντέλο της CA, λύγισα!
Δεν αντέχω δεύτερο προβληματικό short run μοντέλο στην σειρά.

Θα ξεκουραστώ με ένα Kinetic Prowler στην 1/48, με βελτιωτικά, αλλά χωρίς καθόλου scratch building. Το παρόν θα συνεχίσει όταν βρώ την ψυχική μου ηρεμία...
Κριμα που αφησες ενα ακρως ενδιαφερον θεμα (προς το παρον τουλαχιστον)αλλα αν ειναι να αρχισεις να παιρνεις Lexotanil αστο για αργοτερα! :mrgreen:Το κιτ το'χω κι'εγω αλλα μ'αυτα που ακουω οταν θα το ξεκινησω θα ετοιμασω ενα καλο ''κοκταιλ''. :mrgreen: ::salut:: ::salut::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 01:04:27 μμ »
Η Classic Airframes εχει βγαλει φοβερα θεματα αλλα απο ποιοτητα και πιστοτητα αστα να πανε.
Ολα θελουν αρκετη δουλεια.
Απλα ο τυπος εβγαλε αυτα που ζητουσαν πολλοι και δεν εβγαζαν αλλες εταιρειες και την εκανε για ....Σευχελες! :D

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 01:21:14 μμ »
Έχω φτιάξει το Colourfull Annie, προσπαθώντας να φτιάξω χαλκομανίες για να το κάνω ελληνικό και αγόρασα ξανά αυτό με τις ελληνικές χαλκομανίες για να το φτιάξω καλύτερο.

Τώρα όμως έμαθα πως θέλει αρκετή δουλειά για να γίνει ελληνικό.

Πέρα από τα πολυβόλα, τι άλλο χρειάζεται και θέλει τόση πολλή δουλειά; Γιατί, προσωπικά, αν οι διαφορές είναι στο πιλοτήριο, τότε δεν με πειράζει καθόλου.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 02:42:51 μμ »
Λάθη σε θυρίδες, λάθη στον σκελετό της καλύπτρας, προβληματικά σκέλη προσγείωσης, λάθη στα φώτα προσγείωσης και πολλά πολλά θέματα με το εσωτερικό, που άφησε τα καλύτερα...

Θα μας κάνει σχετικό σεμινάριο ο Νίκος όταν το τελειώσει. Δεν ξέρω μήπως το έχει ήδη τελειώσει κιόλας...
Φιλικά,
Διονύσης

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 02, 2011, 11:20:38 μμ »
Πω πω μάγκα μου....Είναι πολλά τελικά...Θα παρακολουθώ στενά το θέμα λοιπόν.

Tags: anson