Αποστολέας Θέμα: Syrian Tank Τ-62A (Tamiya 1/35)  (Αναγνώστηκε 11388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Απ: Russian Tank Τ-62 (Tamiya 1:35)
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 25, 2012, 02:32:36 μμ »
Ωρε Γιωργαρε καλα τα λες στο πρωτο ποστ:
"Τι κανεις εσυ εδω?'' ::glossa::
Το πες και το κανες το αρμα τελικα.Αντε και με δευτερο.
Το 63 που λες εχει διαφορα αλλα παντα εξαρταται απο το ποσο σε ενδιαφερει και απο το ποσο σωβρακο θα γινει μετα.
Ψυχολογο γιατι να χρειαστεις?Θα παρεις χαπια πριν ξεκινησεις το βαψιμο και μετα ουτε που θα το θυμασαι ::glossa:: :mrgreen:
Περα απο την πλακα θεωρω οτι θα ειναι πολυ ωραιο αν βαφτει ετσι οποτε αξιζει την εξτρα προσπαθεια ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 25, 2012, 02:41:18 μμ »
Ανακάλυψα ότι έχω και το Hu63 Sand... Μήπως αυτό πάει καλύτερα ;
Κατ' εμέ, και με αυτό μια χαρά είσαι.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 25, 2012, 02:56:52 μμ »
Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις ιδέες.

ʼσχετα αν στον καθένα αρέσει περισσότερο ένας τομέας, είναι καλό νομίζω να δοκιμάζεις απ' όλα... Όπως το σουβλάκι ένα πράμα.  Καλό το σκέτο, αλλά απ' όλα με τζατζίκι ακόμα καλύτερο ! (ΤΟ άσχετο!)...
Φαντάσου ότι πρώτα αγόρασα τα άρματα (ναι, έχω κι' άλλα στη ντουλάπα!) και μετά τα αεροπλάνα.
Απλά επειδή είμαι τελειομανής (μέχρι όριο ε.. δεν θα σκάσω κιόλας) αισθάνομαι λίγο ανίδεος γιατί δεν ξέρω τίποτα από άρματα, συνθήκες μάχης και λοιπές λεπτομέρειες.  Ιδανικά για μένα θα ήταν για αρχή κάτι απλό, άντε το πολύ δίχρωμο όπως το συριακό για να προσπαθήσω μετά να το βρωμίσω, λασπώσω κλπ.  Νομίζω ότι το να πάω να κάνω κατευθείαν εκείνο το σούπερ ντούπερ σπέσιαλ καμουφλάζ (αν και πολύ θα το ήθελα) δεν θα μπορέσω και θα απογοητευτώ από τα άρματα.
Ένα βήμα τη φορά είναι το μοτίβο μου.  Έχουμε και κάποια ηλικία και ο εγκέφαλος δύσκολα μαθαίνει από γραπτά.  Θέλει βιντεάκια... Έχω βρει μερικά στο YouTube, αλλά ο καθένας τα ονομάζει όπως γουστάρει και είναι δύσκολο να βρεις αυτό που ψάχνεις.
Και για φωτογραφίες του συριακού που έχει στο κουτί η Tamiya που έψαξα δεν βρήκα ούτε μία !!!
Ένιγουεϊ... Προτιμώ να χρησιμοποιήσω το Sand (63) γιατί το έχω σε ακρυλικό όπως και το US light green (117).
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 25, 2012, 03:49:19 μμ »
Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις ιδέες.

ʼσχετα αν στον καθένα αρέσει περισσότερο ένας τομέας, είναι καλό νομίζω να δοκιμάζεις απ' όλα... Όπως το σουβλάκι ένα πράμα.  Καλό το σκέτο, αλλά απ' όλα με τζατζίκι ακόμα καλύτερο ! (ΤΟ άσχετο!)...
Φαντάσου ότι πρώτα αγόρασα τα άρματα (ναι, έχω κι' άλλα στη ντουλάπα!) και μετά τα αεροπλάνα.
Απλά επειδή είμαι τελειομανής (μέχρι όριο ε.. δεν θα σκάσω κιόλας) αισθάνομαι λίγο ανίδεος γιατί δεν ξέρω τίποτα από άρματα, συνθήκες μάχης και λοιπές λεπτομέρειες.  Ιδανικά για μένα θα ήταν για αρχή κάτι απλό, άντε το πολύ δίχρωμο όπως το συριακό για να προσπαθήσω μετά να το βρωμίσω, λασπώσω κλπ.  Νομίζω ότι το να πάω να κάνω κατευθείαν εκείνο το σούπερ ντούπερ σπέσιαλ καμουφλάζ (αν και πολύ θα το ήθελα) δεν θα μπορέσω και θα απογοητευτώ από τα άρματα.
Ένα βήμα τη φορά είναι το μοτίβο μου.  Έχουμε και κάποια ηλικία και ο εγκέφαλος δύσκολα μαθαίνει από γραπτά.  Θέλει βιντεάκια... Έχω βρει μερικά στο YouTube, αλλά ο καθένας τα ονομάζει όπως γουστάρει και είναι δύσκολο να βρεις αυτό που ψάχνεις.
Και για φωτογραφίες του συριακού που έχει στο κουτί η Tamiya που έψαξα δεν βρήκα ούτε μία !!!
Ένιγουεϊ... Προτιμώ να χρησιμοποιήσω το Sand (63) γιατί το έχω σε ακρυλικό όπως και το US light green (117).
Γιώργο κατα την άποψή μου, δεν θα μπορούσες να διαλέξεις καλύτερο θέμα, ακρίβώς για αυτό που θες να κάνεις!!!!!
Δεν υπάρχει (τουλάχιστον επίσημη) τυποποίηση των χρωμάτων που χρησιμοποιούν τα Συριακά άρματα. Για αυτό, προχώρα με τα χρώματα που σου πάνε καλύτερα. Σήματα δεν ξέρω αν έχεις, αλλά κάτι θα κάνουμε και για αυτό :wink:
Τώρα για βρώμισμα και λοιπή σωβρακοποίηση, μπορείς να κάνεις ότι θες, δεδομένου ότι πρόκειται για καραμάχιμο άρμα... Προχώρα λοιπόν και εδώ είμαστε για ότι θές...
Αν και το καμουφλάζ, δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο δείχνει...
Προχώρα ακάθεκτος και καλή συνέχεια!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 25, 2012, 04:07:27 μμ »
Καλησπέρα σε όλους, έχω την εντύπωση ότι στην παραλλαγή με τα φιδάκια, το χρώμα τους πρέπει να ήταν σπασμένο άσπρο, γιατί τα άρματα αυτά, μετά τις μεγάλες απώλειες που είχανε, τα φέρανε από την Δαμασκό (πιθανόν και από την βόρειο Συρία) και τον Οκτώβριο του 1973 η περιοχή εκεί πρέπει να ήταν χιονισμένη. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 25, 2012, 06:47:12 μμ »
Μόλις τελείωσα το πρώτο χέρι και δε νομίζω να υπάρξει δεύτερο με το ίδιο χρώμα... Το δείγμα ακρυλικού Sand που είχα τελείωσε.
Οπότε 2ο θα πέσει αναγκαστικά το κίτρινο της ερήμου.
Ακόμα κι' έτσι όμως μου αρέσει...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 25, 2012, 06:54:27 μμ »
Κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν χρειάζεται δεύτερο χέρι...
Προχώρα και με το πράσινο και βλέπουμε...
Κανονικά, το πράσινο, ήταν το βασικό χρώμα - έτσι παραδίδονταν από τους Σοβιετικούς- και το αμμώδες το περνούσαν οι... χρήστες.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 25, 2012, 10:34:51 μμ »
Κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν χρειάζεται δεύτερο χέρι...
Προχώρα και με το πράσινο και βλέπουμε...
Κανονικά, το πράσινο, ήταν το βασικό χρώμα - έτσι παραδίδονταν από τους Σοβιετικούς- και το αμμώδες το περνούσαν οι... χρήστες.
...υποθέτω με ότι μέσο διέθεταν οπότε και μπορεί να μην καλυπτόταν εντελώς το πράσινο κλπ... Κατάλαβα τι εννοείς.
Κι' εμένα μου αρέσει έτσι όπως είναι.  Φαίνεται λίγο άτσαλο, άρα και εν ενεργεία.
Ας περάσω και το πράσινο αύριο και ρωτάω μετά για χρώμα wash κλπ...
 ::thanks_smilie::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Syrian Tank Τ-62A (Tamiya 1/35)
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 26, 2012, 11:35:46 πμ »
Τώρα τι να σχολιάσω... Εσείς πρέπει να σχολιάσετε, είτε καλά, και κυρίως κακά, τα λάθη κλπ.
Χωρίς λόγια λοιπόν.  Πρώτη φορά με ελεύθερο χέρι.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Πάμε τώρα για βερνίκι, όταν στεγνώσει καλά το χρώμα και μετά wash.  Wash με τι ;  Raw Amber; Burned Amber; ʼλλο;

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 26, 2012, 03:25:40 μμ »
Στα μάτια μου δείχνει μια χαρά.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 26, 2012, 03:33:06 μμ »
Και εμένα μου δείχνει πολύ όμορφο!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 26, 2012, 03:41:42 μμ »
Θα συμφωνησω κι εγω.Αντε δωστου μια χαρα παει ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 26, 2012, 04:12:06 μμ »
Και εμένα μια χαρά μου δείχνει!!!! Πολύ καλή αρχή για ελεύθερο χέρι!!!!!
Προσωπική άποψη, θα έκανα πάντως και λίγα ξανοίγματα, ιδιαίτερα στο αμμώδες, έτσι για να υπάρχει μια διαφοροποίηση....
Προχώρα ακάθεκτος!!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 26, 2012, 05:12:46 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά.  Κι' μένα μου αρέσει... έτσι μου' ρχεται να φτιάξω κι' άλλο άρμα...  :oops:

Προσωπική άποψη, θα έκανα πάντως και λίγα ξανοίγματα, ιδιαίτερα στο αμμώδες, έτσι για να υπάρχει μια διαφοροποίηση....
Ααα.. κοίτα... Σε ένα αρχάριο δεν πετάνε μια πρόταση και σταματάνε εκεί...  :twisted:
Πετάς εκεί ένα "ξανοίγματα" λες και ξέρουμε όλοι τι είναι και πως γίνονται αυτά...  ::glossa:: :mrgreen:
Σοβαρά τώρα... Πως, που, γιατί και με τι ;  (δεν έχω άλλο Sand!... πάπαλα..)  :lol:

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 26, 2012, 05:26:07 μμ »
Ααα.. κοίτα... Σε ένα αρχάριο δεν πετάνε μια πρόταση και σταματάνε εκεί...  :twisted:
Πετάς εκεί ένα "ξανοίγματα" λες και ξέρουμε όλοι τι είναι και πως γίνονται αυτά...  ::glossa:: :mrgreen:
Η λέξη "αρχάριος", δεν ταιριάζει σε έναν που χειρίζεται το άσπρο και το ασημί, με τέτοια ευκολία!!!
Που σχεδιάζει και εκτυπώνει χαλκομανίες, λες και είναι... κείμενα στο word... :mrgreen:
Με τα ξανοίγματα, αποτυπώνεις, τα σημεία της παραλλαγής που έχουν ξεθωριάσει, λόγο έκθεσής τους στα καιρικά φαινόμενα. Είναι μία απο τις μεθόδους για να ταλαιπωρήσεις το άρμα και να σπάσεις την "μονότονη" - "φρεσκοβαμμένη" εικόνα . Ανοίγεις το βασικό χρώμα με λίγες σταγόνες άσπρο ή κίτρινο (το τελευταίο για το πράσινο). "Χωρίζεις" το άρμα σε νοητά πάνελ  και ψεκάζεις με λεπτή δέσμη στο κέντρο (συνήθως), αυτών των πάνελ (τουλάχιστον έτσι το έμαθα και το κάνω εγώ. Αν κάποιος άλλος, έχει άλλη μέθοδο, μπορεί να το πεί).

(δεν έχω άλλο Sand!... πάπαλα..)  :lol:
Ωχ ναι το ξέχασα αυτό :oops:... Έ, μπορείς το Σάββατο να πεταχτείς μέχρι το τρίγωνο, να πάρεις, να πιούμε και ένα κάφε, να τα πούμε και απο κοντά....

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 26, 2012, 05:47:51 μμ »
Η λέξη "αρχάριος", δεν ταιριάζει σε έναν που χειρίζεται το άσπρο και το ασημί, με τέτοια ευκολία!!!
Που σχεδιάζει και εκτυπώνει χαλκομανίες, λες και είναι... κείμενα στο word... :mrgreen:
Στα άρματα τουλάχιστον, είμαι αρχάριος.  Το άσπρο... έτυχε να μου κάτσει καλά... Όσο για το ασημί, που; Γιατί κι'εγώ ακόμα το ψάχνω!  :lol:  Τέτοια μου λέτε και κοκκινίζω...  :oops:

Με τα ξανοίγματα...
Κατάλαβα... νομίζω.  Θα το αφήσω προς το παρόν έτσι.  Μόλις ψέκασα την παρκετίνη.  Θα κάνω κάτι δοκιμές σε ένα F14 που δεν πρόκειται να τελειώσω ποτέ και έχω από το βασικό χρώμα να δω.  Πολύ αραιωμένο χρώμα και πολύ χαμηλή πίεση υποθέτω ε;

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 27, 2012, 06:51:01 μμ »
ΟΟοοοκκκ... Λοιπόν...
Ώσπου να στεγνώσει καλά η παρκετίνη και να πάω στα πλυσίματα, ασχολήθηκα λίγο με τις ερπύστριες, η οποίες οφείλω να ομολογήσω είναι ο εφιάλτης μου.  Τις είχα ήδη περάσει flat black από προχτές και σήμερα τις πέρασα ένα ελαφρύ χέρι Desert Yellow.

Τι θα προτείνατε σαν παρακάτω βήματα;  Πρέπει να τις περάσω με μολύβι όπως διάβασα κάπου ή τα Ρώσικα έχουν λαστιχένια πατάκια;
Ευχαριστώ...

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 27, 2012, 09:41:40 μμ »
Πρωτού τις φθείρες στα υπερυψωμένα σημεία, θα πρότεινα να τις περνούσες με πολύ αραιωμένο σκούρο καφέ λάδι (π.χ. burnt umber) και αν δεν βαριέσαι παραπάνω από μία απόχρωση, για να "κάτσει" στα βαθιά. Κατόπιν είτε με έτοιμες σκόνες (pigments) είτε με σκόνες αγιογραφίας, είτε με ξηρά παστέλ, να πέρναγες επίσης σε ακανόνιστα και τυχαία σημεία και διαστήματα σε πιο ανοιχτούς τόνους από το Desert Yellow που έχεις βάλει για το βασικό τους, και ξενίζει λίγο σαν απόχρωση γενικά, εκτός αν παραπλανεί και η φωτογραφία. Μπορείς να "φιξάρεις" τις σκόνες με απαλό ή με δυνατό τρόπο, ανάλογα αν περάσεις από πάνω νερό, διαλυτικό ή "fixer" (αν όχι το έτοιμο της Mig, είναι, πολύ χονδρικά και αν θυμάμαι καλά, μείγμα διαλυτικού και βερνικιού ματ) ή και τίποτα ακόμη, αν τις βάλεις στο τέλος και δεν σε πολυνοιάζει.

Αν δεν έχεις ή δεν θες να καταπιαστείς με αυτά καθόλου, και σκέτο λάδι ζωγραφικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά αφού θα έχουν στεγνώσει καλά οι ερπύστριες από όλα τα προηγούμενα βήματα, και ίσως και βερνικωθεί για παν ενδεχόμενο.

Αφού κάνεις ό,τι είναι να κάνεις, τότε, στο τέλος δηλαδή, θα φανερώσεις το μέταλλο. Κι εδώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ενδεικτικά, μπορείς απλά να βάψεις με στεγνό πινέλο, να περάσεις πλαγιαστά τη μύτη ενός μολυβιού, να ξύσεις ένα μολύβι και με πινέλο ή μπατονέτα να περάσεις τη μολυβδόσκονη...

Αυτές ο ερπύστριες δεν έχουν καθόλου λάστιχο. Δεν είμαι 100% σίγουρος, και σε αυτό θα σε διαφωτίσουν οι καλύτερα γνωρίζοντες, αλλά αν υπάρχουν κάποια άλλα σημεία που θα φαινόταν το μέταλλο, θα ήταν τα δόντια. Παράλληλα, το μέρος που εφάπτονται οι τροχοί θα μπορούσε να ήταν πιο σκούρο ή πιο "καθαρό".

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:40:40 πμ »
Βρήκα μερικά ενδιαφέροντα βίντεο στο Internet και ακολουθώντας τις δικές τους και δικές σας συμβουλές έφτασα σε αυτό το αποτέλεσμα προς το παρόν.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Έχω δρόμο ακόμα, αλλά νομίζω είμαι σε καλό δρόμο.  Με σκόνες, pigments, pastel κλπ δεν θα ασχοληθώ ακόμα. Ότι κάνω θα το κάνω με λαδάκια και σμάλτα.  Σε καμιά 10αριά άρματα όταν θα έχω εμπεδώσει τις βασικές τεχνικές παλαίωσης θα πάω παρακάτω.  Δεν βιάζομαι για το τέλειο αποτέλεσμα από την πρώτη φορά...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:21:07 πμ »
Ωραία δουλειά μέχρις εδώ Γιώργο.
Προσπέρασες όμως το pinwash με κάποιο σκούρο καφέ εν είδη σκίασης στις εσοχές, το οποίο πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το βάψιμο και τα ξανοίγματα :?  Αν το κάνεις τώρα απλά θα εξαφανίσεις τη δουλειά που ήδη έκανες με το tan (?) στις εσοχές. Βέβαια είναι μονόδρομος και τώρα αναγκαστικά θα ξανακάνεις τη συσσώρευση σκόνης με το tan αφού το κάνεις :wink:

Καλη συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 28, 2012, 01:30:30 μμ »
Ωραία δουλειά μέχρις εδώ Γιώργο.
Το κατά δύναμη... Έχω εσάς να με υποστηρίζετε...  :wink:

Προσπέρασες όμως το pinwash με κάποιο σκούρο καφέ εν είδη σκίασης στις εσοχές, το οποίο πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το βάψιμο και τα ξανοίγματα :?  Αν το κάνεις τώρα απλά θα εξαφανίσεις τη δουλειά που ήδη έκανες με το tan (?) στις εσοχές. Βέβαια είναι μονόδρομος και τώρα αναγκαστικά θα ξανακάνεις τη συσσώρευση σκόνης με το tan αφού το κάνεις :wink:
Εεε... όχι ακριβώς.  Αυτά που έκανα μέχρι τώρα υποτίθεται ότι είναι φίλτρα, και τώρα θα ακολουθούσε το pin wash.
Οπότε ή κάτι δεν κατάλαβα καλά στα βίντεο που είδα, ή μπορεί κάτι να μην έκανα καλά και να δίνει άλλη εντύπωση.
Όπως και να' χει, το pin wash ακολουθεί και μετά θα πάω για βρωμίσματα, σκονίσματα και λοιπές μπίχλες...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 28, 2012, 09:32:08 μμ »
Εεε... όχι ακριβώς.  Αυτά που έκανα μέχρι τώρα υποτίθεται ότι είναι φίλτρα, και τώρα θα ακολουθούσε το pin wash.
Οπότε ή κάτι δεν κατάλαβα καλά στα βίντεο που είδα, ή μπορεί κάτι να μην έκανα καλά και να δίνει άλλη εντύπωση.
Όπως και να' χει, το pin wash ακολουθεί και μετά θα πάω για βρωμίσματα, σκονίσματα και λοιπές μπίχλες...
Σωστοοός...
Αφού τό 'χεις στο πρόγραμμα το pinwash, προχώρα ακάθεκτος κι ότι χρειαστείς οι... λασπουριάρηδες εδώ είμαστε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 29, 2012, 01:02:24 μμ »
Και μετά το Pin wash με Raw Amber.
Νομίζω θέλει λίγο ακόμα σε μερικά σημεία, αλλά θα το αφήσω να στεγνώσει καλά πρώτα και ίσως πάω σε Burned Amber για να δώσω και ένα ελαφρύ τόνο σκουριάς.
Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 29, 2012, 01:05:27 μμ »
Αφού στέγνωνε θα πρόσθετα και άλλο αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις, μου αρέσουν μπίχλικα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 29, 2012, 01:32:20 μμ »
Ερωτήσεις...
1. Οι γρίλιες πάνω από τον κινητήρα είναι για εισαγωγή αέρα μόνο; Οπότε δεν έχουμε τίποτα καπνιές εκεί έτσι;
2. Η εξάτμιση είναι εκείνο το παραλληλόγραμμο αριστερά; Νομίζω πρέπει να την περάσω με Rust, σωστά ;

Tags: t-62