Θα προσθέσεις τίποτε στα πλαϊνά των υπερκατασκευών; Δείχνουν πολύ απλοϊκές σε σχέση με το υπόλοιπο. 
Οι δέστρες (belaying pins) και οι βάσεις τους πολύ καλές...
Το πλοίο θα έχει πλήρη ιστιοφορία (full sail) ή θα βάλεις μόνο μερικά; Ανάλογα με τα πανιά πρέπει να είναι και τα σχοινιά στις δέστρες... 

Νίκο έχει αρκετά ακόμα, στα πλαϊνά και στις κουπαστές μπαίνουν μερικές δέστρες ακόμα καθώς και τα deadeyes. Επίσης στο μπροστά και πίσω κατάστρωμα θα τοποθετηθούν κάγκελα, ακόμα μερικές μεταλλικές δέστρες, σκάλες, γερανοί, κλουβιά, μερικές καμπίνες μικρές και πιστεύω να φτάσω σύντομα στην ιστιοφορία.
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα παραλείψω κάτι και σίγουρα δεν έχει αυτά που έχει το πραγματικό, λέω να φτιάξω και μια σκάλα εισόδου στο πλοίο αν μπορέσω.
Δεν ξέρω εάν η ιστιοφορία είναι full sail ή όχι. Υπάρχουν δύο σχέδια για τα σχοινιά και με μια ματιά που τους έχω ρίξει βλέπω ότι στα περισσότερα belaying pin καταλήγουν σχοινιά. Θα ακολουθήσω τα δεσίματα που έχουν τα σχέδια (λίγο μπέρδεμα για μένα, ας είναι καλά ο βοηθός), επίσης τα dead eyes δένονται πάνω στις κουπαστές με σύρμα (καταλήγει στο κατάστρωμα) το οποίο θα βάψω άσπρο. Δεν έχω τοποθετήσει και πάλι σχοινιά σε κάποιο πλοίο και γι' αυτό θα είναι Γολγοθάς για μένα, ειδικά οι σχοίνινες σκάλες, όμως ευτυχώς που υπάρχει ο σύζυγος και είναι πάντα δίπλα μου.
Για τις σχοίνινες σκάλες σκέφτομαι να ανεβάσω και ένα βίντεο στο youtube.
Ευχαριστώ για τα σχόλια.

Μαρία-Φρεντερίκα