Τελείωσα (καλα, σχεδόν) επιτέλους το πρώτο μου μοντέλο μετα απο 10 περίπου χρόνια!
Πρόκειται για το Mig - 21 bis της Fujimi στην 1/72. Το κιτ καλό, και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το μοντέλο βάφτηκε στα Φιλανδικά χρώματα, επιλογή που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και περιεχόταν στις επιλογές του κιτ.

Βέβαια δέν απέφυγα τελείως τις κακοτοπίες, αλλα το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά καλο για τα δικά μου στανταρ, δεδομένης και της πολύχρονης απραξίας.
Το μόνο που μένει είναι να κολληθεί η καλύπτρα, η οποία ήταν μασκαρισμένη για περίπου ένα εξάμηνο (ναι προχωράω αργά αλλα δεν φταίω εγώ, με τοσο ωραίες κατασκευές εδω μέσα τον περισότερο χρόνο κάθομαι και χαζεύω παρα μοντελάρω) και είναι λιγο θαμπή (την είχα κάνει μπάνιο σε παρκετίνη πριν την μασκάρω). Υπάρχει κανένας τρόπος να αποκτήσει ξανά τη διαύγειά της; Επίσης ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να κολήσω την καλύπτρα (θα την βάλω ανοιχτή). ʼσπρη κόλλα; Αυτο απο πού το παίρνουμε;
Επίσης όταν έκανα wash (το έκανα με λάδια), νόμιζα πως τα είχα θαλασσώσει τελείως, μιας και όταν πήγαινα να σκουπίσω το wash περισότερο το πασάλειβα παρά το σκούπιζα, ενώ αρκετά συχνά δεν μου καθόταν ούτε το λάδι στις γραμμώσεις, αλλα τελικά, το αποτέλεσμα δεν ήταν τοσο κακο όσο φοβόμουνα.
Δεν με άρεσε καθόλου επίσης η εξαγωγή, την οποία έβαψα με τα μή μεταλλικά enamel της Testors, επειδή προσπαθώ να κρατύσω τις δυσάρεστες οσμές μακριά, αλλα τελικά μάλλον υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσω κατι καλύερο.
Τέλος, το πέρασα με 2 χέρια σατνινέ βερνίκι της lifecolor, το οποίο αφενώς μου έβγαλε την πίστη καθώς μπούκωνε συνέχεια και δεν ψεκαζόταν με τίποτα, και αφετέρου δεν ξέρω κατα ποσο έκανε αρκετή δουλειά (επιστροφή στα gunze βερνίκια λοιπόν)!!
Οι φώτο είναι απο το κινητό, οπότε επιφυλάσομαι για καλύτερες αφού κολήσω και την καλύπτρα.
Κάθε κριτική σε έναν casual μοντελιστή καλοδεχούμενη, με την ελπίδα το επόμενο μοντέλο να είναι λίγο καλύτερο, και να μην αργήσει τόσο πολύ βεβαίως βεβαίως