Αποστολέας Θέμα: EUROFIGHTER 1/72  (Αναγνώστηκε 2421 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
EUROFIGHTER 1/72
« στις: Απριλίου 14, 2011, 09:27:10 πμ »
η δευτερη αποπειρα μου λιγο καλυτερη απο την πρωτη.

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
Απ: EUROFIGHTER 1/72
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 14, 2011, 01:24:13 μμ »
Τασο καλως ηρθες.

Θα μπορεσεις να πετυχεις ενα πολυ καλυτερο αποτελεσμα αν αραιωσεις τα χρωματα που στρωνει το πινελο σου....

Καλα βαψιματα... ::salut::
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:09:18 μμ »
εχεις απολυτο δικιο. δεν τα αραιωνα καθολου.αργησα να το καταλαβω οτι χρειαζεται. μονο τους πυραυλους αριαωσα. το επομενο θα ειναι ακομα καλυτερο

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 15, 2011, 12:20:30 μμ »
Καλως ηρθες φιλε Τασο και καλη αρχη στο μοντελισμο.
Αν θες προμηθευσου χρωματα lifecolor αφου βαφεις με πινελο.Ειναι πιο ευχρηστα και στρωνουν καλυτερα στην επιφανεια.Συνιστωνται για αρχαριους πινελαδες.
Βεβαια αυτη ειναι η γνωμη μου.Ας σε συμβουλευσουν και οι εμπειροτεροι που ειναι πολλοι και προθυμοι να σε βοηθησουν. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 15, 2011, 04:03:17 μμ »
Ένα χέρι το έχεις περάσει ;;;ερώτηση γιατί ούτε και εγώ γνωρίζω...σε ένα άλλο μοντέλο που έφτιαξα χωρίς να το αραιώσω και εγώ καθόλου αλλα δεν μου βγήκε έτσι το χρώμα...μαύρο modelmaster...υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζονται αραίωμα ;;;

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 15, 2011, 09:51:36 μμ »
ναι ενα χερι το περασα .βασικα  τα χρωματα ειναι απλα ακρυλικα απο μαγαζι με ειδη σχεδιου. εκεινο που γυαλιζει περιεργα ειναι μαλον το οτι  εβαλα βερνικι νυχιων αντι για το συγκεκριμενο που χρειαζετε.αλλα το χρωμα γιαα τους πυραυλους το αριαωσα λιγο  . θα δοκιμασω αραιωση στο επομενο. ηδη πηρα ενα phantom και ενα f 16 μολις σημερα .

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 17, 2011, 09:06:57 μμ »
Aπο αυτό που δείχνεις φίλε, βλέπω πως είσαι στα επανα-ξεκινήματα και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Fully καλοπροαίρετα, για να γουστάρεις και το συντομοτερο, πχ βλέπω πως υπάρχει η ανάγκη με τη σειρά κατασκευής αλλά και σε κάθε νέο μοντελιστή στα σύγχρονα α/φη:
(- στο φορουμ εχει απειρα πραγματα και λύσεις, παντα βλεπουμε τι επαιζε πριν αλλα και μετα το κιτ μας)

-συναρμολόγιση πολλές φορές με τη σειρά που μας λεει, ακομα και αν αυτο απαιτεί απο νωρίς, ξενερωτικά αργοσχολες διαδικασίες. Πχ καλυψη καλύπτρας ή το να μη βαλεις κατευθειαν καποια ωραία πλην ευθραυστα μέρη. Καλύπτρα ειδικά, υπομονετικός προς συντηρητικός πρεπει να ναι καποιος.
-ρόδες, οπλισμούς, καθήσματα μπορείς και πρώτα πρώτα να τα ξεκινάς ή να τα φτιαχνεις ανεξάρτητα απ το μοντέλο. Φέρνει αποτέλεσμα και λιγότερα νευρα τη σωστή στιγμή σε όλους believe me.  8)
-λιμαρισματα στα σημεία ενώσεων που γενικά δεν εφάρμοσαν άμεσα στο κόλλημα. Αν εβλεπες κατι απο νωρις, νωρις το φτιάχνεις.
-τρίψημο έπειτα με ντουκόχαρτο ΠΡΙΝ το βάψημο αλλά και κυρίως μετά βαψήματος(το αραίωμα εννοείται και προτείνεται κάργα να πειραματιστείς, με βαφές και νερό) για να λειανθεί το όλον..Ρεαλιστική επιφάνεια δλδ και σε μενα το χω δει,το πινελο θελει υπομονή.
- Μπορείς και στο μεσοδιάστημα να κάνεις και preshading στις γραμμώσεις  για να έχεις πιο βολικό αποτέλεσμα μετά. Με όποιο τρόπο θες. http://www.google.gr/images?q=preshading%20%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CF%89%CE%BD&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=el&tab=wi&biw=1920&bih=888
-σταδιακά στις βαφές να μην τσιγκουνευτείς τα σπρέι η τον αερογράφο αλλά και καλής ποιότητας πινέλα. Να εχεις προαποφασίσει καλό είναι, τα περιγράμματα και τα σχέδια βαφής.
-μετα του εξωτερικού τριψήματος ρίχνεις και γραμμωση με μ.μολυβι ή λεπτό στηλό 0.5 7 ....
-αναλογως τ ειδους χρωμάτων => παιρνεις το αναλογο βερνικι (οχι πολλοί πειραματισμοί σε αυτά  :mrgreen: εχω καψει πολλα ωραία.. ) και περνας σταδιακά 'χέρια' οπου θες.

Αυτα απο μένα, ελπίζω να βοηθήσουν και ευχομαι να μπεις γρήγορα σε αυτοσχεδιασμούς και κολπάκια! Τσέκαρε και την κατηγορία με τα tutorials

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 18, 2011, 01:48:53 μμ »
μια ερωτηση. preshading δεν θα καλυφθει απο το χρωμα κατα το βαψιμο;

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 18, 2011, 02:20:44 μμ »
Preshading γίνεται μόνο όταν βάφεις με αερογράφο :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 18, 2011, 03:44:51 μμ »
Φιλε tasosvf προσπαθησε να προχωρας σταδιακα ενα ενα τα βηματα στο μοντελισμο.Καλο ειναι να μαθαινεις αφου πρωτα πειραματιζεσαι τις πιο ευκολες τεχνικες
και μετα να πηγαινεις στα βαθεια.Δεν χρειαζεται να βιαζεσαι,για το καλο το δικο σου και της τσεπης σου φυσικα.Οσο λιγοτερα κιτ πειραματοζωα εχεις,τοσο καλυτερα :wink:.Preshading μπορεις να κανεις μονο με αερογραφο οπως προανεφερε ο προηγουμενος φιλος αλλα πρωτα θα πρεπει
να προμηθευτεις αερογραφο,να μαθεις να τον χειριζεσαι,να μαθεις αρκετα περι αραιωσης  και συμπεριφορας χρωματων σε αερογραφο,πιεσεις κλπ κλπ.Ειναι σαν να εισαι στην πρωτη ταξη
δημοτικου και να προσπαθεις να λυσεις εξισωση.Αν δεις,πολλοι φιλοι μοντελιστες και μαλιστα με εμπειρια χρονων,δυσκολευονται ακομη με το preshading.
Ο,τι θελεις να το ρωτας.Υπαρχει πολυς κοσμος προθυμος να βοηθαει εδω μεσα,πιστεψε με.Αυτα ειχα να σε συμβουλευσω,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και κατι αλλο...παρε αερογραφο!!Θα σου λυσει τα χερια.
Καλη συνεχεια. :mrgreen: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 18, 2011, 04:30:13 μμ »
I love this club!!!   ::salut::
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 18, 2011, 07:27:39 μμ »
σαν καλο παιδακι του δημοτικου λεω να βαψω τα 2 επομενα παλι με πινελακι. οταν φτασω γυμνσασιο θα δοκιμασω τον αερογραφο και τα αλλα κολπα.για την ωρα λεω ψια πργματα με γραντζουνιες με στεγνο πιινελακι

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 18, 2011, 08:17:44 μμ »
Όταν δοκιμάσεις με αερογράφο θα πετάξεις τα πινέλα :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 18, 2011, 09:35:15 μμ »
λες ε; για να το λενε ολοι κατι θα ξερουν . εγω χρισιμοποιω απλα υδατοδιαλυτα χρωματα. μπορωνα τα ριξω αυτα με αερογραφο;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 18, 2011, 10:06:35 μμ »
Τόσο καλά που δεν θα το πιστεύεις :!: :!: :!: (Φυσικά αρκεί να είναι μοντελιστικά).

Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα (μαζί με πολύ εξάσκηση φυσικά) ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 18, 2011, 11:14:29 μμ »
Τόσο καλά που δεν θα το πιστεύεις :!: :!: :!: (Φυσικά αρκεί να είναι μοντελιστικά).

Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα (μαζί με πολύ εξάσκηση φυσικά) ::keep_mod::

καποια στιγμη θελω να δοκιμασω. αλλαθελω πρωτα να πειραματιστω με τα αραιωματα και μετα να μπω δυναμικα

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 20, 2011, 10:26:04 μμ »
Για το preshading εξακολουθώ να εχω την ίδια άποψη, εφόσον περάσεις επιφάνειες με μαύρο χοντρό μαρκαδόρο ή αναλόγως παίξεις ωστ να μην είναι μια χοντροκοπιά. Αν τρέμει τ χέρι ας πούμε λίγο εκούσια..  :mrgreen:
Έπειτα αν κάνεις πολλά λεπτά χέρια με πινέλο και στρωθεί ομοιόμορφα δε βλέπω ποια η διαφορά. Αν μεσολαβούν και ελαφρά περάσματα με ντουκόχαρτο ή επαναπεράσματα με το μαρκαδόρο διαρκείας n.p.

Πειραματιζόμεθα και λέμε κάτι παραπάνω, τώρα οι συνάδελφοι δεν ξέρω αν με διαψεύδουν. Πάντως τον πόνο μου τον είπα  :lol:

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 21, 2011, 12:37:30 μμ »
Για το preshading εξακολουθώ να εχω την ίδια άποψη, εφόσον περάσεις επιφάνειες με μαύρο χοντρό μαρκαδόρο ή αναλόγως παίξεις ωστ να μην είναι μια χοντροκοπιά. Αν τρέμει τ χέρι ας πούμε λίγο εκούσια..  :mrgreen:
Έπειτα αν κάνεις πολλά λεπτά χέρια με πινέλο και στρωθεί ομοιόμορφα δε βλέπω ποια η διαφορά. Αν μεσολαβούν και ελαφρά περάσματα με ντουκόχαρτο ή επαναπεράσματα με το μαρκαδόρο διαρκείας n.p.

Πειραματιζόμεθα και λέμε κάτι παραπάνω, τώρα οι συνάδελφοι δεν ξέρω αν με διαψεύδουν. Πάντως τον πόνο μου τον είπα  :lol:

το δοκιμασα με το μαρκαδορο αλλα τζιφος . καλυπτεται απο το χρωμα τελειως

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 21, 2011, 01:37:01 μμ »
Συγνώμη που επιμένω αλλά χωρίς αερογράφο δουλειά δεν γίνεται :(. Και εγώ πρόσφατα ξεκίνησα να χρησιμοποιώ αερογράφο και κατάλαβα ότι τόσο καιρό με τα πινέλα απλά έπαιζα :!:

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 21, 2011, 02:00:53 μμ »
Συγνώμη που επιμένω αλλά χωρίς αερογράφο δουλειά δεν γίνεται :(. Και εγώ πρόσφατα ξεκίνησα να χρησιμοποιώ αερογράφο και κατάλαβα ότι τόσο καιρό με τα πινέλα απλά έπαιζα :!:

καλα κανεις πρεπει να οργανωθω σιγα σιγα

Tags: ef 2000 eurofighter