θα ξεκινήσει το rigging Best part of the joy... 
Thx
Θανάση έχουμε ένα εργαλείο της Amati για τις σκάλες, φυσικά δεν θα το χρησιμοποιήσω, απλά έχω κάνει πολλές δοκιμές με τα ratlines για να μάθω τον κόμπο καλά.
Το πρόβλημα είναι ότι το κιτ έχει μόνο μπεζ σχοινί και το σταθερό rigging θα πρέπει να είναι μαύρο, άρα θα ή θα βάψω με σινική μελάνι το μπεζ ή θα χρησιμοποιήσω από το στοκ που έχουμε μαύρο σχοινί.
Νομίζω ότι η περισσότερη δουλειά έχει γίνει και αν είχε κανονικά δακτυλίδια για τα κατάρτια και όχι φύλλο χαλκού θα είχα τελειώσει νωρίτερα.
Επίσης στο τελείωμα των καταρτιών πηγαίνουν κάτι στρογγυλά τα οποία δεν τα βρίσκω πουθενά μέσα στα fittings και δεν γίνεται καμμία περιγραφή γι' αυτά στο manual άρα θα πρέπει να κοιτάξω πως θα τα φτιάξω.

Στέργιο Ευχαριστώ θερμά.
Σε τέτοιο μάστορα μάλλον το καλύτερο πρέπει.
Πάντως επιβεβαιώνεται αυτό που λένε οτι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.
Είναι τέλειο. Καλά τελειώματα.
Αλέξανδρος
Αλέξανδρε Ευχαριστώ, είναι τσιγγούνης και θα μου πάρει αυτό που δεν θέλω

HMS Victory ή HMS Warrior πότε θα δούμε;

Νίκο το Victory δεν το πιάνω στα χέρια μου γιατί το έχει απαγορεύσει ο Captain, αλλά και ο Captain το φοβάται λίγο γιατί είναι δύσκολο απ' ότι λέει και σίγουρα θα βοηθήσω και σε αυτό όπως έχω κάνει σχεδόν σε όλα φτιάχνοντας μερικά πράγματα κυρίως υπερκατασκευές.
Το Victory θα πάρει σειρά όταν τελειώσει ένα τρεχαντήρι που έχει ο Βασίλης σχεδιάσει να φτιάξει τελειώνοντας πρώτα το Vespucci, οπότε καταλαβαίνεις θα αργήσει λίγο.
Το Warrior δεν νομίζω να υπάρχει σε ξύλινο μοντέλο κιτ τουλάχιστον απ' όσο γνωρίζουμε, τελευταία επίσκεψη έγινε το 2008 και υπάρχουν μερικές φωτογραφίες, ενδεικτικά βλέπεις μία.
Φαίνονται και οι θείοι μου αλλά έχω την άδειά τους

Παρακολουθώ τις δουλειές σας... γενικά αποφεύγω να κάνω σχόλια σε κατασκευές για τις οποίες έχω σχετική άγνοια...
Οτι βλέπω μέχρι τώρα μου αρέσει πολύ... καλό τελείωμα. 
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια

Ναυαρχε Νικ
δεν θα μπορουσε να ηταν και διαφορετικα...το εμπειρο ζευγος Βασιλης - frederica παραδιδει σεμιναρια κατασκευης και ειναι σιγουρο οτι θα εχει καλο τελειωμα 
Μπάμπη Ευχαριστώ και σένα προσπαθούμε να βγει κάτι καλό παρά τις όποιες ατέλειες γιατί δυστυχώς υπάρχουν
Μαρία-Φρεντερίκα