Αποστολέας Θέμα: Ένας τυμπανιστής αγνώστων στοιχείων ;;;;  (Αναγνώστηκε 1307 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Ένας τυμπανιστής αγνώστων στοιχείων ;;;;
« στις: Μαρτίου 11, 2011, 01:50:53 πμ »
 Καλησπέρα σας ή μάλλον καλημέρα σας . Είμαι καινούριος στο club και δοκιμάζω να ανεβάσω μια φιγούρα που έχω φτιάξει εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν έχω τίποτα από τα στοιχεία της , πέρ ααπο το ύψος της που είναι 12 εκ (χωρίς το καπέλο ) .

.

΄Εβαλα αυτές τις φωτό  δεν ξέρω αν είναι  στο σωστό μέγεθος ( τις έβγαλα στα 3 Mpixel ) . Η φιγούρα είναι από ρητίνη , έχει υποστεί αρκετές φθορές και μερικά σπασίματα (όπως τα ξυλάκια που έφτιαξα σήμερα για να ανεβάσω τις φωτό ) Ακούω κριτικές , να σημειώσω εδώ ότι είναι η πρώτη φιγούρα που έχω φτιάξει και η τελευταία μέχρι σήμερα γιατί ασχολήθηκα μετά με κατασκευές από ξύλο . Ευχαριστώ εκ των προτέρων  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Ένας τυμπανιστής αγνώστων στοιχείων ;;;;
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 11, 2011, 08:40:26 πμ »
Για το βάψιμό σου, εγώ δεν θα πω τίποτα - υπάρχουν άλλοι, κατά πολύ ειδικότεροι.

Για τα στοιχεία της τώρα, είναι τυμπανιστής των γρεναδιέρων της αυτοκρατορικής  φρουράς του Ναπολέοντα και χρονικά τοποθετείται οπουδήποτε μεταξύ 1804 και 1815. Τα χρόνια εκείνα, οι τυμπανιστές (όπως και οι σαλπιγκτές στο ιππικό), είχαν διαφορετική στολή από τους υπόλοιπους στρατιώτες, ώστε να διακρίνονται από τον διοικητή τους και να μεταδίδουν τις (ηχητικές) διαταγές του.

Έτσι λοιπόν, από άποψη ακρίβειας της στολής, έχει μερικές (οι περισσότερες μάλλον δευτερεύουσας σημασίας) ανακρίβειες. Αν πάντως, θέλεις να τις διορθώσεις, θα πρέπει:

::arrowred::Να βάψεις λευκά το πουκάμισο και το παντελόνι (το μπεζ είναι λάθος). Με το μπεζ αυτό, μπορείς να βάψεις την ποδιά που προστατεύει το παντελόνι από την τριβή με το τύμπανο. Εναλλακτικά, το παντελόνι μπορεί να είναι και μπλέ (αν σε βολεύει), αλλά τότε θα πρέπει να βάψεις τις γκέττες μαύρες.
 ::arrowred::Γύρω από τις μανσέττες, στο "γύρισμα" στο πίσω μέρος του σακακιού και στο κολλάρο, θα πρέπει να βάψεις μια λεπτή γραμμή, με εναλλάξ κόκκινο και χρυσό χρώμα.
 ::arrowred::Επίσης χρυσές αποχρώσεις (ανάμεσα στο κόκκινο), θα πρέπει να έχουν και οι επωμίδες.
 ::arrowred::Η πλάκα στο καπέλο θα πρέπει να είναι Brass και όχι Coper.
 ::arrowred::Τέλος η κονκάρδα στο καπέλο πρέπει να έχει τα γαλλικά χρώματα (μπλέ, άσπρο, κόκκινο, με αυτή τη σειρά από έξω προς τα μέσα).

Ελπίζω να σε βοήθησα

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 12, 2011, 09:26:09 μμ »
 Ευχαριστώ για τα σχόλια , δεν θυμάμαι τι χρώματα έδινε το κουτί αλλά πιστεύω ότι χρησιμοποίησα αυτά που έδινε , είναι το πιο λογικό , όσο αφορά τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου (μανσέτες , κονκάρδα , κλπ.) μου φαίνονται σωστές . Ευχαριστώ για τον κόπο σου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leon g

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 13, 2011, 06:29:51 πμ »
Μήπως αυτό βοηθάει λιγάκι ακόμη απο τα του Δημήτρη?

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 14, 2011, 12:27:34 πμ »
  Leon g ευχαριστώ για το κόπο σου να βρεις τη φωτό  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 14, 2011, 08:09:28 πμ »
Μήπως αυτό βοηθάει λιγάκι ακόμη απο τα του Δημήτρη?

Φοβάμαι ότι δεν βοηθάει. Στην εικόνα δεν είναι μουσικοί της Παλαιάς Φρουράς, όπως η φιγούρα του Repetan, αλλά μουσικοί συνταγμάτων γραμμής. Οι στολή των μουσικών της ΠΦ (ειδικότερα των τυμπανιστών), είναι αυτή που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, τρίτη από αριστερά, στην πάνω σειρά:
.
Η στολή αυτή ΔΕΝ άλλαξε σε όλη τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας,
Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 14, 2011, 04:21:50 μμ »
 Καλά Dimitris 72 είσαι φοβερός δεν έχω λόγια ,όντως είναι αυτός που λές , σε ευχαριστώ και πάλι ( το αποθήκευσα ) ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος arxo

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:18:31 μμ »
Καλώς ήρθες και καλή αρχή...

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 18, 2011, 01:58:57 πμ »