Αποστολέας Θέμα: F-16C BLOCK 52 1/48 HASEGAWA  (Αναγνώστηκε 4603 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
F-16C BLOCK 52 1/48 HASEGAWA
« στις: Απριλίου 25, 2011, 01:40:16 μμ »
το συγκεκριμενο F-16 της Hasegawa το εκανα με τα εξτρα της verlinden,φωλιες πιλοτηριο και εξαγωγη της aires..το εφτιαξα σε 15 μερες περιπου,με παρα πολυ δουλεια λογω του σφαξιματος που το εριξα για να μπουν τα κομματια απο το σετακι της verlinden kai aires...πιστευω να σας αρεσει...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: F-16 BLOCK 52 1/48 HASEGAWA
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2011, 02:02:15 μμ »
Σε γενικές γραμμές φαίνεται ωραίο, αν και οι φωτογραφίες σου δεν βοηθάνε πολύ.
Λίγο παραπάνω wash θα ήταν καλό να είχες κάνει, γιατί δεν φαίνονται πάρα πολύ καθαρά οι γραμμώσεις, ίσως να είναι λόγω των φωτογραφιών έτσι.
Επίσης τα panels που έχεις αφαιρέσει θα ήθελαν λίγο λέπτυμα, είναι χοντρά και φένονται εκτός κλίμακας.
Μπράβο σου πάντως για την προσπάθεια και για το γεγονός ότι έφτιαξες ένα αερπολάνο με ένα σωρό ανοιγμένα panels και με πληθώρα ρητίνης!

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2011, 02:26:54 μμ »
Θα συμφωνήσω σε όλα με τον ALEX. Το μοντέλο φαίνεται πολύ του κουτιού. Κάνε ένα wash και θα βελτιωθεί δραματικά. Πάντως μπράβο για την προσπάθεια με τις ρητίνες βγήκε πολύ καλό. ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2011, 02:50:49 μμ »
Μπράβο για το σφάξιμο, το αεροσκάφος όμως είναι block 50 και όχι 52...

Αποσυνδεδεμένος geomar83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 25, 2011, 03:43:34 μμ »
απο βαψιμο πολυ καλο αν κ το βρωμισμα επρεπε να παει συννεφο...μια παραλειψη μονο...τα ελληνικα γερακια δεν εχουν αυτους τους φορεις πλεον.φερουν τους δεν θυμαμαι κωδικο που ειναι για AMRAAM.κ στα ακροπτερυγια κ στους πυλωνες...σε γενικες γραμμες ενα αρκετα αξιολογο γερακι...μπραβο για την ταχυτητα κ την επιμονη    ::salut:: ::salut:: ::salut::

ΥΓ το ειδα μετα...οι φορεις στα ακροπτερυγια ειναι βαμμενοι με 36375 κ οχι με το χρωμα της παραλλαγης... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 25, 2011, 04:40:22 μμ »
ενταξει δεν ειναι και block 30 για να το βουτηξω μεσα στα wash..στα block 50-52 δεν χρειαζεται υπερβολη με τις φθορες..

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 25, 2011, 04:55:37 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον άλεξ για λίγο τονισμό των γραμμώσεων...εχεις κάνει εξαιρετικό αεροσκάφος...ζηλευτό θα έλεγα και με εξαιρετική καθαρή εργασία.... μπραβο για το υπεροχο σφαψιμο των θυρίδων.
ευελπιστούμε να μας δειξεις στο μελλον λιγάκι απο τις διαδικασίες που εσφαξες το μοντελάκι. :wink: ::salut::
καλα να περνας...και καλη αρχή στο επόμενο. ::salut::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 25, 2011, 05:30:17 μμ »

ΥΓ το ειδα μετα...οι φορεις στα ακροπτερυγια ειναι βαμμενοι με 36375 κ οχι με το χρωμα της παραλλαγης... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
οι εκτοξευτηρες  launchers LAU-129 που εχουν την δυνατοτητα αναρτησεις ΑΙΜ-120 ειναι πλεον σε ολα τα block  standard στα ακροπτερυγια  αυτους που εχεις βαλει μπορουν να φορεσουν  ολα τα αφη αλλα δεν εχουμε  στα 52αρια καθολου και στα 50αρια δωθηκαν υστερα απο ανταλλαγη με τα 30αρια για να φορανε και αυτα τους ΑΙΜ-120

εγω να τονισω οτι εχεις βαλει το ακροφυσιο σε  λαθος  θεση μιας και τα εξωτερικα πεταλλα ειναι κανονικα στο ιδιο μηκος με το εσωτερικο ακροφυσιο
και κατι τελευταιο( sorry  στα επρηξα) η κεραιο του ASPIS στην προεκταση αλεξιπτωτου  θελει λιγο κοντεμα δεν βγαινει τοσο πισω

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 25, 2011, 06:53:54 μμ »
Mη σε κουρασω και εγω..... Συμφωνω με οσα σου ηπαν παρα πανω  ολα τα παιδια.

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 25, 2011, 07:18:30 μμ »
με αυτα που ακουσα δηλαδη απορω πως το εχω ακομα στο ραφι,παω να το πεταξω αμεσως στα σκουπιδια....

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 25, 2011, 07:35:21 μμ »
Φίλε κατ' αρχάς χρόνια πολλά...

Για συνέχεια, δεν είπε κανένας να το πετάξεις, απλά επεσήμαναν κάποια πράγματα έτσι ώστε να τα διορθώσεις σε επόμενες κατασκευές... Βλέπεις έιναι κρίμα να έχεις ρίξει τόσα λεφτά στο μοντέλο και να σου χαλάνε το σύνολο μερικές λεπτομέρειες... ʼμα τώρα σε ενδιαφέρει να ποστάρεις μόνο τελειωμένες δουλειές και να κάνουμε ουάου πες το μας και μην διαβάσεις το παρακάτω:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 25, 2011, 07:36:39 μμ »
Μην ανυσυχείς το μοντέλο είναι πολύ καλό. Όλα τα παιδιά εδω μέσα κάνουν πάντα καλοπροαίρετα σχόλια. Δες το σαν εκαιρία να γίνεις καλύτερος. (Εγώ έτσι το βλέπω) :wink:

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 25, 2011, 07:36:49 μμ »
Φίλε μου μην το παίρνεις στραβά. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά απλά υπάρχουν και κάποια λαθάκια οκ δεν υπάρχει πρόβλημα προχώρα στο επόμενο.
Χρησιμοποίησε τις παρατηρήσεις που έγιναν όταν θα φτιάχνεις το επόμενο μοντέλο και θα δεις οτι στο τέλος μόνο κερδισμένος θα έχεις βγει.
Με πολλές ευχές και εντελώς φιλικά
Μιχάλης  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 25, 2011, 07:37:06 μμ »
Το μοντέλλο είναι πανέμορφο και μην απαγοητεύσαι.Ισα-ισα που τα παιδιά σου κάνανε κάποιες καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και δεν είπαν κάτι το κακό, όπως όλους εδώ μέσα,εγώ να δείς τι έχω ακούσει με τα ανοσιουργήματα που φτιάχνω κατά καιρούς και δείχνω για να βελτιωθώ.Αρα τα περί σκουπιδιών να το πετάξεις μην το ξαναπείς,εκτός και αν το είπες για πλάκα.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 25, 2011, 08:00:32 μμ »
Φιλε μοντελιστη Maverick... κατ'αρχην Χρονια Πολλα, τωρα στο θεμα μας... το 16αρακη μου αρεσει υπερβολικα πολυ. Το εχουμε καταλαβει ολοι μας (και σιγουρα το ξερεις και εσυ) οτι εισαι μοντελιστης με ολη τη σημασια της λεξης, ξερεις να "χτιζεις" και να βαφεις...αριστα (αν οχι) 10'. Μην σε  πιανουν τα "ψυχολογικα" σου λεγοντας ειναι για τα σκουπιδια... για τα μπαζα... για κουκουρικου δεν ξερω και εγω τι αλλο. Να εισαι περιφανος για αυτο που εφτιαξες γιατι ξερω πολλους που δεν θα  μπορουσαν να φτασουν σε αυτο το αποτελεσμα με "τεραστια" ευκολια (πχ εγω...). Οι παρατηρησεις που σου εκαναν φαινονται να ειναι λογικες  και δεν νομιζω οτι μειωνουν τη "μοντελιστικη" σου δυνατοτητα καθολου. Το μοντελο οπως το εφτιαξες ειναι παρα...παρα...πολυ καλο, απλως ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο, και οταν φτιαξεις το "καλυτερο" θα πρεπει να φτιαξεις το ακομα καλυτερο.

Αρα... Μπραβο για το μοντελακι σου και ξερω οτι το "εχεις" τοσο πολυ που θα δουμε "παπαδες" απο τα χερια σου... θυμησου τα λογια μου οταν φτιαξεις 2-3 μοντελα ακομα ... και αν θες να το πεταξεις ακομα ...δωστο σε μενα που μου αρεσει :wink:

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 25, 2011, 08:26:24 μμ »
ενταξει παιδια δεν σπαστικα κιολας,ξερω το επιπεδο μου οπως ολοι φυσικα,και ολοι εχουν περιθωρια βελτιωσεις..το ειπα επειδη πολλες φορες τονιζονται μονο τα αρνητικα και καθολου τα θετικα ιδιως σε ενα μοντελο που εχουν πεσει πολλες ωρες δουλειας..συντομα παντως ετοιμαζω ακομα ενα F-16 χωρις ανοιχτες θυριδες,και αυτην την φορα θα προσπαθησω να εφαρμοσω αυτα που μου ειπατε... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 25, 2011, 11:14:41 μμ »
..συντομα παντως ετοιμαζω ακομα ενα F-16 χωρις ανοιχτες θυριδες,και αυτην την φορα θα προσπαθησω να εφαρμοσω αυτα που μου ειπατε... ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ωραίος  :wink: Έτσι πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την όποια κριτική (καλοπροαίρετη εννοώ)...Να μας βοηθά να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι  :wink: Το μοντέλο σου μου αρέσει πολύ φίλος...Τα σχόλια των παιδιών και το κατά πόσον θα τα εφαρμόσεις,θα σου ''δώσουν'' το άψογο ''γεράκι''  :wink: Καλή συνέχεια στο επόμενο... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 25, 2011, 11:44:54 μμ »
παντως κανοντας w.i.p. (work in progress) και δημοσιευοντας το βημα βημα μπορεις να γλιτώσεις πολλα λαθη
 ::salut::
keep up the good job!!!!
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 26, 2011, 10:09:17 πμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 26, 2011, 02:41:12 μμ »
Πολύ θεαματικό με όλα αυτά τα add ons.
Δύο παρατηρήσεις:

(α) αν και δεν έχω εμπειρία από αερογράφο, θα έλεγα ότι το βάψιμο μάλλον είναι από τα καλά σου σημεία. Άρα ξεκινάς με ένα ΜΕΓΑΛΟ ατού στη φαρέτρα των μοντελιστικών δεξιοτήτων σου.
(β) ας χωρίσουμε λίγο το θέμα της τεχνικής από αυτό της πιστότητας

(β1) σε θέματα τεχνικής απλά είναι θέμα του κατά πόσο θα προσπαθήσεις να αντιγράψεις ό,τι βλέπεις έτοιμο και σου αρέσει. Αν πχ βλέπεις κάπου τέλειες ενώσεις τότε θα πρέπει να ανατρέξεις σε αντίστοιχες in progress φωτό και να δεις τί μπορεί να έχει τραβήξει κάθε συνάδελφος σε αρχικά στάδια της κατασκευής.
(β2) σε θέματα πιστότητας τα πράγματα είναι μάλλον απλά: θέτεις σε αμφισβήτηση αυτό που σου δίνει το κιτ και προσπαθείς να το επιβεβαιώσεις ή (αν απαιτείται) να το διορθώσεις με βάση φωτογραφίες του πραγματικού. Εδώ υπάρχει και πάλι ένα τιτάνιο βοήθημα που λέγεται... internet! Σκέψου τι τραβάγανε οι μοντελιστές του '80 που προσπαθούσαν από ένα περιοδικό και δυο τρεις φωτό να βγάλουν άκρη (και καλά στα mainstream, αν ήταν κάτι πιο εξωτικό... άρχιζε η μοντελο-φιλολογία και οι εικασίες! )

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και τις επόμενες κατασκευές σου, όλοι εμείς που ξέρουμε να μοντελάρουμε  :? :? και πολύ περισσότερο ξέρουμε να σχολιάζουμε  :? :? :?

Καλή συνέχεια!

ΥΓ Πρόταση: για επόμενο μοντέλο ΜΗΝ ξαναφτιάξεις F-16, θα βαρεθείς ξανακάνοντας τα ίδια... Λέω τώρα!
ΥΓ2 Α, και τα πεσιμιστικά και οι ηττοπάθειες ΟΞΩ απο δω. Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο θετικοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποφασίσει ότι αξίζει να χαλαλίσουν κάποιο από τον χρόνο τους σε κάτι που ευχαριστεί τους ίδιους και να τους κάνει να νιώθουν παιδιά μέσα σε ένα (υπό κλίμακα) όνειρο: αυτό της δημιουργίας και της αίσθησης ότι μπορείς να χωρέσεις σε ένα ράφι κάθε τι που σε συναρπάζει!

Αποσυνδεδεμένος karolos h.

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Σ.Σ.Μ.Η)
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 26, 2011, 03:24:21 μμ »
Φιλε maverick εχεις φτιαξει ενα απιστευτο μοντελο!!!!Παρα πολυ καλη δουλεια!!!Τωρα και εγω συμφωνω οτι δεν χρειαζεται να απαξιεις την δουλεια σου ουτε και να το πεταξεις οπως λες στα σκουπιδια(αν το σκεφτεσαι ακομα εχω μια κενη θεση στο ραφι μου που θα καλυβονταν τελεια με το 16αρι  ::glossa:: ),ουτως η αλλως ολοι εδω μεσα δεν ειμαστε τελειοι!!!!Ολοι παρουσιαζουμε δουλειες εδω μεσα,βοηθαμε ο ενας τον αλλον να γινουμε ολοι καλυτεροι σε αυτο που αγαπαμε και πιστευω πως ολοι ριχνουν το 110% του εαυτου τους σε ο,τι και αν φτιαχνουν,βαφουν κτλ.
Γι'αυτο.....HEADS UP MATE και μην σε παιρνει απο κατω!!!!!
 ::salut::  ::salut::  ::salut::  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 27, 2011, 09:51:14 πμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Tags: f-16c block 52