Αποστολέας Θέμα: Syrian Tank Τ-62A (Tamiya 1/35)  (Αναγνώστηκε 11380 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Syrian Tank Τ-62A (Tamiya 1/35)
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 29, 2012, 04:30:14 μμ »
Αφού στέγνωνε θα πρόσθετα και άλλο αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις, μου αρέσουν μπίχλικα.
+1

Επιπρόσθετα, με τα σκονίσματα που λογικά θα επακολουθήσουν, αν δεν είναι έντονο εκ των προτέρων το pinwash, θα εξαφανιστεί :wink:

Ερωτήσεις...
1. Οι γρίλιες πάνω από τον κινητήρα είναι για εισαγωγή αέρα μόνο; Οπότε δεν έχουμε τίποτα καπνιές εκεί έτσι;
2. Η εξάτμιση είναι εκείνο το παραλληλόγραμμο αριστερά; Νομίζω πρέπει να την περάσω με Rust, σωστά ;
Ορθώς εμίλησες :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 04, 2012, 06:25:11 μμ »
Μετά από άλλο ένα πέρασμα wash το κατάντησα έτσι:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Νομίζω δεν θέλει άλλο, αν και ξέρω ότι αυτό είναι υποκειμενικό... Σειρά έχουν να περιποιηθώ τις ερπύστριες.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 04, 2012, 08:29:02 μμ »
συριακο ειναι, κακοσυντηριμενο,κ βρωμικο. θελει πολυ πραγμα ακομα.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 04, 2012, 08:50:44 μμ »
Πρώτον:
Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά και δείχνει πολύ ωραίο!!!!
Προχώρα ακάθεκτος!!!!!!! 
Δεύτερον:
συριακο ειναι, κακοσυντηριμενο,κ βρωμικο. θελει πολυ πραγμα ακομα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν ισχύει  απαραίτητα αυτό.
Ο Συριακός Στρατός, αποτελούσε (και όπως δείχνουν όλα αποτελεί ακόμη), από τους ποιο οργανωμένους και λειτουργικούς στρατούς, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι ελάχιστες εικόνες που έρχονται από την Συρία, απεικονίζουν τα συριακά άρματα (ανάμεσά τους και Τ-72), σε άψογη κατάσταση, τα οποία πολλές φορές γυαλίζουν καθώς βγαίνουν από τα στρατόπεδα...
Παράλληλα, οι φωτογραφίες απο τους πολέμους με το Ισραήλ, δεν δείχνουν ακριβώς "χρέπια", αλλά μάχιμα άρματα, τα οποία έχουν μια "φυσιολογικη" φθορά σε συνθήκες μάχης....
Αν προσέξουμε στις φωτογραφίες εποχής, ακόμη και το αμμώδες (που περνούσαν πάνω απο το 4ΒΟ), σε εργοστασιακό επίπεδο, έχει λιγότερη φθορά, από τα άλλα αντίστοιχα patterns (Αιγυπτιακά, Ιρακινά κ.λ.π.)
Συριακα:

Αιγυπτιακό:

Και οι δύο φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την ίδια περίοδο, τον πόλεμο Γιόμ Κιπούρ.
Spoiler (hover to show)
Οπότε, Γιώργο, κρίνε πόσο μάχιμο θέλεις να το κάνεις και προχώρα...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 05, 2012, 12:14:12 πμ »
Αυτό που παρατηρώ εγώ από τις φωτογραφίες και επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις μου είναι η απουσία λάσπης!... Λογικότατο, που να βρεθεί νερό στην έρημο να γίνει λάσπη.  Σκόνη ναι και μπόλικη, είναι άτιμη η άμμος, αλλά όχι λάσπη.
Σαν πρώτο άρμα απλά δοκιμάζω τεχνικές και δεν θέλω να το παρακάνω.
Οπότε θα προσπαθήσω και τα σκονίσματα κλπ, αλλά λίγα πράγματα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 05, 2012, 12:19:21 πμ »
επετρεψε μου να σου πω οτι με τους ισραηλινους δεν προλαβαν να πολεμησουν γιατι τους διελυσε το πυροβολικο μολις περασαν τα συνορα,και οτι επισης σε ολη την πολεμικη λογοτεχνια ειναι εμφανες οτι προκειται για κακοσυντηρημενο στρατο λογω οικονομιας,Οσο για το αιγυπτιακο αρμα μιλαμε για τελειως διαφορετικες καιρικες συνθηκες(υγρασια κ αλατι) κ οτι παραθεσες μονο μια φωτο ,ενω υπαρχουν  χιλιαδες του 1967 με αρματα σε αριστη κατασταση.Οι Αιγυπτιοι εχουν σαφως πιο καλοσυντυρημενο στρατο κ απειρως περισοτερα χρηματα να ξοδεψουν.

με σεβασμο Βασιλης
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 06, 2012, 07:21:49 μμ »
ΟΟΟΚκκκ...
Λοιπόν.... μετά από διάφορα μαγικά κόλπα οι ερπύστριες κατάντησαν έτσι :

Πριν πέσουν τα σκονίσματα κλπ θα περάσω ολίγον από στεγνό ατσάλι...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 08, 2012, 12:04:16 πμ »
Νομίζατε ότι θα γλιτώνατε έτσι εύκολα από μένα;  Την πατήσατε... Το κακό είναι ότι αρχίζουν και μου αρέσουν τα άρματα  ::glossa::
Έχουμε και δείχνουμε λοιπόν...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Οι ερπύστριες περάστηκαν δύο φορές με wash Raw και Burned Amber για να δείξουν λίγο σκουριά.  Δεν το κάνω παραπάνω γιατί το νερό στην έρημο δεν είναι και τόσο άφθονο...
Μετά περάστηκαν με στεγνό πινέλο Metalcote Polished Steel της Humbrol για να αναδείξω λίγο τα μεταλλικά μέρη.
Ίσως να θέλει κι'άλλο... Θα το σκεφτώ.  Δεν τις έχω κολλήσει ακόμα για αυτό το λόγο.
Επίσης με ότι είχε μείνει στο πινέλο πέρασα μερικές φορές απαλά polished steel και τις ανάγλυφες επιφάνειες όπως πάνω στα φτερά.
Στο μάτι δείχνει ωραίο σαν να έχει αρχίσει να φεύγει το χρώμα αλλά όχι πολύ.  Δεν ξέρω αν θα φανεί στις φωτογραφίες.
Ευχαριστώ τον (ξέρει αυτός) για την πολύτιμη βοήθειά του!
Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 11, 2012, 09:19:13 μμ »
Πρώτη δοκιμή σήμερα για ολίγον σκόνισμα...  Για την δοκιμή χρησιμοποίησα σκέτο άοσμο νέφτι οπότε οι σκόνες δεν έχουν κολλήσει στο άρμα.  Επίσης δοκίμασα μόνο στο εμπρός μέρος να δω πως θα δείχνει.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κόλλησα και τις ερπύστριες στο πάνω μέρος των τροχών για να δείξω βάρος.  Αν και νομίζω ότι δεν κρεμάνε έτσι στο Τ62 δεν μπορώ να τις ξεκολλήσω πλέον καθώς χρησιμοποίησα εποξική κόλλα... Ούτε η ΚΑ δεν έπιανε!
Click to see the original size. Click to see the original size.

Επίσης μια πρώτη δοκιμή για streaking σκουριάς σε μερικά σημεία στον πύργο, εκεί που υπάρχουν κολλήσεις μετάλλων, όπως στις βάσεις των χειρολαβών και των άγκιστρων.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 12, 2012, 09:53:17 πμ »
το κυριοτερο που μα αρεσει στην δουλεια σου ειναι το ψαξιμο που εχεις κανει πανω στις τεχνικες πολλη καλο παει να γινει καλη συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 12, 2012, 11:15:48 μμ »
Μερικές από τα σκονίσματα (τρόπος του λέγειν) που έκανα.  Μου αρέσει όπως είναι και δεν ξέρω αν θέλει κι' άλλο.
Για να σας προλάβω, οι ερπύστριες και οι τροχοί δεν έχουν γίνει ακόμα.
Δεν σκόνισα και πολύ τον πύργο και εκεί που πατάει το πλήρωμα καθώς λογικά εκεί θα φεύγει η σκόνη με τις μετακινήσεις του πληρώματος.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Syrian Tank Τ-62A (Tamiya 1/35) - Τέλος...
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 15, 2012, 10:59:51 πμ »
Καλημέρα και καλό 15αύγουστο σε όλους.  Χρόνια πολλά στους/στις εορτάζοντες.

Το πρώτο μου τεθωρακισμένο έφτασε αισίως στο τέλος του.  Δεν είναι τέλειο αλλά μου αρέσει το αποτέλεσμα.  Πειραματίστηκα με αρκετές τεχνικές, αλλά το βασικότερο το ευχαριστήθηκα.  Ήταν μια ευχάριστη αλλαγή στη θεματολογία.  Δεν σταματάω εδώ βέβαια.  Έχω δύο ακόμα άρματα από μέτρια κιτ για πειραματισμούς.
Κι επειδή ο λαός λέει ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια καλύτερα δείτε τις φωτογραφίες και μετά αν θέλετε μπορείτε να βαρεσ... εεε. σχολιάσετε ελεύθερα.  Φυσικά, θα ήθελα να μου επισημάνετε τα λάθη μου πρώτα απ' όλα και να μου πείτε πως θα τα αποφύγω ή θα τα διορθώσω την επόμενη φορά.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και μια τελευταία ερώτηση.  Οι οδηγίες δεν αναφέρουν αν πρέπει να βαφτούν τα φώτα και με τι χρώμα.
Πρέπει να βάψω κάποια;

Ευχαριστώ για την βοήθεια και την συμπαράσταση σας.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Pez

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 25, 2012, 06:21:34 μμ »
Αυτό δηλαδή είναι το πρώτο άρμα;  ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::brancard:: :oops:

Εντάξει τι να πω. Εμένα αν το 5ο θα είναι έτσι θα κάνω εναέριες κολοτούμπες.... Εντάξει απο άρματα δεν ξέρω πολλά (μάλλον τίποτα) αλλά το συγκεκριμένο στο μάτι μου φαίνεται υπέροχο, όμορφο, ρεαλιστικό, φθαρμένο, μανούλι!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 27, 2012, 09:26:53 πμ »
Γιωργαρε και για πρωτο και για πεμπτο και για δεκατο πολυ μου αρεσει.Μπραβο ρε φιλε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 27, 2012, 05:48:01 μμ »
Αυτό δηλαδή είναι το πρώτο άρμα;  ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::brancard:: :oops:
Εντάξει τι να πω. Εμένα αν το 5ο θα είναι έτσι θα κάνω εναέριες κολοτούμπες.... Εντάξει απο άρματα δεν ξέρω πολλά (μάλλον τίποτα) αλλά το συγκεκριμένο στο μάτι μου φαίνεται υπέροχο, όμορφο, ρεαλιστικό, φθαρμένο, μανούλι!
Αν έχεις κρατημένα link απο tutorials, guides οτιδήποτε χρήσιμο για πρωτάρη αρματά αν δεν σου κάνει κόπο ποσταρέ τα μιας και είμαι και εγώ στο σημείο που θα βάψω το πρώτο άρμα. (αν θες και με πμ να μην σπαμαρουμε το τοπικ)
Είναι πιο εύκολο απ' ότι νομίζεις όταν έχεις καλό δάσκαλο. Και το MC μαζί με το Internet είναι πολύ καλοί δάσκαλοι.
Δώστου λοιπόν να καταλάβει και μη φοβάσαι τίποτα.   ʼλλωστε τα λαθάκια στα άρματα κρύβονται εύκολα με λίγη παραπάνω βρώμα. ;)
Tutorial ειδικά δεν έχω.  Έμπνευση αποτέλεσαν τα tips που θα βρεις σε αντίστοιχες κατασκευές που παρουσιάζονται στο MC και βίντεο από
το YouTube.  Το μόνο που έχω κρατήσει σαν link γιατί μου άρεσε και χρησιμοποίησα σαν reference είναι αυτό για τις ερπύστριες:
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=13266&page=1

Από κει και πέρα, με πολύ απλά και φτηνά υλικά (μην παρασύρεσαι με τα Miga, Syka κλπ προϊόντα... Είναι για να γεμίζει η τσέπη τους και να αδειάζει η δικιά σου!), πειραματιζόμενος έφτασα εκεί που έφτασα. Δεν είναι τέλειο, δείχνει όμως ωραίο.
Αργότερα που θα μάθω να φτιάχνω και terrain θα το βάλω και σε βασούλα.
Γιωργαρε και για πρωτο και για πεμπτο και για δεκατο πολυ μου αρεσει.Μπραβο ρε φιλε ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ Γιώργο.  Σκέφτομαι μήπως το κατεβάσω και στην έκθεση. Ε/Σ βέβαια καθώς δεν πιάνει μία μπροστά σε κάτι άλλα!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 27, 2012, 09:02:43 μμ »
Σκέφτομαι μήπως το κατεβάσω και στην έκθεση. Ε/Σ βέβαια καθώς δεν πιάνει μία μπροστά σε κάτι άλλα!

Φυσικά και να το κατεβάσεις στην έκθεση.
Φυσικά και πιάνει και μία και δύο...όπως βλέπω από τις φωτό.
Φυσικά και δεν μου πέφτει λόγος αν θες να το κατεβάσεις Ε/Σ αλλά από την άλλη δεν βρίσκω και το λόγο...  :wink:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 27, 2012, 09:11:41 μμ »
Γιώργο μια χαρά σου βγήκε ο ρώσος, εννοείται πως θα το κατεβάσεις στην έκθεση :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 27, 2012, 11:38:17 μμ »
Καλά... καλά... Θα το κατεβάσω. Αρκεί να θυμηθώ να το κάνω προ-εγγραφή... ;)

Πείτε μου όμως, τα φώτα πρέπει να τα βάψω και με τι;... Α.. ναι.. και ποια είναι;! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #68 στις: Αυγούστου 28, 2012, 12:02:32 πμ »
Εδώ είσαι ::arrowred::

Το συσκοτίσεως (αριστερά όπως το κοιτάς) μένει στο χρώμα του άρματος. Το υπέρυθρο (δεξιά όπως το κοιτάς) το βάφεις μαύρο, το αφήνεις να στεγνώσει καλά καλά και μετά γεμίζεις τη λακούβα με Crystal clear :wink:

Τα προβόλια του πύργου η Tamiya τα έχει καλυμένα, οπότε γλυτώνεις τον κόπο :mrgreen:

ΜΦΧ

Tags: t-62