Αποστολέας Θέμα: Tiger I  (Αναγνώστηκε 1663 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος beerman63

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
Tiger I
« στις: Μαρτίου 06, 2011, 09:02:04 μμ »
καλησπερα.ειχα φτιαξει πριν 20 χρονια ενα tiger 1 μαλλον της tamiya της das reich με νουμερο  102 κοκκινο.επειδη ψαχνω να βρω αν ειναι κανενος γνωστου αρματιστη και δεν βρισκω τιποτα μηπως ξερει κανενας φιλος να μου δωσει καμμια πληροφορια?θελω να δω που εδρασε γιατι σκεφτομαι να του κανω χειμερινη παραλλαγη.ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
Απ: Tiger 1
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 07, 2011, 12:20:18 μμ »

Είσαι σίγουρος για το νούμερο 102? μηπως ήταν  S02?  αν ποστάριζες μια φωτο του μοντέλου ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω σε αυτό που ψάχνεις  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 07, 2011, 02:00:53 μμ »
Επίσης θα βοήθαγε πολύ να μας πεις τι τύπος Tiger είναι, Initial, Early, Mid, ή Late?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 07, 2011, 03:13:49 μμ »
αγαπητε alex το εχω φτιαξει πριν 20 χρονια δεν θυμαμαι πια βερσιον ειναι παντως σιγουρα ειναι το  102 τησ das reich.αυτα μονο  ξερω.τωρα αν δεν βγαλω ακρη θα του κανω χειμερινη παραλλαγη ετσι για αλλαγη.εχω βαρεθει να το βλεπω το ιδιο 20  συναπτα ετη.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 07, 2011, 03:51:15 μμ »

Απο που είσαι σίγουρος ότι υπήρχε Τίγρης με αριθμό  102  της  Das Reich?  παίζει καμία φωτό? αν έχεις, κάνε ένα κόπο και ανέβασε την. ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Scale 1/144
  • *
Απ: Tiger I
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 07, 2011, 05:53:21 μμ »
επειδη ειστε πιο ειδικοι απο εμενα και για να επιμενετε κατι θα ξερετε.  μαλλον εχω κανει πατατα και εχω βαλει τις χαλκομανιες οπως μου αρεσαν εμενα και οχι οπως επρεπε

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 07, 2011, 06:03:12 μμ »
οι τίγρεις της Das reich αρχικά είχαν κατά βάση τριψήφια νούμερα που ξεκινούσαν απο 8, έπειτα και μέχρι τον Απρίλιο του '44 αντικαταστάθηκε το πρώτο γράμμα με το S !...αν και δεν είναι απόλυτα αυτά που γράφω γιατι δεν το έψαξα το θέμα παραπέρα, κατά πάσα πιθανότητα 102 τίγρης στην DasReich, λίγο δύσκολο! (εκτός ίσως αν ήταν της sSS Pz Abt 102 στην οποία ενσωματώθηκαν τα εναπομείναντα άρματα μέσω του   pz regiment "Das Reich")...

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 07, 2011, 10:19:40 μμ »
Αν και δεν καταλαβαινω αυτο που απαντας στον Αλεξη οτι δεν θυμασαι τι τυπος ειναι παροτι και το βλεπεις 20 χρονια...μια και αναφερεις Tamiya ειναι ο early.
 Αν θελεις να τον κανεις χειμωνιατικη παραλλαγη δεν ειναι προβλημα βγαζεις τα νουμερα  μια και τον χειμωνα 42 προς 43 οι τιγρεις της 2ας SS ειχαν τριψηφιο νουμερο σε μαυρο χρωμα  που  οπως  πολυ  σωστα ειπε ο Θανασης αρχιζαν απο 8
Αν φυσικα εχεις βαψει το αρμα με panzer grey.
Aν τοχεις με dark yellow πας για το S και δυο νουμερα.

Το Pz Abt 102 [ 502 ] ηταν στην Νορμανδια, οποτε δεν εχει εκει ασπρη παραλλαγη. Οι 10  τιγρεις της Leibstandarte που δωθηκαν στην Das Reich μετα το Κουρσκ οταν εφυγε για Ιταλια ειχαν 4 νουμερα. Λογικα οταν ενσωματoθηκαν στην Das reich θα εφεραν το S και δυο νουμερα τον χειμωνα 43 προς 44 Τον χειμωνα του 44 ηδη ειχε παραλαβει  τα νεα Tiger II.

Οποτε βαση τι χρωμα τοχεις, κανε χειμωνιατικη παραλλαγη και βαλε τα αναλογα νουμερα. Προσεξε ομως τι διακριτικα μεραρχιας θα βαλεις. Ψαξε και λιγο στο ιντερνετ  :wink:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 07, 2011, 10:49:18 μμ »
φιλε Jagdpanther το συγκεκριμενο αρμα οπως ειπα το εφτιαξα πριν 20 χρονια και δεν θυμαμαι αν ειναι early mid late.το πιο πιθανο ειναι να εχω βαλει τα διακριτικα οπως ναναι.πραγματικα δεν θυμαμαι.παντως σας ευχαριστω ολους  για την βοηθεια.ερωτηση decals για γερμανικα αρματα που μπορω να βρω?για να το κανω σωστα

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 08, 2011, 12:54:48 πμ »
Φιλε beerman εκανα λαθος λεγοντας οτι ειναι early.Πραγματι πριν 21 χρονια η Tamiya εβγαλε τον τιγρη Late, απαιχτο κομματι τοτε. Το θυμηθηκα ριχνωντας μια ματια στις βιτρινες μου, μια και το κιτ αυτο το παρουσιασα  σε μια εκθεση τον χειμωνα του 90....

[ Φοβερη εκθεση, ακομη κυκλοφορουν ανα τις εκθεσεις στην Ελλαδα αρματα που προτοπαρουσιαστηκαν τοτε ]

Οποτε μια φωτο θα μας πει τι ειναι. Παντως για σηματα και νουμερα μπορεις να βρεις απο τις  εταιρειες  Archer, η Echelon, η Mig.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 08, 2011, 01:53:41 πμ »
Αν έχει μεταλλικούς τροχούς, χωρίς ελαστικό πέλμα, τότε είναι σίγουρα Late, αν έχει τροχούς με ελαστικό πέλμα και η θυρίδα του αρχηγού πληρώματος έχει περιστρεφόμενο καπάκι και έστορα για MG, τότε είναι Mid, αν έχει τροχούς με ελαστικό πέλμα και η θυρίδα του αρχηγού ανοίγει και στέκεται σχεδόν κάθετα, τότε είναι ή Early, ή Initial. ;)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 08, 2011, 02:20:56 πμ »
καλα μιλαμε εχω μεινει αναυδος.ειστε εγκυκλοπαιδιες.για αλλη μια φορα ευχαριστω.θα ηθελα πολυ να φτιαξω παλι αρμα.αλλα ειναι απαγορευμενο ειδος στο σπιτι.δεν τα μπορει η γυναικα μου κοθολου.και δη τα γερμανικα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 08, 2011, 02:36:44 μμ »

λοιπον κατα πασα πιθανοτητα η καρτελα των σηματων του αρματος ηταν καπως ετσι οποτε εγω εφτιαξα δικο μου αρμα.με λιγα λογια τα εκανα αχταρμα.το αρμα ειναι late version εδαφιαιοι τροχοι μεταλλικοι

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 08, 2011, 05:14:29 μμ »
φιλε Jagdpanther το συγκεκριμενο αρμα οπως ειπα το εφτιαξα πριν 20 χρονια και δεν θυμαμαι αν ειναι early mid late.το πιο πιθανο ειναι να εχω βαλει τα διακριτικα οπως ναναι.πραγματικα δεν θυμαμαι.παντως σας ευχαριστω ολους  για την βοηθεια.ερωτηση decals για γερμανικα αρματα που μπορω να βρω?για να το κανω σωστα

δες εδώ (τουλάχιστον η echelon και η archer έχουν αρκετά decals): http://www.sockelshop.de/catalog/advanced_search_result.php?keywords=echelon&inc_subcat=1&sort=4a&page=5

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 08, 2011, 08:01:37 μμ »
δες και εδω γι'αυτο που αναφερουν τα παιδια

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Tags: