Καλημέρα σας και πάλι μετά από αρκετό καιρό!
Έχω αφήσει το σκαρί μου στη φάση του ασταρώματος. Αφού έκανα όλες τις διαδικασίες τριψίματος, προετοιμασίας, ασταρώματος, δημιούργησα μία πολύ όμορφη και λεία επιφάνεια έτοιμη να υποδεχτεί τη βαφή! Στο σημείο αυτό τις προηγούμενες φορές μου δημιουργούνταν οι ρωγμές κατά μήκος της καρίνας στα σημεία ένωσης των σανίδων μεταξύ τους.
Το ίδιο παιδιά έγινε και τώρα!!!

Προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να το προκάλεσε, έχω πάντα στο μυαλό μου και τις παρατηρήσεις-συμβουλές από τα σχόλια όλων των φίλων του φόρουμ!
Συμπέρασμα: στο υπόγειο που έχω σαν εργαστήρι έχει κατά καιρούς υπερβολική υγρασία. Τα σανιδάκια του καραβιού "ρουφάγαν" πάρα πολύ νερό, με αποτέλεσμα όταν περνούσα το primer και στη συνέχεια άφηνα το καράβι να στεγνώσει στον καθαρό αέρα και μετά σε ένα χώρο με μπόλικο φως και χωρίς υγρασία, λόγω εξατμίσεως της υγρασίας από τις σανίδες, τα σανιδάκια άνοιγαν!
Το θέμα είναι τώρα πως θα συνεχίσω, μιας και δεν έχω για τέταρτη φορά να μπω στη διαδικασία τριψίματος-ασταρώματος. Σκέφτομαι λοιπόν να το βάψω όπως είναι, χρησιμοποιώντας ελαφρώς αραιωμένο ή καθόλου αραιωμένο χρώμα, με πινελάκι. Οι ρωγμές δεν είναι και τόσο μεγάλες και πιστεύω ότι θα καλυφθούν πλήρως από τα 2-3 χέρια του χρώματος και του διάφανου προστατευτικού βερνικιού στο τέλος της κατασκευής!
Τι λέτε εσείς;
ΥΓ: θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφίες καλής ποιότητας ώστε να φαίνονται οι ρωγμές και το μέγεθός τους, τόσο σε μήκος όσο και σε πάχος!