Καλημέρα φίλοι!
Μετά από περίπου έναν χρόνο απραξίας (προτιμώ να φτιάχνω τα μοντέλα μου στο μπαλκόνι με την λιακάδα) χτες ολοκλήρωσα ένα ακόμα μοντέλο, το 4ο μου: Maschinen Krieger Falke. Ήταν ενδιαφέρον για μένα γιατί μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και ήταν αρκετά απλό στην κατασκευή του. Κατά την διάρκεια του βαψίματος έγιναν πολλά λάθη (από τα οποία έμαθα, ευτυχώς) αλλά τελικά νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Το μόνο που με απογοήτευσε 100% ήταν το βάψιμο του κάτω μέρους του σκάφους, το οποίο ενώ στην αρχή είχε γίνει ένα πολύ ωραίο χρυσομυγί, καθώς στέγνωνε ζάρωσε η μπογιά, έφυγαν τα πάνω-πάνω στρώματα κλπ. Έτσι αναγκάστηκα να το ξαναβάψω από κάτω, αλλά είχα πρόβλημα με την αφαίρεση των στρωμάτων και γενικά έγινε κ#$ος. Οπότε απλά το σκέπασα όλο με λίγο gunmetal και τουλάχιστον δεν παρατηρείται στο προφίλ.
ʼλλο 'λάθος' που έκανα ήταν οτι προσπάθησα για πρώτη φορά να κάνω συνολικό wash αντί για pinwash και ενώ δεν φαίνεται ιδιαίτερα άσχημο από απόσταση από κοντά δεν με πεθαίνει.
Ακόμα νομίζω οτι ψιλοαπέτυχα με το dry brushing γιατί δεν ακολούθησα καλά τις γραμμές του μοντέλου και βγήκε ένας ψιλοαχταρμάς.
Τέλος, ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα με σκόνες (η μαυρίλα στο πίσω μέρος του σκάφους, Black Smoke) και ενώ τελικά είναι αρκετά εύχρηστο μου πήρε λίγη ώρα να το συνηθίσω και δεν πέτυχα 100% αυτό που ήθελα.
Γενικά όμως είμαι ικανοποιημένος, το μοντέλο δεν φαίνεται άσχημο νομίζω, και χαίρομαι που προστέθηκε στο ραφάκι μου! Και, το σημαντικότερο, απέκτησα επιπλέον εμπειρία και ελπίζω σε μελλοντικά εγχειρήματα να αποφύγω μερικές κακοτοπιές.
Τι λέτε φίλοι συμμοντελιστές; Πώς σας φαίνεται; Τι άλλο παρέλειψα να κάνω/δεν έκανα καλά;