Αποστολέας Θέμα: Merkava Mk. 4 LIC  (Αναγνώστηκε 17229 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Merkava Mk. 4 LIC
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:30:34 μμ »
Ευχαριστώ Περικλή... Για τις μπίλιες δίνει μισές σφαίρες πλαστικές που τις κολλάς και στις δύο όψεις... Απλά επειδή είναι στα δέντρα και πρέπει να τις ξυρίζεις από το δέντρο και είμαι κουρασμένος θα το κάνω άλλη μέρα αυτό...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:54:49 μμ »
Τώρα όμως που κόλλησες τις βάσεις για τις μπίλιες θα κουραστείς πολύ για να κολλήσεις τα πλαστικά κομμάτια.
 :wink:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 14, 2011, 11:57:55 μμ »
Δεν έχω κολλήσει τον πύργο... Μια χαρά δουλεύονται... Το σκέφτηκα πριν προχωρήσω...  :wink:

Α και μια συμβουλή... Η καλύτερη σειρά για να κολληθούν τα κομμάτια με τις αλυσίδες είναι, 5,7,6,4,8,3,2,1,9,10...

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 20, 2011, 07:34:31 μμ »
Μετα απο αρκετο ψαξιμο σχετικα με το χρωμα βρηκα τα εξεις:
Σαν FS ειναι το 36134, το οποιο βρισκετε στη Lifecolor και ειναι το ua035. Επεισης βγαινει με 50% XF-20 + 50% XF-57 απο tamiya αλλα επειδη tamiya δεν εχω δεν ξερω αν ειναι σωστο.
Απο humbrol βγαινει με τον εξεις συνδιασμο: 50% 164 + 20% 163 + 15% 62 + 15% 121. Εκανα μια δοκιμη και μου φαινετε αρκετα σωστο κρινοντας απο καποιες φωτο του πραγματικου ενω απο αλλες πολυ λαθος. Επεισης σωστο λενε ειναι το 84 της humbrol το οποιο δεν εχω στα χερια μου να δοκιμασω. Τελος για πριν το 1973 σωστο λενε πως ειναι το 72 της humbrol.
Αν καποιος ξερει καλυτερα ας το πει μιας και θα φτιαξω και γω το merkava iv και ακομα δεν εχω καταληξει στο ποιο ειναι τελικα το σωστο χρωμα ή συνδιασμος κατα προτιμηση απο humbrol. (Λογο του οτι ειναι δυσκολη η ευρεση αλλης εταιριας).

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 20, 2011, 11:15:20 μμ »
Αν καποιος ξερει καλυτερα ας το πει μιας και θα φτιαξω και γω το merkava iv και ακομα δεν εχω καταληξει στο ποιο ειναι τελικα το σωστο χρωμα ή συνδιασμος κατα προτιμηση απο humbrol. (Λογο του οτι ειναι δυσκολη η ευρεση αλλης εταιριας).

Επειδή το χρώμα και στα πραγματικά (πέρα από τη σκόνη) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται σχεδόν τρείς διαφορετικοί χρωματισμοί, καλή επιλογή ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 20, 2011, 11:47:56 μμ »
Με τα ισραηλινά άρματα ότι και να κάνεις μέσα είσαι.
 :wink:
Μέχρι και olive drab έχω δίνει βαμμένο τεθωρακισμένο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 10:52:40 μμ »
Επειδή σήμερα μάλλον κοιμούνται οι θεοί, εγώ τελείωσα τη συναρμολόγηση, μένουν κάποια συμμαζέματα, τα συρματόσχοινα και τα προστατευτικά των μπροστινών προβολέων και πάμε βαφείο. Οι μπίλιες στις αλυσίδες θα συμμαζευτούν κι άλλο για να μην φαίνεται το χώρισμα στη μέση.

Μερικές ερωτήσεις, τις οποίες θα ψάξω κι εγώ αλλά μπας και κάνω και κάτι σωστό κι όχι υποθέσεις:

Υπάρχουν πουθενά τίποτε καλώδια που να πηγαίνουν στο συζυγές πολυβόλο πάνω από το πυροβόλο;

Σε μερικές φωτογραφίες είδα ένα μαραφέτι που έμοιαζε με αντίμετρα ή ενεργή προστασία. Ένα κυλινδρικό αντικείμενο, στηριγμένο πίσω από την αριστερή θυρίδα του πύργου, μου έμοιαζε σαν chuff ή κάτι για προστασία από IR...

Φορτώματα να του βάλω; Πόσο πιθανό είναι ένα άρμα για μάχη σε πόλη να κουβαλάει συμπράγκαλα επάνω;

Πώς να βάψω τις ερπύστριες; Κατευθείαν κάποιο ερημί- αμμώδες χρώμα ή μαύρο μεταλλικό και μετά λέρωμα;

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 10:57:39 μμ »
Εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω στα ερωτήματα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: αλλά θέλω να πω ότι η δουλειά σου φαίνεται πολύ καθαρή :wink:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 11:22:54 μμ »
Νικολα η κατασκευη ειναι αψογη.Μοναδικο ζητημα το οποιο δεν σου εχει παει καθολου καλα ειναι οι μπιλιες του πυργου.
Μαλλον πρεπει να βρεις λυση εκ του εξωτερικου η να σκρατσαρεις με ψιλη αλυσσιδα και μπιλιες απο κυνηγετικο φυσσιγι.
Σε κινηση εντος πολεων δεν εχουν φορτωματα.
Αυτο που ειδες αποκαλειται android ειναι συσκευη ECM και αυτος που το εβγαζε δυστυχως ειναι πλεον εκτος ζωης.
Αν βρεις κανενα πεστο μου και μενα το ψαχνω.
Για τις ερπυστριες η αρχη με να dark earth και μετα παιχνιδι
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 11:30:01 μμ »
Για τις ερωτήσεις σου αρκετά σου είπε ο Περικλής, περίμενε να σου απαντήσει ακόμα και κανένας άλλος πιο ειδήμων εβραιο-αρματολόγος. Σ'αυτό που θα απαντήσω εγώ και είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ, απέφευγε οποιουσδήποτε μεταλλικούς τόνους στις ερπύστριες. Τις συγκεκριμένες θα έλεγα να τις βάψεις με ένα σκούρο γκρι με κάμποσο καφέ μέσα ή και dark earth και πάλι είπε ο Περι, μετά wash με raw umber και μετά πολύ σκόνισμα και προσθήκη μεταλλικών τόνων μόνο στις ακμές των πέδιλων, άντε με ένα μολυβάκι.  :wink: Καλή συνέχεια.  ::salut::

ΥΓ κοίτα που είναι πανέμορφο και το άτιμο το IV LIC, όχι τίποτ'άλλο θα μας κολλήσει κανα κουσούρι τώρα στα γεράματα  :lol:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 11:38:45 μμ »
Περικλέα το βρήκα, λέγεται windbraker ή droid ... Και το βγάζει η καλή μας η voyager σε φωτοχαραγμένο:

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=PE%20A267  ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 11:41:33 μμ »
Για τις ερωτήσεις σου αρκετά σου είπε ο Περικλής, περίμενε να σου απαντήσει ακόμα και κανένας άλλος πιο ειδήμων εβραιο-αρματολόγος. Σ'αυτό που θα απαντήσω εγώ και είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ, απέφευγε οποιουσδήποτε μεταλλικούς τόνους στις ερπύστριες. Τις συγκεκριμένες θα έλεγα να τις βάψεις με ένα σκούρο γκρι με κάμποσο καφέ μέσα ή και dark earth και πάλι είπε ο Περι, μετά wash με raw umber και μετά πολύ σκόνισμα και προσθήκη μεταλλικών τόνων μόνο στις ακμές των πέδιλων, άντε με ένα μολυβάκι.  :wink: Καλή συνέχεια.  ::salut::

ΥΓ κοίτα που είναι πανέμορφο και το άτιμο το IV LIC, όχι τίποτ'άλλο θα μας κολλήσει κανα κουσούρι τώρα στα γεράματα  :lol:
ευχαριστώ, κατάλαβα... Γαιώδη χρώματα και μόνο τα σημεία που τρίβονται και μένουν καθαρά...  :wink:

Είναι αρματάρα...  :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 04, 2012, 11:57:34 μμ »
Είναι αρματάρα...  :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
Καλά το λέω εγώ :twisted: είσαι διχασμένη προσωπικότητα  :mrgreen: μην τ'αφήνεις έτσι, να το κοιτάξεις.  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 12:11:59 πμ »
Νικόλα καλή συνέχεια....

μανάρι θα βγεί  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 12:38:39 πμ »
Αγαπούλα, καθαρή κατασκευή σε θέμα φετίχ :twisted: :mrgreen:
Οι προλαλήσαντες νομίζω σε κάλυψαν στις ερωτήσεις σου. Απλά να συμπληρώσω πως ωραίο χρωματάκι για αρχικό χρώμα στις ερπύστριες, είναι μια μίξη 50/50 Νato black/Νato brown της Tamiya. Για να πάρεις μια ιδέα κοίτα εδώ τα φορεία της δρεζίνας που φτιάχνω :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 08:33:27 πμ »
Αγαπούλα τους μου φαίνεται ότι το γύρισες και εσύ στη λασπουριά...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 12:08:56 μμ »
Καλώς τα, τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα! Σχιζοειδής προσωπικότητα μας βγήκες, αλλά μια χαρά τα πας τα άρματα. Πολύ ωραίο θέμα διάλεξες. Περιμένω τα μπογιατίσματα να σε χαρώ.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 09:35:49 μμ »
Ψταγαπούλα το ξέρουμε τι ομάδα είσαι δεν χρειάζεται να μας το δείχνεις και στο mousepad ::glossa::

Καλά πας προχώρα :wink:

Spoiler (hover to show)

type less model more

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 05, 2012, 09:51:49 μμ »
Βρε παιδιά... Αφού σας το έχω πει: Πνευματικά ασταθής η περίπτωσή μου....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αγαπούλα τους μου φαίνεται ότι το γύρισες και εσύ στη λασπουριά...
Λάσπη δεν θα έχει ούτε σταγόνα... Σκόνη όμως....  ::glossa:: ::glossa::

Οι προλαλήσαντες νομίζω σε κάλυψαν στις ερωτήσεις σου.
Μόνο για τα καλώδια μου έμεινε η απορία αλλά ψάχνω φωτογραφίες...  :wink: ::salut::

Καλώς τα, τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα! Σχιζοειδής προσωπικότητα μας βγήκες, αλλά μια χαρά τα πας τα άρματα. Πολύ ωραίο θέμα διάλεξες. Περιμένω τα μπογιατίσματα να σε χαρώ.
Τι λέει ο λαός; Η τρέλα δεν πάει στα βουνά.... Ε κι εγώ θαλασσινός έγινα...  :mrgreen: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 26, 2013, 12:55:07 πμ »

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #70 στις: Μαΐου 26, 2013, 09:07:17 πμ »
Μάλιστα,είναι αυτό που λέμε βουβός κινηματογράφος...
Λογάκια δεν έχει η ταινία :?: :?: :?:
 ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #71 στις: Μαΐου 26, 2013, 09:30:51 πμ »
Ε, εντάξει... 3000 λέξεις έβαλε. Τι άλλο να πει;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #72 στις: Μαΐου 26, 2013, 09:34:06 πμ »
Ομορφο. Βαρετό ακόμα σαν εικόνα αλλά όμορφο. Πιο χρώμα χρησιμοποίησησες; Επίσης νομίζω πως στο πίσω μέρος του πύργου η μεσαία κουκουνάρα έχει μείνει με το γαζί από το καλούπι, ρίξε μια ματιά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #73 στις: Μαΐου 26, 2013, 11:20:46 πμ »
Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη δουλειά έως τώρα! ::thumbleft:: Θα ήθελα όμως να σου υπενθυμίσω κάτι  ::sprechende_015::: Σύμφωνα με τον απόλυτο ειδικό Michael Mass, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον Ισραηλινό στρατό και έχει δώσει και τα φόντα του σε πολλές εταιρείες όπως Meng, Legend για την κατασκευή υπό κλίμακα σύγχρονων Ισραηλινών αρμάτων επιμένει ότι τα χρώματα των Merkava δεν υπήρξαν ποτέ πράσινα. Το πιο κοντινό χρώμα είναι το Hu84 (ή Vallejo Model Color 821 ή και ακόμα και το 886) και έχει μια απόχρωση καφέ-ερημί. Για πιο παλιά άρματα, με περισσότερη έκθεση στον ήλιο, με το χρώμα να έχει ξεθωριάσει λόγω πολυκαιρίας το χρώμα είναι Ηu72, που έχει μια απόχρωση πιο ανοιχτού γκρί-ερημί και παραθέτω το topic: http://www.idf-modelling.com/forum/viewtopic.php?f=55&t=240, το οποίο ελπίζω να ανοίγει! Πιο συγκεκριμένα το 5ο post κατά σειρά!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #74 στις: Μαΐου 26, 2013, 12:48:46 μμ »
Πιο χρώμα χρησιμοποίησησες; Επίσης νομίζω πως στο πίσω μέρος του πύργου η μεσαία κουκουνάρα έχει μείνει με το γαζί από το καλούπι, ρίξε μια ματιά.

Το χρώμα είναι Molak khaki drab 1159M ξανοιγμένο με μερικές σταγόνες κίτρινο. Και οι υπόλοιπες κουκουνάρες θέλουν καθάρισμα, βρήκα τις σημειώσεις μου αφότου το έβαψα και τώρα πρέπει να ξαναβαφτούν. Ας πρόσεχα... Βέβαια βάφονται άλλο χρώμα από το βασικό :mrgreen:

Tags: merkava idf