Αποστολέας Θέμα: Testors P-51D Mustang 1/48  (Αναγνώστηκε 982 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stukas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο ΚΡΗΤΗ
Testors P-51D Mustang 1/48
« στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:06:37 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από 13 χρόνια αποχής αποφάσισα να επανέλθω στο άθλημα..

Μετά λοιπόν από αρκετό διάβασμα και πολλά βίντεο θεωρώ ότι είμαι σε καλό δρόμο. Πριν αρχίστε τη σκληρή κριτική να σας πω μόνο ότι αερογράφο δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτε στο παρελθόν και οι τεχνικές preshading και weathering ήταν τελείως άγνωστες λέξεις στο λεξιλόγιο μου.

Γνωρίζω ότι έχω κάνει κάποια λάθη αλλά να είστε σίγουροι πως το επόμενο θα είναι πολύ καλύτερο.

Όσο για το κιτ.. είναι ένα απαράδεκτο κιτ της TESTORS (http://www.testors.com/product/145059/590/_/148_P-51D_Mustang)
P 51 D Mustang στην 1/48
Η χάραξη είναι εξωτερική και η λεπτομέρεια σε cockpit, landing gear κτλπ ανύπαρκτη!
Σε γενικές γραμμές είναι ένα DON''T BUY kit!!!!!!

live fast... die young!

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Testors P 51 D Mustang 1/48
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2011, 12:12:49 πμ »
 Καλώς ήρθες στην παρέα μας, και καλή επανεκκίνηση στο χόμπυ!

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο κιτ, αλλά 1-2 πραγματάκια είναι που θέλουν προσοχή από την επόμενη δουλειά και μετά.

Πρώτα πρώτα, πρόσεχε τις ενώσεις σου, στη ράχη της ατράκτου διακρίνω ένα αρκετά μεγάλο κενό, σαν να έχει ανοίξει στο σημείο εκείνο. Μπορεί και να μην ήταν απλά αρκετά δυνατή η συγκόληση. Το ίδιο και στο σημείο ένωσης πτερύγων με την άτρακτο, αν κι εκεί είναι πιο μικρό το κακό.

Έπειτα, σε κάποια σημεία γενικά, θέλει λίγο παραπάνω προσοχή. Για παράδειγμα, οι καπνιές των όπλων φαίνονται σαν λεκές από διαρροή λαδιού, το ίδιο συμβαίνει και με τις φθορές από τα καυσαέρια του κινητήρα.

Κατα τ'άλλα το μεταλλικό βάψιμο δεν απέχει πολύ από το άριστο, τα σήματα έχουν κάτσει καλά - μερικές που φαίνονται να ασημίζουν μάλλον φταίει το φλάς της μηχανής. ʼ! Και μια που την ανέφερα, προσπάθησε να βελτιώσεις λίγο τον τρόπο λήψης των φωτογραφειών σου, εστίαση, φωτισμός κτλ. Είναι κρίμα αργότερα μετά από τον χρόνο και κόπο που ρίχνεις σε μια κατασκευή να μην διακρίνεται καθαρά το αποτέλεσμα! Ένας καλός οδηγός είναι εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1986.0.html   :wink:

Βάστα γερά, με καναδυο ακόμα κιτ θα πάρεις τα πάνω σου! Keep modeling!  ::salut::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Stukas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο ΚΡΗΤΗ
Απ: Testors P 51 D Mustang 1/48
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 29, 2011, 12:39:05 πμ »
Καλώς ήρθες στην παρέα μας, και καλή επανεκκίνηση στο χόμπυ!

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο κιτ, αλλά 1-2 πραγματάκια είναι που θέλουν προσοχή από την επόμενη δουλειά και μετά.

Πρώτα πρώτα, πρόσεχε τις ενώσεις σου, στη ράχη της ατράκτου διακρίνω ένα αρκετά μεγάλο κενό, σαν να έχει ανοίξει στο σημείο εκείνο. Μπορεί και να μην ήταν απλά αρκετά δυνατή η συγκόληση. Το ίδιο και στο σημείο ένωσης πτερύγων με την άτρακτο, αν κι εκεί είναι πιο μικρό το κακό.

Έπειτα, σε κάποια σημεία γενικά, θέλει λίγο παραπάνω προσοχή. Για παράδειγμα, οι καπνιές των όπλων φαίνονται σαν λεκές από διαρροή λαδιού, το ίδιο συμβαίνει και με τις φθορές από τα καυσαέρια του κινητήρα.

Κατα τ'άλλα το μεταλλικό βάψιμο δεν απέχει πολύ από το άριστο, τα σήματα έχουν κάτσει καλά - μερικές που φαίνονται να ασημίζουν μάλλον φταίει το φλάς της μηχανής. ʼ! Και μια που την ανέφερα, προσπάθησε να βελτιώσεις λίγο τον τρόπο λήψης των φωτογραφειών σου, εστίαση, φωτισμός κτλ. Είναι κρίμα αργότερα μετά από τον χρόνο και κόπο που ρίχνεις σε μια κατασκευή να μην διακρίνεται καθαρά το αποτέλεσμα! Ένας καλός οδηγός είναι εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1986.0.html   :wink:

Βάστα γερά, με καναδυο ακόμα κιτ θα πάρεις τα πάνω σου! Keep modeling!  ::salut::

το κενό της ράχης υποτίθεται πως πρεπει να υπάρχει για να ανοιγει η καλύπτρα προς τα πίσω....
όσο για τα φτερά.... ήθελε πολύ τσιμέντο (μ@@@@κια.. κιτ..) αλλα ειναι τεχνική που επισης δεν εχω κάνει ποτε και δεν ήθελα να δοκιμάσω απο τώρα.

τα σήματα δεν έχουν κάτσει καλά  :( :( :( για κάποιο λογο δεν απορωφήθηκαν και δεν φένετε η χάραξη..
για τις λήψεις... θα βολευτούμε όλοι προς το παρών στις ικανότητες του iphone καθως και οι δύο μηχανες μου είναι μόνιμα παρκαρισμενες στο γραφείο (εργασία) ...
live fast... die young!

Tags: