Για αρχή να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο που διαθέσατε και για τις σκέψεις που μοιραστήκατε μαζί μας

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι το σύστημα ΟΡΕΝ είναι περισσότερο "συναγωνιστικό", παρά "ανταγωνιστικό". Στην περυσινή έκθεση, εφαρμόστηκε ένα "μικτό" σύστημα το οποίο κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν λειτούργησε απόλυτα (ίσως ακριβώς επειδή ήταν "μικτό"). Για παράδειγμα, δόθηκε ένα (μόνο) χρυσό στην κατηγορία 26 (ιδιοκατασκευές/μετασκευές ΣΟ), ενώ κατά δήλωση του Αρχικριτή (στην απονομή), περισσότερα μοντέλα έλαβαν "βαθμολογία χρυσού" = μη λειτουργία του ΟΡΕΝ. Αντίστοιχα σε όλες τις κατηγορίες των αεροπλάνων, δόθηκαν μόλις τρία (αν θυμάμαι καλά) χρυσά = απόλυτη λειτουργία του ΟΡΕΝ. Συνεπώς κάποιοι, μάλλον αδικήθηκαν!!!
Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα από την προηγούμενη έκθεση αναλύθηκαν και ήδη αξιολογούνται. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια όπου είχαμε κριτική επιτροπή, και (από όσο θυμάμαι εγώ τουλάχιστον), ήταν η πρώτη φορά που οι κρίσεις της επιτροπής δεν αμφισβητήθηκαν (δημόσια έστω).
Στην εφαρμογή ενός αμιγούς σύστηματος ΟΡΕΝ, υπάρχει και ένα πρακτικό πρόβλημα: Χρειάζεται ένας προγραμματισμός στην προμήθεια των μεταλλίων (αδύνατο), ή αγορά αποθέματος μεταλλίων (πράγμα πολύ δύσκολο σήμερα, με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα της Ένωσης, ελέω τιπίκου). Συνεπώς, και μέχρι να ορθοποδήσουν τα οικονομικά, μάλλον αναγκαστικά, θα μείνουμε με σύστημα τύπου "Χρυσό, Ασημένιο, Χάλκινο, έπαινοι".
Η Ένωση πάντως παραμένει ανοικτή σε προτάσεις!!!!
Τελειώνοντας, αν υπάρχει κάποιος φίλος στο φόρουμ ο οποίος οποτεδήποτε κατά το παρελθόν (αναφέρομαι στην περίοδο 1981 έως 2004), έχει βραβευτεί με Best of Show, τον παρακαλώ να μου στείλει ένα ΠΜ. Επίσης αν κάποιος θυμάται BoS (και μοντελιστή) εκείνης της περιόδου, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.
ΔΚ