Αποστολέας Θέμα: German Infantry 1/35 Verlinden  (Αναγνώστηκε 2303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
German Infantry 1/35 Verlinden
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 01:30:37 μμ »
Για τις πρώτες φιγούρες ρητίνης που έφτιαξα, έχω προχωρήσει σε αυτήν τη βάση από μακετόχαρτο.
Η βάση αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια, αφού την πρώτη την κατέστρεψα όταν προσπάθησα να την ασταρώσω.

Το ερώτημα επομένως είναι: πώς προχωράω τώρα? Βάφω κατευθείαν με ακρυλικά? Περιμένω συμβουλές  ::salut::

Η τελική εικόνα θα είναι κάπως έτσι:

Παιδιά είναι η πρώτη προσπάθεια σε φιγούρες ρητίνης, έχω κάνει περίπου πέντε έξι πλαστικές φιγούρες πριν από αυτές που βλέπετε εδώ πέρα. Στις συγκεκριμένες φιγούρες μένει να κάνω κάποιες φθορές στον εξοπλισμό τους.

Προσπάθησα να ακολουθήσω ότι έχω διαβάσει στο modelclub τον τελευταίο καιρό.

Περιμένω τα σχόλιά σας και τις συμβουλές σας γιατί έχω κι άλλες φιγούρες στα σκαριά.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
Απ: German Infantry 1/35 Verlinden
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 03:16:01 μμ »
Πολύ ωραία η βάση και καλοσκαλισμένη. Ίσως να θέλει ελαφρύ τρίψιμο με ντουκόχαρτο ή γυναικέιες λίμες μιάς χρήσης για τα νύχια. Την ψιλή πάντα!!!!
Η βάση απο τι είναι? Διακρίνω μακετόχαρτο???

λοιπόν:

1) ασταρωνεις καλα την βάση
2) βάφεις με ότι χρώμα θέλεις
3) αν εχεις βάψει με σμαλτου τοτε σφαργίζεις με βερνικι-παρκετινη
4) αν οχι, μπορείς κατευθειαν να κάνεις wash με λάδια

Φυσικά συμπληρώνεις-εφαρμόζεις όποια αλλη τεχνική θελεις. Και λίγο πιο φωτεινές φιγούρες θα βοηθούσε πιο πολύ...

Αντε και καλή συνέχεια! :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 03:27:23 μμ »
nikolas νομίζω ότι το πλακόστρωτο είναι off scale, δηλ. οι πέτρες είναι πολύ μικρές και οι φιγούρες μοιάζουν σαν γίγαντες για αυτή τη βάση.

Αποσυνδεδεμένος Stelios Demiras

• Figures - Armor -Diorama
  • Scale 1/144
  • *
  • www.worldinscale.gr
    • World in Scale
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 10:07:56 μμ »
Για τις πρώτες φιγούρες ρητίνης που έφτιαξα, έχω προχωρήσει σε αυτήν τη βάση από μακετόχαρτο.
Η βάση αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια, αφού την πρώτη την κατέστρεψα όταν προσπάθησα να την ασταρώσω.

Το ερώτημα επομένως είναι: πώς προχωράω τώρα? Βάφω κατευθείαν με ακρυλικά? Περιμένω συμβουλές  ::salut::

Παιδιά είναι η πρώτη προσπάθεια σε φιγούρες ρητίνης, έχω κάνει περίπου πέντε έξι πλαστικές φιγούρες πριν από αυτές που βλέπετε εδώ πέρα. Στις συγκεκριμένες φιγούρες μένει να κάνω κάποιες φθορές στον εξοπλισμό τους.

Περιμένω τα σχόλιά σας και τις συμβουλές σας γιατί έχω κι άλλες φιγούρες στα σκαριά.

Αγαπητέ φίλε Νίκο,
Πολύ καλή προσπάθεια και welcome back στο όμορφο χόμπυ μας. Οσον αφορά για την κλίμακα της βάσης για να το δούμε καλύτερα τοποθέτησε τις φιγούρες πρόχειρα χωρίς τα καπάκια αν και νομίζω πως οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο. Από ότι βλέπω έχεις αφαιρέσει το χαρτόνι και έχεις σκαλίσει το μακετόχαρτο. Πρόσεξε γιατί η πολυουρεθάνη μπορεί να επηρεαστεί από το διαλυτικό σμάλτου και σου προτείνω να περάσεις όλο το σκηνικό (αν τελικά είναι εντός κλίμακας, αλλιώς κάνε κάτι άλλο) με αραιωμένη ατλακόλ, γύψο καλλιτεχνίας και σκόνες mig για χρώμα. Μετά μπορείς να βάψεις άφοβα. Και επι τη ευκαιρία να σε ενημερώσω πως εδώ και ενάμιση μήνα δείχνω φιγούρα κάθε Σάββατο 11-4 στον ειδικά διαμορφωμένο ημιώροφο του καταστήματος Real Models και από αυτή την εβδομάδα κάθε Πέμπτη 5-8 "Αρμα-Διόραμα". To σεμινάριο/workshop/demonstration είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε μοντελιστή αφού ο κάθε ένας μπορεί να φέρει το δικό του project για επί τόπου συμβουλές και κατασκευή.  Οι τεχνικές που αναπτύσσουμε είναι βασισμένες στα πιο εξελιγμένα υλικά (Mig, Deluxe κλπ) και χρησιμοποιούμε ποικιλία χρωμάτων (ακρυλικά, σμάλτα, λάδια ζωγραφικής). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με το κατάστημα τηλ. 2013629552. Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

Keep Modelling For Ever!!!

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 24, 2011, 02:55:20 μμ »
nikolas νομίζω ότι το πλακόστρωτο είναι off scale, δηλ. οι πέτρες είναι πολύ μικρές και οι φιγούρες μοιάζουν σαν γίγαντες για αυτή τη βάση.

Τα ακρα του πεζοδρομίου τα υπολόγισα στα 60cm μήκος και 10cm πλάτος. Τους κυβόλιθους τους υπολόγισα σε 10cm x 7cm.
Βέβαια, κάπου διάβασα ότι οι φιγούρες Verlinden δεν είναι 1/35 (είναι μεγαλύτερες) οπότε θα χαράξω καινούριο πεζοδρόμιο.
Οι διαστάσεις για τις πέτρες (60x10cm & 10x7cm) νομίζετε ότι είναι ok?

Ευχαριστώ για κάθε σχόλιο ή συμβουλή.

Και επι τη ευκαιρία να σε ενημερώσω πως εδώ και ενάμιση μήνα δείχνω φιγούρα κάθε Σάββατο 11-4 στον ειδικά διαμορφωμένο ημιώροφο του καταστήματος Real Models και από αυτή την εβδομάδα κάθε Πέμπτη 5-8 "Αρμα-Διόραμα".
'Εχω διαβάσει εδώ και καιρό για το σεμινάριο και με ενδιαφέρει αυτό για  τη φιγούρα. Πρέπει να βρω το κατάλληλο Σάββατο γιατί οι ώρες είναι πολλές. Θα πάρω τηλ. για πληροφορίες.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Αποσυνδεδεμένος Stelios Demiras

• Figures - Armor -Diorama
  • Scale 1/144
  • *
  • www.worldinscale.gr
    • World in Scale
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 25, 2011, 01:00:48 μμ »

Τα ακρα του πεζοδρομίου τα υπολόγισα στα 60cm μήκος και 10cm πλάτος. Τους κυβόλιθους τους υπολόγισα σε 10cm x 7cm.
Βέβαια, κάπου διάβασα ότι οι φιγούρες Verlinden δεν είναι 1/35 (είναι μεγαλύτερες) οπότε θα χαράξω καινούριο πεζοδρόμιο.
Οι διαστάσεις για τις πέτρες (60x10cm & 10x7cm) νομίζετε ότι είναι ok?

Ευχαριστώ για κάθε σχόλιο ή συμβουλή.

Και επι τη ευκαιρία να σε ενημερώσω πως εδώ και ενάμιση μήνα δείχνω φιγούρα κάθε Σάββατο 11-4 στον ειδικά διαμορφωμένο ημιώροφο του καταστήματος Real Models και από αυτή την εβδομάδα κάθε Πέμπτη 5-8 "Αρμα-Διόραμα".
'Εχω διαβάσει εδώ και καιρό για το σεμινάριο και με ενδιαφέρει αυτό για  τη φιγούρα. Πρέπει να βρω το κατάλληλο Σάββατο γιατί οι ώρες είναι πολλές. Θα πάρω τηλ. για πληροφορίες.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Αγαπητέ Νίκολας,
Δεν είναι απαραίτητο να είσαι και τις 5 ώρες. Διάλεξε ένα δίωρο -τρίωρο που σε βολεύει , ενημέρωσε μας για να σε εντάξουμε σε κάποιο τμήμα και μπορείς να έρθεις. Το 11-4 το έχουμε θέσει γιατί έτσι πιστεύω ότι καλύπτουμε περισσότερα πράγματα. Ή έλα απλά να παρακολουθήσεις. Οι φιγούρες Verlinden είναι όντως μεγαλύτερες περίπου όπως της Dragon. Σε περιμένω να τα πούμε από κοντά.

Στέλιος Δεμηράς

Το ερώτημα επομένως είναι: πώς προχωράω τώρα? Βάφω κατευθείαν με ακρυλικά? Περιμένω συμβουλές  ::salut::

Αγαπητέ φίλε Νίκο,
Πολύ καλή προσπάθεια και welcome back στο όμορφο χόμπυ μας. Οσον αφορά για την κλίμακα της βάσης για να το δούμε καλύτερα τοποθέτησε τις φιγούρες πρόχειρα χωρίς τα καπάκια αν και νομίζω πως οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο. Από ότι βλέπω έχεις αφαιρέσει το χαρτόνι και έχεις σκαλίσει το μακετόχαρτο. Πρόσεξε γιατί η πολυουρεθάνη μπορεί να επηρεαστεί από το διαλυτικό σμάλτου και σου προτείνω να περάσεις όλο το σκηνικό (αν τελικά είναι εντός κλίμακας, αλλιώς κάνε κάτι άλλο) με αραιωμένη ατλακόλ, γύψο καλλιτεχνίας και σκόνες mig για χρώμα. Μετά μπορείς να βάψεις άφοβα. Και επι τη ευκαιρία να σε ενημερώσω πως εδώ και ενάμιση μήνα δείχνω φιγούρα κάθε Σάββατο 11-4 στον ειδικά διαμορφωμένο ημιώροφο του καταστήματος Real Models και από αυτή την εβδομάδα κάθε Πέμπτη 5-8 "Αρμα-Διόραμα". To σεμινάριο/workshop/demonstration είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε μοντελιστή αφού ο κάθε ένας μπορεί να φέρει το δικό του project για επί τόπου συμβουλές και κατασκευή.  Οι τεχνικές που αναπτύσσουμε είναι βασισμένες στα πιο εξελιγμένα υλικά (Mig, Deluxe κλπ) και χρησιμοποιούμε ποικιλία χρωμάτων (ακρυλικά, σμάλτα, λάδια ζωγραφικής). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με το κατάστημα τηλ. 2013629552. Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

Keep Modelling For Ever!!!

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 05:35:12 μμ »
Έπειτα από πολύ καιρό και για να μην μείνει λειψό το παρόν thread, αποφάσισα να postάρω την τελειωμένη βινιέτα (αν και νομίζω ότι λόγω διαστάσεων και νέων κανονισμών θα πρέπει να μεταφερθεί στα Διοράματα, αλλά δεν ξέρω πως  :oops:)

Υπόψην ότι είναι η πρώτη απόπειρα σε φιγούρες ρητίνης, προς το παρόν ταλαιπωρώ την επόμενη ....

Καλό ΣΚ!

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 04, 2011, 04:09:57 μμ »
αν και δεν τα παω πολυ καλα με τις φιγουρες, σαν χρηστος μου αρεσουν!

σιγουρα καποιοι πιο ειδημονες θα σου τις σχολιασουν καλυτερα....

οσο αφορα την υπολοιπη κατασκευη βρίσκω το σκαλισμα τις παρα πολυ καλο. επρεπε ομως να παιξεις λιγτο με τα χρωματα. ο δρομος ενα σκουρο μαυρο (ασφαλτος) η ενα γκρι αν ηταν πιο πετρωδης με πολλα wash ωστε να παρει ολες τις σκιες που του αρμοζουν. το ιδιο ισχυει για πεζοδρομιο και τοιχο. βαψε τον τοιχο με χρωμα. σκαλισε 5-6 τρυπες απο σφαιρες...δωσε αποχρωσεις με αλλεπαληλα wash, βαλε λιγο γρασιδακι στιο κρασπεδο...κ.τ.λ.

εισαι σε πολυ καλο δρομο αλλα πρεπει να βελτιωσεις και το σκηνικο για να αναδειξεις πληρως τις φιγουρες σου.

καλη συνέχεια, περιμενουμε με αγωνια το επομενο προτζεκτ!

Tags: