Αποστολέας Θέμα: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft  (Αναγνώστηκε 89280 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
Απ: HMS Snake 1797 1:64 Scale - Caldercraft
« Απάντηση #325 στις: Απριλίου 13, 2012, 11:28:17 μμ »
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η τακτική αλλοδαπού μοντελιστή που έχει την τάση να "σβήνει" εξαρχής το 1ο πέτσωμα στη bearding line !

Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #326 στις: Απριλίου 13, 2012, 11:31:26 μμ »
Ολοκληρώθηκε και η ΔΕ πλευρά, προσεχώς θα ακολουθήσει το τριβείο της proxxon...
.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #327 στις: Απριλίου 15, 2012, 08:41:08 μμ »
Χρόνια Πολλά σε όλους.
Βρίσκομαι ένα βήμα πριν το 2ο πέτσωμα με τις 1Χ4 χιλ. σανίδες και θέλω τη γνώμη σας για κάποια ξυλόκολλα σχετικά γρήγορη και δυνατή που να μου δώσει τη δυνατότητα αποφυγής χρήσης των καρφίδων πάνω στις σανίδες μέχρι να "δέσει" η κόλλα.
Βέβαια στο σκάφος θα μπει χαλκός αλλά είπαμε, προπονούμαι για γάστρες άβαφες προσεχώς...
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος darios65

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
« Απάντηση #328 στις: Απριλίου 16, 2012, 09:18:23 μμ »
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη  :)

Δεν χρειάζεσαι καμία ιδιαίτερη κόλλα γι'αυτό που ζητάς. Η τεχνική είναι απλή.
Ξεκινάς το πέτσωμα με μία στάλα κυανοακρυλική, συνεχίζεις με ξυλόκολλα και ανά 2 εκατ. περίπου αφήνεις κενό όπου βάζεις πάλι κυανοακρυλική.
Η κύανο θα σου κρατά στη θέση τις σανίδες μέχρι να δέσει η ξυλόκολλα.  :D
Παλιό κόλπο και σούπερ αποτελεσματικό.

Αποσυνδεδεμένος darpomorza

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #329 στις: Απριλίου 17, 2012, 02:08:23 πμ »
φιλε μου τραπ καλησπερα!! θα σου προτεινα να μη βαλεις χαλκο και ας το λενε τα σχεδια γιατι θα χαθει η ολη δουλεια που θα κανεις με το πετσωμα και θα φενεται πιο ομοργο γυμνο να φαινονται τα ξυλα και με ενα γυαλιστερο βερνικανι θα ειναι κουκλι. Βεβαια γουστα ειναι αυτα , οπως και να εχει καλη συνεχεια. ::salut::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #330 στις: Απριλίου 17, 2012, 11:12:42 πμ »
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη  :)

Δεν χρειάζεσαι καμία ιδιαίτερη κόλλα γι'αυτό που ζητάς. Η τεχνική είναι απλή.
Ξεκινάς το πέτσωμα με μία στάλα κυανοακρυλική, συνεχίζεις με ξυλόκολλα και ανά 2 εκατ. περίπου αφήνεις κενό όπου βάζεις πάλι κυανοακρυλική.
Η κύανο θα σου κρατά στη θέση τις σανίδες μέχρι να δέσει η ξυλόκολλα.  :D
Παλιό κόλπο και σούπερ αποτελεσματικό.

Τελικά νομίζω πως είναι η σωστή επιλογή.
Ευχαριστώ !
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #331 στις: Απριλίου 17, 2012, 11:14:41 πμ »
φιλε μου τραπ καλησπερα!! θα σου προτεινα να μη βαλεις χαλκο και ας το λενε τα σχεδια γιατι θα χαθει η ολη δουλεια που θα κανεις με το πετσωμα και θα φενεται πιο ομοργο γυμνο να φαινονται τα ξυλα και με ενα γυαλιστερο βερνικανι θα ειναι κουκλι. Βεβαια γουστα ειναι αυτα , οπως και να εχει καλη συνεχεια. ::salut::
...ομολογώ πως η θέα ενός καλοβερνικωμένου πετσώματος πάντα με συγκινούσε, αλλά ας όψεται ο ρεαλισμός στην απόδοση του σκάφους της συγκεκριμένης εποχής....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #332 στις: Απριλίου 19, 2012, 03:04:52 μμ »
Καλησπέρα
έχω δύο θέματα να ρωτήσω, ειδικά τους παλαιότερους...
Βρίσκομαι στην αρχή του 2ου πετσώματος και σκέφτομαι αφού πετσώσω τις πρώτες άνω 3-4 σανίδες (από τα παραπέτα προς τη γάστρα) και τις πρώτες κάτω 1-2 (από την καρίνα προς τη γάστρα), να μετρήσω την απέτσωτη απόσταση κάθε νομέα και αφού τη διαιρέσω με το μέγιστο αριθμό σανίδων που περνούν από το μεσαίο/amdiships (συνήθως) νομέα να δημιουργήσω τη λεγόμενη main strake σανίδα η οποία θεωρητικά θα εφαρμόσει (αφού διαμορφωθεί με κατάλληλο φάρδος στο σημείο της που αντιστοιχεί σε κάθε νομέα) και θα κλείσει αρμονικά τη γάστρα...
Ήθελα τη γνώμη σας σχετικά και αν υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό φροντιστήριο (tutorial).
Επίσης υπάρχει κάποιο προκατ ή υπό κατασκευή jig εργαλείο στο οποίο να στοιχίζω και να διαμορφώνω όμοια τις όλες σανίδες;
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #333 στις: Απριλίου 23, 2012, 03:22:27 μμ »
Στέργιε Καλησπέρα,
Νομίζω ότι πας να κάνεις τα εύκολα δύσκολα όσον αφορά με την διαίρεση που λες πιο πάνω, τουλάχιστον εγώ δεν θα έμπαινα σε αυτή την διαδικασία. Αυτό που πρέπει να επιτύχεις και το έχω πει αρκετές φορές είναι η καλή εφαρμογή των σανίδων πετσώματος (είτε αυτές είναι μύτες είτε με άλλους τρόπους) εκεί εγώ προσεγγίζω το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Ένας απλός τρόπος για να διαμορφώνεις ίδιες τις σανίδες (στην πρύμνη και πλώρη) είναι ο εξής:
Εφόσον έχεις διαμορφώσει την μία σανίδα (είτε αριστερά είτε δεξιά) και πριν την κολλήσεις στην θέση της τοποθετείς αυτήν την διαμορφωμένη σανίδα πάνω σε μία άλλη και διαμορφώνεις την αδιαμόρφωτη σανίδα αναλόγως. Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο σανίδες θα είναι ίδιες όταν κοιτάς το πλοίο από μπροστά (για την πλώρη) και όταν κοιτάς το πλοίο από την πίσω μεριά (για την πρύμνη). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πρώτες σανίδες να πατάνε στο ίδιο σημείο και από την αριστερή αλλά και από την δεξιά πλευρά του πλοίου ώστε να υπάρχει και η ανάλογη συμμετρία.
Για το ηλεκτρονικό φροντιστήριο που ρωτάς, υπάρχουν διάφορα βιβλία (τα γνωρίζεις ήδη) αλλά και το tutorial στο modelshipworld (ήδη το γνωρίζεις και αυτό).
Οι σανίδες για το δεύτερο πέτσωμα νομίζω ότι δεν θα σε δυσκολέψουν (εφόσον πατάνε στο ήδη διαμορφωμένο πρώτο πέτσωμα), αρκεί να είσαι προσεκτικός με την καλή εφαρμογή τους, να προσπαθείς να τις διαμορφώνεις να ταιριάζουν στο απόλυτο. Αυτό δεν είναι δύσκολο, απλά χρειάζεται υπομονή και τρίψιμο σιγά-σιγά.
Την πρώτη σανίδα από το παραπέτο και κάτω προτείνω να την βάλεις ολόκληρη ώστε αυτή η σανίδα να είναι οδηγός για τις υπόλοιπες μιας και υπάρχουν και οι κανονόπορτες. Φρόντισε ώστε η πρώτη σανίδα να πατάει στο ίδιο σημείο και από αριστερά και από δεξιά για λόγους συμμετρίας, οπότε και οι επόμενες θα κάνουν το ίδιο.
Φρόντισε επίσης να μην βάζεις τις σανίδες (ειδικά στην πλώρη) με ολόκληρο το φάρδος τους εάν αυτές δεν πηγαίνουν φυσιολογικά, τρίψε το φάρδος των σανίδων ομαλά (σε κάποιο σημείο έχω ανεβάσει και φωτογραφία από ένα βιβλίο).
Όσον αφορά τις κόλλες οι γνώμες διίστανται, εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις λευκή κόλλα τότε πιάσε τις σανίδες με αυτές τις πινέζες που έχεις (εάν μπορείς να βρεις με λεπτότερη μύτη ακόμη καλύτερα), υπάρχουν και κάποιες πιο ειδικές, αλλά νομίζω ότι και με αυτές που έχεις κάνεις δουλειά.

Ο τρόπος που δείχνει ξένος μοντελιστής με την παραπάνω φωτογραφία είναι όντως καλός. Υπάρχουν όμως και άλλοι όπως έχεις ήδη διαπιστώσει και ο καθένας όπως έχω πάλι ξαναπεί χρησιμοποιεί τον τρόπο που τον βολεύει και που έχει μάθει καλά.

Αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις.

P.S. Όσον αφορά την αληθοφάνεια του μοντέλου αυτή είναι καθαρή άποψη του μοντελιστή. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι δεν νοείται για παράδειγμα Cutty Sark χωρίς τα ύφαλα να έχουν χαλκό και να είναι όλο ξύλο, γιατί έτσι μόνο Cutty Sark δεν θα ήταν. Μερικοί κατασκευαστές κιτ για να μειώσουν το κόστος και για να πλασάρουν ένα πιο φτηνό κιτ από τους ανταγωνιστές πολλές φορές αφαιρούν υλικά από τα κιτ τους ή τα υλικά τους είναι κατώτερης ποιότητας, με άλλα λόγια ότι πληρώνεις παίρνεις και η δική μου άποψη είναι να πληρώσεις αυτό το κιτ που έχει την καλύτερη αληθοφάνεια. Τώρα στην πορεία ο καθένας μπορεί να φτιάξει ότι αυτός νομίζει ότι στο δικό του μάτι είναι καλύτερο.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #334 στις: Απριλίου 24, 2012, 04:47:03 μμ »
Αγαπητέ Βασίλη επικροτώ θερμά την επιστροφή σου.
Σου αναρτώ μια φώτο του σημείου στο οποίο βρίσκομαι κατασκευαστικά.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #335 στις: Απριλίου 25, 2012, 07:19:49 πμ »
Στέργιο χαιρετώ.
Οι "παλιοί" είμαστε όλοι εδώ αλλά...

Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #336 στις: Απριλίου 25, 2012, 04:39:43 μμ »
Στέργιο χαιρετώ.
Οι "παλιοί" είμαστε όλοι εδώ αλλά...
(Image removed from quote.)
Thx
Θανάση χαιρετώ κι εγώ.
Θα ήθελα να κάνω ένα σύντομο σχόλιο σχετικά. Βρίσκομαι στην κατασκευή του 2ου σκάφους μου όπως ξέρεις κι ήδη έχω εκμεταλλευτεί (με την καλή έννοια) την εμπειρία σας και δημόσια και ιδιωτικά σε κάποια στάδια της διαμόρφωσης του σκαριού και σας ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ όσο μπορώ να παρακολουθήσω και διαβάσω διάφορα φόρουμ ή άρθρα έντυπα & ηλεκτρονικά. Σε κάποια σημεία όμως είναι απαραίτητη κάποια έμπειρη παρέμβαση.  Όπως ξέρεις πολύ καλύτερα η κατασκευή ξύλινου σκαριού απαιτήσεων δεν είναι ένα απλό παζλ ή μια lego κατασκευή που απλά θα την αποσυναρμολογήσουμε όταν κάνουμε κάποιο λάθος και θα τη ξαναταιριάξουμε.
Υπάρχουν κομβικά σημεία στην κατασκευή του σκάφους που αν πάρεις το στραβό δρόμο και κάνεις τη λάθος επιλογή, και το σκαρί χάνει κατασκευαστικά αλλά και εσύ που το διαμορφώνεις ή κι άλλοι υποψήφιοι που σε παρακολουθούν και είναι έτοιμοι να αρχίσουν κι αυτοί κάτι αντίστοιχο, απογοητεύονται κι αλλάζουν γνώμη βλέποντας την εξέλιξη του...
Πιστεύω λοιπόν πως παρεμβάσεις απαραίτητες και βασικές θα πρέπει να γίνονται από πιο τους πιο έμπειρους για το καλό όλων. ʼλλωστε γι αυτό αναρτούμε σε forum κι όχι σε gallery, για να υπάρχει κι ο ανάλογος σχολιασμός.
Προσπαθούμε λοιπόν να μάθουμε μόνοι μας αλλά σταδιακά πόσο μακριά μπορούμε να πετάξουμε, αποφεύγοντας όμως πρώτα από όλα το να πέσουμε πριν καν απογειωθούμε.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #337 στις: Απριλίου 25, 2012, 09:04:29 μμ »
Στέργιο θα μου επιτρέψεις  δυο λόγια απόλυτα φιλικά.
Κανείς δεν γεννήθηκε χαρισματικός στον ναυτομοντελισμό. Όλοι έχουμε περάσει από το στάδιο του πρωτόμπαρκου και οι αποτυχίες είναι στο πρόγραμμα για να μην πω κι απαραίτητες.
Πριν ξεκινήσεις ένα μοντέλο θα πρέπει να διαβάσεις αρκετά και τόσο ώστε όλες οι έννοιες-ονοματολογία-τεχνικές να γίνουν κατανοητά.
Στην συνέχεια θα μπορείς να επιλέξεις την μέθοδο κατασκευής που σου φαίνεται καλή, ή απλά έχεις κατανοήσει καλύτερα από άλλες.
Η επιλογή αυτή δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένα επιτυχημένη...Με αυτήν όμως θα ξεκινήσεις το μοντέλο και με αυτήν θα τελειώσεις, όπως κι αν τελειώσεις...Μπορεί και να το βάλεις στην φωτιά, αλλά θα έχεις δεί-μάθει μια μέθοδο. Στο επόμενο μοντέλο, μπορεί να διαλέξεις άλλη μέθοδο ή να παραμείνεις στη πρώτη, στην οποία όμως έχεις την εμπειρία να ελιχθείς.
Δεν πρέπει να υπάρχει «βιασύνη» και «άγχος» γιατί το σίγουρο είναι πως δεν  μαθαίνεις τα πάντα με δυό-τρία μοντέλα.
Η συμμετοχή ή όχι σε forum είναι θέμα πολλών απόψεων...αλλά το μόνο που δεν πρέπει να σε απασχολεί  είναι το τι σκέπτεται κάποιος που παρακολουθεί την παρουσίαση-κατασκευή σου. Ανεξάρτητα με την εξέλιξη της, μην είσαι σίγουρος ότι απογοητεύεται όπως κι ότι ενθουσιάζεται...
Τα forums είναι για να παίρνεις ιδέες-λύσεις κι όχι για να σου «υπαγορεύεται» το κάθε επόμενο βήμα.
Κάθε μοντελιστής έχει τις δικές του εμπειρίες και έχει καταλήξει σε μία τεχνική που καταφέρνει καλύτερα. Δεν μπορεί να μπεί στην σκέψη ενός άλλου, και δεν είναι σίγουρο ότι έχει συναντήσει την δική σου τεχνική, άσχετα με το τι σου προτείνει...(αντιληπτό ότι αναφέρομαι γενικά).
Οι παρεμβάσεις από εμπειρότερους θα πρέπει να ζητούνται όταν έχουμε εξαντλήσει την έρευνα και την μελέτη για να μπορούμε να αντιληφθούμε τις προτάσεις-συμβουλές και να μπορεί να γίνει δημιουργικός διάλογος. Δεν είναι σίγουρο ότι έχουμε την ικανότητα να προχωρήσουμε με την λύση που προτείνουν, Γι'' αυτό και θα πρέπει να έχουν προηγηθεί δικές μας επιλογές.
Κατανοητό ίσως ότι ο τρόπος ζωής δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια χρόνου,  αλλά η αναζήτηση  λύσεων «Kit», όπως και η ολοκλήρωση ενός μοντέλου ως αυτοσκοπός, δεν είναι το ζητούμενο στον μοντελισμό.
Ευχαριστώ
.................................................................

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #338 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:15:59 πμ »
Θανάση γεια σου.
Κατ' αρχάς κανείς δεν έχει την απαίτηση να υπάρχει σε κάθε βήμα του ο έμπειρος μοντελιστής και μάλιστα να είναι υποχρεωμένος να απαντά σε κάθε αίτημα του οποιουδήποτε (όχι ότι είπες εσύ κάτι τέτοιο βέβαια).
Συμφωνώ σε κάποια πράγματα που αναφέρεις αλλά διαφωνώ και σε κάποια άλλα.
Ποιος ο λόγος για παράδειγμα να διαμορφώσω άσχημα τις μπουκαπόρτες μου όταν ακόμη και από τα πρώτα βήματα της μοντελιστικής καριέρας μου μπορεί να παρέμβει κάποιος (εφόσον τον ρωτήσω) και μου δείξει αδρά τον τρόπο; Ή ποιος ο λόγος να χαλάσω την ιστιοφορία του σκάφους μου προσεχώς "πειραματιζόμενος" με την απειρία μου μόνος μου, όταν κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να μου δείξει 1-2 γενικές τεχνικές; Το να πω ότι τα πρώτα 2-3 σκάφη προβλέπεται να πάνε για το τζάκι ή για απόσυρση;
Για τέτοια κομβικά σημεία αναφερόμουν και τα θεωρώ σημαντικά για κάποιον που έχει το χρόνο και τη διάθεση να δείξει κάποια πράγματα ασχέτως της μελέτης που κάνει ο καθένας μας.
Για να παίρνει ιδέες κάποιος τα forums θα πρέπει να συνοδεύονται και από σχόλια και προβληματισμούς κατά τη γνώμη μου σε κάποια τακτικά βήματα της κατασκευής του σκαριού, κι αν θέλουν να εμπνεύσουν και "νεότερους" να μην περιορίζονται μόνο σε ασχολίαστες φωτογραφίες.
Είναι σαν την εκπαίδευση του χειρουργού από το (μη Έλληνα) δάσκαλο του ο οποίος θα του δείξει τα βασικά-κομβικά βήματα της κάθε τεχνικής και πως να αποφεύγει βασικές επιπλοκές και μετά θα τον αφήσει μόνο του να αναπτύξει το όποιο ταλέντο του (το τι κάνει ο Έλληνας, θα σας πω άλλη φορά)....
Δε θέλω απαραίτητα να ικανοποιείται ο μέσος θεατής της κατασκευής μου αλλά θα επιθυμούσα να μην απογοητεύονται οι "νεότεροι" ακόμη κι από μένα στα ξύλινα υποψήφιοι μοντελιστές.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτό που γράφεις, ότι ο τρόπος ζωής δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια χρόνου. Επηρεασμένος κι από αυτό το σχόλιο σου θα προσπαθήσω να φτιάξω το Snake μου σα να ήταν το τελευταίο μου κι όσο κι αν το θεωρείς θράσος θα δοκιμάσω για 3ο να φτιάξω το...Victory!! Θα δούμε.
Σε ευχαριστώ κι εγώ, και τα λέμε προσεχώς.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #339 στις: Απριλίου 26, 2012, 09:23:10 πμ »
Στέργιο δεν θα ήθελα να συνεχίσω το θέμα, γιατί μέσα από την έντονη γραφή και την πρόθεση σου για ένα επόμενο απαιτητικό μοντέλο (παρά το υποθετικό δικό μου θράσος (?)), ερμηνεύω ότι το μήνυμα μου ελήφθη.
Thx   ::kerasma::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #340 στις: Απριλίου 26, 2012, 09:34:16 πμ »
 ::kerasma::
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #341 στις: Ιουλίου 09, 2012, 03:32:06 μμ »

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #342 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 04:33:14 μμ »
Για να μη χανόμαστε τελείως....

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #343 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 06:18:23 μμ »
 ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Νομίζουμε ότι έχεις ξεπεράσει το άγχος, αρκεί να βάζεις πλώρη μελετημένα και με τον τρόπο που βολεύεσαι στο πέτσωμα.
Για τις ασπρίλες της κόλλας φταίει του ότι έχεις βάλει αρκετή ποσότητα, μπορούσες σε κείνα τα σημεία να κολλήσεις με λευκή πιάνοντας την σανίδα με σφικτήρα ή πινέζα.
Επειδή παρακολουθούμε την κατασκευή σου και σε άλλο forum να ξέρεις ότι εάν κάποια στιγμή αποφασίσεις να φτιάξεις καράβι όλο ξύλο να μην πιάνεις τις σανίδες με εκείνες τις λεπτές καρφίτσες γιατί φαίνονται οι τρυπίτσες.
Εάν όμως συνηθίσεις την κύανο θα δεις ότι θα είναι παιχνίδι και θα κάνεις γερές κολλήσεις.
Αλλά τι πειράζει αυτό; Δεν πειράζει καθόλου ειδικά στα σημεία που είναι, χαλκός και βάψιμο θα τα κάνουν αόρατα.
Έχε υπόψη σου ότι και το ξεχείλισμα της λευκής φαίνεται και δεν πιάνει πάνω σε αυτό βερνίκι, το λέμε γιατί η λευκή ξεχειλίζει αρκετά και θέλει καλό καθάρισμα.

Περιμένουμε το κλείσιμο της γάστρας.

Βασίλης και Μαρία Φρεντερίκα

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #344 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 07:33:32 μμ »
::good_job_smilie:: ::good_job_smilie:: ::good_job_smilie::

Νομίζουμε ότι έχεις ξεπεράσει το άγχος, αρκεί να βάζεις πλώρη μελετημένα και με τον τρόπο που βολεύεσαι στο πέτσωμα.
Για τις ασπρίλες της κόλλας φταίει του ότι έχεις βάλει αρκετή ποσότητα, μπορούσες σε κείνα τα σημεία να κολλήσεις με λευκή πιάνοντας την σανίδα με σφικτήρα ή πινέζα.
Επειδή παρακολουθούμε την κατασκευή σου και σε άλλο forum να ξέρεις ότι εάν κάποια στιγμή αποφασίσεις να φτιάξεις καράβι όλο ξύλο να μην πιάνεις τις σανίδες με εκείνες τις λεπτές καρφίτσες γιατί φαίνονται οι τρυπίτσες.
Εάν όμως συνηθίσεις την κύανο θα δεις ότι θα είναι παιχνίδι και θα κάνεις γερές κολλήσεις.
Αλλά τι πειράζει αυτό; Δεν πειράζει καθόλου ειδικά στα σημεία που είναι, χαλκός και βάψιμο θα τα κάνουν αόρατα.
Έχε υπόψη σου ότι και το ξεχείλισμα της λευκής φαίνεται και δεν πιάνει πάνω σε αυτό βερνίκι, το λέμε γιατί η λευκή ξεχειλίζει αρκετά και θέλει καλό καθάρισμα.

Περιμένουμε το κλείσιμο της γάστρας.

Ευχαριστώ παιδιά
αισιοδοξώ πως με το τρίψιμο με ψιλό χαρτί που θα γίνει μετά, τόσο οι τρυπίτσες όσο και οι ασπρίλες θα περιοριστούν σημαντικά, όπως λέει και ο Norman....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #345 στις: Οκτωβρίου 09, 2012, 08:24:39 μμ »
Γι' αυτό το καράβι είπαμε δεν έχει σημασία καλύπτοπται όλα στη γάστρα, απλά το αναφέραμε επειδή σου αρέσει να είναι όλο ξύλο.

Επίσης μόλις τελειώσεις το πέτσωμα ασχολήσου λίγο ώστε να φτιάξεις καλύτερα τις τετράγωνες και παραλληλόγραμμες τρύπες, ώστε να είναι ή τετράγωνες ή παραλληλόγραμμες. Αγάλι - Αγάλι και όχι βιασύνες, κάλιο αργά παρά ποτέ, έχει σημασία η βιασύνη.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #346 στις: Οκτωβρίου 10, 2012, 03:05:15 μμ »
...σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να κάνω τη γάστρα όσο πιο άρτια ως να πρόκειται να μείνει χωρίς χαλκό, μετά θα τη βερνικώσω για εμπειρία και άποψη, και στο τέλος θα μπει και ο χαλκός.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #347 στις: Οκτωβρίου 10, 2012, 04:21:14 μμ »
...σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να κάνω τη γάστρα όσο πιο άρτια ως να πρόκειται να μείνει χωρίς χαλκό, μετά θα τη βερνικώσω για εμπειρία και άποψη, και στο τέλος θα μπει και ο χαλκός.

Να προσέξεις με τα βερνίκια που λες ότι θα βάλεις μήπως και δεν κολλάει μετά καλά ο χαλκός. Πρώτα δοκιμές εκτός πλοίου και μετά εφαρμογή στο πλοίο.

Βασίλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #348 στις: Νοεμβρίου 08, 2012, 02:28:43 μμ »
Με αργούς ρυθμούς κι έχοντας απωθήσει εξαρχής την προοπτική του τζακιού (ως καύσιμο, λόγω λαθών), η κατασκευή συνεχίζεται.

Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #349 στις: Νοεμβρίου 21, 2012, 11:32:05 μμ »
Μετά από συνομιλία με τελειομανή και σαφώς έμπειρο μοντελίστα, αποφάσισα να αναθεωρήσω κατασκευαστικά (revision το λέμε στη δουλειά μου) το φινίρισμα των ήδη βαμμένων με την admiralty red ochre προφίλ των παραπέτων μου, και τελικά είμαι ευχαριστημένος. Η τετράγωνη λίμα μου δούλεψε πυρετωδώς...

Θα ακολουθήσει προφανώς εκ νέου μασκάρισμα και βάψιμο τους.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Tags: hms snake