Αποστολέας Θέμα: Ημερολόγιο εκδηλώσεων Αεροπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα 2011  (Αναγνώστηκε 16379 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
Καλαμάτα σήμερα και... πριν 70 χρόνια (η φωτο απο το βιβλίο Air war for Yugoslavia, Greece and Crete).

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
Σχετικά με το Kavala FLy in που ανέφερε ο Κώστας, ύστερα από κινητοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων( ::salut::), φαίνεται να έχουμε πλέον τα ευχάριστα νέα:

Μονοκινητήρια και δικινητήρια αεροπλάνα, υδροπλάνα, ελικόπτερα, υπέρ ελαφρά αεροπλάνα, αερόστατα, το ιδιωτικό ιταλικό ακροβατικό σμήνος Pioneer Team, η Ελληνική F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ιστορικά αεροπλάνα θα προσδώσουν σε αυτή τη μοναδική γιορτή της αεροπορίας ξεχωριστή λαμπρότητα.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, η σχολή εκμάθησης χειριστών αεροσκαφών Egnatia Aviation και η εταιρεία AOPA Hellas.

http://www.express.gr/news/ellada/473854oz_20110524473854.php3

Τα συγχαρητήρια μου σε όσους συνέβαλαν σε αυτό και ας ελπίσουμε να μην πέσει και δεύτερο άκυρο...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...

Να και ένα πραγματικά καλό νέο. Συγχαρητήρια σε όσους το πάλεψαν

Μήν το γρουσουζέψω βέβαια....

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Νice!!!! Πραγματικα πολυ καλη ειδηση! :D

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Ορλιστε κ ένα βιντεάκι από μένα κ τον αδερφό μου...
http://www.youtube.com/watch?v=lTNtLzjTP3M

Αν είχαμε κ καλύτερη κάμερα..... :( :( :(

• Scale 1/35
  • *
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
Spoiler (hover to show)
Γιώργο, παίρνω αφορμή 2 προηγούμενα post σου περί αδικημένης επαρχίας και ακριτικών νησιών, συν αυτό το τελευταίο, για να διευκρινήσω κάποια πράγματα. Καταρχήν το περί ξεκομμένης από τα αεροπορικά δρώμενα Μυτιλήνης (και άλλων ακριτικών νησιών) δεν μπορώ να το δεχτώ. Θα μπορούσα φυσικά να το δεχτώ αν μου έβρισκες το ποιοί από την επαρχία είναι στην Ελλάδα οι ευνοημένοι. Όλοι σε νηστεία είμαστε... Και μην αναφερθείς στην Κρήτη γιατί είναι ειδική περίπτωση. Το γεγονός ότι πραγματοποίησε 1 επίδειξη το Demo Team ενάμιση χρόνο μετά τη δημιουργία του δεν μας κάνει και ευνοημένους. Γιατί μην ξεχνάς ότι εδώ είναι η έδρα του. ʼρα εγώ θα έλεγα ότι και πολύ καθυστέρησε, γιατί φαντάσου τι θα μπορούσαμε να λέμε εδώ αν το είχαν δει σε άλλα νησιά και όχι στα Χανιά. Αν εννοείς τους Red Arrows και πάλι το πράγμα ξεφεύγει, γιατί δεν πρόκειται για ελληνικό σμήνος. Οι Red Arrows θα πάνε οπουδήποτε τους καλέσουν έγκαιρα και φυσικά τους πληρώσουν κιόλας. Το ότι οι ʼγγλοι συμμετέχουν σε κάποιες εκδηλώσεις (βλέπε Κρήτη και Καλαμάτα) και φέρνουν και τους Red Arrows είναι καθαρά τυχαίο γεγονός. Αν εορταζόταν η Μάχη της Μυτιλήνης αντί για τη Μάχη της Κρήτης, σίγουρα θα τους βλέπατε πριν από εμάς...

Όλα αυτά τα λέω όχι για να σε κακίσω, αλλά για να σε βοηθήσω, αφού βλέπω ότι έχεις καημό να δεις αεροπλάνα να πετάνε στο νησί σου. Καλή λοιπόν η γκρίνια, αλλά να έχει βάση και να γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το DT. οι Red Arrows και όλα τα ακροβατικά σμήνη ανά τον κόσμο δεν ανοίγουν τις εφημερίδες να δουν που έχει εκδηλώσεις για να αποφασίσουν που θα πάνε. Στην Κρήτη για παράδειγμα το DT πέταξε επειδή οι διοργανωτές των εκδηλώσεων ζήτησαν (όπως κάνουν κάθε χρόνο) τη συμμετοχή της ΠΑ στον εορτασμό. Όπως και στην Καβάλα, αν τελικά αληθεύει η πληροφορία, προφανώς αυτό έγινε γιατί κάποιοι το ζήτησαν. Και όταν λέω κάποιοι δεν εννοώ φυσικά εσένα και εμένα. Εννοώ τους τοπικούς διοργανωτές κάποιων εκδηλώσεων.
Αν θες λοιπόν να δεις αντίστοιχες εκδηλώσεις στο νησί σου, μην στρέφεις τα πυρά εναντίον της ΠΑ, γιατί δεν φταίει. Βρες έναν τρόπο να μάθουν οι τοπικοί άρχοντες τι γίνεται σε άλλες περιοχές, να καλέσουν την ΠΑ να συμμετέχει και αν αυτή αρνηθεί, τότε το ξανασυζητάμε. ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/35
  • *
Δυστυχώς έχεις δίκιο σε ότι γράφεις,δε κακίζω με κανέναν και ούτε τα βάζω με την ΠΑ.Το έχουμε καημό εδώ πέρα να δούμε ''υπό νορμάλ'' συνθήκες αεροσκάφη της ΠΑ και γενικότερα κάποιο αεροπορικό event.Οι ακρίτες (όχι μόνο οι Μυτηληνιοί) ''διψούν'' για τέτοιες δραστηριότητες.Από την άλλη,εγώ δεν είμαι ένας από τους ''κατάλληλους'' ανθρώπους,ούτε μπορώ να επηρεάσω/πιέσω κάποιον τοπικό άρχοντα,οπότε μάλλον δε θα έχω την τιμή να δώ κάτι στο νησάκι.Αγνοούσα πολλά και τα γραφόμενά σου με βοήθησαν αρκετά στο να καταλάβω περαιτέρω κάποια πράγματα

edit : Η πλάκα είναι ότι 2-3 λεπτά αφού έγραψα το κείμενο,2 F-16 κάνανε πολύ χαμηλά κάποιους κύκλους και διελεύσεις (προσβολή α/δ?)πάνω από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης (μένω από πάνω  :mrgreen:) :!: :!: :!:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Σχετικά με το Kavala FLy in που ανέφερε ο Κώστας, ύστερα από κινητοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων( ::salut::), φαίνεται να έχουμε πλέον τα ευχάριστα νέα:

Μονοκινητήρια και δικινητήρια αεροπλάνα, υδροπλάνα, ελικόπτερα, υπέρ ελαφρά αεροπλάνα, αερόστατα, το ιδιωτικό ιταλικό ακροβατικό σμήνος Pioneer Team, η Ελληνική F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ιστορικά αεροπλάνα θα προσδώσουν σε αυτή τη μοναδική γιορτή της αεροπορίας ξεχωριστή λαμπρότητα.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας, η σχολή εκμάθησης χειριστών αεροσκαφών Egnatia Aviation και η εταιρεία AOPA Hellas.

http://www.express.gr/news/ellada/473854oz_20110524473854.php3

Τα συγχαρητήρια μου σε όσους συνέβαλαν σε αυτό και ας ελπίσουμε να μην πέσει και δεύτερο άκυρο...
Ξέρει κανείς ποιά μέρα ακριβώς θα εμφανιστεί το DT στην Καβάλα; 200 χιλιόμετρα θα κάνουμε....

Αποσυνδεδεμένος Blaze94

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ιωάννινα
4. Ιουνίου είναι φίλε μου...ώρα μόνο δεν ξέρω . Κ εγώ δράμα μένω οπότε δν το χάνω με τπτ!  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
Πέταξε το ΖΕΥΣ στην Καλαμάτα;
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG

Ξέρει κανείς ποιά μέρα ακριβώς θα εμφανιστεί το DT στην Καβάλα; 200 χιλιόμετρα θα κάνουμε....

Παιδιά λίγη ψυχραιμία. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο ούτε στο site της ΠΑ αλλά ούτε και σε αυτό της διοργάνωσης.  :roll:

Το (έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρον) πρόγραμμα επιδείξεων είναι εδώ.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Αυτο που δεν βλεπω στο προγραμμα και με στενοχωρει ειναι η εμφανιση του demo team. :(
Δεν θα εμφανιστουν τελικα?

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Αυτο που δεν βλεπω στο προγραμμα και με στενοχωρει ειναι η εμφανιση του demo team. :(
Δεν θα εμφανιστουν τελικα?

Μέχρι στιγμής δεν έχω δει επίσημη ανακοίνωση.
Θεωρητικά μπόρεί να έχουν κάνει αίτημα και να αναμένουν την έγκριση, αλλά το βλέπω δύσκολο
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Σημερα το μεσημερι ειχα επικοινωνια με εναν απο τους υπεθυνους της διοργανωσης του Kavala fly in και μου ειπε πως δεν θα εμφανιστει το solo κυριως λογω οικονομικων συγκυριων...μαλιστα προσθεσε οτι η εμφανιση τους εστω και την τελευταια στιγμη θεωρειται μεγαλη εκλπηξη...ειμαστε ηδη 3 μερες πριν το event οποτε καταλαβαινετε... :?

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
Μερικες φωτογραφιες απο την προβα των Pioneer Team πριν απο το αυριανο show.
Η ψηφιακη μου δεν ειναι και η καλυτερη...! :lol: :lol: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
Στην Καβαλα ειχαμε ενα ατυχημα διαβαζω...ενα μονοκινητηριο α/φος κατεπεσε στη θαλασσα, ευτυχως ο πιλοτος ειναι καλα στην υγεια του, ο οποιος ηταν και ο μονος επιβαινων... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Στην Καβαλα ειχαμε ενα ατυχημα διαβαζω...ενα μονοκινητηριο α/φος κατεπεσε στη θαλασσα, ευτυχως ο πιλοτος ειναι καλα στην υγεια του, ο οποιος ηταν και ο μονος επιβαινων... ::salut::
Ευτυχώς! Πάντως το θέαμα ήταν πολύ ωραίο και οι pioneer φανταστικοί!!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
Προσωπικα περασα πολυ ομορφα!
Ειναι η πρωτη φορα που παρακολουθω ενα τετοιο show και το καταευχαριστιθηκα! :D :D
Οριστε μερικες ακομη φωτογραφιες:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
Απ: Ημερολόγιο εκδηλώσεων Αεροπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα 2011
« Απάντηση #122 στις: Αυγούστου 05, 2011, 03:57:05 μμ »
Ακουσα οτι για τα 100 χρόνια της Αεροπορίας θα έχουμε εκδηλώσεις... και πτητικές!

2 -Δ θα είναι έτοιμα πιστεύω...  :wink:

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #123 στις: Αυγούστου 11, 2011, 02:37:14 μμ »
Ακουσα οτι για τα 100 χρόνια της Αεροπορίας θα έχουμε εκδηλώσεις... και πτητικές!

Δηλαδή;  :wink:

Μια μικρή ερώτηση ακόμη: Γνωρίζει κανείς εάν κατά τη διάρκεια των εορτών το Νοέμβρη, είναι κάθε χρόνο και τα Κυπριακά αεροδρόμια ανοιχτά για το κοινό; Εάν ναι, έχει πάει ποτέ κανείς; Επιτρέπεται η φωτογράφιση;

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #124 στις: Αυγούστου 11, 2011, 11:21:38 μμ »

Δημήτρη οι φήμες μιλούν για επιδειξη δυο ελικοπτέρων ενός -D και ενός -Α+ στο γνωστό χωρό που έκαναν και το 2008. Να δούμε...

Tags: air show