Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 89435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #475 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 07:11:51 μμ »
Δεν θα το βάψεις πάνω από την γραμμή της ταινίας; Στην δεύτερη φωτογραφία όπως είναι κολλημένη η ταινία στο πίσω μέρος θα συνεχίζει όπως πρέπει  η γραμμή; Εγώ βλέπω ότι δεν θα συνεχίζει έτσι που την έχεις κολλήσει.
Στην πρύμνη γιατί δεν έχεις κολλήσει ταινία; εφόσον θα βάψεις πάνω από την ταινία στο μπροστινό μέρος θα το κάνεις χωρίς αυτήν;
Τι εννοείς απλότητα;

Βασίλης
Λόγω αρχικής βιασύνης θέλω να πω....Σαφώς και θα μπει ταινία και στη walnut πλώρη και πρύμνη.
Έχω ήδη τοποθετήσει μια 2η ίδια ταινία η οποία είναι σύριζα δίπλα στην 1η αλλά άνωθεν της waterline. Σκοπός μου είναι να μείνει η 2η και να αφαιρεθεί η 1η ώστε να μπορώ κάτωθεν της waterline να απλώσω 1-2 στρώσεις ασταριού.
Πρώτα όμως θέλω να φρεζάρω τις δύο οπές των 3 χιλ. (6 χιλ. φάρδους είναι η καρίνα) για τα 2 μπρούτζινα στηρίγματα...
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #476 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 09:08:44 μμ »
Αγόρασα δύο ράβδους των 3 & 4 χιλ...

Σκοπεύοντας να δημιουργήσω κάτι όπως αυτό...

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #477 στις: Ιανουαρίου 25, 2013, 09:10:59 μμ »

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #478 στις: Ιανουαρίου 26, 2013, 07:09:31 μμ »
Μια διευκρίνηση.
Κατόπιν   προσωπικής   συνεννόησης  με  τον  Dorade  ,την οποία  και παραθέτω , όσον  αφορά  την χρήση  υδροθειου  για  μαύρισμα
  μετάλλων , θεωρώ  ότι  η συγκεκριμένη  παρέμβαση  πρέπει  να διαγραφεί  προς αποφυγή  ατυχήματος .

Βαγγέλης

Γεια σου Dorade
Όσον  αφορά  την τοποθέτηση σου.
(Στέργιο ευχαριστώ, ούτε εγώ το γνωρίζω το συγκεκριμένο. Κι εγώ ενώσεις του θείου έχω χρησιμοποιήσει, και συγκεκριμένα υδρόθειο.)
Κανε έναν έλεγχο  όσον  αφορά  το (υδροθειο),  μήπως  έχεις κάνει  λάθος  στο όνομα .   
     Το «υδρόθειο »  ή  «σουλφανίδιο»  ή   «υγροσουλφανίδιο»   ή «σουλφανίδιο του
υδρογόνου»  είναι χη΅ική ένωση του υδρογόνου και του θείου ΅ε χημικό  τύπο H2S.
Είναι  ένα  άχρωμο , πολύ τοξικό και εύφλεκτο αέριο .
Στα 500 ppm,  το υδρόθειο δυσκολεύει την αναπνοή ενώ η έκθεση σε
συγκέντρωση 800 ppm επί πέντε λεπτά οδηγεί στο θάνατο.
Συγνώμη  για την ενόχληση  ,και εάν  θέλεις  ενημέρωσε  με σχετικά  γιατί  το θέμα  με ενδιαφέρει.
Βαγγέλης

απάντηση
Βαγγέλη , από την άλλη εάν είσαι βέβαιος για τις ιδιότητες που ανέφερες και επειδή τα σχόλια μας , τα διαβάζουν και άλλοι , πιθανόν νεότεροι σε ηλικία , νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αναφέρεις στο νήμα του Στέργιου , αυτά που μου έγραψες. Μην πάει και δηλητηριαστεί κανένας άνθρωπος και τρέχουμε!!!!!!!!!
Από την άλλη μόλις εγώ επιβεβαιώσω το σωστό ή λάθος της άποψης μου, και πιο
πολύ το επικίνδυνο του πράγματος ,θα το αναφέρω .
Καλημέρα.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #479 στις: Ιανουαρίου 27, 2013, 01:27:54 μμ »
Διέγραψα ήδη το σχόλιο. Καλή σας ημέρα.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #480 στις: Ιανουαρίου 28, 2013, 11:19:18 πμ »
Πριν αρχίσει η εφαρμογή του χαλκού προσπάθησα να αρχίσω τη διαμόρφωση των στοιχείων στο κοράκι της πλώρης.
Μεγάλος πονοκέφαλος. Πέρα από το γεγονός του ότι θέλει να τρίψεις αρκετά ώστε να προσαρμοσθούν μεταξύ τους αρκετά και ντελικάτα ξύλινα στοιχεία, άλλα από αυτά βάφονται με κίτρινη ώχρα και άλλα μαύρα.

Πρέπει  άλλα να τα κολλήσεις πρώτα και μετά να βάψεις, ενώ άλλα να τα κολλήσεις (ρισκάροντας σημαντικά) βαμμένα...

Και δε μπαίνει κι εύκολα ταινία εκεί...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #481 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 09:59:49 μμ »
Τοποθέτησα μια σανίδα 1Χ2 lymewood πάνω στη γραμμή των νερών παίρνοντας την ιδέα της στερέωσης της με καρφάκια από την κατασκευή της Μαρίας. Στερεώθηκε συμμετρικά με επιτυχία. Κάτω από αυτή θα μπει ο χαλκός. Πάνω από αυτή θα βαφεί μέχρι τα παραπέτα η γάστρα με το  dull black της admiralty.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #482 στις: Φεβρουαρίου 03, 2013, 10:04:32 μμ »
Περάστηκε με δύο στρώσεις (ανά μισάωρο) γκρι ασταριού της vallejo η γάατρα κάτωθεν της γραμμής νερών. Το αστάρι αυτό μου φάνηκε αρκετά αραιό. αύριο θα τριφτεί ελαφρά με 320 και θα περαστεί μια τελευταία 3η στρώση.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #483 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 11:40:21 πμ »

..
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #484 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 10:06:24 μμ »
Παράλληλα με τις άλλες κατασκευές, είπα να δω και την σύνθεση των κανονιών και ειδικά το πως φαίνονται βαμμένα μαύρα με το matt black (κι όχι το dull black) της  admiralty (μετά από ένα αρχικό αστάρωμα). Το φτηνό μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένα στο αρχικό κιτ φαίνονται πολύ πιο επιπέδου μετά τη βαφή.
....
Απόψε τα "σφράγισα" και με το ματ βερνίκι της vallejo μιας και το αντίστοιχο της winsor & newton αναμένεται από την αλλοδαπή....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #485 στις: Φεβρουαρίου 04, 2013, 10:24:23 μμ »
Με τα πολλά τελικά απόκτησα το brass black της birchwood casey κι αναμένω και το metal black for brass της carr's από το εξωτερικό.
Σειρά έχει το να βάψω μαύρα τώρα κάτι ροδάκια και λοιπά μικροεξαρτήματα από τα κονόνια. Ήθελα να ρωτήσω για το αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα βάψω όλα μαζί κολυμπώντας τα στο χρώμα ή να δοκιμάσω να τα "μαυρίσω" με κάποιο από τα brass black.
Ευχαριστώ.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #486 στις: Φεβρουαρίου 05, 2013, 12:55:34 μμ »
Εγώ δεν θα σταθώ το πως θα κάνεις τα κομμάτια που λες γιατί λύση θα βρεις.
Με όλο τον σεβασμό κοίταξε λίγο τα wales γιατί βλέπω ότι δεν έχει γίνει καλό φινίρισμα και με το πέρασμα του μαύρου χρώματος θα φαίνεται πιο πολύ.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #487 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 03:35:19 μμ »
Εγώ δεν θα σταθώ το πως θα κάνεις τα κομμάτια που λες γιατί λύση θα βρεις.
Με όλο τον σεβασμό κοίταξε λίγο τα wales γιατί βλέπω ότι δεν έχει γίνει καλό φινίρισμα και με το πέρασμα του μαύρου χρώματος θα φαίνεται πιο πολύ.
Βασίλης
Βασίλη προσπάθησα κι έτριψα κάπως τα σκαλοπατάκια αυτά με καλύτερο αποτέλεσμα.
Το εκεί πρόβλημα είναι πως η μεσαία σανίδα από τις τρεις της main wale έχει ξεκολλήσει ελαφρώς και βρίσκεται πιο ψηλά από τις άλλες δύο. Πατέντα για να την επανακολλήσω δε βρήκα λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης της.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Hoichi

• Το πρώτο πράγμα που δημιούργησε ο Θεός ήταν το Ταξίδι, μετά την Αμφιβολία και τέλος τη Νοσταλγία
  • Scale 1/144
  • *
  • Νίκος
« Απάντηση #488 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 06:20:13 μμ »
Βασίλη προσπάθησα κι έτριψα κάπως τα σκαλοπατάκια αυτά με καλύτερο αποτέλεσμα.
Το εκεί πρόβλημα είναι πως η μεσαία σανίδα από τις τρεις της main wale έχει ξεκολλήσει ελαφρώς και βρίσκεται πιο ψηλά από τις άλλες δύο. Πατέντα για να την επανακολλήσω δε βρήκα λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης της.

Αν και δεν το πολυκαταλαβαινω αυτο το "βρισκεται πιο ψηλα", γιατι και η πανω-πανω σανιδα φαινεται αρκετα εξω...αν τις πατησεις μερικα καρφακια δεν θα κατσει στην θεση της?
Και μετα με ζουμπα πιεζεις μεσα-μεσα τα κεφαλια και με λιγο στοκο τοπικα τα καλυπτεις.

....ή στην τελικη, με καλο τριψιμο να ερθουν και οι τρεις στα ισα τους.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #489 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 10:14:49 μμ »
Αν και δεν το πολυκαταλαβαινω αυτο το "βρισκεται πιο ψηλα", γιατι και η πανω-πανω σανιδα φαινεται αρκετα εξω...αν τις πατησεις μερικα καρφακια δεν θα κατσει στην θεση της?
Και μετα με ζουμπα πιεζεις μεσα-μεσα τα κεφαλια και με λιγο στοκο τοπικα τα καλυπτεις.

....ή στην τελικη, με καλο τριψιμο να ερθουν και οι τρεις στα ισα τους.
Έχω όντως βάλει έμα καρφάκι για δοκιμή, με τρίψιμο δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, η εικόνα βελτιώθηκε πάντως.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #490 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 10:22:20 μμ »
Έχω κολλήσει την ταινία tamiya πάνω στο πέτσωμα καρυδιάς για προσεχές βάψιμο. Ξέρει κανείς αν δημιουργεί (αν μείνει μέρες εκεί) διαφορετική υφή ή όψη συγκριτικά με το διπλανό ξύλο/πέτσωμα που είναι αμαρκάριστο;
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #491 στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 09:25:45 πμ »
Τελικά κατόρθωσα να συγκεντρώσω τους κάτωθι "σκουροποιητές".

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #492 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 11:16:17 μμ »
Μετά από το αστάρωμα της γάστρας αποφάσισα να βάψω τα ανάλογα σημεία της με το black dull της admiralty. Η γυαλάδα που αφήνει αυτό το χρώμα όταν στεγνώνει δεν είναι η αντιαισθητική "λαδομπογίστικη" που νόμιζα. Μετά από δύο στρώσεις αυτού του χρώματος με 10αρι μαλακό πινέλο, αποφάσισα να το "σφραγίσω" με το ματ βερνίκι της winsor & newton....
....
Το βερνίκι αυτό που καλώς ή κακώς πέρασα με πινέλο (δεν υπάρχει εμπειρία αερογράφου) σύντομα φάνηκε πως δεν αποδίδει αυτό που ήθελα. Εκτός του ότι έδωσε μια ματ υφή στο μαύρο χρώμα (που ήταν επιθυμητή μέχρι κάποιο βαθμό) σε κάποια σημεία έκανε πολύ πιο "μουντό" το μαύρο χρώμα κι εκτός αυτού οι διαδοχικές πινελιές κατά το άπλωμα του δημιούργησαν μια αρνητική κατ' εμέ εικόνα...
..
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #493 στις: Φεβρουαρίου 12, 2013, 11:22:42 μμ »
Απόψε λοιπόν έτριψα με 400αρι σε αρκετά σημεία τη βαφή. Αν κι έτριψα ελαφρά δεν ήταν δύσκολο να αποκαλυφθεί το γκριζωπό του υποκείμενου ασταριού.
Τελικά πέρασα μια στρώση με μαύρο χρώμα πάλι αλλά αυτή τη φορά το matt black metallic κι αναμένω να στεγνώσει για τη 2η στρώση.
Μάλλον θα αναγκαστώ να το αφήσω χωρίς βερνίκι από πάνω μιας και είχα τη χθεσινή εμπειρία (με το συγκεκριμένο τουλάχιστον, αν και θεωρείται από τα καλύτερα).
Το θέμα είναι πως έχει πολύ δρόμο ακόμη η κατασκευή και με κάποιο σφράγισμα του χρώματος με βερνίκι θα προστατευόταν καλύτερα στην πορεία τοποθέτησης του χαλκού και των λοιπών βημάτων.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #494 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 12:49:23 πμ »
Δε ξέρω αν έχει κανείς εμπειρία ή γνώση ύπαρξης αντίστοιχου βερνικιού "σφραγίσματος" σε spray....
Εναλλακτικά ίσως πρέπει να μπω και στο χώρο του αερογράφου.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #495 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 08:53:00 πμ »
Εναλλακτικά ίσως πρέπει να μπω και στο χώρο του αερογράφου.   :lol:
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Hoichi

• Το πρώτο πράγμα που δημιούργησε ο Θεός ήταν το Ταξίδι, μετά την Αμφιβολία και τέλος τη Νοσταλγία
  • Scale 1/144
  • *
  • Νίκος
« Απάντηση #496 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 09:47:57 πμ »
Πρωτα απ'ολα να σου πω οτι ειμαι εντελως ασχετος και αρχαριος με τα μοντελιστικα χρωματα....αλλα:

1) ριξε μια ματια εδω http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=14098.0
2) αν googlαρεις βερνικι gunze θα σου βγαλει πρωτα-πρωτα καταλογο με σπρευ βερνικια gunze απο τον καλφακη...ριξε και σε αυτα μια ματια
3) ασχετο με αυτα που ρωτας...πριν βαψεις την μαυρη επιφανεια την ασταρωσες? γιατι δεν φαινεται κατι τετοιο στις φωτο
4) παντως το τελικο αποτελεσμα της βαφης που εκανες (πριν το βερνικι) ειναι παρα πολυ καλο...το αν χρειαζεται βερνικι μετα δεν το ξερω, προφανως οι πιο εμπειροι θα ξερουν καλυτερα.
5) το μονο βαψιμο που εχω κανει μεχρι τωρα, ειναι στο providence της AL,  με ματ ακρυλικα σπρευ της humbrol...σουπερ αποτελεσμα, χωρις βερνικωμα.

...καλη συνεχεια

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #497 στις: Φεβρουαρίου 13, 2013, 10:26:06 πμ »
Πρωτα απ'ολα να σου πω οτι ειμαι εντελως ασχετος και αρχαριος με τα μοντελιστικα χρωματα....αλλα:

1) ριξε μια ματια εδω http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=14098.0
2) αν googlαρεις βερνικι gunze θα σου βγαλει πρωτα-πρωτα καταλογο με σπρευ βερνικια gunze απο τον καλφακη...ριξε και σε αυτα μια ματια
3) ασχετο με αυτα που ρωτας...πριν βαψεις την μαυρη επιφανεια την ασταρωσες? γιατι δεν φαινεται κατι τετοιο στις φωτο
4) παντως το τελικο αποτελεσμα της βαφης που εκανες (πριν το βερνικι) ειναι παρα πολυ καλο...το αν χρειαζεται βερνικι μετα δεν το ξερω, προφανως οι πιο εμπειροι θα ξερουν καλυτερα.
5) το μονο βαψιμο που εχω κανει μεχρι τωρα, ειναι στο providence της AL,  με ματ ακρυλικα σπρευ της humbrol...σουπερ αποτελεσμα, χωρις βερνικωμα.

...καλη συνεχεια
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, ίσως δοκιμάσω τη παρκετίνη longshine απλά αναρωτιέμαι μήπως παραγυαλίσει η γάστρα.....
Ναι, η επιφάνεια είναι ασταρωμένη με αστάρι της vallejo.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #498 στις: Φεβρουαρίου 20, 2013, 01:09:34 μμ »
Καλημέρα Στέργιε,

Καλύτερα είναι να συνεχίσουμε εδώ γιατί αυτά που λέμε αφορούν την κατασκευή σου και η κατασκευή του Cutty Sark έχει ήδη τελειώσει.

Η φωτογραφία παρακάτω απεικονίζει δύο δοκαράκια, το αριστερό είναι βαμμένο με Vallejo και το δεξιό με το Dull Black, δυστυχώς δεν έχω το metal black για να κάνω και με αυτό σύγκριση. Απ' ότι βλέπεις και ο ίδιος το μεν πρώτο είναι ματ και το δεύτερο είναι σατινέ προς το γυαλιστερό, μπορώ να πω 60% του γυαλιστερού. Τα χρώματα βάφτηκαν απευθείας στο ξύλο και με το Vallejo βάφτηκε η γάστρα του Cutty Sark.

Δεν ξέρω ποια ακριβώς απόχρωση σου αρέσει από τις δύο και είναι δικό σου θέμα να αποφασίσεις. Λες ότι το metal black είναι γυαλιστερό και πιο γυαλιστερό από τα γυαλιστερά και δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω αυτό που λες.
Σε προειδοποιώ όμως για μια ακόμη φορά ότι για να στρώσεις καλά τα βερνίκια πάνω από τα χρώματα πρέπει να χειρίζεσαι πολύ καλά το πινέλο ώστε να βγει και το ανάλογο αποτέλεσμα που προφανώς θα σε αφήσει ικανοποιημένο.

Μιας και ήσουν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του Dull Black προτείνω να κάνεις πάλι την διαδικασία από την αρχή, δηλαδή με ψιλό γυαλόχαρτο να τρίψεις τις στρώσεις των χρωμάτων μέχρι να εμφανιστεί το αστάρι που έχεις βάλει από κάτω. Η διαδικασία αυτή δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Εφόσον κάνεις αυτό να βάψεις πάλι με Dull Black και θα γίνει όπως ήταν στην αρχή που σου άρεσε.
Χρώμα και αστάρι επίσης θα φύγει και με ασετόν, θα μείνει μόνο μέσα στα νερά του ξύλου, θα πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός γιατί εάν έχεις κολλήσει κάτι με κύανο ίσως σου ξεκολλήσει μιας και το ασετόν διαλύει την κύανο. 

Προτείνω επίσης την μη χρήση βερνικιού με πινέλο για να μην έχεις τα ίδια αποτελέσματα, απλά θα πρέπει να προσέχεις λίγο περισσότερο το μοντέλο σου στην γάστρα.
Το βερνίκι δεν είναι απαραίτητο σε μια ξύλινη κατασκευή, απλά το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει περισσότερο το χρώμα.

Βασίλης

Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #499 στις: Φεβρουαρίου 21, 2013, 02:11:31 μμ »
Τελικά αποφάσισα να αφήσω το metallik black όπως είναι, απλά πέρασα την πρύμνη με μια στρώση διαλύματος (2 μέρη matt varnish της galleria κι 1 μέρος νερό αποσταγμένο), για να δω πως θα είναι. Η λύση της πιο γυαλιστερής γάστρας που δεν είναι τόσο "λαδομπογιέ" όσο φαίνεται, δε με απωθεί τελείως.
..
Θα αρχίσω την τοποθέτηση χαλκού και θα δω ποια από τις δύο λύσεις στη γάστρα θα κρατήσω αναλόγως του συνδυασμού που θα έχουν...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: hms snake