Αποστολέας Θέμα: F-16 DEMO TEAM  (Αναγνώστηκε 3515 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
F-16 DEMO TEAM
« στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 03:15:07 μμ »
HAFy presents F-16 DEMO TEAM dvd preview :D

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Απ: Βιντεάκια από Youtube και άλλα... (αεροπορικα κ.λ.π)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 05:55:53 μμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 06:51:48 μμ »
Ωραίο πολύ ωραίο αλλά πολύ αμερικανιά ρε παιδιά...

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 09:14:44 μμ »
Οκ......μπορουμε να βαλουμε μουσικη υποκρουση Βασιλη Σαλεα με το κλαρινο του, και για back vocals τον radio blackman...man...man...man...man.....ετσι για να γινει πιο ελληνικουρα.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 10:02:13 μμ »
Οκ......μπορουμε να βαλουμε μουσικη υποκρουση Βασιλη Σαλεα με το κλαρινο του, και για back vocals τον radio blackman...man...man...man...man.....ετσι για να γινει πιο ελληνικουρα.

Οχι Κώστα δεν είπαμε κάτι τέτοιο για όνομα του θεού... Θα μπορούσαν όμως να μην απονέμουν στρατιωτικό χαιρετισμό χωρίς να φοράν κάτι στο κεφάλι !!!!  (όπως κάνουν οι Αμερικάνοι) πράγμα που δεν συνηθίζεται, για να μην πω δεν επιτρέπεται, στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις...  Α και κάτι τελευταίο αυτήν την πιρουέτα του πιλότου στην αρχή του clip, εκεί που αν κατάλαβα καλά εξηγεί στους υπόλογους τους ελιγμούς που θα κάνει (γιατί άραγε το κάνει αυτό?  :? :? :?)   κάπου την έχω ξαναδεί...  μου φαίνεται πολύ γνωστή. Θα το ψάξω και αν το βρώ θα επανέλθω...  

A!!!  Και welcome back Κώστα... Καιρό είχα να σε δω...

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 10:38:09 πμ »
...............  Α και κάτι τελευταίο αυτήν την πιρουέτα του πιλότου στην αρχή του clip, εκεί που αν κατάλαβα καλά εξηγεί στους υπόλογους τους ελιγμούς που θα κάνει (γιατί άραγε το κάνει αυτό?  :? :? :?)   κάπου την έχω ξαναδεί...  μου φαίνεται πολύ γνωστή. Θα το ψάξω και αν το βρώ θα επανέλθω...........

Ίσως να το έχεις ξαναδεί εδώ ::arrowred::
με την διαφορά ότι ο τύπος εξηγεί στου υπόλοιπους πιλότους του σχηματισμού τι θα κάνουν......

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 11:28:23 πμ »
Mike η πιρουετα που αναφερεις ειναι μερος του πτητικου προγραμματος του...και συνηθως απεικονιζει το σημειο εκεινο της επιδειξης στο οποιο εκτελειται roll. Eιναι στανταρ practice, το briefing τους, για τα πληρωματα των αεροπορικων επιδειξεων να εκτελουν νοητικα ολο το προγραμμα πριν την πτηση, και δεν ειναι για να δειξει στους υπολογους τις φιγουρες. Το κανουν ολοι...Απο τον δικο μας μεχρι τους Thunderbirds και τους Blue Angels (αμα δεις briefing τους θα καταλαβεις). Δεν καταλαβα γιατι αυτο πρεπει να θεωρηθει αμερικανια και περιεργο.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 12:52:01 μμ »
Απλά να επιβεβαιώσω και εγώ αυτά που λέει ο Κώστας. Και ειδικά για τους Έλληνες χειριστές όπου ανάμεσα σε 2 πτήσεις επίδειξης έχουν μεσολαβήσει αρκετές άλλες άσχετες με το αντικείμενο, ο εκπαιδευτής τους, τους παρότρυνε να αφιερώνουν 2 λεπτά για να επαναλάβουν τη σειρά της εκτέλεσης των ελιγμών πριν την πτήση.
Αν βάλεις στη σειρά τα μέγιστα και ελάχιστα ύψη, την ταχύτητα εισόδου ή εξόδου τις κλίσεις και τις γωνίες ανόδου ή καθόδου που πρέπει να πετύχει ο χειριστής για κάθε ελιγμό, μιλάμε για περίπου 90 παραμέτρους, που πρέπει να έχει στο μυαλό του με τη σωστή σειρά για να εκτελέσει το πρόγραμμα όπως πρέπει και με ασφάλεια. ʼρα δεν είναι απλά θέαμα ή Hollywood. Έχει και πρακτική αξία.
Γιώργος Ψαρράς

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 02:22:03 μμ »
Καθαρά και μόνο προσωπική μου άποψη και το τονίζω αυτό... Όλα αυτά που λέτε είναι σεβαστά και λίγο πολύ γνωστά σε κάποιον που ασχολείται αλλά αναμενόμενα από τα οργανωμένα ακροβατικά σμήνη... Blue angels Thunderbirds κτλ κτλ κτλ...  Όπως είπατε όμως και συμφωνώ απόλυτα, οι δικοί μας ασχολούνται με το demo "στα διαλύματα" των αναχαιτίσεων οπότε αυτό που είδα μου φαίνεται εντελώς στημένο και δεν είναι κάτι που εκφράζει την καθημερινή δραστηριότητα της ΠΑ. Ήμουν παρόν και στο solo στην Τανάγρα και δεν μπορώ να πω ήταν υπέροχο... αλλά εμένα μου χάλασε την όλη εικόνα αυτό που είδα στο παραπάνω βίντεο το οποίο είναι , το τονίζω ξανά κατά την δική μου άποψη, μια αποτυχημένη προσπάθεια αντιγραφής ενός show το οποίο δεν είναι δικό μας και το οποίο δεν χρειαζόταν...

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 03:10:59 μμ »
Mike εχεις μπερδεψει καποια πραγματα νομιζω. Αν παρουμε το πτητικο κομματι....μεσες ακρες...ολα τα solo display με F-16 εκτελουν τους ιδιους ελιγμους, που σκοπο εχουν να δειξουν συγκεκριμενα πτητικα χαρακτηριστικα του αεροσκαφους. Αν βαλεις διπλα διπλα τα Viper West, Ολλανδους, Βελγους, δικους μας, οι διαφορες ειναι μικρες (αλλαγη στην σειρα εκτελεσης των ελιγμων), αρα δεν μπορει να γινει κατι τελειως δικο μας.

Οσον αφορα την 'εικονα της ΠΑ'.......δεν ειναι οι αναχαιτησεις μονο μιχαλη.....ας ξεκολησει επιτελους το μυαλο μας απο εκει!!!
Με την ιδια λογικη θες να μου πεις οτι η εικονα της ολλανδικης αεροποριας ειναι μονο το image του solo display επιδη δεν κανουν αναχαιτησεις??? Ελα ομως που εχουν συμμετασχει σε επιχειρησεις στο αφγανισταν....αρα ειναι περισσοτερο επιχειρησιακοι σε μερικα θεματα απο οτι εμεις. Και εχουν και Solo diplay.

Στο κομματι εδαφους τωρα, γιατι θεωρεις οτι ειναι μια κακη αντιγραφη ενος ξενου show???? Οι υπολογοι κανουν ακριβως τις ιδιες κινησεις και ελεγχους προ πτησης στο αεροσκαφος, και ζητουν απο τον χειριστη να κανει συγκεκριμενες κινησεις για ελεγχους...μονο που το κανουν οργανωμενα και συγχρονισμενα.....αντι να σβουριζουν γυρω γυρω. Δηλαδη
για να γινει ενα show 'δικο μας' τι θα επρεπε να εχει????? τους υπολογους με τις φραπεδουμπες...τον χειριστη με την τσιγαρια στο στομα, και απο πισω να βαραει κλαρινα???? Τι θεωρεις εσυ οτι θα επρεπε να εχει για να μην ειναι αντιγραφη.....και να ειναι δικο μας ????

Μην τρελαινομαστε λοιπον......τα solo display εχουν συγκεκριμενο και μοναδικο σκοπο υπαρξης και στοχο......να προσελκυσουν κοσμο μεσω του συναισθηματος και της εικονας. Και τα παιδια το κανουν και μαλιστα πολυ καλα. Και μακαρι οι ανωτεροι να μην εχουν ιδιες σκεψεις...οτι δηλαδη δεν αντιπροσωπευει την εικονα της ΠΑ. Καναμε 50 + χρονια να δουμε σμηνος στην ελλαδα...ελπιζω να μην κανουμε αλλα 50.

Οσον αφορα για το 'στημενο'........βιντεοσκοπηση ειναι....πολλα takes γινονται για το ιδιο πραγμα για να βγει μια ληψη σωστη...δεν καταλαβαινω γιατι σε προβληματιζει το στησιμο??
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 03:50:21 μμ »
Mike εχεις μπερδεψει καποια πραγματα νομιζω. Αν παρουμε το πτητικο κομματι....μεσες ακρες...ολα τα solo display με F-16 εκτελουν τους ιδιους ελιγμους, που σκοπο εχουν να δειξουν συγκεκριμενα πτητικα χαρακτηριστικα του αεροσκαφους. Αν βαλεις διπλα διπλα τα Viper West, Ολλανδους, Βελγους, δικους μας, οι διαφορες ειναι μικρες (αλλαγη στην σειρα εκτελεσης των ελιγμων), αρα δεν μπορει να γινει κατι τελειως δικο μας.
Οσον αφορα το κομματι εδαφους, γιατι θεωρεις οτι ειναι μια κακη αντιγραφη ενος ξενου show???? Οι υπολογοι κανουν ακριβως τις ιδιες κινησεις και ελεγχους προ πτησης στο αεροσκαφος, και ζητουν απο τον χειριστη να κανει συγκεκριμενες κινησεις για ελεγχους...μονο που το κανουν οργανωμενα και συγχρονισμενα.....αντι να σβουριζουν γυρω γυρω. Δηλαδη
για να γινει ενα show 'δικο μας' τι θα επρεπε να εχει????? τους υπολογους με τις φραπεδουμπες...τον χειριστη με την τσιγαρια στο στομα, και απο πισω να βαραει κλαρινα???? Τι θεωρεις εσυ οτι θα επρεπε να εχει για να μην ειναι αντιγραφη.....και να ειναι δικο μας ????

Οσον αφορα για το 'στημενο'........βιντεοσκοπηση ειναι....πολλα takes γινονται για το ιδιο πραγμα για να βγει μια ληψη σωστη...δεν καταλαβαινω τον προβληματισμο σου??

Kαι δεν χρειάζεται Κώστα μου να τον καταλάβεις εσύ ή κάποιος άλλος... άλλωστε το τόνισα είναι εντελώς δική μου άποψη την οποία  εκφράζω και η οποία δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και η δική σου υποθέτω από εκεί και πέρα όμως ουδέποτε μίλησα για κλαρίνα, τσιγάρα, φραπέδες κτλ που ανέφερες...  τα οποία όμως, μεταξύ μας, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα :wink:. Και νομίζω οτι με ξέρεις πολύ καλά για να υποθέτεις οτι σκέφτηκα κάτι τέτοιο... Απλά αυτό που μου άφησε το συγκεκριμένο βίντεο είναι το εξής: Είχα δει live το solo στην Τανάγρα, είχα δει και το άλλο βίντεο μέσα από το cockpit που έδειχνε όλη την επίδειξη από μέσα και είχα τις καλλίτερες εντυπώσεις, μόλις είδα αυτό απογοητεύτηκα και σε κάποια φάση έβαλα και τα γέλια. Αυτό που θα ήθελα εγώ θα ήταν να μην γινόταν κάτι τέτοιο, είναι περιττό, πως αλλιώς να το πω είναι " Δήθεν" . Δεν κατάλαβα τι προμοτάρει? Το ακροβατικό σμήνος που δεν έχουμε?  Θέλει να το δείξει στους ξένους για να μας καλέσουν να πάμε ??  Αφού δεν θα πάμε είναι σίγουρο γιατί όπως είπα και παραπάνω ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟ ΣΜΗΝΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΩΡΑ ΟΧΙ... εδώ απ' οτι ακούστηκε, δεν το έχω επαληθεύσει, δόθηκε μάχη για αυτό το μισάωρο στην Τανάγρα γιατί θα κόστιζε πολύ και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που δεν γράφονται τι να λέμε τώρα... Δεν είμαστε για τέτοια απλά είναι τα πράγματα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 04:19:32 μμ »
Καταρχήν κάθε άποψη είναι σεβαστή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και κατανοητή, προφανώς λόγω διαφορετικής οπτικής γωνίας, ή παρανόησης.
Στην ερώτηση του "τι προμοτάρει", φυσικά και δεν προσπαθεί να προβάλει κάτι που δεν έχουμε (βλέπε ακροβατικό σμήνος). Όμως demo team (ή αλλιώς solo display όπως το λες) έχουμε (το για πόσο καιρό ακόμη είναι ένα άλλο θέμα που κανείς μας δεν γνωρίζει). Και αφού σου άρεσε αυτό που είδες στην Τανάγρα, γιατί να μην αρέσει στους ξένους και γιατί να μην το στείλουμε στο εξωτερικό? Μάλλον κάποια παρανόηση υπάρχει κάπου, και δεν βγάζω νόημα.
Γιώργος Ψαρράς

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 04:20:35 μμ »
Καταρχήν κάθε άποψη είναι σεβαστή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και κατανοητή, προφανώς λόγω διαφορετικής οπτικής γωνίας, ή παρανόησης.
Στην ερώτηση του "τι προμοτάρει", φυσικά και δεν προσπαθεί να προβάλει κάτι που δεν έχουμε (βλέπε ακροβατικό σμήνος). Όμως demo team (ή αλλιώς solo display όπως το λες) έχουμε (το για πόσο καιρό ακόμη είναι ένα άλλο θέμα που κανείς μας δεν γνωρίζει). Και αφού σου άρεσε αυτό που είδες στην Τανάγρα, γιατί να μην αρέσει στους ξένους και γιατί να μην το στείλουμε στο εξωτερικό? Μάλλον κάποια παρανόηση υπάρχει κάπου, και δεν βγάζω νόημα.

Μα γιατί με το ζόρι ήρθε στην Τανάγρα παιζόταν να μην έρθει και δεν προσγειώθηκε για λόγο τον οποίο ντρέπομαι να γράψω (Το άκουσα από άνθρωπο της αεροπορίας και δεν πίστευα στ' αυτιά μου) , λέτε να το στείλουμε πχ να κάνει περιοδεία σε όλη την Ευρώπη??  Εδώ στην red flag πήγαν πριν από χρόνια και πήγαμε μέσω βόρειου πόλου γιατί τα λεφτά που μας ζητούσαν για εναέριο ανεφοδιασμό "Ήταν πολλά" (Το ανέφερε τεύχος περιοδικού του σχετικότερου με το είδος Ελληνικού περιοδικού). Όσα και να μην μας αρέσει η Ελλαδίτσα μας έτσι όπως έχει καταντήσει δεν είναι για τέτοια. Στο χωριό μου έχουν μια παροιμία που ταιριάζει αλλά αν την γράψω σίγουρα θα φάω ban...
Και μια τελευταία ερώτηση...  Έχουμε demo team??  Μήπως το έχουμε μόνο σ' αυτό το video? Δεν γνωρίζω κάτι προς θεού απλά κάνω την ερώτηση.  
Και για να μην βιαστούν κάποιοι να πουν οτι προσπαθώ να μειώσω το πλήρωμα και γενικά στο προσωπικό του demo team, πληροφορώ οτι πήγα στην Τανάγρα όντας άρρωστος με υψηλό πυρετό (δύο μέρες μετά μπήκα στο νοσοκομείο) το απόλαυσα και όποτε επαναληφθεί πάλι εκεί θα είμαι να το απολαύσω, και οτι σε άλλο σχετικό με εκείνη την ημέρα, θέμα έδωσα τα συγχαρητήρια μου στο demo team και τα εννοούσα... απλά πιστεύω οτι ορισμένα υπερβολικά και δήθεν πράγματα δεν χρειάζονται. απλά αυτό.     

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: F-16 DEMO TEAM
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 04:48:55 μμ »
Διαχωρίστηκε η κουβέντα απ το τόπικ με τα βιντεάκια από Youtube!
Συνεχίζουμε την κουβέντα εδώ!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 05:15:02 μμ »
Οk Γιώργο από μέρους μου ζητάω συγνώμη για το οτι ξέφυγε η κουβέντα από το αντικείμενο του θέματος.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 06:50:56 μμ »
Να 'σαι καλά Γιώργο για τη μετακίνηση για να μας φύγει και το βάρος του off-topic  ::salut::
Έχουμε και λέμε λοιπόν: έχουμε 2 χειριστές εκπαιδευμένους demo pilots, με δεκάδες πτήσεις ο καθένας προτού εκτελεστεί η μια και μοναδική επίδειξη στην Τανάγρα. Έχουμε 6 τεχνικούς εκπαιδευμένους στην εκτέλεση του ground show. Και φυσικά έχουμε και πολλούς ακόμη εκπαιδευμένους ως παρατηρητές ασφαλείας εδάφους, αφηγητές και film crew. ʼρα η απλοϊκή απάντηση στην ερώτηση είναι: ναι έχουμε demo team. Από εκεί και πέρα όμως, φαντάζομαι ότι αυτό που εννοείς είναι: "πως είναι δυνατόν ένα demo team να εκτελεί μία επίδειξη τον χρόνο?". Μαζί σου και εγώ. Για τον λόγο λοιπόν αυτό βγήκε και το DVD του οποίου το intro φαίνεται στο βίντεο. Για να αναδείξει τη δουλειά που έχει γίνει, να ανακινήσει το θέμα ώστε να μην ξεχνιέται και να συνεχίσουμε τελικά να έχουμε Demo Team που θα εκτελεί demo flights. ʼρα για να μην μένουμε στην πεσιμιστική (και όχι μη ρεαλιστική) άποψη ότι δεν πρόκειται να το ξαναδούμε, προτιμώ να κρατήσω από τα λεγόμενά σου τη φράση " το απόλαυσα και όποτε επαναληφθεί πάλι εκεί θα είμαι να το απολαύσω". Η με άλλα λόγια το γεγονός ότι όλοι θέλουμε να έχουμε DT και όλοι θέλουμε να το ξαναδούμε. ʼρα βγάζω το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ο στόχος του DVD που περιέγραψα παραπάνω και τα προσωπικά μας θέλω συμπίπτουν.
Όσον αφορά τώρα τα σχόλια περί στημένου θεάματος, πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν το πρόβλημα είναι ο τρόπος που είναι τραβηγμένα τα πλάνα, ή το ground show αυτό καθεαυτό. Με δεδομένο ότι τα πλάνα δείχνουν απλά αυτό που γίνεται στην επίδειξη εδάφους, δεν νομίζω ότι τους ταιριάζει ο χαρακτηρισμός στημένα (πέρα από το γεγονός ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ηθοποιούς και ότι ο μέσος άνθρωπος δεν συμπεριφέρεται το ίδιο όταν έχει μια κάμερα μπροστά του να καταγράφει τις κινήσεις τους). ʼρα πάλι βγάζω το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η ένστασή σου είναι στο ground show που συνοδεύει το solo display. Όπως είπα κάθε άποψη είναι δεκτή και δεν μπορούν να αρέσουν τα πάντα στους πάντες. Δεν μου προκαλεί εντύπωση το να θεωρούμε αντίστοιχα πλάνα ως ξενόφερτα. Κανένας από τη δική μας γενιά δεν έχει δει ελληνικό Demo Team στο παρελθόν. Οπότε όποια μορφή και να είχε το θέαμα θα του φαινόταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Και η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα... Επέτρεψέ μου να κάνω μια τραβηγμένη παραβολή σε ένα πιο συνηθισμένο θέαμα που ελπίζω να μην θεωρηθεί άστοχη. Φαντάζομαι λοιπόν ότι δεν έχεις την ίδια άποψη για τους τσολιάδες στο Σύνταγμα. Θα μπορούσε όμως κάποιος να ισχυριστεί ότι και αυτοί αποτελούν μια "Μπακινγκχαμιά" (κατά το αμερικανιά), ότι στέκονται στη σκοπιά με τρόπο που δεν ισχύει σε καμιά άλλη μάχιμη σκοπιά στη χώρα, ότι περπατάνε όπως κανένας άλλος πολίτης σε αυτή τη χώρα και ότι τα όπλα τους είναι απλά διακοσμητικά και όχι μάχιμα. Αν μείνει σε αυτά, χάνει κάτι από τη γενικότερη εικόνα όμως.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 07:21:12 μμ »
Προσωπικά συμφωνώ με το πνεύμα των παρατηρήσεων του  mikegr_F.T.T (σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης του βίντεο, όχι της ουσίας του DEMO TEAM  ). Πχ. μόνο ως  «αμερικανιά» μπορεί  να σχολιαστεί ο χαιρετισμός των τεχνικών χωρίς να φορούν κάτι με εθνόσημο στο κεφάλι .

Πάντως ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν είναι αναγκαία τα διάφορα shows για την προβολή του έργου και της αξίας της ΠΑ, και αυτό το πιστεύω χρόνια τώρα.
   Την περίοδο  '90-94 που επισκεπτόμουν σερί τις γιορτές της ΠΑ είχα εντυπωσιαστεί πολύ περισσότερο, τόσο από αυτά που είχα δει (καθημερινές είχα πάει) όσο και από τους ανθρώπους (πιλότους και τεχνικούς) με τους οποίους είχα την τύχη να συζητήσω, χωρίς τότε να υπάρχουν τίποτε από αυτά που σήμερα θεωρούνται «εντυπωσιακά», events, shows και άλλα.

Βέβαια ίσως απλά είναι και θέμα γούστου

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 07:22:33 μμ »
Να 'σαι καλά Γιώργο για τη μετακίνηση για να μας φύγει και το βάρος του off-topic  ::salut::
Έχουμε και λέμε λοιπόν: έχουμε 2 χειριστές εκπαιδευμένους demo pilots, με δεκάδες πτήσεις ο καθένας προτού εκτελεστεί η μια και μοναδική επίδειξη στην Τανάγρα. Έχουμε 6 τεχνικούς εκπαιδευμένους στην εκτέλεση του ground show. Και φυσικά έχουμε και πολλούς ακόμη εκπαιδευμένους ως παρατηρητές ασφαλείας εδάφους, αφηγητές και film crew. ʼρα η απλοϊκή απάντηση στην ερώτηση είναι: ναι έχουμε demo team. Από εκεί και πέρα όμως, φαντάζομαι ότι αυτό που εννοείς είναι: "πως είναι δυνατόν ένα demo team να εκτελεί μία επίδειξη τον χρόνο?". Μαζί σου και εγώ. Για τον λόγο λοιπόν αυτό βγήκε και το DVD του οποίου το intro φαίνεται στο βίντεο. Για να αναδείξει τη δουλειά που έχει γίνει, να ανακινήσει το θέμα ώστε να μην ξεχνιέται και να συνεχίσουμε τελικά να έχουμε Demo Team που θα εκτελεί demo flights. ʼρα για να μην μένουμε στην πεσιμιστική (και όχι μη ρεαλιστική) άποψη ότι δεν πρόκειται να το ξαναδούμε, προτιμώ να κρατήσω από τα λεγόμενά σου τη φράση " το απόλαυσα και όποτε επαναληφθεί πάλι εκεί θα είμαι να το απολαύσω". Η με άλλα λόγια το γεγονός ότι όλοι θέλουμε να έχουμε DT και όλοι θέλουμε να το ξαναδούμε. ʼρα βγάζω το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ο στόχος του DVD που περιέγραψα παραπάνω και τα προσωπικά μας θέλω συμπίπτουν.
Όσον αφορά τώρα τα σχόλια περί στημένου θεάματος, πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν το πρόβλημα είναι ο τρόπος που είναι τραβηγμένα τα πλάνα, ή το ground show αυτό καθεαυτό. Με δεδομένο ότι τα πλάνα δείχνουν απλά αυτό που γίνεται στην επίδειξη εδάφους, δεν νομίζω ότι τους ταιριάζει ο χαρακτηρισμός στημένα (πέρα από το γεγονός ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ηθοποιούς και ότι ο μέσος άνθρωπος δεν συμπεριφέρεται το ίδιο όταν έχει μια κάμερα μπροστά του να καταγράφει τις κινήσεις τους). ʼρα πάλι βγάζω το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η ένστασή σου είναι στο ground show που συνοδεύει το solo display. Όπως είπα κάθε άποψη είναι δεκτή και δεν μπορούν να αρέσουν τα πάντα στους πάντες. Δεν μου προκαλεί εντύπωση το να θεωρούμε αντίστοιχα πλάνα ως ξενόφερτα. Κανένας από τη δική μας γενιά δεν έχει δει ελληνικό Demo Team στο παρελθόν. Οπότε όποια μορφή και να είχε το θέαμα θα του φαινόταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Και η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα... Επέτρεψέ μου να κάνω μια τραβηγμένη παραβολή σε ένα πιο συνηθισμένο θέαμα που ελπίζω να μην θεωρηθεί άστοχη. Φαντάζομαι λοιπόν ότι δεν έχεις την ίδια άποψη για τους τσολιάδες στο Σύνταγμα. Θα μπορούσε όμως κάποιος να ισχυριστεί ότι και αυτοί αποτελούν μια "Μπακινγκχαμιά" (κατά το αμερικανιά), ότι στέκονται στη σκοπιά με τρόπο που δεν ισχύει σε καμιά άλλη μάχιμη σκοπιά στη χώρα, ότι περπατάνε όπως κανένας άλλος πολίτης σε αυτή τη χώρα και ότι τα όπλα τους είναι απλά διακοσμητικά και όχι μάχιμα. Αν μείνει σε αυτά, χάνει κάτι από τη γενικότερη εικόνα όμως.
Σε όλα είμαι μαζί σου και συμφωνώ απόλυτα... ίσως ο γραπτός μου λόγος να μην βοήθησε στο να βγουν ακριβώς τα συμπεράσματα που ήθελα. Σε ένα πράγμα όμως δεν γίνεται να συμφωνήσω... ποιο είναι αυτό??  Η προεδρική φρουρά (όπως λέγονται επίσημα και όχι τσολιάδες) είναι ακριβώς ότι είναι και ένα ακροβατικό σμήνος... Κάνει μόνο αυτή την δουλειά και τίποτε αλλο, φοράει στολές και γενικά διακρυτικά που μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να φοράει και έχει την κορμοστασιά που αρμόζει σε κάτι τέτοιο και είναι αυτοί που παραδίδουν για παράδειγμα, το στεφάνι που καταθέτει όποιος απονέμει τιμή στον ʼγνωστο Στρατιώτη. Οποιαδήποτε λοιπόν σύγκριση με την DT νομίζω οτι είναι ατυχής μιας και όπως έχουμε παραδεχτεί και οι δύο δεν είναι ακροβατικό σμήνος ... Α και για να μην το ξεχάσω.... Η Προεδρική Φρουρά Απονέμει Στρατιωτικό Χαιρετισμό φορώντας πηλήκιο με εθνόσημο πάνω και δεν χαιρετάει στο μέτωπο...(Από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση)  
Το dvd συμφωνώ βγάζει προς τα έξψ το έργο του DT το οποίο όμως έργο όπως είπες και εσύ με μόνο ένα μισάωρο τον χρόνο χάνεται, όσα dvd και να βγουν.  Απ' οτι έχω καταλάβει κάποια σχέση πρέπει να έχεις φίλε fisherman με το DT και πολύ φοβάμαι οτι τα λεγόμενα μου έχουν εντελώς παρεξηγηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την δουλειά του DT απλά θα το ήθελα πολύ περισσότερο, θα το ήθελα να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα σε άλλα show ανα τον κόσμο και τέλος θα ήθελα οι ψηλά ιστάμενοι να δουν την δουλειά αυτής της ομάδας και να κάνουν κάτι ώστε να μην χαθεί. Για να γίνω ποιο  κατανοητός θα ήθελα να φέρουμε στο μυαλό μας, όσοι έχουμε κάποια σχέση, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα πάλε ποτέ υπέροχα επετειακά   Α/Φ αυτά τα αριστουργήματα που είχε η ΠΑ... Πόσα από αυτά σώζονται στην αρχική τους κατάσταση? Και έχουμε και μουσείο... Ελπίζω λοιπόν να μην καταλήξει η δουλειά αυτής της ομάδας μια καλή ανάμνηση...            

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 08:32:31 μμ »
Spoiler (hover to show)
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 08:50:41 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 09:48:11 μμ »
Βρε Mike εννοείται ότι η αναλογία δεν είναι στο ρόλο που έχει η Προεδρική Φρουρά και το Demo Team. Η αναλογία που εννοούσα με το επίτηδες τραβηγμένο αυτό παράδειγμα είναι στο γεγονός ότι αν μείνεις μόνο στην εμφάνιση ή στο οπτικό μέρος, χάνεις την ουσία, η οποία και στις δύο περιπτώσεις είναι άλλη.
Όσο για το DVD μπορεί να είμαι αυτός που τράβηξε τα επίμαχα πλάνα, αλλά πίστεψέ με αυτό δεν παίζει ρόλο, γιατί καμεραμάν δεν είμαι και δεν με πειράζει καμία κριτική όσον αφορά την ποιότητα των πλάνων. Το ότι είμαι λίγο παραπάνω ευαίσθητος στο θέμα είναι επειδή πέρασα πολλές ώρες με τα παιδιά του DT, έχω δει την προσπάθεια που έχουν κάνει, και νομίζω ότι δηλώσεις του στυλ "δεν υπάρχει DT" ακυρώνουν την προσπάθεια αυτή. Με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν όμως νομίζω ότι καλύφθηκε το θέμα.
::salut::
ΥΓ: Για τον χαιρετισμό δεν νομίζω ότι διαφώνησε κανείς. Μπορεί αυτό να ήταν το πρώτο σχόλιο, αλλά η ανταλλαγή απόψεων εστιάστηκε στα υπόλοιπα.
Γιώργος Ψαρράς

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:11:35 πμ »
Πιστεύω εξηγήσεις δόθηκαν απ' όλους και δεν υπάρχει κάποιο θέμα το ίδιο θέλαμε να πούμε βασικά απλά το λέγαμε με διαφορετικό τρόπο ο καθένας...  Όπως είπα και παραπάνω, και το ξαναλέω και ας γίνομαι γραφικός, η κρητική μου δεν αποσκοπούσε σε καμιά περίπτωση, στο να μειώσει την δουλειά του DT... και αν το έκανα ήταν άθελα μου και ζητάω συγνώμη, ήταν καλοπροαίρετη και αποσκοπούσε στο να βγει το μήνυμα προς τους μεγάλους οτι ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑ...  ΈΡΧΕΤΑΙ  ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΘΑ ΉΤΑΝ ΥΠΈΡΟΧΟ ΑΠΌ ΠΑΝΩ ΝΑ ΈΚΑΝΕ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΊΔΕΙΞΗ ΤΟ DT... Λέω εγώ τώρα μια ιδέα...  

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:14:54 πμ »
...ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑ...  ΈΡΧΕΤΑΙ  ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΘΑ ΉΤΑΝ ΥΠΈΡΟΧΟ ΑΠΌ ΠΑΝΌ ΝΑ ΈΚΑΝΕ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΊΔΕΙΞΗ ΤΟ DT... Λέω εγώ τώρα μια ιδέα... 

ʼψογη η ιδέα σου Μιχαλιό  :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:53:44 πμ »
Παράθεση
....Στρατιωτικό Χαιρετισμό φορώντας πηλήκιο με εθνόσημο πάνω και δεν χαιρετάει στο μέτωπο

Προταση.....την επομενη φορα που θα χαιρετηθουνε στρατιωτικα χειριστες και υπολογοι στην πιστα......απο 365 μερες φυλακη ο καθενας....και μονο ψωμι και νερο για 6 μηνες. Και οποιος καταλαβε καταλαβε.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 12:24:24 μμ »
Κώστα μην ρίχνεις λάδι στην φωτιά... το λήξαμε το θεματάκι... δεν νομίζω οτι η ειρωνεία χρειάζεται..

Tags: