Αποστολέας Θέμα: F/A-18 1/72  (Αναγνώστηκε 1570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
F/A-18 1/72
« στις: Απριλίου 14, 2011, 09:20:50 πμ »
καλημερα ειμαι εντελως νεος στην παρεα.ειχα πολλα χρονια να ασχοληθω αλλα πριν απο λιγο καιρο ξεκινησα παλι να συναρμολογω. ειμαι στα πρωτα του βηματα οποτε δεν  θα δειτε και την καλυτερη ποιοτητα . απλα προσπαθω  για το καλυτερο

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Απ: F 18 1/72
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:02:02 πμ »
Καλήμερα Τάσο,
και εγώ καινούριος είμαι...είναι πολύ καλό!ʼλλωστε πρέπει να σκεφτούμαι ότι όλοι από κάπου ξεκίνησαν και κανείς δεν γεννήθηκε μαθήμενος!Το θέμα είναι να μάθουμε και να προοδεύουμε...Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:14:13 πμ »
Καταρχήν καλωσήρθες στην παρέα μας Τάσο  :wink: Καλά έκανες και ξανα-ξεκίνησες το μοντελισμό  :lol: Και γώ αλλά και πολλοί ακόμα συμφορουμίτες ξαναξεκινήσαμε μετά από πολλά χρόνια αποχής και δε το μετανοιώσαμε!Όσο για το μοντέλο σου,είναι μία καλή προσπάθεια για αρχή αλλά έχει αρκετές ατέλειες όπως θα ξέρεις κι ο ίδιος.Συμβουλή μου να ξεκινήσεις να διαβάζεις κατασκευαστικά topic συμφορουμιτών και να αφομοιώνεις τεχνικές πάνω στην κατασκευή,στο βάψιμο και γενικότερα σε τεχνικές και θα δείς ότι σιγά-σιγά θα φτιάχνεις ''παπάδες''  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:23:28 πμ »
  Καλή αρχή λοιπόν.Πολλές βελτιώσεις χωράνε στο μοντέλο σου,όπως βέβαια και στα μοντέλα όλων μας.

Όμως πραγματικά μου έκανε εντύπωση η μίξη Καναδικών και Ελβετικών σημάτων..........Θέλει περισσότερη προσοχή και λιγότερη.....βιασύνη.

Περιμένουμε να δούμε το επόμενο......... :)

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:45:43 πμ »
Καλή επιστροφή σου εύχομαι.

Στο μοντέλο σου χωράνε αρκετές βελτιώσεις. Εγώ πρόσφατα ξεκίνησα μετά από 13 χρόνια απουσίας από το χόμπυ.

Πρίν ξεκινήσω διάβασα αρκετά topics και άρθρα που με βοήθησαν αρκετά. Το αποτέλεσμα του μοντέλου μου είναι αυτό:

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18004.0.html

Πριν βέβαια πειραματίστικα σε ένα μοντέλο σε πολλές τεχνικές. Το αποτέλεσμα πιστεύω είναι καλό. Θα δεις ότι όλα τα παιδιά εδω μέσα θα σε βοηθήσουν πολύ όπως βοήθησαν και εμένα. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::welcome_model:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 14, 2011, 01:26:01 μμ »
Τασο μια χαρα ειναι...

καλα κωληματα| βαψηματα

AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:18:35 μμ »
ευχαριστω για τα σχολια σας . τα παντα ειναι καλοδεχουμενα. εδω γραφτηκα για να μαθω απο τα λαθη μου  που μονο σε ενα τετοιο  φορουμ  θα τα εντοπισω. τα χοντρα τα ειδα και μονος . οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα ομως.

πχ αυτο ηταν το πρωτο και ηταν  ψιλοαποτυχια. εκανα  βλακεια με τα αυτοκολητα του καναδα και μετα εβαλα και της ελβετιας.χιχι.  . το επομενο δεν  θα αργησει κ. αι πολυ. λεω για κανενα phantom  η  F16

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:21:13 μμ »
ευχαριστω για τα σχολια σας . τα παντα ειναι καλοδεχουμενα. εδω γραφτηκα για να μαθω απο τα λαθη μου  που μονο σε ενα τετοιο  φορουμ  θα τα εντοπισω. τα χοντρα τα ειδα και μονος . οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα ομως.

πχ αυτο ηταν το πρωτο και ηταν  ψιλοαποτυχια. εκανα  βλακεια με τα αυτοκολητα του καναδα και μετα εβαλα και της ελβετιας.χιχι.  . το επομενο δεν  θα αργησει κ. αι πολυ. λεω για κανενα phantom  η  F16
Φάντομ και ''Γεράκια'' υπάρχουν πολλά και απίστευτα στις κατασκευές.Διάβασε τα πόστ και προσπάθησε να κάνεις copy-paste τις τεχνικές.Σιγά-σιγά,με υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρεις Τάσο  :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 14, 2011, 10:52:55 μμ »
Τάσο, σε γενικές γραμμές για πρώτη προσπάθεια και σε μικρή κλίμακα καλά τα πήγες, δεν υπάρχει αποτυχία, μόνο η αφετηρία για να βελτιώνεσαι...

Να είσαι τσιγγούνης με το χρώμα, καλύτερα να περνάς πολλά χέρια αραιού χρώματος παρά ένα χοντρό. Να αραιώνεις το χρώμα σου με το κατάλληλο διαλυτικό. Ποτέ να μην το χρησιμοποιείς πυκνό, πάντα να το ανακατεύεις καλά πριν βάψεις.

Τα σήματα πρέπει να περνιούνται σε γκλος (γυαλιστερή επιφάνεια) για να μην ασημίζουν και να κάθονται καλά. Γι' αυτό πριν περάσουμε σήματα βερνικώνουμε ή παρκετινάρουμε το μοντέλο.

Θα είχες αποφύγει πολλά λάθη στα χρώματα αν έψαχνες φωτογραφίες, πχ στο google ή σε πιο ειδικά σάιτ.

Η υπομονή ανταμείβεται, η βιασύνη τιμωρείται...

Για αρχή αυτά... Στο φόρουμ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με γνώσεις και δεξιότητες που μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι... Διάβασε, διάβασε και ρώτα.. Χαμμένος δεν θα βγεις, κανείς δεν θα σε επικρίνει γιατί δεν ξέρεις κάτι...

Προχώρα στο επόμενο και κάποια στιγμή στο μέλλον πιστέυω θα κοιτάς το 18αράκι σου και θα γελάς με την αρχή που έκανες και το που έφτασες...

Απλά να ξέρεις ότι είσαι υποχρεωμένος στο μέλλον να ξαναφτιάξεις ένα φου 18 βάζοντας όλη σου την μαστοριά και όσα έχεις μάθει μέχρι τότε..  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

::welcome_model:: ::keep_mod:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:02:01 μμ »
Συμφωνώ με τον φίλο Νίκο (gtdeath) Χ1000 :D

Αποσυνδεδεμένος tasosvf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 15, 2011, 09:56:54 μμ »
το το συγκεκεριμενο ηταν λιγο αρπα κολα. σιγα σιγα οργανονομαι. ελπιζω στο μελον να κατεφερω σετ μεγαλυτερη  κλιμακα για να δωσω λεπτομεριες. α και μια ερωτηση .αγορασα και ενα ακρυλικο rust για να δωσω λιγο σκουρια .θελω λιγο βοηθεια στο πως να την αποδωσω

Tags: f-18 f/a-18 hornet