Αποστολέας Θέμα: Πως χρησιμοποιώ το SEALER ;;;  (Αναγνώστηκε 8911 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος silence

• Scale 1/144
  • *
Πως χρησιμοποιώ το SEALER ;;;
« στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 07:45:51 πμ »
Ρε παιδια μια βοηθεια παρακαλω γτ ειμαι νεος και εχω πελαγωσει... :(  Έχω ένα ξυλινο πλοιο που κατασκευάζω και τώρα που ολοκληρωσα την καρίνα μου λένε οι οδηγίες να το περάσω με sealer για να το προστατευσω απο την υγρασια. Το πήρα αλλά εχω 2 απορίες.
1) Χρειάζεται αραίωση; και με τι;
2) σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω με τον αερογραφο που έχω. Με τι θα καθαρίσω μετα τον αερογράφο;

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
Απ: ΠΩς ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ SEALER ;;;
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 07:32:31 μμ »
Λοιπόν φίλε μου...
Οταν λες sealer εννοείς το υλικό που αγοράζεις από τα χρωματοπωλεία;
Αν είναι αυτό και έχεις πάρει ένα δοχείο σημαίνει οτι είναι sealer νίτρου ενός συστατικού και διαλύεται με δυαλιτικό νίτρου (αυτό σε λίγο θα καταργηθεί μετά από οδηγία της ΕΕ και θα αντικατασταθεί από το sealer πολυουρεθάνης δύο συστατικών που ήδη κυκλοφορεί).
Λοιπόν το σήλερ νίτρου είναι υπόστρωμα με βάση την νιτροκυταρίνη που σκοπό έχει να κλείνει τους πόρους του ξύλου και να προετοιμάζει την επιφάνεια του ξύλου για βαφή με λούστρο ή λάκα. Αν και εφαρμόζεται και με πινέλο το βασικό εργαλείο εφαρμογής του είναι το πιστόλι.
Για να συνοψίσουμε αραιώνεις με διαλυτικό νίτρου (εφόσον στο κουτί γράφει οτι είναι σήλερ νίτρου).
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αερογράφο με μεγάλη αράιωση, αρκετά χέρια πέρασμα και καλό τρίψιμο μεταξύ των εφαρμογών (προσοχή όμως στεγνώνει εξαιρετικά γρήγορα και είναι ιδιαίτερα σκληρό υλικό, αυτό σημαίνει γρήγορο και τέλειο καθάρισμα με διαλυτικό νίτρου φυσικά).
Αν ο αερογράφος σου είναι καλός και δεν το έχεις ξανακάνει θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις πινέλο. Θα δεις άλλωστε οτι είναι ένα πολύ παχύρευστο υλικό που θέλει εξαιρετικά μεγάλη αραίωση.

Αποσυνδεδεμένος silence

• Scale 1/144
  • *
Απ: Πως χρησιμοποιώ το SEALER ;;;
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 08:36:24 μμ »
Το πήρα απο τον καλφάκη, γράφει πάνω SANDING SEALER και ειναι της MOLAK... Γράφει πίσω ότι για αραίωση χρησιμοποιω acetone or nitrocellulose thinner. Αυτό που μου λές για ενα ή δυο συστατικά δεν το ξέρω...δεν γράφει κάτι άλλο πάνω...τελικά να το περάσω με αερογράφο ή με πινέλο τι μου προτείνεις;;; help meee.... :)

Αποσυνδεδεμένος silence

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 08:41:00 μμ »

για να σε βοηθησω αυτο ειναι....τι λες?

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 09:21:34 μμ »
Γι' αυτό σε ρώτησα τι ακριβώς εννοείς:
Αυτά που σου γράφω παραπάνω αναφέρονται σε σήλερ επιπλοποιίας... αλλά ισχύουν και για το σήλερ που πήρες...
Ωστόσο μια ερώτηση έχω... δεν ρώτησες εκεί πως θα το εφαρμόσεις ή ρώτησες και δεν σου είπαν;
Τέλος πάντων μια και δεν πήρες αραιωτικό από εκεί μπορείς να το αραιώσεις με ασετόν αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ θα ζητήσεις από το φαρμακείο ΚΑΘΑΡΟ και όχι αυτό που ξεβάφουν τα νύχια που έχει και καλλυντικά πρόσθετα μέσα. Επίσης μπορείς να το αραιώσεις και με διαλυτικό νίτρου. Είπαμε ουσιαστικά είναι σήλερ νίτρου...
Εξακολουθώ να θεωρώ καλύτερο να το εφαρμόσεις με πινέλλο... πολλές εφαρμογές και τρίψιμο ενδιάμεσα... Την αραίωση θα την δεις εσύ δουλεύοντας το...και μην το φοβηθείς... το σήλερ δεν είναι σαν τα χρώματα η τα βερνίκια που έχουν κάποιο όριο στην αραίωση... Α!!!! είσαι σε διαμέρισμα; ΚΑΛΟ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ
Καλή επιτυχία. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος silence

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 09:41:30 μμ »
Αν σου πω οτι ρώτησα αλλά δεν το θυμάμαι;;; δυστυχως εχω μνημη χρυσόψαρου. Αν το χρησιμοποιησω με τον αερογραφο θα τον καθαρίσω με azax μετα η θα βαλω διαλυτικό νιτρου μεσα για να καθαρίσει καλα;

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 09:50:19 μμ »
Τι αερογράφο έχεις;

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 26, 2011, 11:14:01 μμ »
Αν ο αερογράφος σου έχει τεφλόν καθάρισέ τον με νίτρο και στο τέλος ρίξε και μια ψεκασματιά με white spirit.Με το ΑΖΑΧ δεν νομίζω να καταφέρεις κάτι

Αποσυνδεδεμένος silence

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 12:06:27 πμ »
εχω τον budger 200... τι ειναι το τεφλον ρε παιδια;;;;

Tags: sealer