Αποστολέας Θέμα: Δεν στεγνωνει το χρωμα !!!  (Αναγνώστηκε 6730 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akakavou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: μεταμόρφωση αττικής
Δεν στεγνωνει το χρωμα !!!
« στις: Μαρτίου 16, 2011, 11:52:00 πμ »
καλημερα σας .εχω να ρωτησω .κανω μια εργασια το τελευταιο διαστημα εχω πιασει το ενα σκαφος βενζινοκινητο που ειχα και του κανω ενα γενικο ρετουσαρισμα δηλαδη βαψιμο ξανα απο την αρχη κτλ .ενω το ετριψα ξαναπερασα ασταρι της mr white base 1000 και εχω ριξει τρια χερια χρωμα βασης Η1 επισης της ιδιας εταιριας θελω να ξεκινησω τις μονωσεις για καποιες αερογραφιες αλλα παρατηρω οτι το χρωμα δεν στεγνωνει καλα .δηλαδη αν κανεις πως το πιανεις για καποια δευτερολεπτα αφηνει δακτυλια που δεν φευγει.εχουν περασει περιπου 40 ωρες και ακομα το ιδιο ..χρησιμοποιησα το δικο του αραιωτικο.το εχει συνατησει κανεις αυτο γιατι ομολογω εχω αρχισει και εκνευριζομαι λογω του οτι εχει γινει καλη δουλεια και φοβαμαι οτι εχω κανει μια τρυπα στο νερο . :evil:  

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
Απ: δεν στεγνωνει το χρωμα !!!
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 16, 2011, 12:23:12 μμ »
Δεν ξερω να σου απαντησω ακριβως για την συγκεκριμενη περιπτωση αλλα εμπειρικα ξερω οτι καποια χρωματα αργουν μεχρι και μια εβδομαδα να στεγνωσουν αναλογα με το ποσο παχυ στρωμα χρωματος ειχες βαλει οταν εβαψες. Οποτε εφοσον εχεις περασει τρια στρωματα χρωμα, αν ηταν και λιγο "παχια" θα παρει λιγο χρονο να στεγνωσει. Ετσι λεει η δικη μου λογικη.

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 16, 2011, 12:24:19 μμ »
Καταρχήν καλως ήλθες akakavou. Δυστυχώς τα μοντελεστικά ακριλικά χρώματα δεν κάνουν για τέτοιες δουλειές. Το χρώμα σου έχει στεγνώσει απλώς δεν είναι ανθεκτικό σε πιασίματα και ειδικά με ιδρωμένα χέρια.

Αποσυνδεδεμένος akakavou

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 16, 2011, 12:36:15 μμ »
πιστευω το θεμα του χρωματος δεν διαφερει αν πεσει σε μοντελιστικο καραβι η σε βενζινοκινητο σκαφος  απο την αποψη οτι γιαυτο το λογο υπαρχουν και τα ασταρια ..
και αλλωστε τα χρωματα των αυτ/των  ακρυλικα νερου ειναι .η διαφορα ειναι στο βερνικι .γιαυτο και θα χρησιμοποιησω σιγουρα αυτ/του.απλα ρωτησα μηπως εχει συναντησει καποιος αναλογη περιπτωση δηλαδη να μου πει εμπειρικα οτι ''ναι '' αργει αρκετα να στεγνωσει  σε καπως παχυ χερι χρωματος.Εαν το σφραγισω προχειρα το χρωμα με βερνικι παλι της gunze ωστε να μπορεσω να μασκαρω και να τελειωσω την εργασια μου και στο τελος να ριξω βερνικι αυτ/του νομιζετε οτι θα υπαρχει καποιο προβλημα ???η μηπως και αυτο το βερνικι θα κανει παλι κανα μηνα να στεγνωσει ???σας ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panoscolours

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Δεν στεγνωνει το χρωμα !!!
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:06:09 μμ »
Νομίζω πως είχε δίκιο ο nuclear. Μάλλον έβαλες παχιές στρώσεις.
Πάντως το να σφραγίζεις με βερνίκι χρώμα ωμό είναι λάθος σύμφωνα με όλους τους κατασκευαστές χρωμάτων.
Τελικά στέγνωσε? Εγκυκλοπαιδικά

Αποσυνδεδεμένος akakavou

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 29, 2011, 09:26:58 πμ »
μετα απο αρκετη υπομονη και αφου αναγκαστικα να το απλωσω  :lol:στον ωραιο ηλιο που ειχαμε αυτες τις ημερες  το χρωμα στεγνωσε
και τωρα ειναι σε φουρνο αυτ/των και περιμενουμε να πεσει το βερνικι .σας αυχαριστω για τις συμβουλες σας.αυτη ειναι μια φωτο λιγο πριν τελειωσει το βαψιμο ..

Αποσυνδεδεμένος akakavou

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 29, 2011, 09:28:05 πμ »
και αυτη

Αποσυνδεδεμένος panoscolours

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 29, 2011, 02:44:55 μμ »
Τα σπάει.
Αυτή η απόχρωση του μπλε με τη πέρλα είναι μαμάτη. Από USA μου είχαν στείλει ένα ίδιο μπλε με πιο χοντρή πέρλα (καμιά 50 μάικρονς μπορεί και παραπάνω).
Δυστυχώς δεν είχα υπομονή να μαζέψω λεφτά για το μεγάλο κομπρεσέρ και το κατέστρεψα το χρωματάκι με το πινέλο.

Tags: