Καλημέρα σε όλους.
Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ανοίξω το θέμα εδώ ή στα υλικά, αλλά νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με τεχνική. Αν οι συντονιστές νομίζουν ότι ανήκει αλλού ας το μεταφέρουν κατάλληλα.
Ο καλύτερος τρόπος, σύμφωνα με τα περιοδικά του χώρου, για να φανούν τυχόν λάθη στις ενώσεις και το στοκάρισμα είναι το ψέκασμα ασταριού ή ασημί χρώματος.
Μάλιστα παρατήρησα ότι καμιά φορά ενώ με το αστάρι φαίνονται όλα εντάξει, αν μετά περαστεί μεταλλικό χρώμα βγαίνουν στην επιφάνεια ατέλειες που δεν φάνηκαν με το αστάρι.
Καθώς λοιπόν χτες είχε σχετικά κακό καιρό και δεν μπορούσα να ασταρώσω, αλλά ήθελα να δω κατά πόσο το 767 μου είναι έτοιμο για βάψιμο από τριψίματα και στοκαρίσματα, σκέφτηκα και εφάρμοσα το εξής.
Είχα ασημί χοντρό μαρκαδόρο. Πέρασα λοιπόν πάνω από τις ενώσεις μια χοντρή γραμμή με ασημί χρώμα με τον μαρκαδόρο.
Αφού στέγνωσε σε μερικά δευτερόλεπτα, επιθεώρησα τις ενώσεις και όντως βρήκα 2-3 σημεία που θέλανε επιπλέον στόκο και τρίψιμο γιατί δεν ήταν εντελώς λεία.
Το χρώμα του μαρκαδόρου βγαίνει πολύ εύκολα μετά με χαρτί κουζίνας νοτισμένο σε λίγο νέφτι και η επιφάνεια είναι καθαρή για τον επιπλέον στόκο.
Δεν ξέρω αν το έχει ήδη δοκιμάσει κάποιος αυτό, απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Καλό Πάσχα.
Γιώργος