Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για επιλογές γραμμών  (Αναγνώστηκε 1338 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SST

• Scale 1/144
  • *
Βοήθεια για επιλογές γραμμών
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 04:09:50 μμ »
Καλησπέρα σας

Σκέφτομαι να ξεκινήσω μια μακέτα για να τρέχουν εναλλάξ 2 παλιά lima τραίνα που έχω. Κάτι απλό (ένα διπλό loop-μονή γραμμη όπου σε κάποιο σημείο το ένα θε περνάει με γέφυρα πάνω απο το άλλο και 2-3 διακλαδώσεις) χωρίς αυτοματισμούς και μικρή διάσταση γύρω στο 90x130. Πρέπει να επιλέξω οπωσδήποτε τις νέες γραμμές lima / hornby που κυκλοφορούν τώρα? Μπορούν να τρέξουν και σε άλλης εταιρίας? Αν ναι, ποιές μου προτείνετε για καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά τον λιγότερο συχνό καθαρισμό τους, την ακτίνα στροφής κλπ?
Υπάρχει κάποιο site/προγραμμα υπολογιστή που να έχει καταχωρημένες τις ράγες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να σου επιτρέπει να κανεις μια προσομοίωση όσον αφορα το τελικό layout των γραμμών ωστε να μπορείς να κάνεις τη σωστή επιλογή γραμμών για την κατασκευή του?  Κάποιο 3διάστατο έχω δει σε φωτογραφίες του forum.

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος japetus

• Scale 1/144
  • *
Απ: Βοήθεια για επιλογές γραμμών
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:03:58 μμ »
Αν ψάχνεις κάτι οικονομικό πάντως, κοίτα την PIKO A-Gleis..
Πήρα πρόσφατα για τις αναλογικές μηχανές μου το παρακάτω σετ απο το ebay για 40 ευρώ.

Στην τιμή που κοστίζει κανονικά μόνο του το σετ με τις χρωματιστές γραμμές (σετ Ε), πήρα και το αρχικό loop (set A) αλλά και τον αναλογικό controller με τον μετασχηματιστή.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας που να τις συνδέει με τις Roco Geoline που έχω για το DCC, ώστε να τρέχω και ψηφιακές μηχανές στο δίκτυο αυτό όποτε θελήσω..

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 10:10:49 μμ »
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας που να τις συνδέει με τις Roco Geoline που έχω για το DCC, ώστε να τρέχω και ψηφιακές μηχανές στο δίκτυο αυτό όποτε θελήσω..

http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6064/d/3/p/1124,6064,140/pr/h0-uebergangs-schienenlaschen-roco-line.html

Από τη μία βάζεις το 2,1 της GeeoLine και από την άλλη τα 2,5 της Piko. Εγώ για να συνδέσω τις γραμμές, Piko 2,5 - RocoLine-GeoLine 2,1 χρησιμοποιώ κάτι ανάλογο της Peco. Απλώς πρέπει να κάνεις μια μετατροπή στην GeoLine που θα το τοποθετήσεις. Πρέπει να κόψεις τα πλαστικά ''κλιπ''.

Αποσυνδεδεμένος SST

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 02, 2011, 11:22:48 πμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές
και εγω σε piko προσανατολίζομαι και βλέπω και στο site της πρόγραμμα για σχεδίαση των συνδιασμών των γραμμών.
να υποθέσω οτι τα τρένα μου (τέλη '80ς) δέν θα "ακούν " τον controller, ε? :roll:
Έχουν ένα απλο μοτεράκι dc μέσα.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 02, 2011, 02:30:19 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές
και εγω σε piko προσανατολίζομαι και βλέπω και στο site της πρόγραμμα για σχεδίαση των συνδιασμών των γραμμών.
να υποθέσω οτι τα τρένα μου (τέλη '80ς) δέν θα "ακούν " τον controller, ε? :roll:
Έχουν ένα απλο μοτεράκι dc μέσα.

Αν εννοείς τον ήδη υπάρχοντα μετασχηματιστή με τον ενσωματωμένο ροοστάτη (ταχύτητα) για dc με λίγο λάδωμα στα γρανάζια των μηχανών δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Με τις καινούριες γραμμές μη ξεχάσεις να πάρεις και τον προσαρμογέα ρευματοληψίας των γραμμών, όπου θα τοποθετήσεις τα καλώδια του μετασχηματιστή σου.
Αν εννοείς controler το ψηφιακό σύστημα dcc... όχι... εκτός κι αν εσύ μετατρέψεις τις αναλογικές σου μηχανές lima σε ψηφιακές με το να  αποκολλήσεις τις καλωδιώσεις και να παρεμβάλλεις αποκωδικοποιητή (decoder) στο μηχανισμό και τα φορεία. Αν θέλεις λεπτομέρειες γι` αυτό μπορώ να σου πω...

Tags: