Αποστολέας Θέμα: Πλαστικό ιστιοφόρο ή τανκερ  (Αναγνώστηκε 9157 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Πλαστικό ιστιοφόρο ή τανκερ
« στις: Μαρτίου 28, 2011, 03:50:08 μμ »
καλημέρα σε όλους....
Η ανάγκη με έκανε να ποστάρω σε αυτό το τοπικ και να παρατήσω τα αγαπημένα μου πετούμενα..
Spoiler (hover to show)

Ενας φίλος με αγγάρεψε να του φτιάξω κάποιο πλεούμενο , να το βάλει στο γραφείο που έχει ανοίξει σαν νηογνώμονας...
Επειδή τα χεράκια μου , δεν το΄χουν καθόλου το ξύλινο , θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

Αγοράζοντας κάποιο πλαστικό κιτ (πχ της Ρεβελ αυτο που φαινεται παρακάτω)

1) πόσο εύκολη και πιστή είναι χρωματικά  η αναπαράσταση του ξύλου ?  ( κατανοώ ότι παίζει και η ικανότητα του μοντελιστή, απλά ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι χρώματα για ξύλο παίζουν στην αγορά, ούτε εχω δει κάποια ζωντανα μοντέλα  ενω και στις φωτός δεν βγάζω άκρη..)..
2) για έναν μέτριο αεροπλανικό μοντελιστή  , που όμως είναι εντελώς  αρχάριος στα πλεούμενα, απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για να περάσω από το ένα είδος  κατασκευής στο  άλλο?
3) Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο ( είτε ενα ιστιοφόρο, είτε ενα τανκερ )  που να συνδυάζει μια σχετική  απλότητα αλλά  να μπορεί να σταθεί ως δώρο σε κάποιο επαγγελματικό χώρο ? ( σιγά σιγά τα φάσκελα στην ερώτηση αυτή παιδιά...)

Ανυπόμονος για τις απαντήσεις  σας..

::salut::

Αποσυνδεδεμένος StavreasGR

• Scale 1/144
  • *
Απ: πλαστικό ιστιοφόρο ή τανκερ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 28, 2011, 04:55:23 μμ »
- το "εύκολο" είναι σχετικό. υπάρχουν τεχνικές για να αναπαραστήσεις ξύλο με χρώματα πανω σε πλαστική επιφάνεια αλλά χρειάζονται αρκετή δουλειά.
για ενα καραβι σαν αυτο που δείχνεις δεν εχεις πρόβλημα γιατι ολες οι επιφανειες του ειναι βαμένες με "λαδομπογιά"

- δεν θα έχεις πρόβλημα. αρκεί να εισαι προσεκτικός και τυπικός σε όσα ξέρεις : πιστή ΄τηρηση των οδηγιών, δοκιμές, μεθοδικότητα

- η μεσαία ή η μεγάλη σειρά ιστιοφόρων απο Revell και Heller εχουν πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια

καλή τύχη

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Πλαστικό ιστιοφόρο ή τανκερ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 28, 2011, 05:00:15 μμ »
Για αρχή αποφάσισε τα λεφτά που διαθέτεις.

Ένα ιστιοφόρο είναι πάντα πολύ πιο εντυπωσιακό από ένα τάνκερ άρα θα σου πρότεινα το πρώτο...

Περιμένω να απαντήσεις τον προϋπολογισμό για να συζητήσουμε τα μοντέλα που μπορείς να πάρεις...

Αν είσαι Αθήνα μπορούμε να το φτιάξουμε μαζί και να βοηθάνε και οι υπόλοιποι του φόρουμ...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 28, 2011, 05:17:05 μμ »
- το "εύκολο" είναι σχετικό. υπάρχουν τεχνικές για να αναπαραστήσεις ξύλο με χρώματα πανω σε πλαστική επιφάνεια αλλά χρειάζονται αρκετή δουλειά.
για ενα καραβι σαν αυτο που δείχνεις δεν εχεις πρόβλημα γιατι ολες οι επιφανειες του ειναι βαμένες με "λαδομπογιά"

- δεν θα έχεις πρόβλημα. αρκεί να εισαι προσεκτικός και τυπικός σε όσα ξέρεις : πιστή ΄τηρηση των οδηγιών, δοκιμές, μεθοδικότητα

- η μεσαία ή η μεγάλη σειρά ιστιοφόρων απο Revell και Heller εχουν πάρα πολύ καλή λεπτομέρεια

καλή τύχη

Σε ευχαριστώ πολύ  , με ξε-άγχωσες με τις απαντήσεις σου.. !! ::salut::

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για αρχή αποφάσισε τα λεφτά που διαθέτεις.

Ένα ιστιοφόρο είναι πάντα πολύ πιο εντυπωσιακό από ένα τάνκερ άρα θα σου πρότεινα το πρώτο...

Περιμένω να απαντήσεις τον προϋπολογισμό για να συζητήσουμε τα μοντέλα που μπορείς να πάρεις...

Αν είσαι Αθήνα μπορούμε να το φτιάξουμε μαζί και να βοηθάνε και οι υπόλοιποι του φόρουμ...  ::salut::

Κι αν ο προηγούμενος φίλος με ξε-άγχωσε λίγο, εσύ μού εφτιαξες τη μέρα !! Μένω Αθήνα, νότια ..
Τι να πώ.. αν "παίζει κάτι τετοιο" , είμαι ΜΕΣΑ ..
Το μπατζετ δεν θα ηθελα να ξεπεράσει τα 40-50 ευρω, και επίσης δεν θα ήθελα κάτι μεγάλο σε μήκος. Πιστεύω ότι ενα μήκος (με το συμπάθειο)  40-50  εκατοστά (ευρώ και πόντος δηλαδή !)  είναι ικανοποιητικό για να χωρέσει και σε κάποια βιβλιοθήκη....

Αναμένω !! Και πάλι ευχαριστώ..

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 28, 2011, 05:39:41 μμ »
Και τριήρη μπορείς να πάρεις...

Από ιστιοφόρα με ικανοποιητική κλίμακα στα λεφτά αυτά μπορώ να σκεφτώ τα εξής:

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=43&L=1&page=1&sort=0&nc=&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=1&cmd=show&ARARTN=05094&sp=1

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=43&L=1&page=1&sort=0&nc=&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=7&cmd=show&ARARTN=05406&sp=1

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=43&L=1&page=1&sort=0&nc=&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=5&cmd=show&ARARTN=05404&sp=1

Τώρα όμως θυμήθηκα κι αυτό, που είναι εντυπωσιακό και πολύ όμορφο:

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=44&L=1&page=2&sort=0&nc=1&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=10&cmd=show&ARARTN=05239&sp=1

Υπάρχει και άλλο ένα αντίστοιχο με αυτό αλλά με κάποιες διαφορές...

Επίσης με κανά 20άρι παραπάνω πάμε σε κάποια της Heller  αλλά είναι πιο "απαιτητικά" και λίγο μανιτζέβελα σε εφαρμογή...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 28, 2011, 05:58:34 μμ »
αν εκτος απο τανκερ παιζει και container-ship... αυτο εδω μ'αρεσει πολυ  :D  (περιπου στα 50εκ  ειναι ... και εαν παιξεις και με τα χρωματα των contaier... θα ειναι μουρλια...   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 28, 2011, 06:16:15 μμ »
Και τριήρη μπορείς να πάρεις...

Από ιστιοφόρα με ικανοποιητική κλίμακα στα λεφτά αυτά μπορώ να σκεφτώ τα εξής:

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=43&L=1&page=1&sort=0&nc=&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=1&cmd=show&ARARTN=05094&sp=1

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=43&L=1&page=1&sort=0&nc=&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=7&cmd=show&ARARTN=05406&sp=1

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=43&L=1&page=1&sort=0&nc=&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=5&cmd=show&ARARTN=05404&sp=1

http://www.revell.de/index.php?id=210&KGKANR=0&KGKOGP=10&KGSCHL=44&L=1&page=2&sort=0&nc=1&searchactive=&q=&SWO=&ARMAS4=&PHPSESSID=fa85fdf6e595c4cf7bd2ca6a5fd3f52d&KZSLPG=&offset=10&cmd=show&ARARTN=05239&sp=1

Υπάρχει και άλλο ένα αντίστοιχο με αυτό αλλά με κάποιες διαφορές...

Επίσης με κανά 20άρι παραπάνω πάμε σε κάποια της Heller  αλλά είναι πιο "απαιτητικά" και λίγο μανιτζέβελα σε εφαρμογή...

χμ ολα ωραια ειναι τα άτιμα..... ισως βάλω τον ενδιαφερόμενο να διαλέξει... Σε ευχαριστώ πολύ  .. θα σε ενημερώσω φυσικά για τις εξελίξεις και για τα περαιτέρω...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

αν εκτος απο τανκερ παιζει και container-ship... αυτο εδω μ'αρεσει πολυ  :D  (περιπου στα 50εκ  ειναι ... και εαν παιξεις και με τα χρωματα των contaier... θα ειναι μουρλια...   :mrgreen:

(Image removed from quote.)

Αρκάδιε, thank u ! .. το είδα αυτο το container σήμερα , εκεί που έψαχνα για πλοία..Εχει σαν θετικό ότι ο νηογνώμων φίλος , ασχολείται κυρίως με τανκερ και containers κλπ., οπότε ίσως του ταιριάζει κάτι τέτοιο για το χώρο και το ύφος του γραφείου του... Ας αποφασίσει αυτός. .. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις..

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 28, 2011, 07:04:02 μμ »
Εγώ θα κάνω τον συνήγορο του...διαβόλου...Αφού το θές για δώρο και όπως λές αγγαρεύτηκες, τί το θές το ιστιοφόρο; :twisted: :twisted: :twisted:
Πού να μπλέξεις με ξύλα, με σκοινιά, ιστιοφορίες, πανιά και δέν συμμαζεύεται...Χώρια που θα βγεί ωραίο και δεν θα θές να το δώσεις... ::cry2:: ::cry2:: ::cry2::
Υπάρχει και ο φόβος να σου αφήσει...κουσούρι και να μείνεις στα καράβια....και να μήν μπορείς να ξαναγυρίσεις στα αεροπλάνα. :( :( :(
Φτιάξ΄του μια "παντόφλα" εκει πέρα, που θα την ξεμπερδέψεις πάτ-κιούτ: δεξί κήτος, αριστερό κήτος, κατάστρωμα, υπερκατασκευή, φουγάρα, τέλος! Ταιριάζει πιο πολύ και με την δουλειά του.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 28, 2011, 07:34:10 μμ »
Ελιξίριε, κοντά εχεις πέσει... αλλά από την ανάποδη... Τι ενοώ ?

Έχω πάθει τέτοια πλάκα όλη μέρα σήμερα από τα καραβομόντελα που έχω δει  , που δηλώνω ότι τελειώνω ένα F-4 που έχω στο γραφείο μου, και βουρρρ  στα πλεούμενα...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:25:11 μμ »

Λοιπόν, τωρα συνειδητοποίησα ότι το τελευταιο σου λινκ πρόκειται για ..ρυμουλκό !!

Μιας λοιπόν και ο φίλος στον οποίο θα δωριστεί , είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στο αντίθετο φύλλο  και έχει τραβληξει τα πάνδεινα,
αποφάσισα χωρίς να τον ρωτήσω , να του φτιάξουμε αυτό το ρυμουλκό.. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν... !!

Ξεκινάω το ψάξιμο για την αγορά του .. και τα ξαναλέμε....
 :arrow:  gtdeath έσο έτοιμος.. Θα σε ειδοποιήσω με νεότερα ..

EDIT: μήπως είναι λίγο μικρό ? 33 cm βγαινει ... Κάποιο άλλο μεγαλύτερο μήπως υπάρχει , πάντα σε ρυμουλκό ενοείται...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:32:03 μμ »
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κι εγώ αυτό θα διάλεγα... Το νινί σέρνει καράβι...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::glossa::

Ή αν δεις καράβι στο βουνό, νινί το έχει σείρει.. ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 30, 2011, 03:28:10 μμ »
καλημέρα σε όλους....
Η ανάγκη με έκανε να ποστάρω σε αυτό το τοπικ και να παρατήσω τα αγαπημένα μου πετούμενα..
Spoiler (hover to show)

Ενας φίλος με αγγάρεψε να του φτιάξω κάποιο πλεούμενο , να το βάλει στο γραφείο που έχει ανοίξει σαν νηογνώμονας...
Επειδή τα χεράκια μου , δεν το΄χουν καθόλου το ξύλινο , θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

Αγοράζοντας κάποιο πλαστικό κιτ (πχ της Ρεβελ αυτο που φαινεται παρακάτω)
(Image removed from quote.)

1) πόσο εύκολη και πιστή είναι χρωματικά  η αναπαράσταση του ξύλου ?  ( κατανοώ ότι παίζει και η ικανότητα του μοντελιστή, απλά ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι χρώματα για ξύλο παίζουν στην αγορά, ούτε εχω δει κάποια ζωντανα μοντέλα  ενω και στις φωτός δεν βγάζω άκρη..)..
2) για έναν μέτριο αεροπλανικό μοντελιστή  , που όμως είναι εντελώς  αρχάριος στα πλεούμενα, απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για να περάσω από το ένα είδος  κατασκευής στο  άλλο?
3) Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο ( είτε ενα ιστιοφόρο, είτε ενα τανκερ )  που να συνδυάζει μια σχετική  απλότητα αλλά  να μπορεί να σταθεί ως δώρο σε κάποιο επαγγελματικό χώρο ? ( σιγά σιγά τα φάσκελα στην ερώτηση αυτή παιδιά...)

Ανυπόμονος για τις απαντήσεις  σας..

::salut::

Εμ...Αν δεν κανω λαθος αυτο πρεπει να ειναι το USS CONSTITUTION,, υπο κλιμακα 1/96...και φθανει σινολικα το μοντελο περιπου 91 εκατοστα...εχω το κιτ...ηταν λιγο ακριβουτσικο αλλα...εχει πολυ  ψωμι μεσα για να σε κρατησει αρκετα απασχολημενο...

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 30, 2011, 09:57:18 μμ »
Φίλε Πασχάλη, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τετοιο μοντέλο μιας και ειμαι αρχαριος στα πλοία  + ότι βγαινει όπως λες πολύ μεγάλο ..
Το συγκεκριμένο απλά το βρήκα στο νετ και το εβαλα σαν παραδειγμα για τις απορίες που ειχα ..

Αγόρασα πάντως το ρυμουλό της Revell και θα ανεβάσω φωτός σε λίγο ..

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 30, 2011, 10:10:42 μμ »
Τελικά το ρυμουλκό  της revell Smit Houston που πρότεινε ο gtdeath13 αγοράστηκε !
Ακολουθούν φωτός από το 1ο μου πλεούμενο :
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτό που με χάλασε/προβλημάτισε είναι κάποια σπασμένα κομάτια , που ήταν μέσα στο κλειστό σακουλάκι..
Click to see the original size.

Αυτά προς το παρόν..
Ελπίζω να το πιάσω σύντομα !!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
Απ: Πλαστικό ιστιοφόρο τελικά (Smit Houston- Revell Tug Boat)
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 12:05:17 μμ »
Kαλημέρα, μετά από καιρό αποφάσισα να πιάσω το ρυμουλκό και ζητω τη  βοήθειά σας.

Η κατάσταση είναι ως εξής :

Οι οδηγίες λένε οτι τα φινιστρινια ( αν λέγονται ετσι ) πρεπει να βαφτουν στο χρώμα του ορείχαλκου..
Από την άλλη οι φωτός που βρισκω για το σκάφος , δεν δείχνουν κατι τετοιο..
Κοιτάξτε παρακάτω και θα δειτε οτι οι κυκλοι ειναι μαυροι , oπως το υπόλοιπο κομμάτι και δεν εχουν περαστει με αλλο χρωμα..

H ερωτησή μου ειναι αν πρεπει να τους περάσω με αυτο το brass που λενε οι οδηγιες  , κι αν  τελικά πρέπει να το κάνω, υπάρχει κάποια τεχνική για να τους πετυχω ?  Ενοώ το στρογγυλο σχήμα δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να το πετύχω μιας και το χέρι μου δεν ειναι και το σταθερότερο..
Yπάρχει καποια τεχνική μασκαρίσματος ?
Ευχαριστώ..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 01:06:11 μμ »
Πράγματι πολλές φορές τα φινιστρίνια είναι μπρούντζινα. Αλλά δεν νομίζω πως σε βαφεία σύγχρονων πλοίων, θα κάθονταν να ασχοληθούν με τέτοιες αισθητικές λεπτομέρειες. Κοίταξε κήτη σύγχρονων πλοίων, πολύ δύσκολα θα δείς να φαίνονται τα μπρούντζινα πλαίσια των φινιστρινιών, χώρια που θα δείχνει ψεύτικο πάνω στο μοντέλο. Βάψε τα στο χρώμα του κήτους, και άν θέλεις, βάλε μιά σταγονίτσα  γυαλιστερό βερνίκι ή παρκετίνη με μιά καρφίτσα,  στο κέντρο κάθε φινιστρινιού για να αναπαραστήσεις το κρύσταλλο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 01:17:21 μμ »
Συμφωνώ με τον ελιξίριο. ʼστα μαύρα, 1/200 είναι η κλίμακα και γκλόσαρε το εσωτερικό.

Σούπερ σοσ, στόκαρε το φαράγγι στην πλώρη και κόψε το πλαστικό ανάμεσα στις γρίλιες του bow thruster(ο κύκλος πίσω από το φαράγγι). Εκεί μέσα είναι ένα τούνελ που πάει από την μία πλευρά στην άλλη. μέσα σε αυτό το τούνελ υπάρχει ένα προπελάκι για να βοηθάει στις πλάγιες κινήσεις.

Επίσης ρέλια μπορώ να σου δώσω φωτοχαραγμένα και να γίνει ακόμα καλύτερο, μιας και τα πλαστικά είναι λίγο χάλια.

Καλά το πας, πρόσεχε λίγο την εφαρμογή...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 01:33:59 μμ »
Ελιξίριε σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.. Με βοηθάει πολύ το γεγονός να ΜΗΝ τα βάψω.. :lol: Θα προπαθήσω να καταφέρω και το εσωτερικο τους με βερνικι/παρκετινη που μου πρότεινες..

Φίλε μου gtdeath13 :
1)  είχα ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ  από το σχολιό σου.. 'φαράγγκι΄', 'bow thurster', 'ρέλια' .. Τελικά με ενα γρηγορο ψαξιμο καταφερα να τα βρω ολα..
Με μια αμφιβολία μόνο για τα ρελια ... ειναι οι κουπαστες / πλευρικά κιγκλιδώματα ? 

2) Επίσης το φοβόμουν οτι θα πρεπει να στοκαρω το 'φαράγγι' , αλλά δεν το έκανα οταν το πρωτοκόλληξσα γιατι νομιζα οτι στα πλοία ειναι ξεχωριστό μέρος και πρεπει να φαινεται η ένωση.. Τωρα το έχω βάψει και ειμαι πολύ διστακτικός να στοκάρω , τριψω και φυσικά να ξαναβάψω.. Κι επειδή το χρώμα εκεί , ειναι μίξη 2 χρωμάτων, θα πρέπει να το ξαναπεράσω ολο το καφέ αυτό στο κητος και όχι μονο σε εκεινο το σημείο.. Μπλέξιμο κοινώς..

Σε ευχαριστώ για τα φωτοχαραγμένα σου.. Προκειται για τα κιγκλιδωματα τελικά ?
Πόσο κοστίζουν αυτά ?

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 01:37:36 μμ »
Τα ρέλια είναι τα κάγελα (οριζόντια και κατακόρυφα). Κουπαστή ονομάζεται το πάνω μέρος, που συνήθως είναι ξύλινο.

Για τα φωτοχαραγμένα θα κανονίσουμε να σου δώσω μια καρτελίτσα να κάνεις τη δουλειά σου. Δεν μίλησα για κόστος...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 02:34:46 μμ »
να σαι καλά για την προσφορά..  ::salut::
Φοβάμαι όμως μην και τα κάνω χειρότερα , και πάει στράφι η καρτέλα σου !
Δεν εχω δουλεψει ποτέ φωτοχ/μενα...

Κατσε να φτασω μεχρι εκεί και τα ξαναλέμε..

Σε ευχαριστω κ πάλι !

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 03:09:53 μμ »
Πάντως ο κίνδυνος να σου βγεί πολύ ωραίο, και να μην θές να το δώσεις,παραμένει ορατός.....

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 03:46:55 μμ »
Έχεις δίκιο... όσο το βλέπω...
Το καλό είναι ότι δεν εχω ενημερώσει τον "ρυμουλκούμενο" φίλο μου για το δώρο-κιτ, οπότε δεν ειμαι δεσμευμένος ... κι αρα όσο πιο ωραίο βγει, τόσο πιο πολύ δίκιο θα εχεις φίλε Ελιξίριε..

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 10:12:47 πμ »
Καλησπερα  φιλε μου dsk ωραιο θεμα το ρυμουλκο.Το καλο με τα εμπορικα πλοια ειναι οτι μπορεις να παιξεις με τα χρωματα κ να τα κανεις οπως θελεις μιας κ δεν υπαρχουν στανταρ οπως στα πολεμικα .Τωρα για τα μπρουτζινα φινιστρινια  που λες αυτα ειναι ξεπερασμενα απο το 1990 κ μετα κ εχουν αντικατασταθει με αλουμινενια  η κ με σιδερενια πια καθως τα ναυπηγεια προσπαθουν να ριξουν το κοστος κατασκευης οσο πιο πολη γινεται...
Καλη συνεχεια  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 12:35:52 μμ »
σε ευχαριστω Leon.. Πλέον είμαι στα τελειώματα του ρυμουλκού και τα φινιστρίνιατα έχω αφησει μαύρα για ευκολία...
Επίσης , το εχω καταλάβει ότι τα εμπορικά είναι κάπως πιο 'ανοιχτά' με τους χρωματισμούς , οπότε κάνω ό,τι μου αρέσει  ( και τις περισσότερες φορές, ό,τι με βολεύει .. :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 02:00:18 μμ »
Σωστοςςςςςςς ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Tags: