Αποστολέας Θέμα: 30ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2011)  (Αναγνώστηκε 102908 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: 30ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2011)
« Απάντηση #950 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 03:36:59 μμ »
Θα πω λίγα λόγια για το θέμα "ασφάλεια μοντέλων σε έκθεση" από προσωπική μου εμπειρία και πιστεύω ότι ίσως κάποιοι αλλάξουν γνώμη.

Στη φετινή μας έκθεση στη Σύρο συμμετείχαν και μοντέλα τα οποία μας στάλθηκαν με διάφορους τρόπους, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τρεις από τους 'μακρινούς' φίλους και εκθέτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να είναι παρώντες αλλά θέλησαν να μας στείλουν (και να μας εμπιστευθούν) τα μοντέλα τους, τα συσκεύασαν όμορφα σε μία κούτα, τα έβαλαν στο πλοίο, τα παραλάβαμε από το πλοίο, τα αποσυσκευάσαμε, τα τοποθετήσαμε με τα χεράκια μας στους πάγκους, και στο τέλος τα πακετάραμε και τα στείλαμε ακριβώς με την αντίστροφη διαδικασία. Περιγράφω τη διαδικασία για να δείτε από πόσα χέρια πέρασαν και χωρίς την επίβλεψη των κατασκευαστών τους.

Έτσι λοιπόν δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μιλάμε για ασφάλεια των μοντέλων σε μια έκθεση με τόσους εθελοντές και με προφανή διάθεση από όλους του ΔΣ να μείνουν οι συμμετέχοντες ευχαριστημένοι, πόσο μάλλον όταν οι κατασκευαστές τους είναι και παρώντες. Εφόσον επιλέγεις να βγάλεις τα μοντέλα σου από την 'ησυχία' της βιτρίνας σου παίρνεις το όποιο ρίσκο ζημιάς του.

Spoiler (hover to show)
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #951 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 03:47:30 μμ »
Μηπως δηλαδη δεν ήλθε, σκεπτομενος "που να τρεχω τωρα,  σε μια χωρα με τοσα προβληματα ή οποια συν τοις αλλοις ειναι μια μικρη μοντελιστικη αγορα". 
Ε, να μείνει τότε στη χώρα του που είναι τεράστια μοντελιστική αγορά και να μας κάνει τη χάρη.

Μα είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε έτσι; Αυτό αγγίζει τα όρια της δουλοπρέπειας, αν δεν τους αρέσουμε, τι να κάνουμε, είμαι πολύ μικρός σα μοντελιστής για να πλησιάσω σε αρτιότητα τις κατασκευές των masters αλλά είμαι αρκετά μεγάλος για να τους γράψω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου αν αποφασίσουν να το παίξουν πριμαντόνες. Θέλουν να έρθουν; Εχει καλώς, εγώ θα προσπαθώ να βελτιώνομαι για εμένα και όχι για να γίνω αρεστός στον οποιονδήποτε. Αλλιώς να βάλουμε ζαρτιέρες και ψηλοτάκουνα για να αρέσουμε μήπως και μας έρθει ο ΧΨΖ γκουρού του μοντελισμού...

ΥΓ
Επαναλαμβάνω, τα ανωτέρω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

ΥΓ2
Τώρα που το ξανασκέφτομαι αυτό με τις ζαρτιέρες... μου έρχονται κάτι σκέψεις... δεν ακούγεται άσχημο τελικά ::glossa::

ΥΓ3
Και φυσικά ο φίλος Getsa παραπάνω ευγενικά παρέλειψε να πει πως κατάφερα να τα κάνω μπάχαλο στέλνοντας άλλα μοντέλα και περιγράφοντας άλλα στο σχετικό έντυπο που έβαλα μέσα στην κούτα βάζοντάς τους ακόμα έναν πονοκέφαλο... Τυπικός gkontog... Συγγνώμη... :oops:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #952 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 08:05:28 μμ »
Γιώργο εαν π.χ. είσουν Γάλλος θα το σκεφτόσουν να ερχόσουν στην Αθήνα για ένα Σαββατοκύριακο :?: Εχουμε από τα ακριβότερους αεροπορικούς προορισμούς στην Ευρώπη, υπερβολικά ακριβά ξενοδοχεία... Οταν μπορείς να πάς Ουγγαρία ή Τσεχία με τα μισά λεφτά, στην Αθήνα θάρθεις :?: :?:

Εντάξει τώρα είναι σαν να βλέπω τα προπαγανδιστικά δελτία ειδήσεων των Ελληνικών ΜΜΕ που σχεδόν πάντα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Ο πόλος έλξης (έκθεση) είναι αυτός που μετράει σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι το λίγο τσιμπημένο κόστος. Στο ψαροχώρι Folkestone που δεν θα το ήξερε ούτε η μάνα του το ΣΚ της Euro οι τιμές ακόμα και σε αγαθά πρώτης ανάγκης γίνονται αυτομάτως τιμές βόριου Λονδίνου. Με την λογική της τιμής κανείς δεν θα έπρεπε να πατάει!
Ρώτα τα παιδιά του Star club που για να μην μείνουν εντελώς νηστικοί φέτος στην Ελβετία (Expo) πλήρωσαν ένα (1) κομμάτι πίτσα 25 ευρώ και ένα μπουκαλάκι νερό 8!!!! Το θέμα είναι αν πέρασαν καλά στην expo και αν τους άφησε ικανοποιημένους το επίπεδο και το θέαμα της έκθεσης.... Αν ναι τότε θα το ξαναέκαναν και ας πήγαινε η πίτσα 40 ευρώ το κομμάτι!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #953 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 08:45:38 μμ »
Παρακολουθώ τη συγκεκριμένη συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευχαρίστηση.
Σε ότι αφορά στις παρατηρήσεις για τα λειτουργικά θέματα της έκθεσης,
ευχαριστούμε πολύ όσους ενδιαφέρονται και να γνωρίζετε ότι θα ληφθούν υπ' όψιν στο σχεδιασμό της επόμενης έκθεσης.

Στο θέμα του ΜΙΓΚ, καλύφθηκα από τους προηγούμενους. Το πρόβλημα του (για το οποίο ματαίωσε την συμμετοχή του) ήταν πολύ σοβαρότερο των μοντελιστικών του υποχρεώσεων. Γι αυτό και χαλάλησε το εισιτήριο που είχε προπληρώσει μόνος του (με σκοπό να του το πληρώναμε εμείς όταν ερχόταν στην Αθήνα - αυτό για αποκατάσταση της αλήθειας). Του χρόνου ελπίζω να τον έχουμε εδώ.

Συμφωνώ με τα όσα αναφέρθηκαν για το "διεθνή" χαρακτήρα της έκθεσης.
Επαφές - γνωριμίες - καλές σχέσεις : το δουλεύουμε, κυρίως σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας.
Κύρος διαγωνισμού : θα χτιστεί από μόνο του. Η διοργάνωση έχει φτάσει ένα επίπεδο. Τα εκθέματα άρα και οι Ελληνες μοντελιστές, συνεχώς βελτιώνονται ποιοτικά. Οι επιτυχίες "μας" στους διαγωνισμούς τους εξωτερικού, θα κάνουν γνωστή και την δική μας έκθεση. Θέλει λίγη υπομονή και μεθοδικότητα. Ήδη προετοιμάζουμε "καμπάνια" ενημέρωσης και διάδοσης (με φωτό και ρεπορτάζ) της επιτυχίας της φετινής έκθεσης προς κάθε γνωστό site ή/και περιοδικό του εξωτερικού.
Ο πλήρης εναρμονισμός των διαδικασιών κρίσης των μοντέλων με αυτών ξένων διαγωνισμών θα βοηθήσει επίσης. Τα τελευταία έτη νομίζω ξεπερνιέται η "Ελληναράδικη" νοοτροπία των περισσοτέρων σε ότι αφορά στις βραβεύσεις. Κι εδώ υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Προσωπικά, για το μέλλον της ετήσιας έκθεσης της IPMS Ελλάδος, συνεχίζει να με προβληματίζει περισσότερο, η μη προσέλευση όλων των Ελλήνων μοντελιστών στην έκθεση μας. Έγραψα παραπάνω ποιοι "απουσίασαν" και δεν θα τα επαναλάβω. Η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για τους πιο μακρινούς αλλά για τους "κοντινούς" ? Τι έφταιξε και δεν ήρθαν ? Ηταν κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να διορθωθεί/ρυθμιστεί εκ μέρους μας για να τους κάνει να έρθουν ? Θα ήθελα να ξέρω για να μου φύγει η απορία. Από την ερώτηση εννοείται "εξαιρώ" όσους είχαν ενημερώσει για τη μη συμμετοχή τους λόγω των απεργιών κλπ.

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #954 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 08:53:02 μμ »
Ο πλήρης εναρμονισμός των διαδικασιών κρίσης των μοντέλων με αυτών ξένων διαγωνισμών θα βοηθήσει επίσης. Τα τελευταία έτη νομίζω ξεπερνιέται η "Ελληναράδικη" νοοτροπία των περισσοτέρων σε ότι αφορά στις βραβεύσεις. Κι εδώ υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.
Σ.Σ.
Επιτέλους :!: :!: :!:
Σταύρο τα θερμά μου συγχαρητήρια γιατί τουλάχιστον εσύ αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αναφορικά με τις κρίσεις των μοντέλων.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Και τα λόγια σου αυτά σε τιμούν ιδιαίτερα.

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #955 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:01:53 μμ »
 o miguel ειναι καλυτερος απο τους δικους μας ? Σε τι ειναι καλυτερος ?στο μαρκετιν? Μηπως πολλα προιοντα του ειναι απατη?Δεν μου ελειψε καθολου φιλοι μου.Ειδα μια καλη εκθεση με ΜΕΡΑΚΙ ,παρκαρα αμεσως ηπια καφε φτηνα κ γυρισα σπιτι πολυ γεματος για μοντελισμο. Αυτα τα εχασε ο μιγκ , ::salut:: οχι εγω.
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #956 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:03:19 μμ »
...Ο πλήρης εναρμονισμός των διαδικασιών κρίσης των μοντέλων με αυτών ξένων διαγωνισμών θα βοηθήσει επίσης. Τα τελευταία έτη νομίζω ξεπερνιέται η "Ελληναράδικη" νοοτροπία των περισσοτέρων σε ότι αφορά στις βραβεύσεις....

Σταύρο, θα μου επιτρέψεις μια διόρθωση: δεν είναι απαραίτητος ο "πλήρης εναρμονισμός" καθώς έχουμε δει τόσο μειονεκτήματα στις σχετικές διαδικασίες των ξένων διαγωνισμών όσο και πλεονεκτήματα στους δικούς μας που λείπουν από του εξωτερικού. Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε μόνο τα πλεονεκτήματα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #957 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:12:31 μμ »
o miguel ειναι καλυτερος απο τους δικους μας ? Σε τι ειναι καλυτερος ?στο μαρκετιν? Μηπως πολλα προιοντα του ειναι απατη?Δεν μου ελειψε καθολου φιλοι μου.Ειδα μια καλη εκθεση με ΜΕΡΑΚΙ ,παρκαρα αμεσως ηπια καφε φτηνα κ γυρισα σπιτι πολυ γεματος για μοντελισμο. Αυτα τα εχασε ο μιγκ , ::salut:: οχι εγω.

Σωστός το ΤΑΝΚΡΟΥ
 :wink:

Σταύρο, θα μου επιτρέψεις μια διόρθωση: δεν είναι απαραίτητος ο "πλήρης εναρμονισμός" καθώς έχουμε δει τόσο μειονεκτήματα στις σχετικές διαδικασίες των ξένων διαγωνισμών όσο και πλεονεκτήματα στους δικούς μας που λείπουν από του εξωτερικού. Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε μόνο τα πλεονεκτήματα.

Έχεις δίκιο Βαγγέλη. Μόνο τα "καλά" χρειαζόμαστε.
 :wink:

Ένα άλλο που δεν ξέρω εάν επισημάνθηκε επαρκώς για τη φετινή έκθεση είναι τα Σεμινάρια που έγιναν, η υψηλή τους ποιότητα και η μεγάλη ανταπόκριση των μοντελιστών σε αυτά.
Βέβαια κι εδώ μια μικρή ατυχία μας άφησε μόνο με ΕΝΑΜΙΣΗ Σεμινάριο τραβηγμένο σε βίντεο (ο "μοντέρ" μας θα πει εάν και αυτό είναι αξιοποιήσιμο) αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον επί του θέματος.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #958 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 06:49:57 μμ »
Ένα μικρό spam αν μου επιτρέπεται...
Ο πόλος έλξης (έκθεση) είναι αυτός που μετράει σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι το λίγο τσιμπημένο κόστος. Στο ψαροχώρι Folkestone που δεν θα το ήξερε ούτε η μάνα του το ΣΚ της Euro οι τιμές ακόμα και σε αγαθά πρώτης ανάγκης γίνονται αυτομάτως τιμές βόριου Λονδίνου. Με την λογική της τιμής κανείς δεν θα έπρεπε να πατάει....Το θέμα είναι αν πέρασαν καλά στην expo και αν τους άφησε ικανοποιημένους το επίπεδο και το θέαμα της έκθεσης.... Αν ναι τότε θα το ξαναέκαναν και ας πήγαινε η πίτσα 40 ευρώ το κομμάτι!!! :wink:

Νίκο μου θα διαφωνίσω με κάποια από αυτά που έγραψες φίλε,γιατί είχα την τύχη προ ΔΝΤ να επισκευτώ το...ψαροχώρι αυτό που λές με τον Αμπράμοβιτς να τρώει στο Ινδικό.
Είναι κόμβος και πέρασμα για το Ντόβερ που συνδέεται με το Καλέ με ανεπτυγμένο εμπόριο ναυτιλίας και θέρετρο διακοπών λόγω της αμμώδους παραλίας καθώς και ιστορικό μουσείο λόγω της μάχης της Αγγλίας με μουσεία στα περίχωρα.ʼρα...το ξέρει η μάνα του μόνο και μόνο από τη μάχη της Αγγλίας.Κέντ.Σου λέει κάτι;
Και δεν το διάλεξαν τυχαία,μια και είναι ας το πούμε το πιο κοντινό σημείο για όλους τους Ευρωπαίους επισκέπτες αεροπορικώς ή οδικώς.
Όσον αφορά στα έξοδα,φρόντισα να τη βγάλω καθαρή με το τρελό ποσό των...300EUR(χωρίς τις αγορές μου)
Για να γίνω πιο σαφής,χάριν στο νέτ βρήκα:
150EUR Τα εισιτήρια με easyjet από Θεσνίκη-Γκάτγουικ
50EUR Τρένο για πρός/από το ψαροχώρι
10EUR είσοδος και έκθεμα
60EUR Διήμερο σε guest house (WC δικό μου,έτσι; :mrgreen: )και πρωινό(που φέρνει λίγο σε μεσημεριανό :wink:).
30EUR Φαγητό στον Κούρδο κεμπαμπτσή,στο Ιταλικό για μακαρονάδα και στα mac,αναγκαστικά γιατί δεν είχε τπτ άλλο
Αν σκεφτείς ότι τα ίδια χρήματα χρειάζομαι για να κατέβω Αθήνα με το ξενοδοχείο και τα μεταφορικά.... :roll:
Οπότε το θέμα είναι να ψάξεις τη δουλειά και να συμβιβαστείς με την κατάσταση ισορροπίας.
Χάνω κάτι για να έχω κάτι άλλο.Εκτός αν τα διαθέτεις... τότε τα έχεις όλα.
Αλλά θα συμφωνήσω στο ότι πέρασα καλά και με άφησε ικανοποιημένο το επίπεδο και το θέαμα της έκθεσης.... Και θα το ξαναέκανα αλλά όχι με το οποιοδήποτε κόστος.Πλέον...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #959 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 06:56:45 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #960 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 12:35:12 πμ »
Ένα μικρό spam αν μου επιτρέπεται...
Νίκο μου θα διαφωνίσω με κάποια από αυτά που έγραψες φίλε,γιατί είχα την τύχη προ ΔΝΤ να επισκευτώ το...ψαροχώρι αυτό που λές με τον Αμπράμοβιτς να τρώει στο Ινδικό.

Αφού ξέρεις βρε ότι έχω πάει και εγώ τέσσερις φορές (προ ΔΝΤ φυσικά) και τα ξέρω αυτά που γράφεις. Το ψαροχώρι το έγραψα στην υπερβολή του (άλλωστε είναι ανάμεσα σε Ashford και Dover που όντως είναι πολύ μεγαλύτερες πόλεις με άμεση σύνδεση με Γαλλία) για να τονίσω αυτό που έλεγα για την αλλαγή των τιμών μέσα στο ΣΚ των εκθέσεων.
Έχεις κάτσει μετά την έκθεση να δεις πόσο πέφτουν οι τιμές? :roll:
Το δεδομένο δυστυχώς είναι ότι εμείς ως Έλληνες και ελέω ΔΝΤ θα το σκεφτούμε διπλά και τριπλά για την επόμενη επίσκεψη μας. :(

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #961 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 12:37:53 πμ »
Εδώ και πααρα πολα ποστς  βλέπω οτι υπάρχει μια ατελειωτη συζήτηση (ανουσια πιστευω), για την ασφαλεια των μοντελων.
Δηλαδή για να καταλάβω,  η επιτυχία ή αποτυχια μιας εκθεσης μετριεται με το σε ποσα μοντελα θα σημειωθουν λιγοτερες ή περισσοτερες ζημιές??? Νομιζω οτι όλη αυτη η συζήτηση δεν οδηγέι πουθενά. Ατυχήματα και ζημιές σηνεβαιναν συμβαινουν και θα συμβαινουν στις εκθεσεις ακόμα και αν ντυσεις στρουμφακι και βαλεις να φυλαει τα μοντελα.... ο Τζακ Νορις!!!  :mrgreen: :mrgreen:
Ατυχηματα αλλωστε, συμβαινουν και σε όλες τις εκθεσεις του κοσμου. Οπότε πιστευω οτι το να συζηταμε και να ξανασυζηταμε και να ματαξανασυζηταμε το ιδο θεμα δεν οδηγει πουθενά.

Αγαπητέ φίλε,

Με όσα αναφέρεις στην πρώτη σου αυτή παράγραφο, θα διαφωνήσω. Όχι μόνο δεν είναι ανούσια μία συζήτηση για την ασφάλεια των μοντέλων, ειδικά αν κινδυνεύουν λόγω εσφαλμένων διαδικασιών, αλλά είναι ίσως το πλέον σημαντικό, αν θέλουμε να υπάρχουν συμμετοχές.

Προσωπικά μοντελάρω από 9 ετών, αισίως δηλαδή 31 χρόνια. Η παραγωγικότητά μου περιορίζεται σε 1 μοντέλο ανά 1 ή 2 έτη. Τα μοντέλα μου συνολικά είναι λιγότερα από 20 και η αξία τους, πραγματικά ανεκτίμητη (για εμένα πάντα).

Αν λοιπόν οι κανονισμοί της έκθεσης δεν μου διασφαλίζουν ότι τα μοντέλα μου είναι 100% ασφαλή και δεν κινδυνεύουν (και πάλι λέω, λόγω διαδικασιών), τότε δεν πρόκειται να συμμετέχω ποτέ ξανά. Όχι ότι αυτό είναι και τόσο σημαντικό για τους υπόλοιπους  (  :lol: :lol: :lol: ), αλλά με τον ίδιο τρόπο σκέπτονται πολλοί άλλοι που ίσως και να μην συμμετέχουν για αυτό τον λόγο.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος σε ότι λέω "λόγω διαδικασιών", εξηγώ:
Ένα τυχαίο γεγονός, ακόμα και αν κοστίσει 20 σπασμένα μοντέλα, είναι ένα τυχαίο γεγονός. Αν γίνει ένας σεισμός πχ (  :twisted: ), όσο και να θέλουν τα μέλη της IPMS, σύμβαση με τον Θεό δεν μπορούνε να κάνουνε.
Αν όμως δεν υπάρχει κανονισμός που να υποχρεώνει τους κριτές (λέμε τώρα  :twisted: ) να φορούν γαντάκια όπως όλοι όσοι ακουμπούν μοντέλα (και αυτό κακώς για εμένα), τότε η IPMS έχει ευθύνη για την πιθανή ζημιά που θα προκληθεί από ένα (εξαιρετικά) βρώμικο δάκτυλο. Και ναι, θα δεχτώ ότι δεν είναι δυνατό να μπει ένας μπατσούλης δίπλα από κάθε κριτή, αλλά πρέπει αυτό να αποτελεί κανονισμό, και σε κάθε ευκαιρία να ενημερώνονται οι συμμετέχοντες στις διαδικασίες.

Ελπίζω να είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Και πάλι δεν κατηγορώ κανέναν από τους φίλους που φρόντισαν ώστε να περάσουμε τρεις απολαυστικότατες ημέρες. Προτείνω όμως να δούμε το θέμα με την δέουσα προσοχή.

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #962 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 09:45:28 πμ »
Νομιζω πως κατι τετοιο θα ελυνε τα οποια προβληματα μπορουν να δημιουργηθουν στο θεμα ασφαλειας των μοντελων......οπως και εγω επαθα μια ζημια οταν καποιος πηγε να ακουμπησει την πεταλουδα που ηταν πανω στην κολωνα σε ενα διοραμα μου με αποτελεσμα να σπασει την κολωνα.

Δεν γκρινιαζω μια προταση κανω........ βεβαια εκει θα ειχαμε αλλα προβληματα στο θεμα φωτογραφησης.Θα προσπαθουσαν να βγαλουν φωτο με κρεμασμενη την φωτογραφικη πανω απο το πλεξι γκλας.......μονο αν ειναι αποσπωμενα για τις αναγκες της φωτογραφισης συγκεκριμενη μερα και ωρα.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #963 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 10:03:24 πμ »
Φέτος ήταν ίσως η πρώτη χρονιά που "έπεφτε" καμπάνα σε όσους της κριτικής επιτροπής δεν φόραγαν γάντια και ιδού:

I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #964 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 10:07:37 πμ »
Για σου ρε Φου Καρδιοχειρούργε....

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #965 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 10:08:00 πμ »
Φέτος ήταν ίσως η πρώτη χρονιά που "έπεφτε" καμπάνα σε όσους της κριτικής επιτροπής δεν φόραγαν γάντια και ιδού:

Δεν έπεφτε "καμπάνα".
Κεφάλια έπεφταν.............Κοιτάξτε τι έπαθε το πέμπτο μέλος της κριτικής επιτροπής (ο κύριος με την κόκκινη φόρμα) που δεν φόρεσε γάτια.......... :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #966 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 10:22:40 πμ »
κατά κανόνα, όσοι διαχειρίζονταν τα εκθέματα φέτος (κριτές, ΟΕ), φόραγαν γάντια.

το μήνυμα τωνσχολίων και παρατηρήσεων ελήφθη και του χρόνου θα κοιτάξουμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι.

κάναμε και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διαχειριστούμε μια έκθεση 600+ εκθεμάτων με τον ασφαλέστερο τρόπο για τα εκθέματα και πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο.

το γεγονός ότι φέτος, μοντελιστές-δημιουργοί , μας εμπιστεύτηκαν εκθέματα όπως το ιδιοκατασκευασμένο 48άρι 0/400b και πολλά άλλα "υπερευαίσθητα", σημαίνει ότι είμαστε σε ένα επίπεδο "αρκετά καλό" σε ότι αφορά στη διαχείρισή τους.

επαναλαμβάνω ότι όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια μοντελιστική γιορτή για τους όποιους λόγους του, ας το κάνει και ας κάνει δική του πριβέ έκθεση σε χώρο υψίστης ασφαλείας, με κοινό (?) της αρεσκείας του.

η τελευταία πρόταση του Γιώργου, είναι καλή αλλά απευθύνεται σε άλλα βαλάντια. Εννοείται πως εάν βρεθεί "σπόνσορας" για να μας στήσει έκθεση με αλουμινένιες κλειστές φωτιζόμενες βιτρίνες είναι ευπρόσδεκτος.
μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στα δικά μας θεόβαρα καμπριολέ τραπέζια με τα μπλε τραπεζομάντηλα, και την επιτήρηση της ΟΕ με τα μιας χρήσης γάντια "εξέτασης"  :mrgreen:

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #967 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 10:31:56 πμ »
Έχοντας υποστεί και εγώ μια "απώλεια" σε έκθεμά μου, να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη:

- Φέρνοντας μοντέλα σε μια έκθεση αναλαμβάνουμε ένα ρίσκο να συμβεί κάτι. Πρέπει να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό, να είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
- Το μοντέλο μας, εφόσον συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα, ακόμη και αν το βάλουμε εμείς στην θέση του σε κάποιο τραπέζι, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι αυτή η θέση είναι οριστική και δεν θα χρειαστεί να ξαναμετακινηθεί, για λόγους π.χ. καλύτερης χωροταξικής κατανομής διότι οι συμμετοχές ξεπερνούν τα αναμενόμενα, τελικά θα το πιάσουν οι κριτές για να το εξετάσουν. Δεν είναι δυνατόν κατά την άποψή μου, να αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή ένα μοντέλο χωρίς να το δουν οι οι κριτές από όλες τις πλευρές και φυσικά κάτι τέτοιο αυτόματα κάνει αναπόφευκτο το γεγονός ότι το μοντέλο θα το πιάσει και τουλάχιστον ένας ακόμη εκτός από εμάς. Αυτό επίσης εμπεριέχει έναν δυνητικό κίνδυνο να σπάσει κάτι στο μοντέλο μας, όσο έμπειροι και αν είναι οι κριτές.
Επίσης, το παραπάνω απαιτεί τα μοντέλα να μην είναι στερεωμένα στη βάση, για να είναι ευχερέστερη η επιθεώρησή τους κατά τη διαδικασία αξιολόγησης.
- Με βάση το προηγούμενο, ότι δηλαδή εφόσον το μοντέλο βρίσκεται επάνω σε κάποια βάση και επειδή πέρυσι είχα αναγκαστεί να κολλήσω δύο μοντέλα μου σε βάση επειδή από λάθος μου τα μοντέλα αν έμεναν ελεύθερα θα έκαναν "σούζα", είχα κολλήσει ταμπελάκια επάνω προειδοποιώντας κυρίως τους κριτές ότι τα μοντέλα είναι κολλημένα στις βάσεις και άρα δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν να τα σηκώσουν από αυτές.
- Φέτος, δεν είχα κάποιο μοντέλο κολλημένο επάνω στη βάση και άρα όχι ταμπελάκι, θεωρώντας ότι αυτή είναι η πεπατημένη όπως  και παραπάνω περιέγραψα περί διαδικασίας αξιολόγησης. Ο Δημήτρης που χρειάστηκε να μεταφέρει ένα μοντέλο μου μαζί με την βάση του υπέθεσε ότι το μοντέλο ήταν κολλημένο στη βάση με αποτέλεσμα να είναι πιο άνετος στις κινήσεις του και το μοντέλο να γλιστρήσει και πάθει μια μικρή ζημιά. Δεν υπάρχει πρόβλημα, έγραψα παραπάνω ότι είχα ήδη αποδεχτεί τον κίνδυνο ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Το θέμα πιστεύω ότι είναι πως πρέπει εφεξής να γίνουν πιο ξεκάθαροι ορισμένοι όροι για να περιορίσουμε όσο το δυνατόν κάποιους κινδύνους ατυχημάτων και προτείνω (κυρίως όσο αφορά τα αεροσκάφη) τα εξής:
1) Θα πρέπει να θεωρούμε ότι τα μοντέλα, εφόσον παρουσιάζονται επάνω σε βάσεις ΔΕΝ είναι κολλημένα σε αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι ευθύνη του μοντελιστή να προειδοποιεί αναλόγως με ταμπελάκι ότι το μοντέλο είναι κολλημένο στη βάση (αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και αντίστροφα, δηλ. να θεωρούμε δεδομένο ότι είναι κολλημένο στη βάση και να προειδοποιούμε αναλόγως για το αντίθετο, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό (τα κολλημένα στη βάση μοντέλα) δυσχεραίνουν την διαδικασία της κρίσης.
2) Να υπάρχουν πολλά ταμπελάκια του τύπου "Μην αγγίζετε τα μοντέλα" στα τραπέζια και συνεχής επαγρύπνηση της ΟΕ.
3) Υποχρεωτικά, όσοι βγάζουν φωτογραφίες και έχουν μηχανή με λουράκι λαιμού, αυτό να είναι περασμένο στο λαιμό τους κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης. Συμφωνώ να υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες φωτογράφησης για να μην κυνηγάνε τα στρουμφάκια κάθε ώρα και στιγμή και τους φωτογράφους εκτός των άλλων.
4) Να μην επιτρέπεται σε επισκέπτες να κυκλοφορούν ανάμεσα στα τραπέζια με τσάντες ή πανωφόρια στις πλάτες, τους ώμους κλπ. Ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας χώρος προσωρινής φυλασσόμενης αποθήκευσης τέτοιων τσαντών αν και κατανοώ την δυσκολία του εγχειρήματος αυτού. Τουλάχιστον, να επεμβαίνουν τα μέλη της ΟΕ για υποχρεωτικό κράτημα των τσαντών στο χέρι για το διάστημα της επίσκεψης στα τραπέζια.

Αυτά από εμένα. Φυσικά ο κίνδυνος σίγουρα θα παραμένει πάντα, ακόμη και από αστάθμιστους παράγοντες, αλλά ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προέλθουν από εμάς τους ίδιους (δηλ. τους συμμετέχοντες, την ΟΕ, τους κριτές και τους επισκέπτες).
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #968 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 11:43:04 πμ »
Φίλοι μου, μην διυλίζουμε τον κώνωπα......Πέρυσι μετά την έκθεση, όλοι γράφαμε για το πόσο τέλεια και άψογη ήταν. Μάλιστα μετά απο προτροπή των ανθρώπων της IPMS γράφαμε εδώ, νέες ιδέες και προτάσεις ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Οι αλλάγες λοιπόν φέτος ήταν εμφανέστατες  :!: Καταρχάς πολύ περισσότερος χώρος για την κίνηση των επισκεπτών - θυμηθείτε λίγο ποσο ήταν οι διάδρομοι ανάμεσα στα τραπέζια πέρυσι & φέτος. Πολύ περισσότερος χώρος για τα στάντ των περιπτέρων - Μάλιστα επειδή ήμουν ακριβώς μπροστά όταν έπεσε το στάντ επάνω στα παλιά BOS, σας πληροφορώ οτι ΔΕΝ χτύπησε τα εκθέματα παρα ο αέρας που "σήκωσε" τα πλήγωσε, σε κάτι ανάλογο πέρυσι θα ήταν καταπλακωμένα. Εγώ προσωπικά είδα τον Γιώργο (Gkontog) να κάνει παρατήρηση (ΜΕ τον καλύτερο τρόπο) σε φίλο μου επειδή απο απροσεξία του είχε περάσει την ζακέτα του στον ιμάντα ανάρτησης της φωτ. μηχανής του. Κάποια στιγμή παρατήρησα οτι στο διάδρομο ανάμεσα στα αρματικά/αεροπλάνα υπήρχαν 8 "στρουμφάκια" ενώ πιο πίσω στα αεροπλάνα/διοράματα άλλοι 6  :!: :!: :!:
 Εδώ τώρα βέβαια "μπαίνει" ο όρος υπευθυνότητα  :!: :!: :!: Και τί εννοώ.....την Πέμτη και Παρασκευή ομολογουμένως η κίνηση ήταν "υποτονική" αλλά το Σάββατο & Κυριακή επικράτησε ενας πανικός (πρωτόγνωρος για μένα σε έκθεση μοντελλισμού) - μιλάμε για πάνω απο 500 άτομα. Επειδή καθόμουν στις παλιού τύπου πλαστικές καρέκλες παρατήρησα παιδάκια να παίζουν κυνηγητό ανάμεσα στα τραπέζια ενώ οι μητέρες τους είτε μιλούσαν είτε έπιναν καφέ. Κυρίες που κουβαλούσαν "την ʼρτα και τα Γιάννενα" στους ώμους τους ενώ κοπέλα με επαγγελματικό φωτ. εξοπλισμό να προσπαθεί να φωτογραφίσει στο επίπεδο +/- 0 το τρένο στην μακρόστενη μακέτα (με τα πολλά δέντρα) και το λουράκι να κρέμεται κυριολεκτικά επάνω στις γραμμές.......
 Οσα λοιπόν "στρουμφάκια" και να υπάρχουν, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ παιδεία και τί εννοώ...φυσικά δεν θα περίμενα κάποια κυρία ή κάποιο παιδάκι να καταλάβει οτι αυτά είναι υπερ-ευαίσθητα και δεν συμπεριφερόμαστε όπως κάπου αλλού, ΑΛΛΑ όλοι αυτοί ήταν κάποιου καλεσμένοι ή συγγενείς. Εμείς λοιπόν θα έπρεπε να τους πληροφορήσουμε - ενημερώσουμε περι συγκεκριμένης συμπεριφοράς σε τέτοιο χώρο.
 Τα "λάθη" ίσως του Δ.Σ.  :?: Να ενημερώνουν οτι υπάρχει χώρος να αφήσουν τα πράγματα τους. Να ενημερώνουν (μέσω κάποιας ταμπέλας στην είσοδο) οτι δεν αγγίζουμε, δεν τρέχουμε, δεν παίρνουμε  μέσα αναψυκτικά και τρόφιμα (ναί είδα και σάντουιτς λουκάνικο επάνω σε διόραμα), δεν αγγίζουμε και ακουμπάμε τα τραπέζια κτλ. Και φυσικά είμαι υπέρ της συγκεκριμενοποίησης των ωρών φωτογράφισης - Ok ας είναι Σάββατο που σχεδόν όλοι είμαστε εκεί ΑΛΛΑ να είναι στάνταρ π.χ. 12:00 - 14:00. Βέβαια αυτά ας ληφθούν σαν προτάσεις και οχι φυσικά ως παρατηρήσεις.
 Για το θέμα περι αγγίγματος απο κριτές ή "στρουμφάκια", νομίζω οτι είναι κάτι το αναπόφευκτο και δεν πρέπει να συζητιέται κάν....Να επιδεικνύεται προσοχή  :?: ΒΕΒΑΙΑ και ΦΥΣΙΚΑ  :wink:
 :arrow: Γιατί να μην "ανοίξει" ενα νέο θέμα περι "Προτάσεων & παρατηρήσεων" για την επόμενη έκθεση  :?: Δεν νομίζω οτι έτσι μπορούμε να παρακολουθήσουμε τί προτείνουμε σε τελική ανάλυση  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #969 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 11:49:54 πμ »
Πάνο πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου. Νομίζω δε χρειάζεται να ανοίξουμε άλλο θέμα.
Ηδύ καταγράφουμε απο το παρόν, τις παρατηρήσεις και προτάσεις και όταν δούμε ότι έχει κλείσει ή "ολοκληρωθεί" ο 1ος κυκλος, θα τα συνοψίσουμε θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
Και πάλι θα επαναλάβω ότι με ευχαριστεί ιδιαίτερα το ειλικρινές ενδιαφέρον όσων γράφουν για την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της έκθεσης μας.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #970 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 09:40:34 μμ »
Συγκεντρώνω εδώ μερικές σκέψεις - προτάσεις  που θα ήθελα να δω στην επόμενη έκθεση. Κάποιες ειπώθηκαν παραπάνω:
  • Από την στιγμή που υπάρχει ήδη ο projector και το laptop, με μια web camera θα μπορούσε να μεταδίδεται το εκάστοτε σεμινάριο στον projector. Έτσι περισσότερος κόσμος θα μπορούσε να τα παρακολουθήσει πολύ πιο άνετα, χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεται από την θέση του ώστε να δει από κοντά το πώς κάνει αυτά που κάνει ο εισηγητής.   Ιδανικό θα ήταν αν υπήρχε και μικρόφωνο με ηχεία τα οποία είναι απαραίτητα ούτως ή άλλως στην απονομή κάτι που έλειπε φέτος.
  • Ο χώρος που έγινε η κλήρωση δεν είναι καθόλου φιλικός ούτε προς τον κόσμο ούτε προς τα μοντέλα που βρίσκονταν εκεί κοντά. Νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να γίνει στην αίθουσα της απονομής ή έξω αν το επιτρέπει ο καιρός.
  • Καλό θα ήταν να τηρηθεί, όσο αυτό είναι δυνατό, το χρονοδιάγραμμα της έκθεσης. (Σεμινάρια, κλήρωση, απονομή κτλ). Αν σε κάποιες περιπτώσεις  χρειαστεί να μετακινηθεί κάτι για αργότερα καλό θα ήταν να ανακοινωθεί όσο γίνεται πιο σύντομα, είτε με έγγραφες ανακοινώσεις στην είσοδο ή σε κάποιο εμφανές μέρος, είτε με κάποιον ντελάλη.. ( π.χ. ο κ. Πένσας! ::glossa:: )

Οσα είπαν ο jogiav και ο raw με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #971 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 10:54:12 πμ »
Δεν έπεφτε "καμπάνα".
Κεφάλια έπεφταν.............Κοιτάξτε τι έπαθε το πέμπτο μέλος της κριτικής επιτροπής (ο κύριος με την κόκκινη φόρμα) που δεν φόρεσε γάτια.......... :roll: :roll:

Και όμως φίλε, ο δακτυλιστής-μοντελιστής-κριτής, βρίσκεται μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες 
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #972 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 11:19:48 πμ »
Και όμως φίλε, ο δακτυλιστής-μοντελιστής-κριτής, βρίσκεται μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες 
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Παρακαλώ ονόματα. Στον αέρα και εγώ μπορώ να πω πως τη ζημιά την έκανε το διεθνές κεφάλαιο σε μία προσπάθεια καπελώματος των λαϊκών αγώνων. Οι άνθρωποι έχουν ονόματα, όταν προσάπτουμε συμπεριφορές θεωρώ απαραίτητο να τα χρησιμοποιούμε για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Τα υπόλοιπα είναι κατινίστικα κουτσομπολιά και μάλιστα χαμηλής ποιότητας, ούτε το Star δε θα τα έδειχνε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #973 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 11:49:01 πμ »
Δεν ήθελα να το γράψω πιο νωρίς αλλα η αμυντική συμπεριφορά ορισμένων δείχνει ότι τα σχόλια μας για βελτίωση δεν εκλαμβανονται απο ολους ως θετικές προτάσεις. Δεν σκοπευω να καταγγειλω κανεναν, ειδικα εφοσον προκειται για φιλο, απλα εκανα μια υποδειξη. Ως εκ τούτου για εμένα το θέμα τελειώνει εδώ.

ΥΓ. Σε ότι αφορά τους ανωτέρω χαρακτιρισμους δεν θα κατέβω στο ίδιο επίπεδο να απαντήσω.
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #974 στις: Νοεμβρίου 06, 2011, 12:09:23 μμ »
 ::arrowred::Διονύση,
γράφουμε δυο βδομάδες σχόλια για να καταλήξουμε στο ότι ο τάδε (κι άλλος ένας συγκεκριμένος θα πω εγώ) ίσως σκοπίμως, ίσως προκλητικά, δεν συμμορφώνονταν (αρχικά) με τις υποδείξεις της ΟΕ και του ΔΣ ?
Το θέμα αντιμετωπίστηκε (τόσο στη φετινή έκθεση όσο και για την επόμενη) και νομίζω δε χρειάζεται να το συνεχίζουμε.
 :arrow: Γιώργο,
όπως είπες, δεν είμαστε εδώ ούτε STAR ούτε Espresso, για να κάνουμε outing. δεν χρειάζονται ονόματα.

Προτάσεις χρειάζονται, εμπεριστατωμένες, για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι του χρόνου.

Συνεχίζοντας τις παρατηρήσεις από τη φετινή έκθεση :
Πέρυσι , ακούσαμε τις προτάσεις που κατατέθηκαν εδώ και κάναμε "χώρο" για τα Fantasy & Space, δημιουργώντας αντίστοιχες κατηγορίες, όπως κάναμε και για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Οι "αυτοκινητάδες" το τίμησαν και το υποστήριξαν στη φετινή έκθεση (ελπίζω το ίδιο και καλύτερο να γίνει του χρόνου) αλλά δεν έκαναν το ίδιο και οι πρώτοι.
Εύχομαι του χρόνου, οι αντίστοιχες κατηγορίες Fantasy & Space, να έχουν περισσότερες συμμετοχές.
Το αυτό για τις φιγούρες και για τα πλοία.
Σ.Σ.

Tags: