Καλησπέρα...
Καιρό τώρα το 767 περιμένει στη ντουλάπα να αποκτήσω τα decals για το livery που ήθελα. Μου έχει κολλήσει να το βάψω στα χρώματα της Hawaiian, από τα ομορφότερα που έχω δει.
Έτσι λοιπόν, αφού παρελήφθησαν οι χαλκομανίες, είπα να ανοίξω το θέμα για την παρουσίαση του.
Το κιτ είναι το γνωστό της Zvezda στην 1:144. Όμορφο κιτ, με ελαφριά χαραγμένη γράμμωση.
Αποτελείται από 72 κομμάτια σκούρο γκρι μαλακό και τραχύ πλαστικό καλής ποιότητας. Περιλαμβάνει και διαφανή κομμάτια για τα παράθυρα και το cockpit.
Στο κιτ περιλαμβάνεται και διαφανής βάση σε περίπτωση που θέλετε να το κάνετε να ίπταται.
Δεν είμαι ειδήμων αλλά οι γραμμές του είναι σωστές, εκτός ίσως λίγο των κινητήρων που θέλουν λίγο στρογγύλεμα μπροστά, και φαίνεται σωστό στην κλίμακα.
Δυστυχώς η Zvezda δίνει ελάχιστα decals. Μόνο για την Aeroflot ή τα χρώματα της Boeing αλλά όχι όλο το livery παρά μόνο τις άσπρες κυματιστές γραμμές, κάνοντας το βάψιμο μια περιπέτεια για όποιον αντέχει και το έχει.
Το πλαστικό όπως ήδη είπα είναι τραχύ. Έχει μια αίσθηση λες και το έχεις περάσει με ντουκόχαρτο 320 βαθμών, οπότε θεωρητικά μπορεί να βαφτεί και χωρίς την χρήση ασταριού.
Μέχρι τώρα έχει συναρμολογηθεί η άτρακτος, τα φτερά -τα οποία έχουν κολληθεί και στην άτρακτο-, οι κινητήρες και το σύστημα προσγείωσης.
Αυτά θα κολληθούν μετά το βάψιμο για αποφυγή καταστροφών.
Και περνάμε σε ολίγον οφθαλμόλουτρο :

Το σύστημα προσγείωσης και οι κινητήρες φτιαγμένα περιμένουν.

Εδώ προσπάθησα να κάνω το "μάτι" για τα πουλιά και για πρώτη προσπάθεια βγήκε σχετικά καλό.

Και οι χαλκομανίες της Flying Colours που θα διακοσμήσουν το αεροσκάφος

Καιρού θέλοντος, αστάρωμα και βασικό χέρι σύντομα...
Καλό Πάσχα.
Γιώργος