Αποστολέας Θέμα: Απορία για τα ελαστικά των πρώτων αεροπλάνων (1912)  (Αναγνώστηκε 1076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Γειά σας φίλοι και καλή Αποκρηά, και μιά και αύριο πετάνε οι... χαρταετοί, :mrgreen: :mrgreen: είπα και εγώ να ασχοληθώ με το Nieuport IV του Αργυρόπουλου. (Μήν το θεωρήσετε ειρωνεία προς τον ήρωα αεροπόρο, στην μορφή των αεροπλάνων που πετούσαν τότε αναφέρομαι)
Λοιπόν η απορία μου είναι: Τα λάστιχα του συστήματος προσγείωσής του ήταν μαύρα, ή άλλο χρώμα; Οι φωτογραφίες είναι τόσο παλιές που δέν βοηθούν.
Ίσως θεωρήσετε την ερώτηση γελοία αλλά έχω δεί λάστιχα αυτοκινήτων της εποχής εκείνης, που μόνον μαύρα δεν ήταν. Μπορεί να ήταν μπέζ ή ανοιχτά γκρίζα, και νομίζω ότι το μαύρο χρώμα του ελαστικού έχει να κάνει με τον βουλκανισμο. Αυτή η τεχνική όμως, δέν έχω ιδέα πότε άρχισε να εφαρμόζεται στα ελαστικά οχημάτων και αεροπλάνων.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Απορία για τα ελαστικά των πρώτων αεροπλάνων. (1912)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 06, 2011, 08:50:57 μμ »
Πρόσφατα έμαθα ψάχνωντας για τον [wiki=]Bibendum[/wiki], πως η γνωστή φιγούρα της Michelin (που δημιουργήθηκε το 1894) είναι λευκή γιατί μέχρι το 1912 όποτε και ξεκίνησε να προστίθεται άνθρακας στα ελαστικά (που τους δίνει το γνωστό μαύρο χρώμα τους), τα λάστιχα είχαν το φυσικό τους ανοιχτό γκρί /μπέζ χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 22, 2011, 09:11:50 μμ »
Καλησπέρα

Εύλογη απορία και σύνηθες λάθος να βάφονται μαύρα.Σε όλα τα forum έχει γίνει αυτή η συζήτηση και αν παρατηρήσεις και φωτο απο μουσεία η απάντηση είναι απόλυτη πράγμα σπάνιο
όταν μιλάμε για ΑΠΠ κατηγορηματικά λοιπόν  medium grey ,light grey και έχει ακουστεί και μπεζ-ροζ το χρώμα του φυσικού καουτσούκ,αυτό το τελευταίο με μεγάλη επιφύλαξη :) ::salut::

Νeptun

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 22, 2011, 09:22:17 μμ »
ʼρα σωστά τα έβαψα στο Νιεπόρ. :) Ώστε φίλε Νέπτουν, αυτό ισχύει και για όλα τα αεροσκάφη Α΄Παγκοσμίου Πολέμου;

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 07, 2011, 12:47:27 μμ »
Απ' οσο ξέρω ναί

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 07, 2011, 01:34:01 μμ »
Απ' οσο ξέρω ναί
Ευχαριστώ κύριε Ποσειδώνα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: