Αποστολέας Θέμα: Αγορά κομπρεσσέρ  (Αναγνώστηκε 6303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
Αγορά κομπρεσσέρ
« στις: Απριλίου 26, 2011, 09:05:20 μμ »
Καλησπέρα και Χρηστός Ανέστη

Ψάχνω να αγοράσω καινούριο κομπρεσσέρ το οποίο θα είναι αθόρυβο και δεν θα χρειάζεται λάδι.
Έχω κοιτάξει κομπρεσσέρ με τα χαρακτηριστικά που ζητάω αλλά ο θόρυβος φτάνει σε επίπεδα 53+ db.
Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αυτό που γράφω αλλά θέλω το κομπρεσσέρ να έχει θόρυβο κάτω από 35db δηλαδή όσο ο θόρυβος ενός ψυγείου
Ξέρει κανένας να προτείνει κανένα αντίστοιχο κομπρεσσέρ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Απ: Αγορά κομπρεσσέρ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 27, 2011, 12:44:38 μμ »
Aπο όσο και όσα ξέρω ........ αθόρυβο (στα επίπεδα που ζητάς) μόνο με μοτέρ ψυγείου υπάρχουν και αυτό σημαίνει ότι έχουν λάδι μέσα !!! Γιατί όμως δεν θες να έχει λάδι ;;;

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 27, 2011, 12:59:17 μμ »
πρεπει να διαλέξεις...η αθορυβο και λαδι ..ή χωρις λαδι και θορυβο.
εγω θα προτιμούσα κατι που συντηρείται και εχει λαδι.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 27, 2011, 01:25:16 μμ »
Δεν θέλω κομπρεσέρ με λάδι γιατί με ενδιαφέρει να μην έχει συντήρηση, έστω και αυτή την απλή, και γιατί δεν έχω αποθήκη οπότε θα το φυλάω στην ντουλάπα και φοβάμαι μην δημιουργήσει καμιά διαρροή.
Σκέφτηκα να αγοράσω ένα oil less κομπρεσσέρ και να του αλλάξω το μοτέρ και να βάλω ψυγείου. Γίνεται όμως αυτό (τεχνικά) και εάν ναι, που θα κάνω την μετατροπή

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 27, 2011, 01:37:39 μμ »
southern by the grace of God

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 27, 2011, 01:38:58 μμ »
  Μπορείς πάντα να αγοράσεις ένα αξιόλογο,αθόρυβο κομπρεσέρ και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για μια ζωή.

Γιατί προεξοφλείς την διαρροή ? Ακόμα κι αν τρέξει μια σταγόνα (που δεν θα τρέξει) αν το μηχάνημα πατάει σε ένα απλό χαρτί,δεν πρόκειται να λερώσει τίποτα. Ευκολότερα φτιάχνεις μια υφασμάτινη θήκη να το έχεις φυλαγμένο εκεί μέσα,παρά να κάνεις τις όποιες πατέντες,αλλαγές μοτέρ κλπ........

Εμπιστέψου ένα καλό μηχάνημα,αποθήκευέ το σωστά και είσαι Ο.Κ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 27, 2011, 02:11:56 μμ »
Sorry που επεμβαίνω, αλλά γιατί δεν κοιτάς κάτι τέτοιο;

http://cgi.ebay.co.uk/Mini-Airbrush-Compressor-AS18-2-Oil-free-/110678845439?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item19c4f927ff

Μικρό, αθόρυβο, σχετικά οικονομικό (εγώ το είχα πάρει σε προσφορά με 2 αερογράφους, 90 EUR περίπου αν θυμάμαι καλά).

Το έχω 2-3 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα. Και χωρίς την παραμικρή συντήρηση!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 27, 2011, 02:35:50 μμ »
Παρε ενα λαδιου και δεν θα το μετανοιωσεις. Η συντηρηση ειναι στην ουσια ελαχιστη. 1-2 λεπτα καθε 5-10 μοντελα. Το αποτελεσμα ομως ειναι ασυγκριτα καλυτερο και η αντοχη δεν συγκινεται με τα μικρα κομπρεσερακια. Ναι,ειναι ακριβα (300 ευρω και βαλε) αλλα αν θες την γνωμη μου ειναι μονοδρωμος. Υποψην οτι ειχα αλαξει και 2 μικρα πριν παρω το λαδιου. :wink:

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 27, 2011, 03:44:07 μμ »
με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα του θορύβου.
δυστυχώς έχω αυτό http://www.wonderlandmodels.com/media/managed/products/7639-large.jpg
αν και ο κατασκευαστής γράφει για 57db έχω την αίσθηση ότι ακουγεται παραπάνω...

σκέφτoμαι να αγοράσω αυτό http://www.wonderlandmodels.com/media/managed/large/39143.jpg
η διαφορά τους είναι μόνο 2db
 :evil:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 27, 2011, 04:35:32 μμ »
θα σου πω κάτι....
SILAIR- 15C αποθηκευμένο πάνω απο 6 χρόνια μεσα σε ντουλάπα που εβαζα και ρουχα μαλιστα δεν μυριζε το λαδι δεν χυθηκε τιποτα δεν λερωθηκε τιποτα αντιθετως καθαριζα το κομπρεσερ γιατι μαζευε απειροελάχιστη σκονη-χνουδι λογο των ρουχων.
εντομεταξύ υπαρχουν ταπες σφαγισεως εκει που μπαινει αερας και λαδι.
πιστεψε και να τουμπαρει  μεσα στην ντουλαπα ( μου εχει συμβει) δεν βγαινει λαδι ακομη και με προσπαθεια.
εγω αν τυχον παθει τιποτα που δυσκολα το νομιζω... παλι λαδιου θα παρω. :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 27, 2011, 06:09:02 μμ »
Τώρα έτσι που μου τα λέτε καλό ακούγεται και το λαδιού, αλλά πάντα είχα ακούσει άσχημες κρητικές παλιά από άτομα που είχα ρωτήσει.
Επίσης η τιμή είναι ένα μεγάλο μείων που σε τέτοιους καιρούς παίζει αρκετό ρόλο..

Για ιδιοκατασκευή το σκέφτηκα και διάβασα παρόμοια tutorials αλλά επειδή δεν το κατέχω τόσο λέω να το αφήσω.
Σκεφτόμουνα για http://www.chicagoairbrushsupply.com/iwpojetpro.html το οποίο έχει 55db αλλά η τιμή του είναι τσουχτερή για την δική μου τσέπη.
Όμως είδα το TC-108 Special http://www.werthercompressors.com/prodotto/WertherSilAir_35.pdf το οποίο κοστίζει 199ευρώ και έχει 45db.

Τώρα για φθηνιάρικα κινέζικα κομπρεσσέρ δεν το σκέφτομαι αν και είναι δελεαστικά λόγω κόστους

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 27, 2011, 06:26:53 μμ »
θα θυμηθείς πολούς εδωμέσα όταν τελικα δεις οτι το κοστος θα ειναι τόσο μικρό με την χρήση.
και γενικα θα εκτιμήσεις παρα πολυ οταν δεν θα σου περνει τα αυτια ειδικα οταν θα κανεις οικογενεια (εκτος αν εχεις) και θες να θελεις να βάψεις βραδακι ή μεσημερακι.
και διαλεξε κατι με πρεσοστατη και λαδι ...ακουσε με...15db ειναι μεγάλη διαφορα αν φανταστεις καθε 3db διπλασιάζεται ο ήχος.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 27, 2011, 06:54:11 μμ »
Μην κοιτας μονο τα db γιατι θα την πατησεις. Κομπρεσερ ψαχνεις,οχι ηχειο! Τι να το κανεις αμα δεν κανει σωστα την δουλεια του? :roll:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 27, 2011, 09:08:51 μμ »
Τώρα για φθηνιάρικα κινέζικα κομπρεσσέρ δεν το σκέφτομαι αν και είναι δελεαστικά λόγω κόστους

Αν αγόραζες το ίδιο ακριβώς προϊόν 110 EUR από ελληνικό κατάστημα (γιατί τόσο περίπου πωλούνται, με την επωνυμία της grapho-tech), θα σου φαινόταν καλή αγορά; Στο Ηράκλειο κοστίζει περίπου 150.
Επίσης, βασιζόμενα στην ίδια συσκευή (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα), βρίσκεις κομπρεσέρ με πολύ διαφορετικές τιμές:
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_81&products_id=1677
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_81&products_id=1674
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_81&products_id=1675
http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_81&products_id=1673
ανάλογα με τη φίρμα που "φοράει" το καθένα και βέβαια ανάλογα με τα παρελκόμενα και τη σχεδίαση. Ελάχιστα αλλάζουν και οι τεχνικές τους προδιαγραφές.

Έχω βάψει 20 περίπου μοντέλα με το AS-18, το έχω σε μία αποθήκη όπου σκονίζεται, τραβάει τρίχες των σκύλων μου, το έχω ξεσκονίσει μία μόνο φορά για να το μεταφέρω κάπου και προς το παρόν (φτου-φτου) λειτουργεί άψογα.
Δεν υπεραμύνομαι κάποιου κατασκευαστή και ΑΛΙΜΟΝΟ, δεν προσπαθώ να πω ότι έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής με τα αντίστοιχα των 300 EUR. Αλλά επειδή πιστεύω ότι στην αγορά των χόμπι, πολλά πράγματα κοστίζουν δυσανάλογα πολλά σε σχέση με αυτά που όντως προσφέρουν και δεν είναι λογικό ένα μοντελιστικής χρήσης κομπρεσέρ να κοστίζει 300 EUR, όταν ας πούμε από ένα hardware store με 300 EUR μπορείς να πάρεις απίστευτο συμπιεστή (αν και θορυβώδη), θα σου πρότεινα, πριν αποφασίσεις, να ρίξεις μια ματιά στο google για περιπτώσεις χρηστών που έχουν αγοράσει κάθε πιθανή επιλογή σου. Ακόμα και το AS-18 θα βρεις αρκετούς που το έχουν και θα διαβάσεις τα σχόλιά τους. Τουλάχιστον όταν το απορρίψεις, να το απορρίψεις με τεκμηρίωση. Στις μέρες μας, κάθε EUR μετράει και ο ενημερωμένος καταναλωτής νομίζω πως τελικά μόνο να κερδίσει μπορεί, ό,τι απόφαση και αν λαμβάνει στο τέλος.

Spoiler (hover to show)

Η τελική απόφαση είναι δική σου.
Συγγνώμη για τη μακροσκελή δημοσίευση και συγγνώμη αν ενοχλώ με τις περιττές ίσως πληροφορίες μου.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 27, 2011, 10:03:34 μμ »

Έχω τον Sparmax TC-501 και είμαι ευχαριστημένος με την χρήση που του κάνω (5-6 μοντέλα το χρόνο). Δεν κάνει πολύ θόρυβο και είναι εύκολος στη χρήση,   στην μεταφορά και αποθήκευση και φυσικά δεν απαιτεί καθόλου συντήρηση.

Ποιότητα κατασκευής πολύ καλή , υπάρχουν πολλά αξεσουάρ (αν και ο συγκεκριμένος έχει ήδη ότι χρειάζεσαι), και αν πάθει κάτι , θα τον στείλω στην Ιπποκράτους  και πιστεύω θα εξυπηρετηθώ. 

Σχετικά με τον θόρυβο, βάφω αποκλειστικά το βράδυ ενώ κοιμούνται τα παιδιά και το μόνο που κάνω είναι να κλείνω την πόρτα του δωματίου (κάτι που έτσι κι αλλίως θα κάνεις για να μην μυρίζει ο χώρος ).

Όμως τονίζω ΒΑΦΩ 5-6 μοντέλα το χρόνο. Αν εσύ έχεις μεγαλύτερη ....παραγωγή  ισως πρέπει τελικά να πάς σε αυτούς με το λάδι.

Και κάτι τελευταίο, ο  δικός μου μετά τα 20-40 λεπτά χρήσης (αναλόγως την θερμοκρασίας δωματίου) ζεσταίνεται αρκετά και για πιό μεγαλεπίβολα project σκέφτομαι την χρήση δεξαμενής ....
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 29, 2011, 08:47:00 πμ »
πάντως τα 55db-57db δεν είναι και τρελός θόρυβος.
εγώ σε 65 τετραγωνικά βάφω στο σαλόνι και το μικρό (22 μηνών) δεν ξυπνάει, εννοείται η πόρτα του είναι κλειστή.
αλλά και από τους γείτονες δεν έχω ακούσει παράπονα αν και έχω ρωτήσει αν ακούγεται κάποιος θόρυβος τα βράδια.
φυσικά όσο ποιο αθόρυβο τόσο το καλύτερο από την άλλη όμως κάθε EUR μετράει. ( φέτος με τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι το 2010 φύγανε πάνω από EUR570 για το χόμπι....)
η γνώμη μου είναι ότι για το χόμπυ, το κομπρεσέρ πρέπει να είναι on off και με μέγιστη πίεση τα 5.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 29, 2011, 10:17:04 πμ »
φέτος με τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι το 2010 φύγανε πάνω από EUR570 για το χόμπι....

Που να δείς κάποιους άλλους που απο ένα και μόνο μαγαζί ξεπέρασαν την 700άρα.....

και στην Αθήνα έχουμε αρκετά μαγαζιά..... φαντάσου στο σύνολο!!!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 29, 2011, 10:22:37 πμ »
φέτος με τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι το 2010 φύγανε πάνω από EUR570 για το χόμπι....

Που να δείς κάποιους άλλους που απο ένα και μόνο μαγαζί ξεπέρασαν την 700άρα.....

και στην Αθήνα έχουμε αρκετά μαγαζιά..... φαντάσου στο σύνολο!!!!!

:lol: :lol: :lol:
Υπομονή σύντροφοι, όπως άλλωστε λέει και ο σοφός λαός, πρώτα βγαίνει η ψυχή απ' τον άνθρωπο και μετά το χούι! Χαχαχα!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 29, 2011, 12:13:39 μμ »
Παιδιά θα συμφωνήσω με όλα αυτά που λέτε για θόρυβο αλλά όπως σωστά το λέει και ο GEO μέχρι ενός σημείου.
Εάν είναι για το χόμπι να δώσω 400ευρώ από το οποίο δεν βγάλω λεφτά είναι υπερβολή.
Εγώ κατέληξα στο κομπρεσσέρ Werther TC-108 Special το οποίο έχει 45db και σχετικά προσητό.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 29, 2011, 12:23:20 μμ »
Καλορίζικο λοιπόν. Αν μπορείς βγάλε μερικές φωτό και video κατά τη λειτουργία του, για να το συγκρίνω με το δικό μου, έτσι για την ιστορία.

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 29, 2011, 12:39:04 μμ »
Καλημερα.Και εγω χθες ξεμεινα απο κομπρεσερ την ωρα που πηγαινα να βαψω και εμεινα με τον... αερογραφο στο χερι.
Ευθυνεται η περιελιξη,μιας και το ανοιξα και αλλαξα τον πυκνωτη χωρις να καταφερω κατι.Ηταν ενα μικρο κομπρεσερακι(δηλαδη φτηνιαρικο)χωρις λαδι.
Για να μην χασω λοιπον επαφη με το αθλημα,μιας και προσφατα ξαναγυρισα στον μοντελισμο,και εχοντας και 3 Mirage σε εξελιξη πρεπει να προμηθευτω και εγω καινουργιο κομπρεσερ.
Επειδη ομως η αγορα ενος καλου και αξιοπιστου κομπρεσερ απαιτει ενα αρκετα μεγαλο ποσο και επειδη αυτο τον καιρο βαζω το χερι στην τσεπη και πιανω το παπουτσι η μονη λυση ειναι η ιδιοκατασκευη.
θα χρησιμοποιησω συμπιεστη ψυγειου(1/6 η' 1/8 του ιππου),μια αδεια μπουκαλα φρεον,πρεσοστατη για να ελεγχω την πιεση και την λειτουργια του συμπιεστη και φιλτρα για τον ελεγχο της υγρασιας.
ολα αυτα σε κοστος δεν ξεπερνουν τα 100ευρω και εχεις ενα αποτελεσμα ισαξιο η' και καλυτερο απο αυτα που υπαρχουν στην αγορα με το διπλασιο και τριπλασιο κοστος.
Να ξεκαθαρισω οτι ειμαι ψυκτικος και εχω ολο τον απαραιτητο εξοπλισμο για την κατασκευη.Το μονο μειονεκτημα ειναι ο ογκος μιας και η μπουκαλα ειναι λιγο μεγαλη και σε συνδιασμο με το μοτερ του ψυγειου θα με δυσκολευει λιγο στην αποθηκευση.
αλλα τα χρηματα που θα εξοικονομισω ειναι πολλα και πιστευω οτι αξιζει.
Ελπιζω συντομα να το εχω ετοιμο και να το παρουσιασω στο forum για να δειτε φιλοι μου οτι δεν χρειαζεται να πληρωσεις χρυσαφι μια μηχανη που απλα βγαζει αερα κοπανιστο.

Αποσυνδεδεμένος panoscolours

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 30, 2011, 11:07:23 πμ »

Αν αγόραζες το ίδιο ακριβώς προϊόν 110 EUR από ελληνικό κατάστημα (γιατί τόσο περίπου πωλούνται, με την επωνυμία της grapho-tech), θα σου φαινόταν καλή αγορά; Στο Ηράκλειο κοστίζει περίπου 150.

Σαλόνικα 85 το πήρα. ʼκου 150!!!!
Πρέπει να γίνει ένα παρατηρήριο τιμών με τα ντόπια καταστήματα στο φόρουμ. Εδώ μιλάμε για εξωφρενικές διαφορές

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 03, 2013, 01:36:35 μμ »
πάντως τα 55db-57db δεν είναι και τρελός θόρυβος.
εγώ σε 65 τετραγωνικά βάφω στο σαλόνι και το μικρό (22 μηνών) δεν ξυπνάει, εννοείται η πόρτα του είναι κλειστή.
αλλά και από τους γείτονες δεν έχω ακούσει παράπονα αν και έχω ρωτήσει αν ακούγεται κάποιος θόρυβος τα βράδια.
φυσικά όσο ποιο αθόρυβο τόσο το καλύτερο από την άλλη όμως κάθε EUR μετράει. ( φέτος με τις αποδείξεις διαπίστωσα ότι το 2010 φύγανε πάνω από EUR570 για το χόμπι....)
η γνώμη μου είναι ότι για το χόμπυ, το κομπρεσέρ πρέπει να είναι on off και με μέγιστη πίεση τα 5.
Καλή χρονιά σε όλους και καλές κατασκευές.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα συνεχίσω εδώ στο υπάρχον θέμα που είχε παλιότερα ανοίξει ο corsair7.
Ύστερα από μελέτη, ( ας είναι καλά οι συνάδελφοι εδώ μέσα που μοιράζονται τις εμπειρίες και τη γνώση τους) κατέληξα στην αγορά 2ου κομπρεσέρ.
Αν και θα ήθελα ένα πραγματικά αθόρυβο μηχάνημα παρατήρησα ότι όλες οι κατασκευές DIY  αλλά και έτοιμες του εμπορίου είναι ευμεγέθεις. Σε αυτή τη φάση και με το 4ο μέλος πλέον της οικογένειας  ανάμεσά μας, και μέχρι να μετακομίσω σε άλλη κατοικία στην οποία θα έχω το δικό μου δωμάτιο, περιόρισα τις επιλογές μου και κατέληξα στο AS 18.
Ο θόρυβος δεν έχει καμία σχέση με το παλιότερο ( το οποίο κράτησα για back up).  Το άκουσα να λειτουργεί στον έμπορο και μου φάνηκε πολύ χαμηλό το επίπεδο θορύβου.
Ακόμα δεν ξέρω αν έκανα καλά που δεν αγόρασα το επόμενο μοντέλο με τον αεροθάλαμο. θα δείξει.  (η διαφορά στην τιμή ήταν μικρή)
Τρεις μέρες τώρα δουλεύει απροβλημάτιστα στα project που εδώ και καιρό αναμένουν το φανοποιείο .... Μ8 italeri , Pz38 dragon, MarderIII, dragon,  Kingtiger Hencel dragon , sdkfz222 tristar  willys italeri. 
Το πρόβλημα ασυμβατότητας του υφασμάτινου καλωδίου λύθηκε με την δωρεάν παροχή adaptor από τον έμπορο.
Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι ανά 10 δευτερόλεπτα εμφανίζεται μια μικρή διαρροή αέρα από το σημείο επαφής του adaptor με αποτέλεσμα ξαφνικά να παίρνει μπροστά το κομπρεσέρ για 5sec. Το πρόβλημα έχει προσωρινά λυθεί με ένα κοινό λαστιχάκι.
Παρατήρησα ότι ζεσταίνεται αρκετά μετά από συνεχή λειτουργία. είναι φυσιολογικό αυτό ? ʼραγε το καλοκαίρι θα έχει πρόβλημα ?
Έχει αναδείξει τις δυνατότητες όχι μόνο του badjer 150 αλλά και του παλιότερου revel αερογράφου μου, και επιτέλους να βλέπουμε με πόση πίεση βάψουμε ρε αδερφέ...
Με το προηγούμενο κομπρεσέρ εκτός του θορύβου, πάντα ο αερογράφος έφτυνε μετά από  αρκετή χρήση όχι απαραίτητα συνεχή αλλά και με διαλλείματα.
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος και νομίζω ότι είναι ένα μια τίμια αγορά με καλό λόγο value for money.

Να μαστε καλά και που θα πάει, .. θα καβαλήσουμε και σιλ ερ κάποια στιγμή...

Χρόνια πολλά σε όλο το forum.

Γιώργος.

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 02, 2013, 09:50:01 μμ »
Απο Μυτιλήνη εχει 69+16%φπα 80 ευρω...